Pereiti prie turinio
Lithuanian Airsoft Portal

Idomi nuoroda apie Li-Po akumus


KOMOKHEPBOB
 Share

Rekomenduojami pranešimai

  • 2 weeks later...

Iš savo RC (radio bangomis valdomų lėktuvų) patirties galiu duoti kelis patarimus: 

1) Ličio baterijos išsipučia tada, kada jos yra per daug iškrautos arba ilgai nenaudojamos (per laiką stovėdamos vistiek išsikrauna). Todėl visad reikia labai atidžiai sekti baterijos voltažą, kad jis nenukristų žemiau minimalios normos (bet nepamenu iki kokios).

2) Yra galimybė išsipūtusią bateriją atgaivinti. Bet tai tik galimybė! Tokią bateriją idedame į šaldimo kamerą (šaldytuve) ir palaikome per naktį. Tada ji turėtų susitraukti. Tada su Smart charger (protinguoju krovikliu) mažu Amperažu krauname. Bet būtinai reikia tokią kraunamą bateriją įdėti į kokią nors stiprią metalinę talpą (geras variantas - metalinis kibiras) ir ją visą laiką stebėti, kad ta baterija neužsidegtų ar nesprogtų!

 

Iš savo patirties esu atgaivinęs ne vieną tokią bateriją, bet buvo ir tokių, kurių "išgelbėti" nepavyko ;) . Neprisiimu jokios atsakomybės už padarinius, kurie gali atsitikti pasinaudojus mano patarimu ir žalos neatlyginsiu. Geriau nusipirkti specialius mažus prietaisiukus (išmatavimai kažkur 1x3 cm), kurie pradeda pypsėti, kada baterija pasiekė savo iškrovos limitą.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

You will be able to leave a comment after signing in



Prisijunkite dabar
 Share

×
×
  • Sukurti naują...