Pereiti prie turinio
Lithuanian Airsoft Portal

Madų šou


Pacifistas
 Share

Rekomenduojami pranešimai

Pakalbėjau čia su vienu draugu iš kaimynystės. Jis ten neblogai dėl LARP pasikaustęs.

Čia šiokios tokios rekomendacijos, kaip siekti autentiškumo :)

Gal kam pravers.

 

Chest rig

http://www.ebay.com/itm/SURPLUS-CHINESE-TPYE-81-AK-CHEST-RIG-AMMO-POUCH-31270-/221044025633?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3377402921

Čikom grynas kinietiškas, iš kinietiško sandėlio.

 

Galima rasti pigesnį

http://www.ebay.com/itm/Airsoft-Vietnam-Era-Chinese-SKS-AK-Chest-Rig-NEW-1973-/250856712757?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a6839aa35

Perkant-užsakant, žiūrėti koks reikalingas ir nurodyti, kokiai ginkluotei. Nes ten yra daug modelių.

 

Talibo apranga

Pakul

http://www.ebay.com/itm/Afghanista-n-Warn-Winter-Woolen-Hat-Pakol-Top-Pakul-Turban-Kufi-Beret-Pashtoon-/230844228896?pt=US_Hats&hash=item35bf636520

Kameez

http://www.ebay.com/itm/Mens-Afghanistan-Pakistan-Traditional-Salwar-Kameez-Ethnic-Wear-Payraan-Tumbaan-/140759647656?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item20c5edc5a8

Bet liktais reikia rinktis dydžius.

Marškiniai – pagal dydį, kelnės – didžiuliai šarovarai (nežinau, kaip čia bus teisingau lietuviškai), į kuriuos be vargo galima įlysti trise (užsitraukia per juosmenį virvele).

Ansamblis papildomas liemenė iš seno švarko, Adidas kedai – viskas, autentiškas talibas.

 

Arabo apranga

Dishdasha

http://www.ebay.com/itm/Thobe-Robe-Dishdasha-Arabian-Dress-Gulf-New-High-Quality-/261082175765?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item3cc9b5d915

 

Po ja – nors ir bent kokios senos kelnės, arba talibiškos kelnės :-D

Šemagas – na čia jau be komentarų.

Užsakant, reikia nurodyti dydžius ir spalva - pasirinkimas didelis.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Žadėtas pratesimas.

 

Patarimai dėl aprangos jau buvo pateikti (modžahedų ir kitų ..taip sakant – islamistų).

1. Jei orientuotis į Afganistaną – labai puikiai tinka liemenė, padaryta iš seno švarko – labai panašiai gaunasi į originalią afganietišką liemenę.

 

2.Ginkluotė

Priklausomai nuo periodo, bet šautuvai (Kar98, mosinas) – visada. Sovietinė ginkluotė – visų modifikacijų AK seriją. Geriausia, jei AKM, SVD, RPK – su medinėmis detalėmis – praktiškai visada naudojama. Labai tikroviškai atrodys klasikinis AKM su dėtuve nuo RPG. Toliau įvairios variacijos M serijos. Kitokia ginkluotė, nor ir įmanoma, bet mažiau tikroviška.

 

3. Šneka.

Bent minimaliai orientuotis islamo temoje – nemaišyti Saliat ir Zakliat Žalio (supratimo neturiu, kas tai :D), pvz. http://en.wikipedia.org/wiki/Five_Pillars_of_Islam

tarpusavyje gali bendrauti normaliai, bet kalboje su „bedieviais“ tikroviškumo vardan reikia naudoti žodžius – parazitus.

 

Pvz. : Žinai, sahibe, čia užvakar modžahedai praėjo, šunys-šakalai. Į rytus ėjo, žinai, greitai. Jų vadas, žinai, šakalas, skubėjo liabai.

 

Nuolat prisiminti, kad „bedievis“ – tai

gia-uras (http://en.wikipedia.org/wiki/Giaour, http://ru.wiktionary.org/wiki/%D0%B3%D1%8F%D1%83%D1%80, http://en.wikipedia.org/wiki/Kafir )

arba šuravi ( http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D1%83%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8 ) – naudoti, net bendraujant tarpusavyje.

 

4. Tarpusavio kalbose naudoti temas – Moterys, arkliai, valdžia, karas :D.

Rekomenduojama perskaityti . Deja, rusų kalboje

http://www.stihi-xix-xx-vekov.ru/Kipling3.html

 

5. Veiksmai.

Mūšio metu visai nebūtina rėkauti – „Allah Akbar“ (http://en.wikipedia.org/wiki/Takbir).

Bet jei jau kam nors knieti pašūkauti, pilnai tinka abstraktus šūksnis „Yeeeeeeeaaaaaahaaaa!“ – atakos metu tai pridės tikroviškumo.

 

Jei žaidimas vyksta su sužeidimais, tai tikroviški epizodai gali būti tokie – po sėkmingo užpuolimo modžahedas klausia sužeistųjų, gali jie eiti. Tuos, kurie gali – vedasi nelaisvėn. Tuos, kurie negali – vietoje „nužudo“ žaidybiniu peiliu. Belaisviai gali būti „nužudomi“ žaidybiniu peiliu imituojant „gerklės perrėžimą“, pvz. esant pavojui, kad belaisvius gali išlaisvinti.

 

Pagrindinė taktika „Hit-and-run“ (http://en.wikipedia.org/wiki/Hit-and-run_tactics). Sukurti vietinę didelę persvarą žmonėmis, atakuojant objektą ar konvojų. Po smūgio – greitai trauktis, iki atvyks pastiprinimas užpultiesiems.

Plačiai naudojami apgaulingieji manevrai – pvz. iš vienos pusės su laukiniais riksmais lekia visu ūgiu modžachedai arba šaudo keli kulkosvaidžiai. O tuo metu iš kitos pusės ramiai ir tyliai spragsi snaiperis iš savo senelio ar prosenelio šautuvėlio užpultiesiems į nugaras.

Taipogi visokios apgaulės, naudojant „ taikius gyventojus“, pvz.:

Sachiba, padėk, greičiau, žinai, mano žmona gimdo.. – o vietoje žmonės gia-urus pasitinka peiliukais už artimiausio kampo ir t.t.

 

Beje, talibanas - tai pirmoje eilėje nacionalinis išsivadavimo judėjimas. Puštunai, pvz, jau nuo 19 a. su įvairiais intrventais kovoja.

Šitai pažymėta ne tam, kad rekomendacijų autorius ar aš palaiko patį judėjimą, o tam, kad labiau suprasti dvasia.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • 2 weeks later...

Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

You will be able to leave a comment after signing in



Prisijunkite dabar
 Share

×
×
  • Sukurti naują...