Pereiti prie turinio
Lithuanian Airsoft Portal

Žaidimo kokybė - kas gi tai?


Pacifistas
 Share

Rekomenduojami pranešimai

Paskutiniu laiku žaidimai pasipylė, kaip iš gausybės rago.

 

Pas mane publikai klausimas - Kas turi būti žaidime, kad jį laikytum geru??

 

P.S.

Prašymas tiems, kas neturi ko pasakyti ar nenori - tai ir nieko nerašykite.

 

Reikalingos ASMENINĖS nuomonės, o ne trūkumų aptarimas.

 

Dėkui iš anksto visiems už kulturingą diskusiją.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • Atsakymus 111
  • Created
  • Paskutinis atsakymas

Top Posters In This Topic

Man asmeniškai svarbu,kad visoms komandoms ir žaidėjams būtų suteikta galimybė kontaktuot su priešu apylygiai,o ne būtų taip,jog vieni sėdi poste iki galo vos ne,kai tuo tarpu kiti pleškinasi. Tačiau kaip Piestas ir minėjo,svarbu organziatorių sugebėjimas visus dalyviu apšviest,supažindint ir sužiūrėt,kad nebūtų pasimetusių.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Mano manymu, zaidimo kokybe daug kuom priklauso nuo paciu zaideju. Yra "deathmatch"o megejai, yra milsimo megejai. Kai kam patiks, kad jie tiesiog visa diena vaiksciojo, klausesi, pritupdavo ir net nepadare nei vieno suvio per zaidima. Kiti "frag"us skaiciuoja (As sian nupyliau 20 zmoniu). Yra labai daug ivairiu faktoriu. Kai kam zaidimas patiks tik del to, kad ten pavezinejo su dzipuku, dave koshes su arbata. Kiti lygins zaidima Kalabibiskyje su kokiu nors Bergetu ir sakys "Aj, cia nebuvo 100500 zaideju, tai isvis net nereikejo vargintis vaziuot". Kazkam patiks CQB, kazkas sakys "Ka as ten veiksiu su savo snajpiorke".

Tipiskas zaidimas buna toks:

Ryte suseda vadai ir tariasi, kur kaip kada pult, aplinkui dar stovi 40 patyrusiu veteranu-kariu, kurie patarineja ir diskusija uzsitesia kokiem 2 valandom. Susitaria - eina per aplinkui pult priesu bazes. Valanda eina, paskui op! Ataka, per 20 minuciu beveik visi ispilti, liko tik narsiausieji, kurie sedi ten, iki kur priesas tingi eit ir is toli saudo belenka judanti. Vat sitoj vietoj ir vyksta klausimas, ka toliau daryti. Niekas nenori pulti vel, nes vel visus issaudys. Reik vel kazkaip organizuoti masine ataka per kazkoki kita kelia, bet patys zaidejai negali organizuoti masiskumo, nes vieni iseina valgyt, kiti varo saugoti "itin svarbaus medzio miske", nes tingi kazkur eit. Vat situoje vietoje gal reiketu pasireikst orgams ir nusakyti tolesnius veiksmus. Per zaidima ivyksta 1-2 atakos, reiketu kazkaip suderinti, kad butu bent 3-4. Reiketu apmastyti, ka daryt jei visus ginejus iszude, padaryt jiem ginyba kitoj vietoj ar kazka tokio, nes zmones kurie atvaziuoja gintis, tai jie ir nori visa zaidima ta daryt, paverst juos puolanciais nera geriausias sprendimas(bet imanomas).

Nu ir atsakymas i klausima: Geras zaidimas toks, kai tu pastoviai kazka darai, ginies, vaikstai po miskus, puoli. Ir neturi laukt, kol "svarbieji dedes" pagaliau susitars kas kur kaip eina ir ka daro.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Atsakymą skirstom į dvi dalis:

 

Reikia kaip oro ir vandens:

    [*]Vandens mertviakuose; [*]Iš anksto paskelbtas paskirstymas, skyrių ir lauko vadai; [*]Subalansuotas pirminis scenarijus; [*]Planas B, C ir D - ką darysime jeigu viskas įvyks per pirmą valandą. [*]Orgai keliose vietose, bei nematomi orgai (paskirti tarp žaidėjų). [*]Suplanuota briefingo tvarka. Susirašo ir perskaito orgai, o ne improvizuoja. [*]Atvykimas laiku - t.y. porą kartą pradedamas geimas laiku, px kiek susirenka. [*]Briefingas laiku

 

Kaip ekstra saldainiai:

    [*]orginalios mediko taisyklės su kortelėmis; [*]bombos ir pan. [*]geras poligonas [*]transportas [*]rekvizitai ir t.t. [*]žaidėjų skaičius (daug žaidėjų nebūtinai gerai); [*]kai žaidžia tik komandos, o laisvai samdomi būna po jais... [*]privaloma ryšio įranga. [*]ribojami šoviniai kaip nors.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

 

Atsakymą skirstom į dvi dalis:

 

Reikia kaip oro ir vandens:

    [*]Vandens mertviakuose;

    [*]Iš anksto paskelbtas paskirstymas, skyrių ir lauko vadai;

    [*]Subalansuotas pirminis scenarijus;

    [*]Planas B, C ir D - ką darysime jeigu viskas įvyks per pirmą valandą.

    [*]Orgai keliose vietose, bei nematomi orgai (paskirti tarp žaidėjų).

    [*]Suplanuota briefingo tvarka. Susirašo ir perskaito orgai, o ne improvizuoja.

    [*]Atvykimas laiku - t.y. porą kartą pradedamas geimas laiku, px kiek susirenka.

    [*]Briefingas laiku

 

Kaip ekstra saldainiai:

    [*]orginalios mediko taisyklės su kortelėmis;

    [*]bombos ir pan.

    [*]geras poligonas

    [*]transportas

    [*]rekvizitai ir t.t.

    [*]žaidėjų skaičius (daug žaidėjų nebūtinai gerai);

    [*]kai žaidžia tik komandos, o laisvai samdomi būna po jais...

    [*]privaloma ryšio įranga.

    [*]ribojami šoviniai kaip nors.

 

+100%

 

Dar gerai butu GRIEZTAI kontroliuoti kad zaidejai laikytusi zaidimo reikalavimu bei taisykliu

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

 Reik vel kazkaip organizuoti masine ataka per kazkoki kita kelia, bet patys zaidejai negali organizuoti masiskumo, nes vieni iseina valgyt, kiti varo saugoti "itin svarbaus medzio miske", nes tingi ka

 

Nėra tokių žmonių kurie griežtai galėtu kontroliuoti savo komandos kryptį. Kariuomenėje yra vadai, kuriems turi raportuoti kokie darbai atlikti, kokią ginkluotė ir t.t. ir tu privalai daryti kažkokia ataskaitą. Airsofte tokio dalyko nėra ir kai kažkas ima viršų, kiti pyksta, kad jais vadovauja, nes sprendimus nori patys priimti, o galu galiausiai pasako, "juk čia tik žaidimas" arba "ko čia vadovauji" ir tuom pasibaigia pokalbis. Kadangi žaidėjai negali tarpusavy surasti vado kuris tvirtai kontroliuotu komandą, taip ir vyksta, kad pusę komandos bala kur žino vaikšto, kiti bando pulti, todėl reiktu per briefingą (ar net anksčiau) paskirti kiekvienos komandos vadą(-us).Kita problema būtu, kad nėra radijo stotelių (racijų), todėl komandos nariams išsiskyrus nėra galimybės susisiekti. Bet, sprendžiant šią problemą žaidėjams tai kirs per pinigines.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

B20, na, juk prašymas buvo neteršti temos.

 

To J.J.SimpsonKaip suprast - "kai zaidzia tik komandos, o laisvai samdomi buna po jais.."

 

Simson neturėjo omenyje jokios kamasutros pozos. :)

Tiesiog laisvai samdomi dalyvauja žaidime tik komandos sudėtyje, o ne kaip atskiras, nieko neklausantis, niekam nepavaidus super karys.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

kai komandos deda skersa ant laisvai samdomu :D  atsiprasau nesusilaikiau :)

Taip. Tai iš tiesų problema. Kartais ir diagnozė. Atsiprašau, nesusilaikiau :)

 

Prie temos - man geram žaidimui pakanka dviejų punkų:

1. Įdomus scenarijus

2. Sąžiningi žaidėjai, norintys žaisti ir žaidžiantys pagal scenarijų.

Visa kita - detalės.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Manu, kad samdinius reiktu integruoti i komandas, ne tokias alergiskas gal tada, ar padaryti misru buri. Juk ne visada i zaidima atvaziuoja visa komanda. Nes kitaip abejoju ar bus paisoma scenarijaus, ne vien del to, kad kazkas nori buti Captain America, bet ir del to, kad bus nepatyres samdiniu burys kuris net netures radio rysio ir bandys improvizuoti.

Ir reikalingas geras briefingas pries zaidima, o ne tik paskelbta legenda forume.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

J.Aivaras:

 

 - Samdiniai (keistai skamba) integruojasi į komandas, kuomet į jas aplikuoja, stoja, registruojasi ir t.t.

 - Į žaidimus retai važiuoja visa komanda, bet komandos pažysta vieni kitas ir gali apsijungti į skyrius. Su laisvais yra sunkiau. Ten būna "su savo taisyklėmis" ir idėjomis. Negali žmogui pasakyti, kad jis taip nedarys - juk jis susimokėjo pinigus. Komandos viduje tai įmanoma.

- radijo ryšys tai būna tai nebūna ir pas laisvus ir pas komandinius. Neturi reikšmės. Improvizacija nėra savaime blogai.

 

 

Manau, kad kuomet žmonės į tam tikrus žaidimus gali vykti tik kaip komanda matyti tokie pliusai:

- lengviau indentifikuoti taisyklių pažeidėjus. Komandos dažnai vilki antsiuvą, vienodą uniformą.

- komandoms yra ką prarasti, nes paprastai baudžiama komanda, ne atskiri nariai.

- žmonės jungiasi į komandas, prie komandų. Formuojasi gilesnis integravimasis į airsofto bendruomenę, pažįstamų, bendraminčių ratas, kuris prailgina kiek žmogus laiko žaidžia (ar išeina pardavęs viską po vienos vasaros), taip kyla bendruomenės organizuotumas ir net geimų kokybė.

 

Čia aišku reiktų suvokti, kad visi tokie geimai būti negali. Bet vienas kitas sudėtingesnis savo scenarijumi ir didesnėmis investicijomis - tikrai galėtų.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Nematau reikalo išradinėti vienračio, kai ir su dviračiu neblogai sekasi važiuoti.

Kaip minėta anksčiau, svarbiausias faktorius yra tinkamai nusiteikę žaidėjai.

Jei eiliniai neklausys ir nevykdys įsakymų, tai joks vadas nesusitvarkys.

Taip pat žaidimai skirstomi lygiais ir visiems aišku, kad I-as lygis, tai mėsmalė naujokams, II-as lygis, tai pasišaudymas mechanomis, o viskas aukščiau, tai jau komandų ir kitų "elitinių" karių bei padalinių džiaugsmas.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Taip pat žaidimai skirstomi lygiais ir visiems aišku, kad I-as lygis, tai mėsmalė naujokams, II-as lygis, tai pasišaudymas mechanomis, o viskas aukščiau, tai jau komandų ir kitų "elitinių" padalinių džiaugsmas.

nelabai sutinku del viskas auksciau apibudinimo, kadangi:

*ir aukstesniuose lygiuose dalyvauja ne tik komandos bet ir pavieniai zaidejai

*ir aukstesniuose lygiuose dalyvauja tu paciu 1 ir 2 lygio megejai , kurie losia lygiai tokiame pat stiliuje kaip tai daro ir 1 ar 2 lygio renginiuose

*ir apskritai lygio nusakymas tik orientacijai kadangi nevisada atspindi realu rengini

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

+1 Džeimsui,teisiai šviesiai pasakė,ištikrūjų nereik dviračio išradinėt. Nors iš kitos pusėss manau organizatoriams reik susimąstyt dėl visų žaidėjų paskyrimų tam tikrose veiksmo vietose. Daug forumiečių moka už žaidimą,bet yra ir ta dalis kurie retai kada pažaidžia., Todėl užsavo sumokėtą sumą nori gaut-veiksmo. Aišku ne visada ir ne visiems to veiksmo surasi,todėl reikia padalint užduotis daugmaž polygiai,kad visi gautų malonumo pasišaudyt. Nesvarbu ar tu laisvai samdomas ar komands narys,esmė tame,akd kiekvienas nori už savo sumokėtus pinigus gaut tam tikrą dozę airsofto. Tikiuosi niekas neuspyks už mano nuomonę. Gero vakaro visiems.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Asmeninė nuomonė:

- teritorija (ne kiekviename miškelyje gali padaryti gerą žaidimą);

- organizuotumas (kalba apie žaidimo organizatorius);

- adekvatūs žaidėjai (jei atvažiavai į milsim'o tipo žaidimą, tai būk malonus įsijausk į tai);

- rekvizitų, spec. efektų ir transporto protingas panaudojimas (nei per daug nei per mažai);

- griežta ir tik griežta vadovavimo hierarchija.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

- teritorija (ne kiekviename miškelyje gali padaryti gerą žaidimą);

Prašymas plačiau pakomentuoti: mažas-didelis,  tankus-retas, sausas-šlapias ( :D), kalvotas-ne kalvotas ir pan.

 

Kiek įtakoja žaidimo kokybę siūlomas servisas:

    [*]maitinimas;

    [*]tualetai;

    [*]suvenyrai;

    [*]loterijos ir t.t.??

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Kiek įtakoja žaidimo kokybę siūlomas servisas:

    [*]maitinimas;

    [*]tualetai;

    [*]suvenyrai;

    [*]loterijos ir t.t.??

 

 

 Asmeniškai man tai neturi jokios įtakos, daugiau problemų nei naudos (išskyrus tualetus, bet Klaipėdos krašte su tuo irgi bėdos dėl vietinio monstro :) ). O taip viską išsakė J.J.  svarbiausia geras, gerai apgalvotas scenarijus ir pasiruošę adekvatūs žaidėjai.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Renginio servizas ir zaidybines dalies kokybe - du skirtingi dalykai :) servizas neitakoja zaidimo kokybes. Servizas itakoja startinio mokescio kaina. Servizas buna arba ne.

Reginio kokybe itakoja zaideju bei organizatoriu pasiruosimas jam.

 

Pagarbiai

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Renginio servizas ir zaidybines dalies kokybe - du skirtingi dalykai :) servizas neitakoja zaidimo kokybes. Servizas itakoja startinio mokescio kaina. Servizas buna arba ne.

Reginio kokybe itakoja zaideju bei organizatoriu pasiruosimas jam.

 

Pagarbiai

Labai teisingai pastebeta. Iskart matos kai kalba organizatorius... Isties vertetu atskirt dvi savokas t.y. renginys ir zaidimas.  O tada jau galima pamastyt ko mums reikia, to ar to ar viso to? kartais ar net daznai net pacio maziausio biudzeto zaidimai buna daug geresni ir idomesni nei grand show renginiai su barais ir padavejom... dauguma tapatina rengini su zaidimu. nes jai antra diena gerai prisniojai tai geras geimas, jai ne tai sudas nes nei koses nei sriubos... autoriu tikriausiai labiau domina zaidimo kokybe o ne renginio? ar zaidimo kaip renginio?

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • 3 weeks later...

Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

You will be able to leave a comment after signing in



Prisijunkite dabar
 Share


×
×
  • Sukurti naują...