Pereiti prie turinio
Lithuanian Airsoft Portal

Rekomenduojami pranešimai

Na mortyras buvo tikrai fun, teko ne karta keisti pozicijas, 9 objekte (raketineje) del atskrendanciu sviediniu :)

Smugumelis!

Susprogdinot Orgus pora kartu ir musu Mergaite. Taip pat Anglus :)

 

Virgis

 

Jei artilerija nepataiko į savus tai ne artilerija :)

 

Pirmū pirmaiusia ačiu mūsų skyriui, smagu kad neiks nepalužo ir atlaike ši artileristų naštą.

Ačių orgams už žaidimą, vadams už vadavavimą.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Visų pirma dėkoju visiems prisidėjusiems prie šio žaidimo organizavimo.

Puikus pasiruošimas tokio masto renginiui, įdomus poligonas.

Tikrai nenuvylėte ir padarėt šį žaidimą įsimintinu.

 

Apie patį žaidimą:

1-fazė (prologas)

Įdomi naujovė. Pastovus įtampos kelimas vaikštant priešui mūsų teritorijoje ir bandančius prasmukti į ambasadą su įvairiomis, niekam nežinomom, nereikšmingom, prekėmis.

Ginčas dėl oro uosto, tačiau prie tam tikrų aplinkybių, atitekęs/likęs JAV.

Buvo tikrai sunku išsilaikyti, visą tą laiką, nepaleidus nė vieno šūvio į priešą. Gal tik norėjosi nors kiek sudalyvauti gynyboje ginant vietinius gyventuojus nuo GN ar lydint juos į evakuacijos tašką, nes viskas praėjo ramiai, be jokių kovinių veiksmų.

LARP elementai buvo nuostabūs, šiuos veikėjus norėjosi pamatyti ir kitose žaidimo fazėse.

Tačiau ramioji fazė užtruko kiek per ilgai, nemažai laiko teko nieko neveikti, kai galima buvo žaidimą pradėti vėliau ar sutrumpint šios dalies laiką.

 

2-fazė

Kaip gali būti šį fazė nuobodi, kai gynyboje M2 .50 cal browning (Diablo), M134 Minigun ir Mortir'as.

Padėka: RACCOON'ams, kurie lindo iš visų galų ir neleido atsipūsti.

Snaiperiui, būvusiam prie minų lauko, krūmuose, priešais Diablo, kuris buvo tikra rakštis subinėj ir neleido mums ramiai dirbti prie .50 kalibro :). Teko pavargti iškrapštant tave.

 

Norėjosi kulminacinės žaidimo pabaigos, tad kitą kartą reiktų atimti iš žaidėjų kepsnines ir šašlykus, kad iš žaidimo nepasitrauktu ankščiau laiko :D

 

Šiaip viskas buvo super, o geriausia dalis - traktorius, atvažiavęs prie ambasados surinti šieną :D

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

RMC-40 dėkoja visiems už gera žaidima ir idomu scenarijų:) Labiausiai dėkingi dviems special forses komandomos: Šakalams už gera minosvaidžio šuvį ir eskadronui už pora granatų į pastato vidų:))))) Taip pat dėkojam už gera vadovavimą Mordai,bei visai ambasados apsaugai:) Dydelis dėkui Lukašenkai bei keliems PMC 8 kariams kurie suteikė pirmają pagalba nudegus ranką.Ačių. Balų laukiam kitu smagiu ir geru žaidimu.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki draugai,

Mūsų atsiliepimai apie Panama'89

 

Section 8 PMC buvo ALFA skyriaus Alfa 1 grandis.

Aš buvau Alfa 1 grandies vadas.

Alfa 1 gynė pagrindinį, dviejų aukštų, ambasados pastatą.

 

KEMPINGAS

Labai gerai, jog kempingas buvo toli nuo žaidimo vietos ir nebuvo galimybės į jį grįžti - žaidimo metu neatsirado norinčių į jį grįžti anksčiau laiko ir užsiimti šašlykiniu airsoftu. Nudžiugino paruošta ir tvarkinga stovyklos teritorija.

Didelis pliusas už vandens čiaupą - visi naudojomės nesivaržydami.

Nudžiugino tai, jog žaidėjai sugebėjo išlaikyti teritoriją tvarkingą, naktį netriukšmavo ir leido ilsėtis, nebuvo jokių incidentų ir tt.

Teisingas tualetų kiekis, nors likusių iki sekmadienio tarpe visgi atsirado „tinkuotojas“, matyt tas pats, kuris ir per Balkanus pasirūpino bio-tualeto interjeru. Pagausim - užmušim. Pagausim ir tą, kuris prigliaudė siemkų.

GM pasirūpino ir pagrindine lounge area, kurią sėkmingai įvaldėme paskutinę naktį. Turėjome gero laiko su senais pažįstamais.

 

GM

Game orgų darbas stovykloje ir žaidimo metu buvo labai geras. Visada rasdavome bent vieną ten, kur reikia, ten kur karščiausia ir kur labiausiai reikalinga jų priežiūra. GM pastabos būdavo teisingos, laiku ir vietoje, mums ir mūsų oponentams.

Labai gerai, jog turėjote rimtą vaistinėlę, kuria sėkmingai pasinaudojome. Tiesa, joje trūksta priemonės nuo nudegimo.

Vienintelis minusas, tai jūsų radio stotelės lipo ant mūsų (visų tipų stotelių) dažnio, tad kartais buvo sunku komunikuoti. Kai pranešimui pasitraukdavote tolėliau - problema dingdavo. Mūsų kanalas buvo 6, jūsų matyt 5. Sekantį kartą, gal reiktų palikti vieną tarpe. Bet tai gal ir mūsų kaltė, nes turėjome 7 ar tai 8 rezervinį ir juo nepasinaudojome...

 

ŽAIDIMAS

Mums labai patiko prologas. Labai buvo aiškiai iliustruota konflikto priežastis. Tiesa, gal sekantį kartą „kol kas jūs negalite konfliktuoti“ galima pakeisti į „stenkitės kiek įmanoma ilgiau nekonfliktuoti“. Kadangi, priešo patruliai ir labai kėlė įtampą, mes visgi jautėmės pakankamai saugūs. O tas atviras abiejų pusių jėgos demonstravimas - super.

Negaliu pasakyti, jog prologas buvo per ilgas. Kadangi, jo pabaigoje tarp Ambasados ir Panamos įtampa buvo taip pakilusi, jog galėjai ją jausti tvyrančią ore.

Visiems labai patiko statistai, būtumėte matę, kaip mes jiems sutikinėjome pirmąją pagalbą centriniame ambasados pastate - super aspektas.

Saikingas LARP'as iš organizatorių ir žaidėjų pusės ypač pagyvino žaidimą. Panamiečiai pas mus atsiuntė narkotikų pardavėją, kurio vaidmenį puikiai atliko bebras. Mes buvome šventai įsitikinę, jog tai žaidimo dalis ir ilgai svarstėme, kokios pasekmės laukia, jei visgi sutiksime su pasiūlymu pirkti konteinerį narkatos.

Nors, praktiškai visą laiką prabuvome pastato viduje, mus labai patiko ir antroji, aktyvioji žaidimo fazė. Nesijautėme, žaisdami mėsą, kadangi oponentai puldavo kokybiškai ir jų veiksmuose jautėsi struktūra. Kiekvienos atakos metu bandėme atspėti, koks dabar bus puolimo planas. Kelis kartus jums pavyko įmesti granatas į pirmo aukšto patalpas, po ko ambasados centrinį pastatą liko ginti vos 5 žmonės.

O būtumėte matę mūsų vidinę virtuvę - medikai neturėjo laisvos minutės, pas sužeistuosius lindo per skyles sienose ir perdangose, tampė juos į saugias patalpas, vyrai ginklinėje užtaisinėjo ir keitė kolegas prie langų, antras aukštas pastoviai buvo apšaudomas snaiperių (būtumėte matę bbs kalnus po žaidimo), dirbo miniganas, kuris taip triukšmavo, jog racijose nieko negirdėdavome, o dabar vos pašnekame, antrame aukšte turėjome ginklų kampelį, kur rikiavosi pamušti ir rezerviniai ginklai. Žodžiu, tokiame karštame taške senai buvau.

Susidirbimas tarp visų ALFA ir BRAVO skyrių buvo netikėtai geras. Liapsusai ir tarša ryšio eteryje buvo kompensuota palaikymu ugnimi ir medikais. Jautėme tvirtą ir profesionalų kolegų petį kurio galėjome pasikliauti. Su tokia formuote eitume ir į didesnį pragarą.

Kaip visada, esame sužavėti mūsų bičiulių iš SF artileristų darbu. Buvo labai smagu stebėti per optiką, jūsų sviedinių derlių. Per langą matyti visą procesą, nuo užtaisymo iki pataikymo - nepakartojama!

 

Aktyvioji faze mums (S8) patiko iki to momento, kai teritorijoje pasirodė SF pajėgos. Porą kartų neprasinešėte atvykimo krypties ir nuo nuvargusių gynėjų gavote ugnies, pirmo aukšto patalpoje sudarėte tokį clusterfuck'ą, jog būtų užtekę vienos granatos, kad žaidimą baigtume anksčiau laiko. Esant puolimui, ambasados gynybai į pagalbą viduje atėjo tik kai kurie, kiti tik maišė dirbti medikams stoviniuodami prie kopėčių. Nekomunikavote su apsaugos pajėgomis, nežinojome nieko apie jūsų žvalgų žygius, apie tai ko mes dabar laukiame. Tai labiau panašėjo į pėstininkus, nei į SF.

Vyrai, mes teritorijoje buvome visą dieną. Mes galėjome suteikti visą jums reikalingą informaciją - apie priešo centrinės būstinės skyles sienose, apie jų pagrindinius judėjimo maršrutus, apie tai, kiek ir kur jų galima būtų tikėtis, kur sėdi snaiperiai ir slapukai - Bravo 1 ir Bravo 2 gynybiniai postai matė priešą visą laiką... jūs tuo nepasinaudojote. O juk pirmiausia ir reikia naudotis vietiniais resursais. Vietoj to, jus gaišote brangų laiką eidami į žvalgybą, tam, kad grįžę pasakytumėte jog jų būstinėje yra skylė...tą patį mes jau žinojome pirmą žaidimo valandą. O tie jūsų susirinkimai po valandą ir daugiau, po kurių kilo genialus planas pulti priešą per snaiperių ri slapukų apšaudomą atvirą lauką. Nė vienas Alfa Bravo skyrius nepasirašė šiai savižudiškai užduočiai. Pilnai suprantu Bravo 1 sprendimą žaidimą baigti anksčiau numatyto laiko.

Aš atvirai pranešiau, jog mano grupė neis į šią užduotį, jei ji nebus koreguojama, todėl prasidėjus puolimui mes neprisijungėme prie puolimo. Bravo 2 Alfa 1 Alfa 2 savižudiškoje užduotyje nedalyvavo ir surengė savo atskirą ataką, su maža viltimi bent šiek tiek įkirsti priešui ir flangavo juos iš vakarų...

 

UŽDUOTYS

+ Mes išsaugojome ambasados teritorijos suverenumą ir

+ Archyvo duomenis nepaliestus.

+ Suteikėme pagalbą civiliams sužeistiesiems ambasados patalpose ir saugiau išgabenome juos iš Panamos miesto per oro uostą.

- Nesugebėjome nukauti oponentų lyderio iki numatyto laiko.

 

BENDRAI

Section 8 PMC žaidimas patiko. Mes turėjome gero laiko ir mūšyje ir safezone. Manau, organizatoriai išlaikė po Balkanų sau pakeltą kokybės kartelę. Nors Balu pergyveno dėl prologo, vienaip ar kitaip jam pavyko šis naujas žaidimo aspektas. Tikėsimės to ir iš kitų žaidimų.

GM buvo diskretiški, draugiški ir organizuoti. Su darnia komanda galima nuveikti ypač daug, o to pavyzdžiu tapo ši GM komanda.

 

AČIŪ

Oponentams, mums patinka kai sunku. Jūs suteikėte mums tas nepamirštamas panikos ir įtampos minutes, tikimės, jog ir mes buvome jūsų verti priešininkai.

Ambasados apsaugos vadui. Mano vyrai sakė taip - Morda geras vadas, ramus išlaikytas, tikras Amerikosų karininkas.

Kolegoms iš ALFA ir BRAVO skyrių. Kaip ir sakiau, tokia sudėtimi galima eiti visur per per viską.

SF už atvilktą artileriją, kuri kaip visada suteikė žaidimui labai daug žavesio.

 

NE AČIŪ

Tinkuotojui

 

PASTABA

Nugirdau diskusiją bei žaidėjų prašymu iš GM gavome pastabą dėl neiškištų snaiperinių ginklų per antro aukšto langus.

Noriu priminti, jog taisyklė, iškišti galingus snaiperinius ginklus per pastato langus, kai yra šaudoma iš patalpos vidaus, buvo sugalvota tam, jog nesužeisti aplink pastatą vaikštančių žmonių, kadangi šaulys negali užtikrinti saugios galingo šautuvo šūvio trajektorijos, kai šaudoma iš patalpos gilumos. Tokia taisyklė netenka galios, kai šaudoma per antro aukšto langus, kadangi skraidančių žaidėjų kol kas neturime ir antro aukšto ir aukštesni langai nėra ta vieta, kur logika vadovaujanti šią taisyklę reiktų taikyti.

Kitu atveju, šią taisyklę tektų taikyti ir krūmuose sėdinčiam snaiperiui - iškišti ginklą iš lapijos, kad pro krūmus nesaugiu atstumu einantis dalyvis nebūtų sužeistas, kitu atveju ši taisyklė reikštų tik savo buvimo vietos išdavimą ir ginklo aukojimą po priešo ugnimi.

 

Noriu pabrėžti, jog žaidimo metu į diskusijas nesivėlėme ir reagavome į GM pastabas ir savo veiksmus koregavome. Snaiperiai ir marksmanas dirbo TIK ANTRAME aukšte.

 

Ačiū visiems ir susitiksime sekančiuose žaidimuose.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Ačiū už tikrai neeilinį žaidimą. Poligonas puikus, bet didžiausią įspūdį paliko nestandartinė žaidimo pradžia su priešistore. Manau tai buvo tikrai unikali idėja ir jei dažniausiai žaidimo legenda lieka beprasmiu dalyku, šį kartą taip nebuvo. Ši "taiki" įžanga tikrai suteikė žaidimui daugiau atmosferos, o legenda neliko tik lyrika forume, bet išties jautesi ir matėsi. Ačiū.

 

Palaikau 100 proc. UNO minti. Dekui visiems uz gera laika

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Trumpai drūtai - "Eskadrono" komandos vardu nuoširdus Ačiū organizatoriams už puikų žaidimą!

Kempingas, miškas, pastatų kompleksas, bendra žaidimo tvarka - viskas super!

Ačiū organizatoriams, kolegoms, priešininkams ir visiems, kurie prisidėjo prie šio savaitgalio!

 

Lauksim naujų žaidimų Lietuvos vakarinėje dalyje :)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Kadangi žaidimas buvo neeilinis , todėl pradėsiu nuo minusų :

 

  • Atvykus į parkingą , kažkas prisiparkavo savo sklandytuvą su tarybine žvaigždė ir aptvėrė , nebuvo galima paskraidyt ir apžiūrėt poligono iš oro.
  • Naktį negrojo gitaros , nebuvo dainuojamos dainos , neišsimiegojau
  • Ryte, niekas nepasiūlė alaus.
  • Atvykus į poligoną nebuvo galimybės, dėl perkasto griovio, privažiuoti prie ambasados, teko eiti 100m. pėsčiomis.
  • Vado paskirta pozicija buvo neparuošta , teko tampyti blokus ir statyti įtvirtinimus, ravėti šieną.
  • Nebuvo uodų.
  • Ambasadoje neradome Coca-cola šaldytuvo ir Mcdonalds sumuštinių,
  • Buvo neįmano žaisti dėl snaiperių pertekliaus. Net iki britų, kavos pertraukėlės, tekdavo bėgti pakampiais kaip stalingrade.
  • Mediko krepšyje buvo tikrai per daug juodų kortelių, vaiksčiot į mertviaką tikras nesusipratimas.
  • Nebuvo maklaudų , negalėjau išsikeikt ir garsiai parėkaut.
  • Galėtų poligone būt mažiau krumų ir medžių 50 cal. kulkosvaidžiui sunaudota ~ 10 000 bbs, ačių dievui jam nėra mechanų.
  • Pažadėtas alus buvo metalinė skardinė, tikrai laukiau to išsvajoto bokalo.
  • Tado blindos mortyna žaidimo metu - kažkokia nesamome, šūvis - 5 nukauti , nepalieka mums nieko.

Kadangi pliusų šiam žaidimui neturiu , įvertinu jį 100 balų iš 100 galimų.

 

 

p.s. jei kam blogai su humoro jausmu - neskaitykite minusų.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Puikus post'as Nerijau :)

 

Apie shi zhaidima, vien teigiami atsiliepimai.

 

Stovyklaviete:

Puiki aikstele palapinems

Geriamo vandens kranas

Patogiai irengta registracijos palapine ir operatyvus registracijos procesas

Konflikto pusiu antsiuvai dideli ir ryzhkus.

Pakankamas kiekis BIO WC, aishku viename apsilanke shudu demonas. (reikalauju egzorcisto kitame Balu ir Co zaidime)

Konflikto pusiu briefingas velavo apie valanda, po darbo savaites 4 val miego buvo truputi mazhoka :)

Galimybe pasinaudoti elektriniu virduliu :) labai paspartino pusrycius ryte.

 

Zaidimas:

Poligonas su aishkiu keliu tinklu.

pelkes, akivarai, bruzgynai, uodai, nushienautos pievos - viskas tiesiog super.

Beveik visi pastatai saugus zhaisti ir geros bukles.

Minu lauku ishdestymas, verte ieshkoti prieigos tashku. tas labai itakojo puolimu ir gynybos planavima bei operaciju eiga.

Labai pasiteisinusios "mediku" taisykles.

Safe zona nors ir bendra abiems kovojancioms pusems, bet patogioje vietoje , plius gerai apgalvotas kariu ishejimas ish safe zonos.

Daug geriamo vandens.

Idomi izanga, per pirma faze panamos kariai neturejo, kada ilsetis.

50. cal , gatlingas ir minosvaidis momentais verte vos ne isikasineti i grunta.

Na ir svarbiausiai svarus ir technishkas prieshininku zhaidimas. Buvo nesveikai malonu priesh jus kovoti.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Detaliu ispudziu rasyti manau neverta- uztenkamai cia jau prirasyta :)

Tiesiog noriu padekoti B coy 1/6 Marines ir asmeniskai Balu uz tikrai puiku zaidima, idomu poligona bei gera kempinga!!! :)

Zaidimo kokybe tikrai stipriai itakojo griesta dalyvaujanciu komandu atranka! Vienas malonumas zaisti su saziningais priesininkais!

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

DEKOJAME!

 

Visiems dalyviams! Jus buvote tikrai šaunus!

 

Pusiu vadams: Vyteniui, Mordai ir Reedui. Jus dalinotes atsakomybe kartu su oraganizatoriais: didžiulis ačiu ir pagarba už tai.

 

LR SK KASP 3 rinktinei

 

Rimai už grimą

 

Bertui už foto

 

"American spirit" komandai už pagalba

 

 

Manome,kad experimentas pavyko, zinant tai kad atžaidėme 4-5 paru scenariju :). Jei kas buvo netaip, atsiprašome.

Išvadas pasidarėme.

Iki sekančių metų didelio žaidimo.

 

B coy 1/6 marines

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Svečias
Ši tema yra užrakinta ir joje nebegalima rašyti naujų pranešimų.
 Share

×
×
  • Sukurti naują...