Pereiti prie turinio
Lithuanian Airsoft Portal

Operacija PAG-5 , Goro provincija Afganistanas


Rekomenduojami pranešimai

  • Atsakymus 75
  • Created
  • Paskutinis atsakymas

Top Posters In This Topic

Aciu orgams uz zaidima! Patiko!

 

Savanoriai daznokai "maklaudino", turbut bijojo nuo vado gauti "minusu" tarnyboje?:)

Gaila ISAF antra diena ankstokai pradejo isvedineti kariomene is musu (Taliban) zemes...:)

Beje, ISAF, jeigu granata is granatsvaidzio sprogsta virs galvu - reikejo kaip ir palikti "padangu" baze, zirniu lietus plius vistik taisykle 10 metru, o ne 5 kaip nuo granatos:)

O siaip viskas super! Skaniu grybu:)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Beje, ISAF, jeigu granata is granatsvaidzio sprogsta virs galvu - reikejo kaip ir palikti "padangu" baze, zirniu lietus plius vistik taisykle 10 metru, o ne 5 kaip nuo granatos:)

O siaip viskas super! Skaniu grybu:)

 Tas pats galioja ir talibams, kuomet jų pačių palaikymo artilerija, sprogdina granatas virš savų...

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Dėkojame visiems žaidusiems ir ypatingai dėkojame visiems organizavusiems šį renginį, atskira padėka KASP vyrams ir moteriams, kurie prisijungė naktinės sargybos metų mūsų FOB/kalėjime.

 

Organizatoriai leido S8 PMC komandai (matyt kaip užkietėjusiems statybininkams) įrengti FOB, kuriame turėjo veikti kalėjimas/karceris nedėkingiems talibams. Ačiū už pasitikėjimą. Savo 30 val. žaidimo chronologijos čia nerašysime, bet suminėsime esminius epizodus, kurie paliko įsiminė dėl kažkokių priežasčių.

 

Organizatorių pagalba. Orgai buvo sukalbami, bendradarbiaujantys ir linkę pagelbėti. Gavome transportą daiktams, naktį kažkas susirūpino mums pasiūlyti apšvietimą, pristatyti apšviečiamų raketų, atsiųsti pagalbos, kai mūsiškiai jau vos ant kojų stovėjo, net vietinius naktį atsiuntė, kad mus palinksmintų (tik mes nelabai jais pasitikėjome dėl žvalgybinės informacijos, kurią mums feedino FOB radijo-žvalgybos padalinys.

 

Scenarijus - apie visas scenarijaus vingrybes sužinojau tik po žaidimo. Mūsų pozicijos nevaidino nebuvo strateginės, bet galimybė tardyti kalinius kaip suprantu turėjo kažkokius žvalgybinės reikšmės štabui. Kaip supratome mes, talibai turėjo daug skirtingų užduočių ir gerokai daugiau resursų žmonėmis (bet ne amunicija).

 

Rekvizitai - mes įrengėme savo pozicijas kaip pavyko :) bet ISAF stovykla ir visi kita atrodė labai gerai, palapinės kebabai etc. Ant palapinių net mačiau komandų pavadinimų lapus.

 

ISAF SIERA - vadovavimo grandinė veikė, ryšys buvo geras, viskas buvo vykdoma kaip suplanuota, tarkim, jeigu atvyks konvojus arba pastiprinimas tada ir tada, tai jis ir atvykdavo. Buvome nustebę, kaip tvarkingai buvo renkami kaliniai pas mus į karcerį. Galvojome, kad visi eis šaudyti, o kalinius tempdavo kaip pagal grafiką. Daugiau mažiau žinojome kas kur vyksta iš radijo pokalbių.

 

Kontakto turėjome ne tiek ir daug, abi diena turėjome po vieną didesnį puolimą ir keletą hit-run epizodų iš talibų pusės vos tik sutemus. Talibams "bolshsoj spasiba za muziku" . Labai nustebino, kad talibai nieko nežinojo apie treniruočių stovyklas, apie kažkokias bazes ir pan. Kaliniai net ir gaudami galimybę anksčiau palikti karcerį neturėjo ką papasakoti. Mes supratome, kad talibų gale info nevaikšto arba, kad scenarijus iš esmės pasikeitė".

 

Patiko ta dalis, kur talibai išvarė ISAF iš bokšto greta FOB ir baisiai drąsiai atėjo pas mus, demonstruodami savo didelį skaičių žmonių, nė nežinodami, kiek mūsų yra FOB'e ir kaip mes ginkluoti. O mes buvo visai pusėtinai apsirūpinę ginklais ir iš žvalgybos buvome girdėję, kad pas talibus ribotas šaudmenų kiekis. Matėme labai toli, žinojome, kad jūs rimtų šviežių pastiprinimų neturėjote, tad darėme išvadą, kad jūs tušti. Būtent dėlto į žodžius "atiduok brolius arba visus papajausime" atsakėme, kad mes jus visus pačius "papjausime" jeigu nepasitrauksite. Galiu pasakyti, kad jeigu talibai būtų atsiuntę pasiuntinį pas mus ieškoti karceryje brolių, tai jį būtume patupdę pas savo brolius :)

 

Tada įvyko granatsvaidžio apšaudymas, kuris sukėlė daug aistrų ir reikalauja atskiro paminėjimo. Kažkurio metu pas mus užsukęs vienas žaidėjas iš talibų pusės ir pasakė, kad vienas mūsiškiai "nefiksavo pataikymo". Mes priėmėme kritiką, nesiginčijome. Bet mums nieko keisto, kad kalinys galėjo ir suklysti, nes konkrečiai minėtas žmogus mano informacija budėjo išoriniame poste, kuriame nebuvo kalinių ir kurio iš granatsvaidžio net neapšaudė. Mano skaičiavimais iš viso buvo atlikti trys šūviai į mūsų pozicijas. Pirmas buvo trumpas, antras šūvis sprogo kažkur ore ir buvo  fiksuotas vienas pataikymas prie pagrindinio įėjimo. Treičią šūvio lyg ir nepavyko padaryti iki galvo ir talibai tolumoje kratė savo minosvaidį, lyg svietdinys būtų nusprendęs išeiti atostogų. Sprogimo aukščio (5-10 ar 3 metrai) mes negalėjome pasakyti, nes iš esmės niekas nežiūrėjo kokiam aukštyje buvo granata, o visi talibai tuo metu buvo už min. 70 metrų, nes kulkosvaidžiais nuo mūsų pozicijų jų nepavyko pasiekti, tad jų vertinimu aš irgi (atleiskite) bet nepasitikėsiu. Iš briefo buvo gavę informaciją, kad FOB'e galioje CQB taisyklės, t.y. viena granata sprogusi kambaryje ištaško visus. Kadangi nei viena granata nesprogo kambariuose, aš net nežinau kaip vertinti sąžiningai jūsų granatos efektyvumą. ISAF negulėjome atvirame lauke, kaip kitais atvejais, todėl mes vertinome pataikimus jeigu granata įkrenta į kambarį ir visi žūsta arba gauna žirnių iš bet kur, įskaitant žirnius lyjančius iš jūsų minosvaidžių. Jeigu jūs ir toliau norite naudoti "air-burst" technologijas, rekomeduoju dar labiau susirūpinti tokio prietaisyko taisyklių "kodifikavimu ir prominimu", kad visi žinotų kaip tuos dalykus vertinti. Na ir pabaigai, mum tik db kilo klausimas, kodėl talibai artilerija šaudo į kalėjimą, kuriame sėdį jų broliai talibai :D

 

Atskirai verta paminėti, kad kitur pasigedome pas talibus rekvizitų (matoma ir nuotraukose iš kariauk.lt FB paskyros), net ir pačių būtiniausių. Teko matyti, kai žmogus nusiima bintą nuo galvos ir įsikiša jį į kišenę (po paskutinės konvojaus atakos, ėjome link Talibų ir matėme konkretų epizodą).

 

Verta paminėti nesprogstančius talibus. Išoriniuose apkasuose buvo padėta granatų su atotompomis, jeigu būtų bandoma jais pasinaudoti. Keletas talibų sekmadienio puolimo metu įšoko į apkasą ir sprogo. Niekas neišėjo ir tada iš jo pasipylė šūviai. Mūsiškiai jau buvo apsidžiaugę, poto pasipylė """"""""""". Kadangi buvo jau antra para tose pačiose pozicijose, mes puikiai žinojome kur mūsų ginklai pasiekia, o kur ne. Tai mūsiškiai tiesiog žvengdavo, kai nupildavo žmogų už kelio prie berželio, o va laistydami egles esančias porą metrų arčiau, jau kito talibo negalėjome nušauti. Humoras blyn. Dar vienas epizodas, su kuriuo susidūrėme. Savižudis talibas pašoka, bėga prie dūminių, lį jį lupa kulkosvaidis ir min. du šauliai, jis pakelia dūminę veikiančią nuo žemės ir sviedžia į mūsų pusę (vistiek trumpas metimas) ir tada traukia liemenę. O veiksmas vyksta prie išorinio posto, granata gulėjo ant kelio einančio pro postą. Įdomiausia, kad žmones esančius už kelio miške jau pasiekdavome įprastais AEG, o giliau lupdavo jau ir kulkosvaidžiai. Buvo ir daugiau tokių epizodų, ypač iš mūsų kulkosvaidininkų teko išgirsti. Jau užlieji gulintį už vazoninio dydžio eglaitės - nu ir vistiek jis jaučiasi nematomas :D:D tai va. Humoras.

 

Iš mūsų pusės atrodė, kad talibai turėjo vieną tikslą - tepaimti ISAF ir ANA bazę :)

 

Labai negiamai nuteikė vienų latvių elgesys po žaidimo prie kebabinės. Aplink vaikšto žmonės (su ir be akinių), o jie nusprendė vienas į kitą pašaudyti. Tipo padaryk skauda draugui. Ar jie buvo pavartoję ar šiaip neadekvatūs Būtų man perlieję su BBs, manau būčiau pažeidęs gero elgesio normas ir išsakęs filosofinius pamąstymus.

 

J.J.Simpson

 

edit: pamiršau pasakyti, kad milžiniškas minusas talibams už naktinės fazės nebuvimą. Asmeniškai manau, kad jeigu jums atrodė neadekavūs kilometrai iki mertviako, ar kažkas panašaus, tai reikėjo eiti pasitarti su orgais kažkaip tai, kad tą dalyką patvarkytų naktinei fazei, o ne eiti "moralizuotis". Dabar mes naktį visą atšalome ir budėjome, nes tikėjomės, kad jums bus fun pabandyti įmesti mums granatą arba bent jau pašaudyti į kyšančius šalmus. Keista, kad dieną, tie kilometrai pasidarė trumpesni ir puolimai į kaip suplanuota.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Kontakto turėjome ne tiek ir daug, abi diena turėjome po vieną didesnį puolimą ir keletą hit-run epizodų iš talibų pusės vos tik sutemus. Talibams "bolshsoj spasiba za muziku" . Labai nustebino, kad talibai nieko nežinojo apie treniruočių stovyklas, apie kažkokias bazes ir pan. Kaliniai net ir gaudami galimybę anksčiau palikti karcerį neturėjo ką papasakoti. Mes supratome, kad talibų gale info nevaikšto arba, kad scenarijus iš esmės pasikeitė".

 

Šiaip iš to ką žinojo talibai: Eeee nieko. Kai atvykom į geimą mums pranešė, kad čia bus LARP ir galim naudoti tik vieną dėtuvę. Kažkur miške atvežė ir išleido. Neturėjom info nei kur esam, nei kur priešas nei kur mertviakas, nei kas draugai, nei kas vadas. Naktinis gieras liko parkinge, bet parkingas nepapuolė į žemėlapį tai nežinojom kaip grįžt.

Kaip vėliau paaiškėjo, kad mes žaidžiam tokiu principu. Einam nuo savo bazės pusantro kilo iki Jūsų. Pašaudom dvi dėtuves ir vėl pusantro kilo atgal kad pasipildyti. Taip keletą reidų padarėm. Buvo smagu, bet greit išvargino. Sutemus nebebuvo taip smagu, nes eiti, toli tamsu, prožikai kažkur palapinėse, kur palapinės neaišku. Galiausiai nusprendėm, kad pavargom, kai mūsų visą komandą sušaudė sąjunginkai ANA, kuriuos mes atbėgom ginti. Pareiškė kad mes nebe sąjungininkai. Taigi beveik visi talibai pavargę nuo tokio geimu jau 22 val buvo savo palapinių miestelyje. Koks pointas sukti pėdometro skaitiklį kad išleisti pora dėtuvių, patys mūsų ieškokit :D Ryte pirmu taikiniu užmatę apšaudėm ANA , nes nu kaip ir priešai, bet pasirodo kad ANA jau nebepriešai. Grįžom į bazę ir sužinojom kad ANA vėl priešai. Tai va JJ esi teisus, info pas mus niaaavaikščiojo.

 

Tiesa dieną Jus labiau puolėm nes leido naudoti net keturias dėtuves (nors į tai vargiai ar kas dėmesį bekreipė), visi nusispjovė ir kaip pats pastebėjai, mertviaku patys pasiskyrė kebabinę. Ten ir pildėsi.  :) Tik dėl tos priežasties veiksmo dieną užteko.

 

A kaip ten bebūtų, su Jumis mielieji mums visuomet smagu susitikti ir gerai praleisti laiką. Kaip savo komandoje kalbėjom, pasidarėm visai fainą treniruotę :) AČIŪ

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Laba diena visiems.

Geimas - labai gerai, dėkui Saviems ir Nesaviems už gerai praleistą laiką. Apie nesklandumus taip pat jau buvo pasisakyta, bet tai nėra esminiai momentai, jei nori gerai praleisti laiką.

Dėl ko rašau ....... LABAI patiko AVIACIJOS (taip taip - tai jau mūsų mažoji aviacija) naudojimas. Akivaizdus žaidimo pagyvinimas, naujas elementas planuojant atakas (žr. Simpsono postą) ir t.t. Ryšium su tuo pora minčių/idėjų - savo ir išgirstų - tolimesniam Aviacijos dalyvavimo tobulinimui:

- o jei dronas dar ir BOMBĄ (granatą) galėtų numesti  :ph34r:

- atsvarai - dronas turėtų būti "numušamas" :D , pvz. lazeriuko ar kokio kito bieso (tipo ZRK "Stinger") spinduliu "pataikius" į daviklį ar kokį kitą velnią, po ko jis automatiškai grįžta į savo bazę (kiek žinau - tai pas juos programiškai jau instaliuota). 1 vnt ZRK panaudojimas - vienkartinis. Pora - trejetas tokių Stingeriukų išdalinama komandoms, arba reikia juos užkariauti ar dar ką pagal organizatorių scenarijų......... Tai būtu atsvara nuolatiniam nebaudžiamam žvaldybiniam persiokiojimui (linkėjimai nuo Bugos) ir galimam "bombardavimui".

Manau galimi ir kiti pasiūlymai.

Tikiuos 300 Milžins perskaitys ir išsakys savo nuomonę, kaip ir kiti dalyviai.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Aš irgi prisidėsiu ir pasidalinsiu trumpai.

 

Labai patiko pirmoji žaidimo fazė , kai vyko pasų patikrinimas, kas galiausiai perėjo prie giknlo nukreipimą , visiškai laukiniai vakarai . Nežinai , kada visi ims šaudyti pradėti ar kaip čia pasibaigs. 

Vietiniams dėkoju už berods kaip išsireiškė " ožkos išskyromis" pavadintą gėrimą. Nežinojau kas ten iki tol kol neatsigėriau.

Kalėjimo puolimas ir muzika , išvis buvo labai super , ko pasekoje, mes geras porą valandų sukinėjomes aplink kalėjimą, šešėliuose , klausydami balsų ir radijo ryšio, laukdami savų, bet pasirodo pagrindinė talibano pusė jau ramiai kempinge buvo , teko trauktis :/

 

Prasiveržimas pro vartus naktį buvo gal kiek juokingas, bet neabejotinai linksmas.

 

Dėkui mirtviake sutiktiems ir komandoms ir visiems kitiems už linksmą savaitglį.

 

P.s

 

Kas man paskolino t jungties perėjimą, parašykite pm.

Kto mne odolzhil perekhodnik na t podklyucheniye napisute mne PM

Who gave me the transition  to T connection please write me to PM

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

 
"Labai patiko pirmoji žaidimo fazė , kai vyko pasų patikrinimas, kas galiausiai perėjo prie giknlo nukreipimą , visiškai laukiniai vakarai."

 

Tai vis gi kažkas turėjo tuos pasus? Iš mūsų reikalavo, bet mes nieko apie tai nebuvom girdėję tai ir labai norint nieko negalėjom pateikti.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Bent jau mes supratom,kad pasas buvo tas PAG antsiūvas , kur parašyta buvo pusė, todėl eidami į miestą nusiimdavom.

Aaaaa.... Mus tai matai atvežė geimo pradžioj į miestą, liepė užsidėti liemenes ir nusiimti antsiuvus bei pametė prieš ISAFo vartus. Ten kažkokių pasų pradėjo prašyti, o mes tai nieko nežinom. Tai ir galvojom, ar čia pagal taisykles bus jei pradėsim šaudyti ar ne. Nustebino kad pasų prašė trys vaikai. į kuriuos nepradėsi gi šaudyti. Skauda kaip ne kaip.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Nusigulejus savaitgalio ispudziams isdziuvus rubams ir batams :) 

galiu pasakayt  kad zaidimas neblogas, PAG-2 buvo smagesnis bent jau technikos gausa.

Pirmos dienos patruliavimas slapiame miske ne kiekviena karta pasitaikantis dalykas ir besislepiantys baravykai po eglutemis ir vaiksciojantys ju rinkejai asipalaiduot neleido nesinorejo suleisti serija zmogui be akiniu.

Naktinis poilsis per pati bazes sturma ikaitino krauja kuri atvesino vejas saugant kalejima, ir siek tiek prablaske atskrides dronas.

Kadangi antra diena alfa burys eteryje ir veiksme vadų buvo beveik pamirstas klausydami veiksma radio rysyje bandem pasijungti ir padeti kitiems buriams.

Paskutinis pasivaiksciojimas su pabuklu, pasala, susaudymas is nugaros... The end

 

Yra reiskinys MAKLAUDAS visi zino kaip jis pasireiskia.

Per paskutine ataka buvo matytas dar vienas reiskinys kuriam surast pavadinimo mano fantazija nenesa...

Nusautas talibas uzsideda raudona lemena, kaip ir viskas ok,

po minutes jis ant galvos pats sau viniojasi binta, jau idomu...

uzsiviniojes bintas nusiima lemene ir pradeda vel saudyt...

cia gal uzdelstas maklaudavimas  :D

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

 

Yra reiskinys MAKLAUDAS visi zino kaip jis pasireiskia.

Per paskutine ataka buvo matytas dar vienas reiskinys kuriam surast pavadinimo mano fantazija nenesa...

Nusautas talibas uzsideda raudona lemena, kaip ir viskas ok,

po minutes jis ant galvos pats sau viniojasi binta, jau idomu...

uzsiviniojes bintas nusiima lemene ir pradeda vel saudyt...

cia gal uzdelstas maklaudavimas  :D

 

Šitas reiškinys vadinasi "RAMBO" daugiau vaizdinės medžiagos čia:

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Laba diena visiems.

Geimas - labai gerai, dėkui Saviems ir Nesaviems už gerai praleistą laiką. Apie nesklandumus taip pat jau buvo pasisakyta, bet tai nėra esminiai momentai, jei nori gerai praleisti laiką.

Dėl ko rašau ....... LABAI patiko AVIACIJOS (taip taip - tai jau mūsų mažoji aviacija) naudojimas. Akivaizdus žaidimo pagyvinimas, naujas elementas planuojant atakas (žr. Simpsono postą) ir t.t. Ryšium su tuo pora minčių/idėjų - savo ir išgirstų - tolimesniam Aviacijos dalyvavimo tobulinimui:

- o jei dronas dar ir BOMBĄ (granatą) galėtų numesti  :ph34r:

- atsvarai - dronas turėtų būti "numušamas" :D , pvz. lazeriuko ar kokio kito bieso (tipo ZRK "Stinger") spinduliu "pataikius" į daviklį ar kokį kitą velnią, po ko jis automatiškai grįžta į savo bazę (kiek žinau - tai pas juos programiškai jau instaliuota). 1 vnt ZRK panaudojimas - vienkartinis. Pora - trejetas tokių Stingeriukų išdalinama komandoms, arba reikia juos užkariauti ar dar ką pagal organizatorių scenarijų......... Tai būtu atsvara nuolatiniam nebaudžiamam žvaldybiniam persiokiojimui (linkėjimai nuo Bugos) ir galimam "bombardavimui".

Manau galimi ir kiti pasiūlymai.

Tikiuos 300 Milžins perskaitys ir išsakys savo nuomonę, kaip ir kiti dalyviai.

 

jo dronu daugėja kaip parazitai jie veisiasi. priklauso dar nuo drono ar yra kažkokia iš jo nauda. nes su paprastu gali pamatyti tik kažką vidurį lauko. Jei bazė atviroje vietoje ok galbūt suras jei žinos į kurią pusę skirsti. Miške rasti nėra šansu. Kas skraidė tas žino. PVZ čia priešo bazė su 500 žmonių:

 

forest_products.jpg

 

taigi dronai tikrai nėra stebuklas ir pamatyti su jais kažką nėra lengva. trumpas skrydžio laikas.

 

 

dėl numušimo mintis nebloga bet nemanau kad kas apsiims daryt lazeri. tuo labiau numušti būtų pakankamai sunku. paprastesni varianta bergete buvo sugalvoje, kad reikia skaičius kažkokius pakabinti ant dugno ir jeigu pamato perduoda per racija ir skaitosi numuštas bei turi skristi atgal į bazę. Aišku nėra tai labai efektyvu nes kol suvaikščios informacija dronas jau savo greičiausiai bus padaręs.

 

dėl bombų mėtymo. Manau greitai tai bus galima daryti. Manyčiau reiktų drausti bombas mėtyti ant pagrindinių bazių, nes jau stipriai nesąžininga gaunasi. Nebent pagal scenarijų būtų kažkas sugalvota

 

kad dronas galėtų skristi būtų galima turėti užėmus kokį nors tactical point. organizatoriai kažką gali sugalvoti

 

filmuotos medžiagos neviešinsim dėl saugumo. nebent orgai leistų gavę leidimą iš kariuomenės. tiesiog kad nebūtų problemu ir kad toliau galėtumem turėti renginius. LK teritorijose

 

geimas buvo geras duočiau aštuonetą

 

kadangi šią diskusija reikia plėtoti galėtų adminai sukurti temą tuo reikalu

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

You will be able to leave a comment after signing in



Prisijunkite dabar
 Share


×
×
  • Sukurti naują...