Pereiti prie turinio
Lithuanian Airsoft Portal

DIY suslėgto oro PVC automatas


Fenixaz
 Share

Rekomenduojami pranešimai

Sveiki kolegos,

 iš anksto atsiprašau, jei jau esate kada aptarinėję tokį daiktą ir tokia tema jau yra buvusi, bet aš tikrai esu susipažinęs su didžiąja dalimi forumo ir nieko tokio neteko matyti. Taigi benaršydamas youtube radau tokį įdomų ir paprastą projektą:


Labai paprastas ir pigus susikonstruoti BB ginklas (nežinau ar jam tiktų airsoft pavadinimas :D ), kurio panaudojimo galimybės manau tikrai plačios tiek žaidimuose su scenarijais, tiek ir paprastuose žaidimuose. Galų gale žaidime dalyvaujant automobiliams galima tokį susimontuoti ant stogo ir dar kokį kompresorių prisijungti tiesiogiai... fantazijos reikalas. Pagrindinė esmė yra oro talpykla ir BB kamera su vamzdžiu, o toliau visas ginklo dizainas gali būti jūsų kūrybos ir sugebėjimų reikalas, nesunkiai galima pasidaryti ir veikiantį minigun primontavus besisukančius butaforinius vamzdžius. O šaudyti galima pigiausiais šratukais, o gal net ir žirniais pavyktų :D
 Ginklo minusas gal būtų tiktai suslėgto oro tiekimas, bet turint šiek tiek laiko (pvz esant nušautam, arba kol gynyboje kol priešas nepuola) atsisėdi su pompa ir pompuoji :D Žinoma galima prisigalvoti visokių nesamonių kaip pvz automobilinio 12V kompresoriaus pajungimas nuo baterijos.

 Žinoma reiktų praktiškai pamatuoti tokio daikto fps (asmeniškau nemanau kad būtų labai didelis), bet visada galima įmontuoti nebrangų slėgio reduktorių, jei netyčia galia pasirodytų pavojinga dalyviams.

 Taigi apibendrinant gal tai ir nebūtų efektyvus tolimų kovų ginklas, tačiau galbūt išeitų puikus žaidimų elementas.

Pats mielai susikonstruočiau tokį daiktą ir viską aprašyčiau, tačiau studijuodamas tolokai nuo namų ir retai grįždamas neturiu nei įrankių nei vietos, kur greitu metu galėčiau užsiimti tokiais darbais, bet gal kas nors iš jūsų taip pat tuo susidomės.

Ačiū už jūsų laiką ir dėmesį,
Fenixas

 

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Kolega, gal Jus pradžioje gerai pasinagrinėtumėtę, kas tai per sistema ir t.t.

O tai...

Gal jūs tiesiog manes nesupratote. Aš turėjau omenyje pompa pumpuoti orą į rezervuarą per kokį nors vožtuvą, kad ir padangos ventilį, taip jame vėl sukeliant slėgį, tikrai manau, kad tas slėgis nebūtų labai didelis ir užtektų pompos, žinoma gal reiktų šiek tiek laiko pasiekti efektyviausią slėgį.

 

 Sistema tokia, kad suslėgtas oras iš rezervuaro eina į šratukų kamerą, ten sūkūriuodamas ir pakeldamas šratukus (kamera turi būti užpildyta šratukais ne auksčiau vamzdžio). Suslėgtas oras kameroje pakėlęs šratukus stengtūsi "ištrūkti" pro vamzdelį, o kadangi vamzelio diametras žymiai mažesnis nei kameros, oro greitis jame padidėtų ir susidarytų žemesnio slėgio oro sritis, arba kitaip sakant vakuumas vamzdelyje, kuris pats tuos šratukus įtrauktų į vamzdelį ir tada jau spjautų lauk. Ir vienintelis ginklo trūkumas ir būtų gauti suslėgto oro į rezervuarą, kadangi šratukais kamerą papildyti būtų galima bet kada. Ar aš kažkur klystu?

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

mintis kaip ir teisinga tik masinine pompa tikrai netikru. reikia normalaus rezervuaro kuris laiko bent 200 baru ji gali pripompuoti su specialia pompo arba pripildyti is kito didesnio rezervuaro. poto reikia reguliatoriaus kuri tuos 200 baru paverstu i 2-7 barus priklausomai nuo systemos sandarumo nuostoliu suvio metu

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Gal jūs tiesiog manes nesupratote.

 

:D Panašu, Kolega, kad čia Jūs nesupratote.

Pabandykitę smulkiau pasinagrinėti, kaip sistema veikia. Pagal principą, tai liktais elementarus inžektorius. Bet šratukai duodą savo niuansus.

Ir keli dideli minusai, kuriais nepasidomėjotę:

  • Didelės suspausto oro sąnaudos. Norint daug oro turėti reikia arba didelio rezervuaro su mažu slėgiu, kad galima būtų ..su pompa per pertraukėlę... (nors realybėje turbut neužtektų ir dienos..), arba, kaip  rašė milzins - mažo rezervuaro su aukštu slėgiu. O jo užpildymui jau .. :D net automobilinio kompresoriaus nepakaks.
  • Šaudymo metu yra labai maža sklaida. Praktiškai vos ne gryna čiurkšlė iš šratukų. O tai su tokia greitošauda - mažo efektyvumo sistema.
  • Ir jau minėta greitošauda. Ji gaunasi velniškai didelė, ko pasekoje yra didelės šratukų sąnaudos, norint ilgesnės šaudymo trukmės, reikia naudoti didesnes talpyklas ir .....
  • Ir .t.t

Sistema gausis pakankamai didelė ir gana specifinio panaudojimo.

P.S.

Informacija apie trukumus gauta ne tik iš visagalio guglos, bet ir bendraujant su žmogumi, kuris jau yra gaminęs būtent pneumatinę šaudymo sistemą ir ...ne karta "užminęs ant grėblio" jos darymo metu.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

You will be able to leave a comment after signing in



Prisijunkite dabar
 Share

×
×
  • Sukurti naują...