Pereiti prie turinio
Lithuanian Airsoft Portal

Reikia info


Tomas159
 Share

Rekomenduojami pranešimai

Sveiki, as pardaviau savo sautuva vienam zmogui bet jis sako kad ji pariso mentai ir kad dbr bus bauda nes jiems reikia leidimo, ar tai imanoma? lb reikia jusu informacijos apie tai.

 

pradekim nuo to koki "sautuva" pardavei? jai AEG tai jam leidimu nereikia. kitas dalykas kur ir uz ka "pariso" tavo drauga? jai maximos kasoj ar banko skyriuj tada suprantama :D

 

p.s aeg nera ginklas

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

o kaip teisiskai?

 

Yra su ginklais kuriems reikia leidimo?

 

Nes realiai leidimo reikia ji isigyti, leidimo reikia ji tureti. Tai ar zmogus pirkdamas ginkla legaliai ar nelegaliai neturedamas leidimo nera atsakingas?

 

ta prasme ok tau parduoda ginkla o tu neturi leidimo, tai kaltas kas - pardavejas kad tau ji pardave? tik pardavejas ar ir tu nesi atsakomybe?

 

 

 

kartais man nesuprantama zmoniu logika. pardave juozas, jis kaltas kad pardave as tai ne :D

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Įstatymas draudžia parduoti ginklus, kuriems įsigyti reikalingas leidimas jo neturintiems asmenims.

Taigi įstatymo požiūriu petras bus kaltas, kad turėjo ginklą be leidimo, o kai petras papasakos, kad jonas jam pardavė ir leidimo neprašė - dar ir joną pratrauks pagal pilną programą. Čia aišku tuo atveju, kai kalbama apie ginklus, kuriems parduoti/laikyti reikalingas leidimas.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Įstatymų nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės. Tas kuris perka yra tiek pat atsakingas kaip ir tas kuris parduoda.

 

Tačiau, yra tokia nekaltumo prezumpcija.

Jei policijai kyla įtarimas, jog tavo bagažinėje gulintis dulkių siurblys yra ginklas, tai jie turi įrodyti, jog tai šaunamais siurblys, ne tu.

Nes tu įsigijai Lietuvos ginklų įstatyme neapibrėžtą daiktą, kuris savo parametrais neviršija jokių ten apibrėžtų normų.

 

Esu kelis kart sustabdytas policijos, paprastai viskas baigiasi gerai - polijija žmogiški, draugiški, jiems įdomu ir be to įstatymus išmano.

Tačiau, mane kartą sustabdė policija rajone. Patikrino bagažinę - rado AEG žaislą. Transportavau atsakingai, neužtaisytą, atskirame dėkle, be baterijos, net turint omenyje jog tai visgi žaislas.

Labai prigąsdino, sakė jog važiuosime į nuovadą, jog darys ekspertizę, jog pyzdėc nusikaltimas... Kai paklausiau kokiu įstatymu remiasi ir nuo kada daiktas tampa šaunamuoju ginklu - visa diskusija baigėsi.

Iš dalies net norėjau, kad paimtų aeg ir darytų ekspertizę, nes baugino mane išsijuosę, jog susiformuotų precendentas ir tokie atvejai nebepasikarotų. Bet jie nenorėjo, norėjo medaus :)

 

Pūsti iš to burbulą nėra reikalo. Kadangi, jei pamenate tą atvejį su Kauno fortu ir sužalota mergaite, tai manau visos atitinkamos instancijos mūsų veiklą išnagrinėjo iki pagrindų, ir nesikiša, nesiima kontroliuoti, kadangi tai ši veikla nėra pavojinga ir mūsų bendruomenė save pakankamai gerai kontroliuoja. Kam taisyti tai, kas ir taip veikia? Esame ramūs, iki tol, kol koks marginalas nesugalvos pateikti kokios įstatymo pataisos, siekdamas sau pliusų.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

You will be able to leave a comment after signing in



Prisijunkite dabar
 Share

×
×
  • Sukurti naują...