Pereiti prie turinio
Lithuanian Airsoft Portal

Naujokų ašaros. Arba "Kodėl visi manęs taip nemyli?!" ir "Kodėl jūs visi čia tokie žvėrys?!"


Rekomenduojami pranešimai

Gerbiamieji nauji forumo lankytojai ir pradedantieji straikbolistai,

Jūs dažnai susidarot nuomonę, kad cia visi sėdi tik tam, kad atsakytų į visus Jums kilusius klausimus arba Jus užpultu bei "apdrabstytu purvais". Deja nėra visai taip. Tiesiog vienas kitas pamąstymas šia tema:

 

1. "Aš tik paklausiau, o jus mane uzsipuolėt!!!"

 

Supraskit, Gerbiamieji, kad toks klausimas galbūt jau buvo užduotas 75 kartą per paskutinius metus ir 14 karta per pastaruosius 2 mėnesius. Mes tikrai tikimės iš Jūsų, kad pasiskaitysite įdėmiau forumą, airsofto naujokams skirtą skiltį (ten tikrai rasite pagrindinę informaciją, bendravimo forume taisykles ir t.t.), nepatingėsite pasinaudoti paieška forume bei visažiniu www.google.lt, o ne kursite daugybę banalių, pastoviai besikartojančių temų (nepykit, bet tokios jos atrodo, kai nioliktą kartą pamatai tą patį), neuždavinėsite ne kartą aptartų klausimų. Gerbkit kitų laiką ir netingėkit paaukoti kažkiek savojo! Prisiminkit, kad asmeniniams klausimams egzistuoja toks dalykas, kaip PM!

 

2. "Kodėl trinami mano postai?!" arba "Mano tema atsidūrė skiltyje "Durnų temų archyvas!"

 

Na tai gali įtakoti Jūsų postų ar naujų temų turinys. Tikrai atsiranda mėgėjų rašyti bet kur ir bet ką, nors tai nelabai turi ką nors bendro su konkrečia tema. Jūsų "kompetetinga" nuomonė forumo moderatoriams ar forumo administratoriui gali pasirodyti "ne vietoje", "ne į temą" ir t.t. Visur atsiranda mėgėjų "pasikelti reitingą" kuo didesniu parašytų pranešimų skaičiumi. Galbūt Jūsų išsakytos mintys jau yra 110 kartų apkalbėtos, aptartos. Jūsų "naujos" idėjos išbandytos praktikoje ir atmestos arba senai naudojamos. Jūsų tonas gali pasirodyti įžeidžiamas. Klausimas užduodamas "nioliktą" kartą. Patikėkit, visi tikisi iš naujo bendruomenėje žmogaus pagarbos bendrai tvarkai, forumo taisyklėm bei kitiems nariams.

 

 

3. "AŠ atėjau pas jus, o jūs MANES negerbiat!!!"

 

Manau, kad pagarba reikia užsitarnauti. Jei Jūs patys elgsitės pagarbiai, neteršite forumo tuščiais pasisakymais, nekursite betikslių temų, neuždavinėsite kvailų klausimų, nekibsite į "atlapus" jei jums truputi "aštriau" atsakė kitas forumo dalyvis, tai busite ir gerbiami, ir išklausomi, ir neskriaudžiami! Sulauksite ir patarimų, ir pagalbos. Ne visa bendruomenė turi išsikovoti pagarba Jūsų akyse ir iškarto jus lepinti bei pataikauti o Jūs pats bendruomenėje turit užsitarnauti pagarbą. Ne bendruomenė turi taikytis prie Jūsų, o Jūs prie bendruomenės P.S. akių draskymai tikrai tam nepadeda užsitarnauti pagarbos... Mes ne vilkų gauja, tikrai nereikia perkasti gerklių porai senbuvių, kad visi Jus pultu gerbti (šitas palyginimas neturi nieko bendro su komanda Vilkai!!!) . Bet išsišokėliai niekur nėra mėgstami.

 

 

4. Sėdi čia visokie "seniai" ir varo savo "diedafčiną", mane, jauną-gražų, "duchina"...

 

Gerbiamieji... Sutikit, kad yra normalu, jai žmogus, praleidęs šioje bendruomenėje daugiau laiko, turintis daug daugiau straikbolinės patirties, dalyvavęs daugelyje žaidimų savo mieste ar Lietuvos mastu, dalyvavęs ne vienam tarp tautiniam renginyje, pats organizavęs žaidimus, priklausantis komandoms ar dalyvavęs jų kūrime- nežiūrės i katik atėjusį naują žmogų kaip i sau lygu.... Deja tokie žiaurūs dėsniai egzistuoja visur... Nepykite, jei ne visos Jūsų mintys, sumanymai bei pasisakymai bus priimami gausiom ovacijom bei didžiuliu entuziazmu. Patikėkit- po kurio laiko ir Jūs patys taip žiūrėsite i naujų žmonių pasisakymus bei klausimus. Tad pakantumo reiktu abiem pusėm pasimokyti....

 

 

5. "Siulot naudotis paieška, skaityti forumą, bet ten nieko neįmanoma rasti!!! Negi taip sunku tiesiog man viska išaiškinti!!!"

 

O Jūs nepamąstot, kad šią painiavą būtent ir įtakoja daugybė pasikartojančių klausimų, be tvarkos kuriamų temų, postų rašymas ne tam skirtose temose ir t.t.? Nepykit, bet kartais žmones erzina toks požiūris, kaip kad: "Ai, ką aš čia gaišiu laiką ir ieškosiu. Paprasčiau paklausti ir gauti atsakymą, nei pačiam vargti". Taip kad būtu tikrai labai malonu, jei prieš klausdami įsitikintumėte, kad tokio klausimo ar Jus dominančio atsakymo čia nėra.

 

 

6. "Aš nepilnametis, bet nesuprantu, kodėl negaliu žaisti!"

 

Tokie klausimai kyla periodiškai. Yra ne viena tema šiuo klausimu. Tikrai jau pavargome rašyti tuos pačius argumentus, kurie atsimuša į "jaunatviško idealizmo" ir jaunatviško "AŠ pats protingiausias" siena... Tokios temos bus tiesiog trinamos. Norit atsakymu- ieškokite forume temų apie tai.

 

7. "Aš atėjau čia užsiimti bizniu o mano skelbimai trinami iš "Perku/Parduodu"!!!"

 

Nepykit, bet zmonės, kurių aktyvumas bendruomenėje ar forume apsiriboja tik komercine veikla, nėra čia laukiami. Visų pirmą- tai nesąžininga legalių prekeivių, kurie moka mokesčius, teikia garantijas ir t.t., atžvilgiu. Forumas yra nekomercinis projektas, išlaikomas iš privačių lėšų bei prižiūrimas entuziastų. Tai kodėl "belekas" gali čia atbėgti ir pradėtu "daryti versla"?! Į argumentus "Čia laisva šalis!!!" turiu konkrečių kontrargumentų... Jei ką- kreipkitės PM ar i www.vmi.lt

 

 

8. "Jūs manyje straikbolistą žudote" arba "Jūs patys atbaidot naujus žmones"

Dažnas kaltinimas.... Taip, pas mus, kaip ir visur, yra "Visažinių Senų Pirdalių", kurie visai nesirūpina bendruomenės gerove, klestėjimu bei naujų narų pritraukimu... Bet patikėkit- kartais tikrai geriau ne "kiekybė" o "kokybė"...

O ir dauguma, pradžioje įsižeidusiu dėl grieštesnio žodžio, žmonių kuo puikiausiai įsilieja i airsofterių gretas, patampa gerbiamais bendruomenės nariais ir t.t. Jei kažkas ir pabėga- tai matyt nelabai ir noro ir entuziazmo buvo..... Nepykit, bet čia ne "Krikščioniškojo Jaunimo Besąlygiškos Meilės Brolija" ar "Institut Blagarodnich Devic"!

Po šešių metų šioje bendruomenėje galiu pasakyti užtikrintai- Čia tikrai daug gerų ir draugiškų žmonių!!! Jei kas ir pasikandžioja- tai čia veikia "žmogiškas faktorius", asmeniskumai, asmeninės simpatijos ir antipatijos, konkuriancijos ar "Pilnaties Fenomenas", amžinas nesusikalbėjimas forumuose...

 

 

 

9. ---------

 

10. ---------------

 

 

P.S. Čia grynai mano asmeninė nuomonė, požiūris, pastebėjimai, pamąstymai. Gal ir nelabai rišlūs po ilgo savaitgalio ir sunkaus pirmadienio...

 

P.P.S. BUS PAPILDYTA! Pasilieku teisę šioje temoje trinti postus, ją rakinti ar visai kitaip reikšti savo šališką, negatyve ar demagogišką nuomonę!!!

 

Jei kam nepatinka- rašykite skundus visom pasiekiamom EU ar pasaulio institucijom :P

Pagarbiai,

-TK-

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Tik kad va, dabar dar reiktu rasti buda kaip priversti katik prisiregistravusi zmogu visa tai nuosekliai perskaityti ;)

Stai jum labai paprastas sios dienos pvz.:

 

Sukurta tema:

FPS, Info patikslinimui

Klausia kas tas FPS.

 

Jei butu persiskaites "NAUJOKŲ D.U.K."- gautu atsakyma i savo klausima. Ten yra ir atsakymai i daugeli pastoviai uzduodamu klausimu.

Zmones stengesi, rinko jiem atsakymus, terminus, santrumpas. Tai nepagarba tiek ju darbui, tiek kitiem zmonem.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Puiki tema. Tik vat jei kas nors paimtu ir i viena tema trumpai ir aiskiai sudetu visas labiausiai naujokam rupimas temas (komanda, FPS, rekonstrukcija, siuntimasis...) ir reziumuotu visas tose temose issirutuliojusias blevyzgas, manau iskart sumazetu verslenimu ir bereikalingu nauju temu kurimo ;)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Siaip rekomenduoju ir visiem ne "naujiem" forumo dalyviam susipazinti su sita tobulai paruosta metodine medziaga:

 

�inučių ra�ymo forume www.airsoftgun.lt ypatumai

 

P.S. Rasydamas savo "pamastymus" visai buvau pamirses ta tema :winkwink: Tikrai puikiai viskas "sudeliota" (nors info truputi reiktu ir atnaujinti) ir tikrai vertetu visiem persiskaityti !!! :D

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Yra dar vienas variantas: jei naujoko klausimai erzina ir nieko gero nenorima i jo klausima atsakyti, tai kam tada isviso rasineti. Gal kitas forumo dalyvis panores padeti ir atsakys i uzduota klausima. (Butu maziau blevyzgu)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Yra dar vienas variantas: jei naujoko klausimai erzina ir nieko gero nenorima i jo klausima atsakyti, tai kam tada isviso rasineti. Gal kitas forumo dalyvis panores padeti ir atsakys i uzduota klausima. (Butu maziau blevyzgu)

O toks varijantas i galva neatejo: "Nemokysi tvarkos is pat pradziu, nepasiulysi susipazinti su taisyklem ir tvarka- isvis ipras blevyzogti ir cia taps TOTALUS bardakas!!!" ?

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • 2 months later...

Gera, sveika ir reikalinga tema, tik turiu viena pastaba: si tema kazkiek reprezentuoja "zveris", todel manau reiktu ja nors nuo grubiu gramatiniu klaidu isvalyt.

 

P.S. mano rasyba nors ir be nosiniu, stengiuosi, kad butu suprantama :P

Jusu pastaba isgirsta, i ja bus atsizvelgta (gal kada nors.... ) :wub:

 

P.S. Justs, perskaicius visus tavo parasytus "postus" susidaro ispudis, kad esi vienas is tu, kuriem reiktu ne tik gramatiniu klaidu ieskoti, bet bandyti isiskaityti i teksta, pabandyti ji suprasti.... Taip pats skaitom: http://www.airsoftgun.lt/invision/index.php?showtopic=2373

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • 7 months later...

Skiltis gera naujokams - skaityti nesinori tiek daug, o dar tiek daug gramatikos klaidu - pvz nerodo tu lietuvisku simboliku tik ? :) 1)daug info 2)Daug klaidu (tai atbaidantys faktoriai skaitymui) :)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Skiltis gera naujokams - skaityti nesinori tiek daug, o dar tiek daug gramatikos klaidu - pvz nerodo tu lietuvisku simboliku tik ? :) 1)daug info 2)Daug klaidu (tai atbaidantys faktoriai skaitymui) :)

 

Dekui uz pastabas, bet... Ka tu tuo norejai pasakyti??? :huh:

P.S. pakeitus forumo "formata" koduote nepalaiko seniau rasytu lieetuvisku rasmenu. Rankos "nedaeina" pataisyti... :rolleyes:

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • 1 year later...

Labai prasyciau baigti sioje temoje diskusijas konkreciu (nepilnameciu) klausimu!

 

Koks skirtumas tar 15'mecio, 25'mecio ir 35'mecio? "Penkiolikinis" yra (savo akimis ziurint) jau labai "suauges", "labai adekvatus ir protingas". 25 sulaukes su atlaidzia sypsena ziuri i "penkiolikinio" "protinguma". O 35 metu zmogus skirias nuo kitu dvieju tuo, kad jis jau buvo tiek 15, tiek 25.... (T.M. 1976-20**)

 

P.S. bus pravalyta ir daugiau postu. Kaip jau rasiau- sioje temoje pasilieku pilna teise trinti ka noriu. Ypac, jei diskusija yra ne tam skirtoje vietoje!

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • 1 year later...

seip esu naujokas skaititi nepatingejau bet suradau tas kas mane domino aisku neviska bet uzdaviau pora klausimu ir man atsake  taisingai ,fura ,ir parase skaititi tingi ieskoti to labiau kas domina.tai paimiau ir parasiau ta pati klausima kur jisai 100 kartu buvo nagrinetas.nu ir dar dadesiu cia JUMS NEMOKYKLA KUR MOKITOJAS PASAKO CIA SKAITIKIT ARBA CIA :D CIA FORUMAS IR PATIEMS REIKIA IESKOTIS KAS TAVE DOMINA   :)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

seip esu naujokas skaititi nepatingejau bet suradau tas kas mane domino aisku neviska bet uzdaviau pora klausimu ir man atsake  taisingai ,fura ,ir parase skaititi tingi ieskoti to labiau kas domina.tai paimiau ir parasiau ta pati klausima kur jisai 100 kartu buvo nagrinetas.nu ir dar dadesiu cia JUMS NEMOKYKLA KUR MOKITOJAS PASAKO CIA SKAITIKIT ARBA CIA :D CIA FORUMAS IR PATIEMS REIKIA IESKOTIS KAS TAVE DOMINA   :)

 

Manau sitas "rašinėlis" tikrai vertas "Savaites Topo" nominacijos :D :D :DP.S. Sirdingai dekojam, kad paaiskinai mus Gyvenimo Prasme ir kad cia mums "NEMOKYKLA"! 

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

You will be able to leave a comment after signing in



Prisijunkite dabar
 Share

×
×
  • Sukurti naują...