Pereiti prie turinio
Lithuanian Airsoft Portal

Rekomenduojami pranešimai

  • Atsakymus 89
  • Created
  • Paskutinis atsakymas

Top Posters In This Topic

Kad tokio dalyko reikia tai faktas, bet manau reiktu i visas sitas naujoves paziureti gana atsakingai, kad is geru iniciatyvu nesigautu snipsto. Kalbu apie susistemintas (pries tai labai gerai apgalvotas ir isdiskutuotas) naujas taisykles...Jei jau prakalbom apie naujo lygio bei kokybes zaidimus tai ir ruoskimes jiems su atitinkamu atsakingumu bei atitinkamai nauju poziuriu...Peace

Viskas yra zymiai paprasciau, nereikia nieko sudetingo. Manau beveik milsiminiu zaidimu patirti praktiskai visos komandos turi: viskas vyko sklandziai ir be jokiu problemu ir papildomu taiskliu poreikio. Ir zmoniu nemazai dalyvauja. Na bent is Vln. Gaila, kartu su Kaunu ir Klaipeda nedaznai matomes.

 

Man ko truksta kartais: artilerijos ir aviacijos arba bent minosvaidziu imitavimo (tik reikia apgalvoti, kaip). Paskutiniame Bergte pabaigoje tai buvo ir tikrai inese daug realistiskumo per paskutines dienos paskutine NATO ataka, kai musu bataljono nuostoliai buvo milziniski butent nuo art. ugnies, kai musu grandine uzdelse su judejimu i prieki. Kita vertus uzdelsimo normalaus nebuvo: orgai diro pagal spotteriu uzklausas be realaus uzdelsimo. Aisku, jeigu dalyvaus nedaug zmoniu, prasmes tai neturi, bet bent priverstu nesedeti po 10 ir daugiau min. vienoje vietoje:)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

ir kas cia cia bus tokio neilinio? eilinis bandymas milsima daryti? labai jau abtrakciai cia parasyta, apart amunicijos ribojimo, daugiau nieko nematau. gal koki linka praleidau i top secret?

 

tesiu minty, tikrai tokiu zaidimu jau buvo pradeta daryti, pats esi dalyvaves, as esu dalyvaves ir kiti buvo. taigi isvada kad tikrai yra tokiu zmoniu kuriems reikia tokiu zaidimu. visu pirma tik organizuokit. turit akis, matot ka norite ir kuriuos norite matyti savo kuriamuose zaidimuose/milsimuose tai ir igyvendinkit. kaip sakoma, darbais o ne zodziais.

tikrai nesuprantu kam tas pirmasis post'as buvo rashomas, o po jo kitas visai jau kitos krypties mintis. apsispresk gi jau. ash siulau padaryt zhaidima, ne shiaip sau savaitgalini, ne shiaip koki big game.

per shia valanda nuo mano posto pas mane kreipesi 8 zhmones su siulymu padet organizuojant shi rengini. tikriausiai zhmonems reikia gero, kokybishko zhaidimo.

 

taip jis neatsiras per savaite, bet jis bus.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

tikrai nesuprantu kam tas pirmasis post'as buvo rashomas, o po jo kitas visai jau kitos krypties mintis. apsispresk gi jau. ash siulau padaryt zhaidima, ne shiaip sau savaitgalini, ne shiaip koki big game.

per shia valanda nuo mano posto pas mane kreipesi 8 zhmones su siulymu padet organizuojant shi rengini. tikriausiai zhmonems reikia gero, kokybishko zhaidimo.

 

taip jis neatsiras per savaite, bet jis bus.

as astai uz tai kad darytu kas nors, o ne tik kalbetu, nes jau nusibodo tik kalbejimai ir diskutavimai forume apie ta "mistini niekeno nepaciupineta" milsima. ziauriai laukiu zaidimo, tikiuosi jie vyks i menesi po pora kartu.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

1 gyvybe - negerai, kas 1-2 val arba pagal scenariju - gerai. mes saudom nekoviniais vyrai, del to rejkia daryti nuolaidas, nes kitaip neisdegs, plotai ir atstumai mazesni velgi. Paskaitykit uzsienio forumus, Usa pvz, jau bande, yra patirties, kodel pas mus turetu but kitaip.

 

P.S.:Orgai sukurs savo zaidyma su savo taisyklemis, norinciu bus, evoliucija bus.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Tokio tipo zaidimas ir yra airsoftas. Visa kita - paintbolas. Juk kam reikalingi tikroviskai atrodantys netikri sautuvai?! Ats: MILSIMUI.

 

Lietuvoje kolkas teko dalyvauti keliuose panasaus tipo zaidimuose: Sun City ir uzdaruose (arba dar treniruotese). Nors is komentaru matau, kad ir pats Sun Citis ne visiems buvo MILSIM'as.

 

Taigi, Oro Desantas visu 1000% uz tokio tipo zaidimus.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Pastaba del POSTU.

 

KLausimas paprastas. MILSIM = reikia ar nereikia. Idomu / Neidomu.

 

Postai: APIE KAS CE TOKIO, KO NEBUVO. AR NESAT DALYVAVE rodo jog nesuprantat apie ka kalbam. Kalbekim apie esme. Kad mokame buti sarkastiski dziaugiuos.

Pakartosiu:

Bandomasis bus 5-7 val zhaidimas, data ir vieta dar konkrechiai nenuspresta

butu idomu suzhinot komandu nuomone apie tai, ar yra entuziastu ir ar verta RACCOON eikvoti savo laika, bei finansus del shito tikslo

 

 

 

Nesuprantantiems klausimo siulau supaprastinta:

Ar norite jog kazkas'paimtu ir pabandytu padaryt MILSIM zaidima?

 

Idejos KO REIKIA, IDANT tai butu daroma del musu visu paciu prasom, visiems manau idomu isgirsti. Visi norintys prisideti prie organizvimo - prasom.

 

p.s. perskaiciau savo sena parasa(signature) Jei nori turėti tai ko nesi turėjęs, daryk tai, ko nesi daręs! O gal visgi tai apie MILSIM :)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Gyvybiu skaicius, mertviako laikas... ne nuo to galo manau pradedam. Kaimynineje temoje apie Pabrades zaidima kaip ir supratom, kad pagrindine problema - vadovavimo, komunikavimo ir koordinavimo trukumas zaidimo metu siekiant ivykdyti konkrecia misija o ne nuosauti kuo daugiau biciuliu airsofteriu.

 

Kai komandos prades komunikuoti ir koordinuoti savo veiksmus tarpusavyje ir su vadovybe tai ir bus mums milsimas, tada ir gyvybiu skaicius taps nelabai svarbus. Tokie dalykai savaime neatsiranda, reikia zaisti. Kad zaisti reikia organizuoti:-)

 

Siaip iniciatyva gera, ir nereikia cia ilgu diskusiju. Astai darykit taip, kaip jus tai matot ir bus gerai. Zmones istroske zaidimu prisitaikys.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Kai komandos prades komunikuoti ir koordinuoti savo veiksmus tarpusavyje ir su vadovybe tai ir bus mums milsimas...

noreciau papildyti. Herarchija turetu buti. Nes dabar visi Spec-force niekas niekam nepavaldus, todel ir laksto banda specialistu be tikslo.

?iuo metu airsofte Lietuvoje nematau nei vieno lyderio kurs galetu NATO puseje eiti auskciausias vadovo (vadovybes) pareigas. (nieko asmenisko).

 

is neto:

 

"hierarchija

hierarchija (1) nuosekli laipsnių, titulų, pareigų ir pan. eilė nuo ?emesnių prie auk?tesnių;

pavaldumo ir priklausymo tvarka"

 

saltinis: http://terminu.zodynas.info/hierarchija

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

O, nindzes ;)

 

Mano supratimu, maksimaliai priartinto prie realybės (nevartosiu žodžio MILSIM iš principo :rolleyes: ) žaidimo skiriamosios dalys turėtų būti šios:

 

1. Nežinomas tikslus priešo skaičius ir tik apytiksliai žinoma dislokacija (sakykim, apsiribojama tam tikru rajonu, kuriame kontaktas galimas, arba užduotis pririšama prie atitinkamo objekto/objektų grupės, nenurodant tikslaus priešo pajėgų skaičiaus).

2. Ribotas amunicijos kiekis, atitinkantis tikro kario amunicijos kiekį maždaug 1X3 santykiu (t.y. - 1 šovinys = 3 bbs). Mažiau - neelabai realu, nes bbs'as, tai ne kulka.

3. Ribotas pastiprinimo kiekis (t.y. - nukenksminus tam tikrą kiekį priešininkų, jų pajėgos nebeatsitato/atsistato ne taip greitai), bei ribotos galimybės pasipildyti atsargas - su atsargomis tai daroma jau buvo, su ribotu pastiprinimo kiekiu - dar ne. Turint neribotus žmonių resursus galima įvykdyti bet kokią užduotį. O jei pasibaigus, sakykim 100 žaidėjų niekas grįžti nebegalės? :)

4. Žaidėjai visą reikalingą užduočiai ekipuotę/ginkluotą/įrangą nešasi su savimi - nėra jokios patogios stovyklos palikti įrangai "iki kol prireiks", arba tokia stovykla yra organizuojama jau uždoties metu, jos apsaugai ir organizavimui išskiriant atitinkamą kiekį žmonių.

5. Visos operacijos atliekamos tik atlikus prieš tai atitinkamą vietovės ŽVALGYBĄ (bo kitaip neaišku kokios pajėgos ir kokiu principu saugo objektą/rajoną)

6. Galima artilerijos/aviacijos parama, arba galimybė išsikviesti rezervą, kol neužimti atitinkami taškai (irgi bandyta daryti, bet idėja nebuvo pakankamai gerai išvystyta)

7. NORMALUS TOPOGRAFINIS ŽEMĖLAPIS 1:25 000 su normaliom koordinatėm, pagal kurį įšeitų orientuotis/kuriuo įšeitų naudotis, o ne GOOGLE MAPS nespalvotas atspaudas su neaiškiu koordinačių tinkleliu.

8. Centralizuotas vadovavimas vienai/kitai pusei (nors tai - variantas abejotinas, bo ir realybėje atsitinka taip, kad pvz. kokie sukilėlių būriai "dirba" be bendros vadovybės, arba ilgą laiką negauna iš jų nurodymų). IR ATITINKAMAI BESĄLYGIŠKAS PAKLUSNUMAS IŠ ŽAIDĖJŲ PUSĖS.

9. Didesni atstumai - kad priartinti žaidimą prie realybės ir apsunkinti priešo pajėgų aptikimą. Automatiškai - žaidimas ne trumpesnis nei 24 val.

10. Jokių grįžimų į bendrą stovyklą iki tol, kol nesibaigs žaidimas - reikia atsarginio ginklo? Neškis iš karto. Reikia išmiegot? Susirask vietą, įsirenk patrulio bazę. Pavargai, atsibodo žaist? Keliauk į bendrą stovyklą, bet jau tokiu atveju į žaidimo zoną grįši tik kaip stebėtojas. Maistas, vanduo - nešamės su savimi iš karto. Bendras maitinimas - arba po žaidimo, arba sausiakų pavidalu, ARBA KAIP LAUKO VIRTUVĖ, UŽĖMUS ATITINKAMAS POZICIJAS IR NURODŽIUS KOORDINATES LAUKO VIRTUVEI. Atitinkamai - jei koordinates nurodei neteisingai - liksi be pietų ;) Blogai organizavai stovyklos apsaugą - pietus suvalgys priešai ;)

11. NORMALUS RADIO RYŠIO ORGANIZAVIMAS, paskiriant atitinkamai skyriaus/būrio/kuopos ir t.t. ryšininkus, o ne kiekvienam tauškiant į raciją tai, kas užplauks ant seilės. LIkusiems - galimybė naudotis radio ryšiu tik per ryšininkus.

12. Dalyvių pasiruošimas... Čia - didžiausia problema ir galvos skausmas. Aš suprantu, kad visi esame "Specnazai", bet kažkaip žinias suvienodint/įgyt reikia. Gal vis dėl to ne tokia jau bloga idėja buvo su bazinio kurso organizavimu? Kad ir už pinigus ;)

 

Na, o dabar jau gali pradėti mane mušt už mintis. Arba galime padiskutuoti... KONSTRUKTYVIAI.

 

O tai grįžta viskas prie to paties. Reikia MILSIM? Nereikia MILSIM? Oooooooooooo MILSIM...... mums dar labai toooooooli, nes ne visi su vienodom liemenėm laksto. B) Ir kiekvienas sau tyliai galvoja, kad būtų labai fajnai viską pakeist, tik kad visi aplinku lochai ir kitoms komandos tokį lygį "kaip mūsų" tai iš viso pasiekti nerealu ;)

 

Būkim realistais - turim tik tuos žmones, su kuriais žaidžiam. O jei jų lygis netenkina, tai reikia arba žaidėjų skaičių riboti, priėmimą griežtint, arba padėt, mokinti ir neriesti nosies.

 

Tiesa, turiu dar vieną įdėją pusiau rimtą. Jei artėjam prie realybės, tai galima šovinių kiekio vis dėl to ir nemažint. Tiesiog - norintiems neštis daugiau bb'sų, kuprines "pagerinti" atitinkamu svoriu ;) Kaip pavyzdys - jei AK4 dėtuvė pilna sveria apie 1 kg, tai nešantis 5 papildomas dėtuves, į kuprine galėtų įsidėti silikatinę plytą, kurią ir tampytų su savimi visą žaidimo laiką ;) Atitinkamai - 10 dėtuvių = 10Kg ir t.t. Bent jau užsikačialinsim ;)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Labai puiki Skeptiko mintis. Man jos senai sukosi galvoje, esu kai kam apie tai uzsimines, taciau "suns balsas i dangu neina", o vienas nieko nepadarysi. Elementai kurie suteiktu realistiskumo (plytos ir pn.) visada yra imanomi ir gal net reikalingi. :rolleyes:

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Su plytom gal kiek ir perlenkta :rolleyes: , bet pati Skeptiko issakyta ideja labai patraukli B)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Svečias
Ši tema yra užrakinta ir joje nebegalima rašyti naujų pranešimų.
 Share


×
×
  • Sukurti naują...