Pereiti prie turinio
Lithuanian Airsoft Portal

CA KAC Stoner 96 LMG dienoraštis


Solo888
 Share

Rekomenduojami pranešimai

Sveiki,

Atėjo siuntinys iš Hongkongo, iš UNCompany atkeliavo užsakytas "pulemiotas", naujasis Clasic Army KAC Stoner 96 LMG  (CA063M).

Kaina su siuntimu 1295 LTL, priskaičiavo mokesčių 260 LTL, bendra suma 1555 LTL.

 

Siųsta buvo Airmail (kaina 108 USD), į Lietuvą atėjo per 5 dienas. Dar kelias dienas užtruko deklaruoti muitinei, ir štai jis, gražuolis.

 

http://s779.photobucket.com/user/ldsvilnius/media/CIMG2324_zps4f0d522a.jpg.html?sort=3&o=8

 

Apžiūrėjus nustatyti skirtumai tarp Clasic Army ir Ares Stoner 96 LMG. Pastarąjį (Ares) teko pačiupinėti ir apžiūrėti gyvai. Pas Ares šratukais maitinamas tiesiai iš dėtuvės per skylę apatinio risyverio apačioje, o CA - įprastai pulemiotams, per į korpuso šoną įstatomą vamzdelį- spyruoklę. Taip pat, Ares pulemiotui eina lengvai nuimti buožę, paspaudus du mygtukus, tačiau to kaina: truputi maskatuojanti ir barškanti buožė. Tuo tarpu CA pulemioto buožė stovi tvirta ir nepajudinama, kadangi be minėtų mygtukų ją dar prie korpuso laiko iš apačios prisuktas varžtas. Paaukota greito buožės nuėmimo funkcija, bet gauta nemaskatuojanti buožė.

Dar skirtumas: CA lmg varikliukas yra rankenoje, kaip M4, o Ares - pačiame korpuse. Dar: dėtuvėje šratukų padavimas maitinamas: pas Ares nuo pagrindinio akumuliatoriaus, CA LMG -- nuo į dėtuvę dedamos 9 v kronos elemento. Taip pat CA neduoda imitacinių šovinių juostos, kokia būna su Ares pulemiotu.

 

Šiaip abu pulemiotai iš aliuminio. CA lmg svoris 4 kg 400 g.

 

Greitošauda pas CA lmg su pasėdusiu LIFe 9,9  akumuliatorium gana lėta, lengvai galima šaudyti pavieniais greit paspaudžiant ir  atleižiant nuleistuką. Instrukcijų brošiurėlėje siūloma naudoti LiPo 11,1 akumuliatorių. Aš tokį turiu, bet bijau naudoti su stokine spiruokle (greitis dabar apie 120m/s), dar nulauž ten stumokliuko dantį. O ir mosfetą reikėtų turbūt pirmiau įdėti.

 

 

 

Tiek šiam kartui

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Keli klausimai, nes labai laukiau šito aparato pasirodymo:

 

Kokio tipo gearboxas ir kokios detalės į jo vidų eina? Gal ten V2 Gearboxas stovi?

 

Ar ima standartinius AEG vamzdelius? Ir hop up gumytes.

 

Kokio išmatavimo akumą galima įdėti?

 

Nesustok rašyti dienorasčio - žinok yra skaitančių...Nes po į ARES nesinori žiūrėti. O CA toks labiau į kokybę.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

O, puiku, galėsim palyginti, aš pats jau metai ARES'o LMG retkarčiais panaudoju. Turbūt tą patį kur ir čiupinėjai, Milžino kromelyje :)

 

Pradžioje nusipirkus teko palaukti mėnesį nes neveikė dėtuvė - ji buvo pirmojo modelio, kurią gamintojas po fotkinimo ir susirašinėjimo pakeitė nemokamai (dėkui Milžinui už operatyvų garantinį servisą). Tada teko pažaisti su akumais - standartinis stickas (kaip kalašo) nelindo į standartinę vietą - teko drakoninti naują akumą ir tempti plonesnį išilginį laidą. Stockinę spyruoklę pasuko (~115), bet įdėjus 135 - nebe. Tada teko konstruoti laidus ir dėti didelę 11v 3000 lipoškę į dėtuvės apačią.

 

Nuo tada ginklas dalyvavo jau 3 didesniuose ir kažkiek mažesnių žaidimų, iššaudyta apie 14000 bbs.

Stockiniai viduriai, 135 spyruoklė, 11v akumas, 140 m/s, tfu tfu tfu, kolkas džiugina.

 

Ar pirkčiau dar kartą - taip, tik iškart reikia tikrinti ar su v2 dėtuve.

Pliusai - lengvas, kompaktiškas, didelė greitošauda, spyruoklė keičiama neardant gearboxo (tarp žaidimų išimama).

Minusai - reikia konstruotis custom akumą, blogas svorio balansas (sunkus priekis). Reiks pabandyti kišt akumą į medpacką ir kabinti prie buožės.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Panagrinėjęs CA pulemiotą pamačiau, kad jo gearboxas specialus, panašus į 2 versijos, bet didesnis, su truputi storesnėmis sienelėmis ir 8 mm guoliukais. Kol kas nesiruošiu jo ardyti, tai nežinau, kokios detalės ten eina.

 

Yra funkcija "greito" spyruoklės pakeitimo, tačiau nuėmus vien buožę, kaip pas Ares LMG, spyruoklės pakeisti nepavyks. Reikia dar, atsukus vieną varžtą ir pažaidus su laidais, numauti apatinį risyverį nuo viršutinio, taigi išardyti korpusą, kad prieitum prie gearboxo šono, ir ištraukti piną, kuris laiko spyriuoklės kreipiančiają-dangtelį ir pakeisti spyruoklę. Tad žodžiai "greitas pakeitimas“ yra sąlyginiai, nors pačio gearboxo ardyti nereikia ir tai gerai.

Vamzdelis ir hop upas, man atrodo, yra tokie, kokius CA deda ir į kitus savo kulkosvaidžius (m249)

 

Akumuliatorius telpa "stick"as iki 22 cm ilgio ir 2,2 cm pločio. Ten viską reikia sutalpinti į 2,4 cm pločio vamzdelį.

 

http://s779.photobucket.com/user/ldsvilnius/media/CIMG2364_zps2ce86803.jpg.html?sort=3&o=0

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Kadangi šiame kulkosvaidyje nebuvo kur prikabinti diržo, teko nupirkti ant pikatini pritvirtinamų aselių diržui.

 

http://s779.photobucket.com/user/ldsvilnius/media/CIMG2365_zps94f51f77.jpg.html

 

Teko pavargti, kol pritaikiau patogesnę pistoletinę rankeną, bet po valandos pjaustinėjimo ir skutinėjimo, pavyko.

http://s779.photobucket.com/user/ldsvilnius/media/CIMG2367_zps5860bc73.jpg.html

 

Dabartinė išvaizda ir info: bendras svoris (su akumu, bet be bb) : 5,5 kg , ilgis: 81-89 cm, dėtuvės talpa 1200 bb, akumuliatorius LIFE 9,9 v, greitis 120 m/s

http://s779.photobucket.com/user/ldsvilnius/media/CIMG2374_zps5aca1689.jpg.html

 

laukia bandymai su 140 spyruokle ir Lipo 11,1

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • 11 months later...

Kulkosvaidis buvo atiduotas meistrui iš airsoftas.lt. Paaiškėjo problema - bloga kompresija, nes nozlas į hopup kamerą įlenda kreivai. Nieko gero padaryti nepavyko. Po ilgų bandymų, gręžimų, dildymų, vidinio vamzdelio keitimo, su 140 spyruokle greitis šiaip taip 145 m/s.

 

Po kurio laiko pastebėjau, kad varikliukas viską pasuka tik kai 11,1 Lipo akumas pilnutėlis, vos pasėda truputį, nebegali pasukti. Teko pakeisti varikliuką. Garder varikliukas suka smagiai, atrodo viskas gerai.

 

Greitošauda didelė, bet pastebėjau, kad dėtuvė nespėja paduoti šratukų. Padavimą pastačius į Auto ir šaudant, pulemiotas iššauna 3 kartus, šratukų išlekia 1 arba 2. Nežinau, ką galima čia padaryti.

Dėtuvėje padavimą pastačius į nuolatinį ON, šaudo taip, kaip reikia. Tiesiog dėtuvė visą laiką burzgia ir spragsi iki galo prisukta spyruoklė. Vos išjungus, iš 3 šūvių te išlekia 1-2 šratai.

Papildomai pritaisius mygtuką pajungianti dėtuvei auto padavimą, reikalas susitvarkė

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

You will be able to leave a comment after signing in



Prisijunkite dabar
 Share

×
×
  • Sukurti naują...