Pereiti prie turinio
Lithuanian Airsoft Portal

Ar airsofto žaidimams reikia LARP'o?


Dvorf
 Share

Rekomenduojami pranešimai

Negana to, jeigu organizatoriai ismestu LARPinima is airsofto zaidimo scenariju ir orientuotusi i airsofto operacijas - zaidimu kokybe iskart pageretu 2 kartus.

 

Nu bet tu ir beletristas tėvai :D

 

„...jūs du kartus geriau miegotumėte, žmona taptų gražesnė, šuo nesibartų."

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Nu bet tu ir beletristas tėvai :D

 

„...jūs du kartus geriau miegotumėte, žmona taptų gražesnė, šuo nesibartų."

 

Kartoju Tamstai ka praleidote: Isivaizduokite jeigu rupesti apie tai kaip cia dialogus suregzti, kaip priversti airsoftininka vaidinti kaimieti ar seika ar Al Kaida nukreiptume i operaciju briefingo ir paciu operaciju kokybe, dekoracijas ar idejas.

 

Butu smagiau diskutuoti normaliai.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Didesniuose zaidimuose - butinai. Jie tampa ne tokie sausi. Vieni is smagiausiu momentu yra tada, kai dalyviai isijaucia i savo vaidmenis. Labai patiko 9/11 zaidime ivykes alkaidos vado ir vieno is kaimu seniuno pokalbis prie bazes vartu :) Super - saunuoliai!

 

Taip pat ispudi paliko ir Karantino zaidimas, visi tie zombinejimai.

 

Taciau eiliniuose keliu val trukmes pasisaudymuose - tikrai NE.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Pries diskutuodami geriau isigilinkime i LARP trumpinio reiksme:

 

A live action role-playing game (LARP) is a form of role-playing game where the

participants physically act out their characters' actions. The players pursue goals

within a fictional setting represented by the real world, while interacting with each

other in character. The outcome of player actions may be mediated by game rules, or

determined by consensus among players. Event arrangers called gamemasters decide the

setting and rules to be used and facilitate play.

Taip, kad vaziuodami i betkoki Airsofto zaidima mes esame priversti dalyvauti sioje temoje diskutuojamame LARP'e

Vadai, buriai, snaiperiai, kulkosvaidininkai, priesiska puse, granatos, ginklai, peiliai, aprangos..... Visa tai yra LARP.

 

Airsoftas yra visiskai tokspat kaip ir jau minetu fantastu "Medieval" karai (Lietuviskas pvz: http://www.viduramziai.lt/)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

O aš manau, kad visokių žaidimų reikia...

Yra MILSIM tipo žaidimai - yra komandų ir laisvai samdomų, kurie ten nevažiuoja

Yra LARP tipo žaidimai (labai teisinga pastaba, dėl jų kokybės, kai juose dalyvauja fantastai, vienareikšmiškai pats geriausias jų - 235.lt (Čia turėtų nuskambėti, kaip paskata šio tipo žaidimų organizatorias - MES JŲ LAUKIAM ;)!!!) - yra komandų ir laisvai samdomų, kurie ten nevažiuoja

Yra Vismaliukų, I-ojo lygio žaidimai - yra komandų ir laisvai samdomų, kurie ten nevažiuoja

Yra miksuojančių šiuos tipus žaidimų - yra komandų ir laisvai samdomų, kurie ten nevažiuoja

Yra (na bandoma daryti) karinių pratybų tipo žaidimai- yra komandų ir laisvai samdomų, kurie ten nevažiuoja

 

Tačiau visų jų reikia, o kas norės tas ir pasirinks, kas norės - tas įsijaus, vieniems jų reikia, kitiems nereikia.

Galimas daiktas, kad reikėtų aiškiai įvardinti kokio tipo žaidimas organizuojamas, kad galima būtų nuspręsti norima jame dalyvauti ar nenorima.

 

Visiems organizatoriams sėkmės darant jiems artimesnio, mielesnio tipo žaidimus, o visiems LSB dalyviams bus didesnis pasirinkimas, tad nieko eliminuoti tikrai nereikia ;)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

netikiu. Larperiai kaip menininkai, siandien vaziuoja, rytoj ne. Normalus zaidimas planuojamas pries 4-6 menesius, derinamas poligonas ir t.t. Prisisirsti su scenarijum prie larperiu negalima. As kalbu apie tikruosius, RH1 Larperius.

 

 

 

Na:) visu pirma turetu but idomu larperiams sukurtas scenarijus ir pan. Jeigu arisofteriai taktikuoja ir kariauja tai reikia garantuoti kad ir larp bus ka veikti bent STORY LINE with MISIONS.

 

ta prasme buti dekoracija nera taip fun kaip larpinti :)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Na scenariju prof larperiams prof airsoftininkas neparašys normalaus, nes visi strikebolininkai yra soldafonai. Jokauju =)

Kalba gal apie sularpinta airsofta, o ne suairsoftinta larpa, nes geimai su prof larperiais sunkiai diffuzuojasi. Nes turim kontrolinius paketus airsofteriu o ne larperiu kitaip sedetumem kitame forume.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Didziausia klaida yra bandyti isprausti straikbola (airsofta, sratasvydi- vadinkit kaip norit) i konkrecius bei ribotus remus!!!

Straikas yra ivairepusis, daug ka apimantis bei savyje talpinantis zaidimas.

 

Telpa i ji ir savaitgaliniai geimai be kokio scenarijaus (tobulai tinka tiem, kas siaip nori palakstyti, paslifuoti meistriskuma ar tiesiog parinkti "fragu), ir rimti geimai su scenarijum , aiskiai apibrestom pusem, butaforija, transportu ir brifingais (Big Games), ir STALKER ar FALLOUT tipo geimai su daugiau LARP'inimo nei saudymosi, ir rekonstruktoriu geimai (kas pasakys, kad WWII airsoftiniai rekonstruktoriai, atkurinedami WWII musius zaidizia ne airsofta?!) ir misraus tipo zaidimai....

 

Straikbole kiekvienas atranda tai, kas jam patinka, kas prie sirdies. Toki mes ji (straika) kurem nuo pacios pradzios Lietuvoje, taip jis (straikas) vystesi ir kituose salyse.

 

Nenorite jokio LARP'imimo?! Prasom: Vismaliukai vos ne kiekviena savaitgali Jusu paslaugom (nenoriu Voismaliuku nuvertinti- gera vieta prie Vilniaus ir orgai saunuoliai, kad suteikia galimybe palakstyti ir pasisaudyti)!!! Tik pasitikslinkite, kad nebutu mediku (nes tai jau LARP'inimas), kad butu tik prorusiskos, prolietuviskos, proametikietiskos bei pro... na sakykim- proMIXsiskos (mix camo) kovojancios puses. Nes jei net minimaliam scenarijuje pvz. Kardo Rinktine su LT camo vaidins babaju teroristus ir dar Klausas parekaus "Alachagbar" ar "Smert Nivernim"- cia jau bus LARP'inimas (kuris tikrai pagyvina zaidima).... :)

 

Manau ir daugiau yra geimu, kur yra tik kariavimas ir jokio bendravimo.

 

Teigti, kad "Airsoftas - karinio tipo operaciju vykdymas be personazu ir vaidybos elementu - tik naturalus rupestis kaip tvarkingai, galingai ir efektingai nukauti priesa." (tikrai nieko asmenisko ar izeidziancio, tiesiog tai gerai nusako kaikuriu zmoniu poziuri i straika) manu yra tas pats, kas teigti, kad Lietuvos Valstybinis Simfoninis Orkestas turi groti tik Filharmonije ir griestai tik klasikine muzika! Ir neduok Dieve pagros su kokiu Stingu, Scorpions ar dar sunkesne grupe... :)

 

Galeciau daug dar prirasyti, bet manau mano minti supratot :)

 

Reziume: Tiesiog geimu aprasymose reikia skelbti daugiau konkrecios info apie numatoma zaidima, kad zmones galetu pasirinkti- vaziuoti ar nevaziouti Ir ko tiketis nuvaziavus!!! Patiems zaidejams, pries registruojantis i geima, reiktu idemiau pasidometi paciu geimu, taisyklemis, scenarijum.

KUO DUAGIAU SKIRTINGU GEIMU- TUO IDOMIAU, TUO DAUGIAU ZMONIU GALI RASTI KAIP REALIZUOTI SAVE SIAME HOBYJE!

 

P.S.:

 

RH1 ir RH2- superiniai zaidimai, kuriuose bent musu komanda save tikrai gerai realizavo ir puikiai praleido laika (pirmu atveju- UN, antram- Hesbul Islam. "Antras blybas" buvo biski prisviles, bet nieko nepadarysi).

235- isviso buvo NEREALUS geimas, nors ten buvo LARP'as su airsofto priemaisom. Puikus pvz, kaip abu sie "dalykai" gali sugyventi!

"Karantin"- irgi nerealus geimas! Originali ideja bei scenarijus, tikrai puikus paivairinimas visokiem "search and destroy".

 

Laukiam su nekantrumu daugiau tokiu panasiu zaidimu!!!

 

P.P.S. manau galiu drasiai kalbeti Raccoon'u vardu: musu klubas gali dalyvauti exstremaliam 20 km zygyje/persekiojimo zaidime snieguotame Pabrades poligone, gali pasipuosti pilnu prabangiu multicam'u ir puikiai vykdyti paskirtas uzduotis US puseje, gali uzsideti MIX camo ir zaisti us kokius Juodkalnijos sukilelius, gali apsirengti polubomzais ir zaisti uz kokius vargsus Afgano kaimiecius ar isigije (susirade namie) juoda apranga vykdyti NewJurbarko Policijos vaidmeni (235). Ir betkuriuo atveju tureti daug geru emociju bei ispudziu! Na gal mes tiesiog neesam ribotos fantazijos bei poziuriu? :rolleyes:

 

Pagarbiai,

-TK-

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Ar kiti dalyviai sugebės pirktis ekipiruotes , ginklus pagal žaidimo puses ? nemanau...

 

Luka, manau nebutina tureti 5'ta skirtingu pilnu ekipuociu (tai tikrai daug kainuoja). Tiek organizatoriai gali kazkiek pakoreguoti kovojanciu grupiu sudeti pagal pagrindines naudojamas uniformas, tiek patys zaidejai, pasitelke kazkiek fantazijos, gali kazkiek prisitaikyti prie pageidaujamos kovojancios puses. 100% atitikimo tikrai nebus, bet nors kad kazkiek i ta puse....

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Manau aptarinejamo eksperimentinio lygio žaidimose uniforma tikrai nerelevantinis reikalas. Karantine pvz viena puse nuo kitos buvo atskirta kapeikas kainojanciu dažytojo kombezu. Ir apskritai tai nera svarbu, tuos uniformos jei toks žaidimu lygis atsirastu.

Didžiulose zaidimose taip, problema, jei larpina tokios ir tokios uniformos tai tada problemos =)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Čia tik po pilnaties galima kažką paskirstyt, o po to vėl viskas į senas vėžias sugryžta. Juk žaidimą daro žaidėjai :)

 

Zaidima daro ir zaidejai, ir organizatoriai, ir geimmasteriai :)

 

Siaip jau yra mintis sia tema uzrakinti iki Pilnaties pabaigos....

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Ar kiti dalyviai sugebės pirktis ekipiruotes , ginklus pagal žaidimo puses ? nemanau...

 

Apranga (švarkas + kelnės) nuo 60x2 iki 85x2 Lt (neperkant Brand © produkto ). Liemenės kita kalba. Bet sutikite 120 ar 170Lt , tai nėra jau toks kosmosas :) žinoma jei ketini ir toliau dalyvauti žaidimuose vis už kitą grupuotę su kitokia uniforma, tai jau nebe taip ir pigu... Bet kas trukdo pasirinkti atsarginę aprangą , tam kad galėtum sudalyvauti kitoje žeidėjų pusėje?

 

Užrakinti gal ir reikėjo tuoj pat po tamstos posto, nes daugiau ką nors pridurti neįmanoma :

Posted Šiandien, 03:12 PM

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Nuosirdziai smagu skaityti TK komentara. Tikra diskusija.

 

Pilnai sutinku, jog zaidimo aprasyme turi buti patikslinta ar tai yra airsofto geimas, ar LARP, ar misrus.

 

Bet kodel sakot, kad medikas yra LARPeris?

 

Nesutikciau vien del to, kad medikas juk neprivalo vaidinti, jog jis yra medikas - jo uzduotis yra leisti tureti dar viena gyvybe ir viskas. Jis kaip taisykliu dalis.

 

Ir dar, pavyzdys apie Simfonini Orkestra kaip ir aiskus, bet as siulyciau pabandyti palyginti airsofta palyginti su krepsiniu, o LARPa su futbolu. Kazin kaip atrodytu krepsininkai truputi paspardydami kamuoli. Nors abu zaidimai atskirai yra vienodai geri.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

pabandom palyginti iš žaidimo pusės.

 

Konfliktuojančios pusės - 3 (tarkim EN , LT , RU )

Situacija : kiekviena iš pusių turi vieną dalį(iš trijų) raketų komplekso žemė-oras.

Tikslas - surinkti žemė-oras raketų kompleksą. (atskirai komponentai beverčiai).

 

Klausimas - kaip tą atliks Milsim-airofteriai ir LARP-airsofteriai ?

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Tokiu atveju jei nera LARP'o bet koks zaidimas pasidarys Vismaliukais. Smagu palakstyt ir papyskint bet po pietu varai namo. LARP elementas yra butinas jegu balanso nustatymui. Pvz: 9/11 jeigu amerikieciu specai nesusitartu su melynuju kaimu. Tada amerikieciai lieka vieni. Derybos tarp kaimu: kaimai susivienija pries Al Qajeda ir amerikiecius. Tame ir yra skirtumas zaidimu tarp Vismaliuku smagaus pasisaudymo ir aukstesnio lygio zaidimo. Tada nezinai istikruju 100% situacijos. Veiksmus planuoji atsizvelgdamas i situacija kuri nuolat gali pasikeisti. O jei be visu deribu, papirkimu, ikalbinejimu, apgavusciu- t.y. be LARP'o tada bet kuriam zaidime dalinames per puse ir pliekiam vienas i kita kiek lenda. Ir gausis BIG Vismaliukai. Jokios problemo del nuomoniu skirtumo nematau. Nenori LARP'o renkiesi puse kur nereikia larpint.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Tokiu atveju jei nera LARP'o bet koks zaidimas pasidarys Vismaliukais. Smagu palakstyt ir papyskint bet po pietu varai namo. LARP elementas yra butinas jegu balanso nustatymui. Pvz: 9/11 jeigu amerikieciu specai nesusitartu su melynuju kaimu. Tada amerikieciai lieka vieni. Derybos tarp kaimu: kaimai susivienija pries Al Qajeda ir amerikiecius. Tame ir yra skirtumas zaidimu tarp Vismaliuku smagaus pasisaudymo ir aukstesnio lygio zaidimo. Tada nezinai istikruju 100% situacijos. Veiksmus planuoji atsizvelgdamas i situacija kuri nuolat gali pasikeisti. O jei be visu deribu, papirkimu, ikalbinejimu, apgavusciu- t.y. be LARP'o tada bet kuriam zaidime dalinames per puse ir pliekiam vienas i kita kiek lenda. Ir gausis BIG Vismaliukai. Jokios problemo del nuomoniu skirtumo nematau. Nenori LARP'o renkiesi puse kur nereikia larpint.

 

Manau egzistuoja zemo lygio Vismaliuku tipo zaidimai (zaidzia naujokai, zaidimas trumpas, mirstama reciau, mertvekias arti, viena ar dvi pigios deziu panesiojimo uzduotys) ir auksto lygio Vismaliuku tipo zaidimai. Stai jums auksto lygio Vismaliukai: Balkan Conflict 201): http://www.airsoftgun.lt/invision/index.php?showtopic=7390&st=0 , Bergetas (jeigu turetume omenyje, jog LARPeriai nuo airsofteriu buna pakankamai grieztai atskirti)

 

Briefingas, konkrecios uzduotys, dekoracijos ir jokio LARPo. Kiek suprantu beveik visiems tai patiko.

 

Butu idomu isgirsti daugiau istikimu (senu ir nauju) airsofteriu nuomoniu.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

hebra ten larpino - apsirengė išminuotojais, minų ieškojo. mūsų santykiai su ACU irgi larpiški buvo - mes jiems prijautėme, o jie mumis pasitikėjo ne visai.

netinkamas pavyzdys tavo pasirinktas

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Siulau prisiminti puikius KARANTIN'o zaidimus, o pvz. latviu stalkeryje galima buvo ne karto neissovus susikurti gerove(pinigai,vanduo,linksmybes bare...) viskas buvo apgalvota ir sudarytos galimybes tiek saudymo megejams tiek larpistams. zmogenai visa para dujokaukiu nenusimdavo,kuriu toks vaudmuo budavo. :)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

tai matau tik viena būdą tam išspręsti :

Taisyklių perskaitymas prieš žaidimą. Kaip briefing'o dalis .

Kad nebūtų po to visokių interpretacijų. Nes kaip parodė praktika - prieš žaidimą daryk nors ir dešimt briefing'ų vistiek atsiras tokių kurie bus tarsi iš mėnulio nukritę. Tad dar sykį perskaityti taisyklęs , kai jau visi pasiruošę žaisti, būtų į naudą ;)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

You will be able to leave a comment after signing in



Prisijunkite dabar
 Share

×
×
  • Sukurti naują...