Pereiti prie turinio
Lithuanian Airsoft Portal

PARTIZANAI 1.3


olegas
 Share

Rekomenduojami pranešimai

Tema ta pati kaip ir pernai.

 

Vieta baigiam derint ji turetų būti tikrai neblogesnė- pastatų mažiau užtat labai panašų į tikrą kaimą.

Šį kartą neskelbsim kas kurioje pusėje žais. Ribosim šaudmenis (ypač partizanams).

 

Nuotraukos ir daugiau info vėliau- reikia praeito žaidimo dalyvių skundus ir pageidavimus peržiūrėt, gal dar ką pakesim :)

Patikslinta data: 2013-08-10/11

 

Dalyviai žinos už ką žais ir, be abejo, galės savo noru "koloboruot", bet bedro pusių sąrašo neskelbsime.

Didžioji dalis taisyklių liks nepakeista.

Visiems rekomenduoju pasirupinti anturažu.

 

 

 

Renginys vyks šalia Kaltanėnų prie Žeimenio ežero:

http://www.maps.lt/map/?lang=lt#obj=626618;6124197;Pa%C5%BEym%C4%97tas%20ta%C5%A1kas;&xy=627048,6123086&z=50000&lrs=hybrid,stops,zebra

 

Nuotraukos iš stovyklavietės:

https://plus.google.com/u/0/photos/103283158065982144155/albums/5886837544604768785

 

 

 

 

 

MGB

Stilizuota uniforma, skiriamoji spalva mėlyna.

Gali turėti ne daugiau kaip 4 mechanines dėtuves arba 1 bunkerį. Dėtuves užtaisyti gali tik savo bazėje.

 

Ministras gerai saugomas, mažai keliauja. Jis tvirtina jėgos struktūrų sprendimus, nuosprendžius, kontroliuoja jų veiklą.

 

Operatyviniai darbuotojai po teritorija juda su apsauga, vengia pavojingų vietų ir situacijų. Pagrindinė užduotis tirti „nusikalstamų elementų“ bylas. Teikia rekomendacijas NKVD veiklai, skiria bausmes ir represijas.

 

NKVD

Uniforma, skiriamoji spalva raudona.

Gali turėti ne daugiau kaip 4 mechanines dėtuves arba 1 bunkerį. Dėtuves užtaisyti gali tik savo bazėje.

 

Komisaras atsiskaito MGB, organizuoja ir kontroliuoją visą NKVD veiklą.

 

Agentai, informatoriai gali turėti ginklus, gyvena civilį gyvenimą, gali pereiti į NKVD.

 

Kovinis dalinys tiesiogiai kovoja su partizanais, stengiasi kontroliuoti kuo didesnę teritoriją, prižiūri viešąją tvarką, vykdo aukštesnių instancijų nurodymus ir greito reagavimo būrio funkciją.

 

CIVILIAI

Apranga laisva, pageidautina kad atitiktų laikotarpį.

Kaimo gyventojai gyvena skirtuose „namuose“. Jų tikslas yra išgyventi. Gali remti bet kurią pusę pasirinktinai arba abi puses arba nieko neremti. Jų veiklą savo nuožiūra gali kontroliuoti MGB, NKVD. Nusikaltę įstatymams griežtai baudžiami (tremtis, namo sudeginimas, mirties bausmė...) Maistą (ribotai) gauna sandėlyje, gali rinkti miške, gamina patys kaip sugeba.

 

Benamiai nuolatiniai kaimo gyventojai, bet neturi nei namų nei giminių, maitinasi tuo ką gauna iš kitų.

 

Civiliai turintys ginklus laikomi šnipais.

PARTIZANAI

Dėvi uniformą, turi slapyvardžius. Veikia „būriais“ ne didesniais kaip 3-4 žmonės. Suimtas partizanas esant akivaizdiems įrodymams per 30 min. nuo apklausos pradžios privalo nurodyti savo „būrio“ kolegas.

 

Gali turėti tik 1 mechaninę dėtuvę. Užtaisymas pagal poreikį.

 

Partizanai ginklu priešinasi okupantams ir jų primetamai valdžiai, rengia diversijas, gali gauti papildomų užduočių iš LLA (Lietuvos laisvė armijos) vadovybės

 

KITI

Medikas nuima tvarsčius, tuo sutrumpindamas gijimo laiką. Tik medikas gydo lūžius.

Esant poreikiui, mediko padėjėjais gali dirbti civiliai.

Mediką išlaiko/aprūpina MGB.

 

Sandėlininkas kontroliuoja ir išduoda materialines vertybes: maistą, spec. priemones, medikamentus (bintą). Sandėlininkas pavaldus MGB. Jam padėti gali būti paskirti tremtiniai.

 

GM yra „civilių svečiai“, jiems negalioja sužeidimo taisyklės, netaikomos represijos. Kontroliuoja žaidimo eigą.

 

Renginio pradžioje visi išskyrus MGB darbuotojus ir NKVD kovinį dalinį yra civiliai ir tik nurodytu atveju gali „atsirasti“ partizanai t.y. apsivilkti uniformą ir paimti ginklą bei imtis aktyvių veiksmų. Partizanai ir kiti žaidėjai visus jiems reikalingus asmeninius daiktus, tuo momentu nenaudojamus žaidime, nešasi kuprinėje ten pat ir ginklas su uniforma. Daiktai nešami kuprinėje yra jos savininko reikalas ir į kuprinės tūrinį kaip ir į pačią kuprinę dėmesys nekreipiamas (nebent kažkas akivaizdžiai kyšo...)

 

 

 

 

TAISYKLĖS

Sužeidimas

Bet koks šrato pataikymas. Sužeistasis negali judėti (gali būti nešamas), kviečia pagalbos. Nukraujuoja per 10 minučių. Gali nusižudyti tik susprogdindamas granatą. Sutvarsčius- tvarkingai subintuota galūnė dedant ne mažesnį kaip 50 cm. ilgio įtvarą (gali būti iš parankinių medžiagų), fiksuojamas laikas ir galima eiti arba šliaužti bei šaudyti. Bėgti su tvarsčiu draudžiama. Tvarstis nuimamas po 1 val., laiką fiksuojant asmens dokumente, arba praėjus 30 min. gali nuimti medikas.

Pataikius sutvarstytam dar kartą galioja tos pačios taisyklės išskyrus, kad jis nebegalės vaikščioti kol bus nuimtas bent vienas tvarstis.

MGB, NKVD tardymo metu gali „laužyti“ galūnes – sutvarsto kaip sužeidimo atveju. Tvarsti nuimamas įprasta tvarka, bet tą gali padaryti tik medikas ir tik ligoninėje.

 

Mirtis

Nukraujavus, sprogus granatai, sušaudžius belaisvį, „papjovus“ sužeistąjį naudojant peilio imitaciją. Sušaudoma į nugarą naudojant pistoletą iki 90 m/ps. ir paskelbus nuosprendį.

Mirę keliauja į „mertviaką“ kur registruojamas atvykimo laikas ir išeinama po 2 val. mirusiems draudžiama bendrauti su gyvaisiais. Iš „mertviako“ vykstama į MGB komisariatą kur išduodamas naujas asmens dokumentas.

 

Belaisvis

Sutvarsčius sužeistąjį priešą, jis ištaiso ginklą ir, iki bus išlaisvintas, juo negali naudotis bei vykdo jį suėmusių nurodymus. Belaisviui draudžiama bėgti jis gali „sprukti“ eidamas, bet privalo paklusti nurodymams balsu.

Suėmimas fiksuojamas asmens dokumente ir negali trukti ilgiau kaip 1 val. po to MGB, NKVD paskelbia nuosprendį, partizanai - sušaudo arba paleidžia.

Tremtis

Trunka iki 1 val. Tremtiniai konvojuojami iki „lagerio“ už žaidimo ribos. Iš „lagerio“ pabėgti neįmanoma. Tremtiniais disponuoja MGB, NKVD jie gali paskirti užduotis ir žaidimo zonoje. Jeigu tremtinys pabėga būdamas žaidimo zonoje jis gali būti nedelsiant sušaudytas.

Tremtinių ir belaisvių maitinimas priklauso nuo juos kontroliuojančių malonės.

 

Draudžiama

Naudoti radijo, telefono ryšį. Skambinti galima tik extra atveju. Skambinti asmeniniais reikalais galima tik nuvykus į MGB komisariatą.

Naudoti specialiąją įrangą (nakties regėjimo prietaisas ir t.t.) jei abejojate klauskit.

Žaidimo metu vartoti ne žaidimo metu gautą maistą.

Žaidimo metu naudoti ne žaidimo metu gautą bintą.

Gyvenvietėje šaudyti serijomis.

 

Ginklų galios apribojimai standartiniai.

 

Pradžia rugpjūčio 10 d. 11.00 val.

Registracija iki rugpjūčio 1 d. e-mail.: garejevas@gmail.com

Dalyvio mokestis 45 Lt.

Nekariaujantys civiliai 25 Lt.

Nuo rugpjūčio 2 d. visiems 50 Lt.

Tel.: 8 672 04329

 

Dėl dėtuvių:

taip, sužiūrėt dėtuvių talpas tikrai nemažai papildomų rūpesčių. Kad partizanai turės skirtingą skaičių šratų dėtuvėse, manau, nebėda. Tikslas, kad jie turėtų žymiai mažiau nei NKVD. Beje, manau praeito žaidimo dalyviai pritars, kad 70 šratų šiame žaidime tikrai nėra mažai.

Eigoje gali būti, kad partizanai sugebės rasti slėptuvę su bunkerine dėtuve.

Dėl persirengimo:

uniformų neskirstom- NKVD/MGB turės raudonus raiščius. Jeigu eigoje sugebėsit rasti tokį pat, jums pasisekė... Praeitą kartą Valdas taip prasmuko pas ministrą.

Viskas priklauso nuo jūsų fantazijos.

Pistoletų dėtuvių skaičiaus neribosim. Granatų vienu metu pas žaidėją ne daugiau 4 vnt.

KAD ŽAIDIMAS BŪTŲ ĮDOMESNIS, REKOMENDUOJU KLAUSIMUS IŠDUODANČIUS JŪSŲ SIMPATIJAS KAŽKURIAI PUSEI, UŽDUOTI ASMENINE ŽINUTE ARBA E-MAIL'U.

 

Kol kas puses galite rinktis laisvai, siekdami išlaikyti balansą, informuosime apie vienos ar kitos pusės dalyvių skaičiaus ribojimą.

Galutinai pusės paskiriamos po apmokėjimo t.y. kuo anksčiau, tuo daugiau šansų pradėti žaidimą pageidaujamoje pusėje.

Registruojantis nurodykit pusę už kurią norite žaisti.

NKVD/ Partizanų santykis maždaug 3/2 plius MGB.

 

Šį kartą prašysime, kad būtų laikomasi "persirengimo" taisyklės (kelnės gali būti ir kamufliažinės). Nenorintys nešiotis daiktų kuprinėje, galės ją palikti namukuose ar kitoje vietoje.

Tokiu būdu bus sunkau atskirti partizanus nuo nekariaujančių civilių kaime ir nebus nesusipratimu miške.

 

Rekomenduojame perskaityti aukščiau pateikta taisykles ir atkreipti dėmesį į dėtuvių apribojimus.

Dėtuvių apribojimai netaikomi kulkosvaidžiams, snaiperiams, pistoletams.

Kadangi miškas tankus, snaiperiai ir kulkosvaidžiai gales būti naudojami gana ribotai.

 

 

 

Miegui laikas nenumatytas, bet prašymas dalyviams- apie apsisprendimą nekariaut kažkurį laiką pranešti orgams. Jeigu kažkuri viena pusė nuspręs pailsėti, informuosime visus.

Vieta kur galima bus pailsėti, pažvejoti, pasimaudyti tikrai bus (svarstom ar nepadaryt joje skaistyklą).

Zoną kur privaloma dėvėti akinius, bus nurodyta.

Palapinių žaidimo zonoje statyti nerekomenduojam, bet tai jūsų valia. Nežaidimo zonoje tikrai bus kur pasistatyti palapinę (tik nakčiai).

Dar keli pastebėjimai:

Bus užduotys už kurių sėkminga įvykdymą, Partizanai galės bus gauti maisto papildomą dėtuvę ar kokį kitą bonusą.

Dėl apjieškojimo: kaip ir buvo sutarta, kad apieškomas asmuo iškarto pasako, ką turi. Jeigu nepasako, jokiu būdu negali naudoti nuslėptų daiktų, priešingai- šiurkštus taisyklių laužymas= kaip minimum maklaudizmas. Viskas kas kuprinėje žaidime nedalyvauja kol nėra išimta- ginklai, kamufliazas ir t.t. Taiau pagautas traukiant is kuprines, "trukiamas" pagal visus valdžios struktūrų straipsnius.

Belaisvis, tariamai, surištas tai reiškia, kad gali bėgti tik tada, kada bus sužeisti arba nukauti visi ji lydeję asmenys. Čia reikia nepamiršt, kad jis pats gali būti sužeistas ir tokiu atveju turės laukti pagydymo.

 

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • Atsakymus 80
  • Created
  • Paskutinis atsakymas

Top Posters In This Topic

Jei nebus išankstinio paskirstymo, tai paliūlymas būtu po mirties daryti žaidejų rotacija - kaimiečiai tampa nkvd ir atvirkščiai.

Nemanau, kad tai logiška. Esi NKVD, tampi partizanu. Susirandi partizanų slėptuvę, vėl miršti, tampi nkvd ir tiesiu taikiniu tęn. Nesamonė.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

 

remiantis praeitu geimu-nieko nekeiskit. viska jau zinom, vietoje pataisysim.   :)  puses reikia skirti-nes anturazas ne prastas turi buti...dabar jau  ir mes dadesim pagal laikmeti tikrumo... :). jei dar arkli pavyktu gauti su vezimu!!!!   :)

 

rezistansai-jei uz NKVD-rubelius pasikeiskit...siaip  jus buvote labai, labai naudingi  TSRS...   :)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Dalyvausiu

 

Turiu klausima ir pasiulyma orgams del mech detuviu, jus nustatete kad bus naudojama po viena arba 4 detuves, nuo pasirinktos puses, bet detuviu talpos labai skiriasi, as naudoju med cap detuves, kurioje telpa tik apie 70bb, ar negeriau butu nustatyti tam tikra bb skaiciu apytiksliai, nes zmones naudoja ir high cap detuves kur talpa apie 150bb. Pvz, nustatot kad partizanai gali tureti iki 150bb, zmones naudodami high cap detuves naudos tik viena detuve, o zmones naudodami med cap detuves, mano atveju galetu tureti 2 detuves, taip pat paskirstote ir NKVD puseje kariaujantiems bb skaiciu. Manau taip sulygintume suviu skaiciu kariaujantiems savo puseje, kad nebutu nuskriaustu. Siaip ideja tureti tam tikra skaiciu detuviu yra super, tik dar patikslinus bb skaiciu butu dar idomesne.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Pataisykite jei klystu, bet 70 jau yra Low-Cap dėtuvės ar kažkas panašaus. Iki 150 yra Mid-cap. Viskas į viršų su visokiais prisukimais yra bunkeriai arba High-cap dėtuvės. Idėja puiki, tik sunkiai administruojama.

 

Dar norėjau paklausti ar bus galima persirenginėti pvz. priesingos pusės zmonemis tikintis juos suklaidinti. Na, pvz. partizanai persirengia NKVD, sukelia sąmišį ir pagrobia maisto ar kažkas panašaus?

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Na sis zaidimas juk paremtas saziningumo principu, kas nores ir taip gali apgaudineti, bet manau tokiu gali buti vienetai, o administruoti nemanau kad butu sunku, tiesiog registruojant zmogus pasako detuves talpa, ir uzfiksuojama, itarus kad zaidzia ne pagal taisykles tiesiog salinamas is zaidimo. Manau tai tikrai nesudarytu problemu.

Na kai as pirkau detuves man sake kad cia med cap detuve iki 70 bb.:)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

 

del nieko nesiparinkit, kekvienas bus tikrinamas vos ne kas valanda...visi "griekai" pasimatys iskarto. geimas vyksta zaideju naudai...nesklandumai salinami visiems susitarus... paprasta ir  idomu... :)  (gal ne vietoje trigrasi ikisau...bet...praeita geima viska vietoje susitvarkeme...)

P.S.  saukstus butinai pasiimkite, ir katiliukus... :)  tiesa sakant, buvo ir  realiai badavusiu... :)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

 

 

del nieko nesiparinkit, kekvienas bus tikrinamas vos ne kas valanda...visi "griekai" pasimatys iskarto. geimas vyksta zaideju naudai...nesklandumai salinami visiems susitarus... paprasta ir  idomu... :)  (gal ne vietoje trigrasi ikisau...bet...praeita geima viska vietoje susitvarkeme...)

P.S.  saukstus butinai pasiimkite, ir katiliukus... :)  tiesa sakant, buvo ir  realiai badavusiu... :)

 

Jei ne lapinas ir tas indelis šilto srėbalo - rimtai būtų buvę nekažką. :)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Jeigu yra norinčių, bet nesiregistravusiu, rekomenduoju iki rugpjūčio 1 d. informuoti el. paštu: garejevas@gmail.com (turim žinot maksimalų dalyvių skaičių. Dabar apie 50).

 

Pasiimkit indus vandeniui- vandens atvešim pakankamai, bet gausit tik kas 2-3 val. kartu su maistu ir ne daugiau kaip 1 litrą žmogui. Nepamirškit, kad už kolegas davinio imt negalima (netaikoma NKVD/MGB).

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

You will be able to leave a comment after signing in



Prisijunkite dabar
 Share


×
×
  • Sukurti naują...