Pereiti prie turinio
Lithuanian Airsoft Portal

Siuntos gabenimas per muitine


pufiks
 Share

Rekomenduojami pranešimai

Sveiki, pastrigo mano siuntinys muitineje. Nusiunciau as jiem visokius paaiskinimus is ginklu fondo, bei galios irodymus, taciau jiem tas netinka, liepe skambintis i Policijos departamenta ir i muitine atsiusti oficialu dokumenta, paskambinus pasake, kad nera ir nereikia jokiu dokumentu, bei liepe pasakyt, kad ismoktu istatymus :D . Gal turit patarimu, kas esat siunte, kaip susitvarkyt su muitines problemom?

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Tai jeigu jie paklausė "kas per daiktas", o tu pasakei "ginklas vaikams" - tai turėk bėdą :)

 

Nuvažiuok pas policininkus, paprašyk, kad parašytų raštą, kad žaislams leidimų nereikia ir nusiųsk scan'ą muitinei :D

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Pacituok jiems LR Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo bendrose nuostatose nurodytą Šaunamojo ginklo sąvoką: "tai įrenginys ar daiktas, sukonstruotas ar pritaikytas kaip ginklas, iš kurio sprogstamųjų medžiagų degimo produktų slėgio jėga gali būti paleisti kulkos, sviediniai arba kenksmingos, dirginančiosios medžiagos mechaniškai, termiškai, chemiškai ar kitaip taikiniui per atstuma paveikti arba duotas garso ar šviesos signalas."

 

P.s. Šaunamaisiais ginklais šiame istatyme laikomos ir pagrindins šaunamuju ginklu dalys. 

Pagal šį straipsnį pneumatiniai ginklai (kurių sviedinio kinetinė energija yra nuo 2,5 J iki 7,5 J) bei prietaisai ar daiktai, sukonstruoti kaip svoriniai-gabaritiniai ginklų maketai yra priskiriami D kategorijai.

 

O pagal to pačio įstatymo 13 straipsnio 9 punktą, nurodoma, jog D kategorijos ginklus, jų šaudmenis be leidimų gali įsigyti ir turti juridiniai asmenys bei fiziniaiasmenys nuo 18 metu, jais prekiaujančiai įmonei pateikę asmens dokumentus. Šie ginklai neregistruojami.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Prekių aprasyme parasiau kad tai "šratasvydžio įranga", na zesiu ka sendien jie man parasys dar, tada bus matyt kokiu tolimesniu veiksmu reikes imtis, su muitine turbut reikes ilgiau knistis nei kad pati preke atkeliavo i LT...

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Kam išradinėti dviratį? Yra tokie kaip airsoftas ir aistrike ir dar keletas kitų kurie tuo užsiima ne vienerius metus, ir jie tau atveš, užsisakius pas juos kokį nori airsoft ginklą ir iš kur nori, ir dar gal net pigiau gausis nei pirkti tiesiogiai ir nereiks kvaršint galvos dėl muitinės ir dar geresnę garantiją turėsi, plius dar ir patars pakonsultuos. 

Čia patarimas jau tik ateičiai aišku, o į tavo klausimą puikiai atsakė kolegos aukščiau.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

You will be able to leave a comment after signing in



Prisijunkite dabar
 Share

×
×
  • Sukurti naują...