Pereiti prie turinio
Lithuanian Airsoft Portal

PARTIZANAI 1.4


olegas
 Share

Rekomenduojami pranešimai

PARTIZANAI  1.4

 2014-08-15/17 d.

Pabradės CP

 

Šį kartą teritorija bus didesnė su minimum 2 gyvenvietėmis kurias imituos palapinės. Partizanai, esant norui, galės ir bunkerius įsirengt. Pernelyg drąsius civilius, GM sprendimu, gali ištikti širdies smūgis arba netikėta mirtis. Taip pat gangrena ir skausminga mirtis laukia tų kurie ignoruos savo žaizdas t.y. bėgs ar šaudys naudodami sutvarstitą galūnę.

Prašom apie pageidavimą dalyvauti konkrečioje pusėje nurodyti registruojantis el. paštu arba PM, kad neišsiduotumėt anksčiau laiko.

Registracijos salygas, kainą ir atvykimo vietą nurodysim vėliau.

Naujienos:

16-oji divizija;

Šauktiniai;

Supaprastintas asmens dokumentų išdavimas;

LARP dokumentai

„Nuodai“

Vėl galima pulti MGB, KGB;

Gyventojų mžius.

MGB

Stilizuota uniforma, skiriamoji spalva mėlyna.
 

Žmonės išmanantys, kaip įkalbėti vietinius gyventojus bendradarbiauti ir kaip aršiausią patriotą paversti „išdaviku“. Jų galia ir fantazija (paremta tikrais faktais) begalinė ir priešai (taip pat nusikaltę ar parodę nepakankamai ryžto kolegos) išbandys tai savo kailiu.
Ministras gerai saugomas, mažai keliauja. Jis tvirtina jėgos struktūrų sprendimus, nuosprendžius, kontroliuoja jų veiklą.
Operatyviniai darbuotojai po teritorija juda su apsauga, vengia pavojingų vietų ir situacijų. Pagrindinė užduotis tirti „nusikalstamų elementų“ bylas. Teikia rekomendacijas NKVD veiklai, skiria bausmes ir represijas.

 

Gali turėti ne daugiau kaip 4 mechanines dėtuves arba 1 bunkerį. Dėtuves užtaisyti gali tik savo bazėje (mašinoje).

 


NKVD

Uniforma, skiriamoji spalva raudona.

 

Kovoja su partizanais, užtikrina savo pajėgų dominavimą kuo didesnėje teritorijoje. Savo vadų ir MGB nurodymu vyko represijas „nesusipratusių“ vietinių atžvilgiu.

Komisaras atsiskaito MGB, organizuoja ir kontroliuoją visą NKVD veiklą.
Agentai, informatoriai gali turėti ginklus, gyvena civilį gyvenimą, gali pereiti į NKVD.
Kovinis dalinys tiesiogiai kovoja su partizanais, stengiasi kontroliuoti kuo didesnę teritoriją, prižiūri viešąją tvarką.

 

Gali turėti ne daugiau kaip 4 mechanines dėtuves arba 1 bunkerį. Dėtuves užtaisyti gali tik savo bazėje (mašinoje).

 

16 divizija:

Apranga LT „new kamo“, šalmai.

 

  Greito reagavimo pajėgos, siunčiamos į sudėtingiausias ir didžiausias operacijas. Atsiriboja nuo politikos, tiesiog, profesionalūs kareiviai. Vykdo tokias užduotis kaip, miško šukavimas, pasalos, draugiškų pajėgų, patekusių į sudėtingą situaciją, pastiprinimas.

 

Gali turėti ne daugiau kaip 4 mechanines dėtuves arba 1 bunkerį.


CIVILIAI

 

Apranga laisva, pageidautina kad atitiktų laikotarpį.

 

Imituosime Lietuvos pokario kaimo gyvenimą, dalyviai patirs dalelę to ką išgyveno ne tik kovotojai už laisvę, bet ir paprasti žmonės, tiesiog, bandydami išgyventi tarp nesutaikomų priešų ir negalėdami likti neutralūs arba pasirinkti kurią nors vieną pusę.

  Gali būti lojalūs bet kuriai pusei, gali susilaukti nemalonumu iš bet kurios pusės...

Kaimo gyventojai gyvena skirtuose „namuose“. Jų tikslas yra išgyventi. Gali remti bet kurią pusę pasirinktinai arba abi puses arba nieko neremti. Jų veiklą savo nuožiūra gali kontroliuoti MGB, NKVD. Nusikaltę įstatymams griežtai baudžiami (tremtis, namo sudeginimas, mirties bausmė...) Maistą (ribotai) gauna sandėlyje, gali rinkti miške, gamina patys kaip sugeba.

PARTIZANAI

Dėvi uniformą, turi slapyvardžius.

 

Partizanai ginklu priešinasi okupantams ir jų primetamai valdžiai, rengia diversijas, gali gauti papildomų užduočių iš LLA (Lietuvos laisvė armijos) vadovybės.

Veikia „būriais“ ne didesniais kaip 3-4 žmonės. Turi atskirus veikimo rajonus. Vykdydami užduotys stengiasi išvengti susidūrimo su gausiomis NKVD pajėgomis.

Suimtas partizanas esant akivaizdiems įrodymams per 30 min. nuo apklausos pradžios privalo nurodyti savo „būrio“ kolegas.
 

Gali turėti tik 1 mechaninę dėtuvę.


KITI

 

Medikas nuima tvarsčius, tuo sutrumpindamas gijimo laiką. Tik medikas gydo lūžius.
Esant poreikiui, mediko padėjėjais gali dirbti civiliai.
Mediką išlaiko/aprūpina MGB.
Sandėlininkas kontroliuoja ir išduoda materialines vertybes: maistą, spec. priemones, medikamentus (bintą). Sandėlininkas pavaldus MGB. Jam padėti gali būti paskirti tremtiniai.

Maistas išduodamas kas 2-3 val. mažomis porcijomis atsitiktiniais produktais (pvz.: 1 morka arba 2 bulvės, arba stiklinė miltų, arba 20 gr. druskos) Okupantų struktūros irgi gauna ribotą maisto davinį, bet turi teisę į geresnius produktus, bei gali rekvizuoti civilių maistą.

GM negalioja sužeidimo taisyklės, netaikomos represijos. Kontroliuoja žaidimo eigą.

 

Renginio pradžioje visi išskyrus MGB darbuotojus ir NKVD kovinį dalinį yra civiliai ir tik nurodytu atveju gali „atsirasti“ partizanai t.y. apsivilkti uniformą ir paimti ginklą bei imtis aktyvių veiksmų. Partizanai ir kiti žaidėjai visus jiems reikalingus asmeninius daiktus, tuo momentu nenaudojamus žaidime, nešasi kuprinėje ten pat ir ginklas su uniforma. Daiktai nešami kuprinėje yra jos savininko reikalas ir į kuprinės tūrinį kaip ir į pačią kuprinę dėmesys nekreipiamas (nebent kažkas akivaizdžiai kyšo...)

 

Partizanai yra vietiniai gyventojai ir iki bus išaiškinti mažiau rizikuoja lankydamiesi kaime (be uniformos, žinoma). Partizanų būrys turi konkrečią veikimo teritoriją. Partizanai gali veikti tiktai būriais ir kiekvienas privalo nešiotis „būrio sąrašą“ su būrio narių slapyvardžiais ir būrio pavadinimu. Jeigu sąrašas nebus rastas apieškojimo metu, suimtasis privalo jį pateikti tardytojui praėjus 30 min. nuo tardymo pradžios.

 

TAISYKLĖS

Sužeidimas
Bet koks šrato pataikymas. Sužeistasis negali judėti (gali būti nešamas), kviečia pagalbos. Nukraujuoja per 10 minučių. Gali nusižudyti tik susprogdindamas granatą. Sutvarsčius- tvarkingai subintuota galūnė dedant ne mažesnį kaip 50 cm. ilgio įtvarą (gali būti iš parankinių medžiagų), fiksuojamas laikas ir galima eiti arba šliaužti bei šaudyti. Bėgti su tvarsčiu draudžiama. Tvarstis nuimamas po 1 val., laiką fiksuojant asmens dokumente, arba praėjus 30 min. gali nuimti medikas.
Pataikius sutvarstytam dar kartą galioja tos pačios taisyklės išskyrus, kad jis nebegalės vaikščioti kol bus nuimtas bent vienas tvarstis.
MGB, NKVD tardymo metu gali „laužyti“ galūnes – sutvarsto kaip sužeidimo atveju. Tvarsti nuimamas įprasta tvarka, bet tą gali padaryti tik medikas ir tik ligoninėje.

Mirtis
Nukraujavus, sprogus granatai, sušaudžius belaisvį, „papjovus“ sužeistąjį naudojant peilio imitaciją. Sušaudoma į nugarą naudojant pistoletą, paskelbus nuosprendį.
Mirę keliauja į „mertviaką“ kur registruojamas atvykimo laikas ir išeinama po
30 min. mirusiems draudžiama bendrauti su gyvaisiais. Iš „mertviako“ vykstama į MGB komisariatą kur išduodamas naujas asmens dokumentas. Civiliai, gavę naują dokumentą keliauja į savo kaimą ir negali jo palikti 1 val. nuo dokumento išdavimo laiko. Aba kol jam sukaks 16 metų-

dokumento išdavimas sutampa su personažo 15-tu gimtadieniu. 1 valanda = 1 metai.

Civiliai, partizanai ir pageidaujantys jėgos struktūrų nariai gaus iš anksto paruoštus asmens dokumentus kur bus nurodytas jų vardas pavardė, amžius ir kiti duomenys. MGB turės gyventojų sąrašus ir tereiks tik įrašyti dokumentų išdavimo laiką. ti žaidimą, LARP mėgėjams siūlysim rinktis iš ankso sukurtą personažą kuris turės ir papildomų savybių pvz. nebilys, lojalus kažkuriai žaidimo pusei, žolininkas (moka pagaminti nuodus) it t.t.


Belaisvis
Sutvarsčius sužeistąjį priešą, jis ištaiso ginklą ir, iki bus išlaisvintas, juo negali naudotis bei vykdo jį suėmusių nurodymus. Belaisviui draudžiama bėgti jis gali „sprukti“ eidamas, bet privalo paklusti nurodymams balsu. Belaisvį galima surišti (virvė užrišta ant torso su priglaustom rankom) tokiu atveju suimtasis negali naudotis rankomis.
Suėmimas fiksuojamas asmens dokumente ir negali trukti ilgiau kaip 1 val. po to MGB, NKVD paskelbia nuosprendį, partizanai - sušaudo arba paleidžia.
Tremtis
Trunka iki 1 val. Tremtiniai konvojuojami iki „lagerio“ už žaidimo ribos. Iš „lagerio“ pabėgti neįmanoma. Tremtiniais disponuoja MGB, NKVD jie gali paskirti užduotis ir žaidimo zonoje. Jeigu tremtinys pabėga būdamas žaidimo zonoje jis gali būti nedelsiant sušaudytas.
Tremtinių ir belaisvių maitinimas priklauso nuo juos kontroliuojančių malonės.

 

Šauktinis

MGB gali priimti sprendimą šaukti civilius į kariuomenę. Tokiu būdu gali būti pašaukti ne daugiau kaip 20% gyvų civilių. Sprendimą dėl ginklų naudojimo kariuomenėje priima MGB t.y. „šaiktinis“ gali naudoti savo asmeninį ginklą, esant galimybei, jam gali būti išduotas „tabelinis“ ginklas (pvz. peilis).


Draudžiama
Naudoti radijo, telefono ryšį. Skambinti galima tik extra atveju. Skambinti asmeniniais reikalais galima tik nuvykus į MGB komisariatą.
Naudoti specialiąją įrangą (nakties regėjimo prietaisas ir t.t.) jei abejojate klauskit.
Žaidimo metu vartoti ne žaidimo metu gautą maistą.
Žaidimo metu naudoti ne žaidimo metu gautą bintą.
Pastatuose šaudyti serijomis.

Plalapinėse šaudyti, sprogdinti granatas.

 

Ginklų galios ribojimai standartiniai.

Dėtuvių ribojimai netaikomi pistoletams, snaiperiams ir kulkosvaidžiams.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • Atsakymus 60
  • Created
  • Paskutinis atsakymas

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Žaidomo vieta:

http://www.maps.lt/map/?lang=lt#obj=617886;6105396;Pa%C5%BEym%C4%97tas%20ta%C5%A1kas;&xy=617906,6105374&z=2000&lrs=hybrid,stops,zebra

 

617888, 6105411 (LKS)
55.070465, 25.845884 (WGS)
55° 4' 13.68", 25° 50' 45.18" (WGS)

 

Atvykimas 2014-08-15 d. 13.00 val.

Pradžia (preliminariai) 15.00 val.

 

Registracija:         70 Lt iki 2014-07-31

nekariaujantys civiliai   40 Lt

niuo 2014-07-31 visiems 100 lt

 

Sąskaita:

Ignalinos jaunimo draugija "Sniego gniūžtė"

LT11 7300 0101 3971 5166

Swedbank

Įm.k. 155628112

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • 3 weeks later...

Kadangi nakvosime žaidimo zonoje palapinėse (parūpinsim), bei atsižvengiant į vietovės sąlygas, bus įvesta komendanto valanda nuo 24.00 iki 5.00.

Partizanams draudžiama šaudyti, tačiau visi kiti veiksmai, įskaitant ir peilių naudojimą, leidžiami.

Jėgos struktūros gali šaudyti, bet juda tik keliais, įskaitant ir miško, bei gyvenvietėse.

 

Atvykdami nepamirškit pasiimti:

Rašymo priemonės
Miegmaišio, kilimėlio
Žibintuvėlio (žvakių)
Repelentų
valgymo priemonių ir indų (katiliuko)

Talpos 1 litrui vandens (norma, kad dažniau ateitumėt į svečius)
Rankinio laikrodžio

Už ne žaidimo metų gauto maisto vartojimą bausim tremtimi arba dar žiauriau, priklausys nuo valdžios nuotaikos. Tas pats laukia ir jėgos struktūrų atstovų.

 

Šio metu užsiregistravusių 30+

Primenu, kad apmokant nuo 2014-08-01 kaina 100 Lt. (civiliams paliekam 40 Lt.)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Nuotraukos iš poligono.

 

Nuotrauka

 

Daugiau: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10154474362400157.1073741829.10150095818760157&type=3&uploaded=9

Teritorija apie 2 kvadratinius kilometrus. Tarp "kaimų" apie 800 m, per vidurį "miestas" su 3 mūriniais pastatais. 60% vietovės miškas. Pageidaujanys galės kasti sleptuves ir bunkerius.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Darant pavedimą užtenka parašyti "dalyvio mokestis" ir niką.

Gerai būtų, kad vėliau praneštumėt PM arba e-mail. nes forume bendraujam nikais ir ne visų tikrus vardus žinau :)

Civiliai irgi turi turėt vardus.

Sąrašo forume neskelbsiu. Šiuo metu apmokėjusių 34 dalyviai.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • 2 weeks later...

Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

You will be able to leave a comment after signing in



Prisijunkite dabar
 Share


×
×
  • Sukurti naują...