Pereiti prie turinio
Lithuanian Airsoft Portal

Laurius

Members
  • Pranešimai

    4
  • Užsiregistravo

  • Lankėsi

Previous Fields

  • Ginkluotė
    M15A2 (120m/s)
  • Komanda
    RESISTANCE (isejau atostogu... :-)

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.perkunolegionas.lt
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    UTENA

Laurius's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputacija

  1. Kiekvienam akumui reikia naudoti jam skirta "programa". Kadangi kiekvieno tipo akumuliatoriams naudojamas skirtingo tipo krovimo algoritmas (kompiuteriniuose pakrovejuose). Jei NiMh, tai NiMh ir reikia nustatyt. Jei pavyks dasikapstyti iki "Delta-peak" jautrumo nustatymo (ir jei toks tikrai yra). NiMh reiktu padaryt kuo mazesni. Manau standartiskai nebus maziau nei 5mV. NiCd galima padaryt ir 10-15mV. Celiu skaiciu (akumuliatoriaus itampa "V") pakrovejas nusistatys automatiskai. Kokia srove krauti saugiai ir kad ilgiau tarnautu akumuliatorius, maciau forume jau nemazai prirasyta :) O konkreciai kiekvienam jusu turimam akumuliatoriui siulyciau tokia krovimo srove (A): NiMh - (800-1000mAh ), NiCd - (500-1000mAh kartais galima ir daugiau), LiPo (~2300mAh ir kartais butu neblogai iskrauti-pakrauti per balansavimo jungti) NiXx is bedos viena-kita karta galima kraut ir didesne srove nei parasiau. Tai daugumoj priklauso nuo laiko kuri galit skirti krovimui. Pvz. per pietu pertrauka tarp mushiu :) Be to is patirties galiu pasakyt, kad siek tiek didesne srove pakrauti ilgiau laiko ir geriau atiduoda srove. Cia labiau taikitina didesnes talpos nuo ~2600 mAh (NiMh) akumuliatoriams. Dar keletas patarimu: 1. NIEKADA NEPALIKIT be prieziuros besikraunanciu LIPO tipo akumuliatoriu. Krauti ir saugoti patartina sandariose uzrakinamose metalinese dezutese arba dar geriau jiems skirtuose maiseliuose. 2. Kraunant NiCd akumus, reik juos pries tai iskrauti. Iskrovimo nustatymuose nustatyk AUTO (tas pats liecia ir kitu tipu akumuliatorius). Tokiuose pakrovejuose yra labai patogi pakrovimo-iskrovimo (arba atvirksciai) ciklu funkcija. Nustatai 1 kartui iskrauti-pakrauti ir paleides gali but ramus, kad iskrovus po kiek laiko (ta irgi turetu but galima nustatyt) prades krauti jau anksciau nustatyta srove. Na o jei dar vistiek nelabai aisku, rasyk i PM. Pameginsim pagelbet kaip nors :)
  2. Kazkur buvau aptikes aprasyma, kad siu pakroveju iskrovimo migtukas skirtas TIK NiCd tipo akumuliatoriams (pasitikslinsiu instrukcijoje ir jei bus kitaip, pataisysiu teksta) Kadangi NiCd akumai labiau megsta "gilesni", beveik iki 0V (~0.1-0.3V celei) iskrovima, todel netinka NiMh. Nes NiMh akumuliatoriu nerekomenduojama iskrauti maziau nei 0.9V celei. Kas liecia krovima, - tiek NiCd, tiek NiMh akumuliatorius rekomenduojama krauti 1/10 akumuliatoriaus talpos srove. Pvz. akumas 2200mAh tai krauti 220mA. Bet is praktikos galiu pasakyt, kad tas aktualu tik iki 2500-3000mAh talpos arba tiems kurie gali atiduot silpna srove (AAA, AA skirtu distanciniems pulteliams ir pan. tipo) Didesnes nei 3000mAh galima kraut ir 1/6-1/5 akumuliatoriaus talpos ar didesne srove (pvz. 3000mah - 600mA) Nes didesnes talpos akumuliatoriu kraunant maza srove, jis paprasciausia iki galo nepasikraus o silpna srove pavirs tiesiog shiluma. Dariau eksperimenta su kopiuterizuotu pakroveju - 3600mah talpos akuma bandziau krauti 200mA srove. Tai po dvieju paru neapsikentes atjungiau o skaitliukas rode virs 7500mAh. Isvada - sudeginau nemazai elektros ir pashildziau kambari :rolleyes: Be to didesne srove pakrautas akumuliatorius laiko siek tiek ilgiau ir geriau "valina" (ilgiau nekrenta ir pastovesne buna itampa). Ir dar... Jei galvojat kuri laika akumuliatoriaus nenautot, geriausia butu, pries tai ji iskraut ir pakraut apie 30-35% talpos. Nusprendus vel naudoti - iskraut ir pilnai pakraut ir padaryt bent pora tokiu ciklu. Patarimas naudojantiems NiMh akumuliatorius: jei jau pajutote, kad silpsta akumuliatorius tai ir nebekankinkit jo. Pakraukit ar pakeiskit kitu. NiMh iskrovima pravartu butu daryt po 5-10 krovimo ciklu. Aisku dauguma ir zino, bet pasikartosiu - NiCd akumuliatorius pries kiekviena krovima reikia butinai iskrauti
  3. Reikia nepamirst, kad 3 akumo celiu dydis skiriasi nuo kitu (1 ir 2 variantu celes vienodo dydzio) Neaisku i kuria vieta pas tave ginkle dedasi akumai. Gal paprasciausiai tu didesniu negalesi sutalpint. 1 ir 2 vaiante akumuliatoriai padaryti is 2/3A celu (29x17mm), 3 variante SUB-C dar kitaip SC (43x22mm). Jei buoze "fixed stock" (didele ir nejudinama) tai i akumu dydi neaktualu ziuret, nes telpa beveik viskas. Netgi LiFePo4 (A123) 67x27mm celes. Na gal iskyrus kai kuriuos AK modelius. Ten atrodo dazniausiai dedasi is 4/5CS celiu padaryti akumai. Ne visu firmu zinau, todel galiu klysti :winkwink: 2/3A celes buna dazniausia iki 1600mAh. Nors teko ir 1700mAh matyt, bet kazkaip abejoju ar pasiekia toka talpa SC (jei NiMh) buna iki 5000mAh ir tai jau praktiskai yra riba, kuria irgi nevisada pasiseka pasiekti. SC celems optimaliausias (patikimiausias) dydis yra iki 4600mAh Manau pirmoj eilej issiaiskink koks pas tave akumas dedasi ir ieskokis pagal jo dydi :)
  4. Su siuo nepatarciau rizikuot. Geriausiu atveju iki 2000mAh isikraus (buvo ismeginti tos pacios "firmos" 7.2V akumai). Nors galbut ir isimciu pasitaikytu. Manau ten kitaiciai sumaise ir netokius popierelius uzdejo, arba pasipelnyti sugalvojo.
×
×
  • Sukurti naują...