Pereiti prie turinio
Lithuanian Airsoft Portal

Samdomų apsaugos darbuotojų apranga (loadout)


Rekomenduojami pranešimai

Sveiki,

 

1. Esu naujokas, tai tema sukūriau čia, nors ji tiktų ir į Ekiuotę, ir į Aprangą. Nemažai apie samdinius kaip komandos formą kalbėta http://www.airsoftgun.lt/invision/index.php?showtopic=2728

 

Aš nesiginčiju, kad komanda turi būti vienetas, žaisti kaip vienetas ir būti tam tikra vizija, išskirtinis tos komandos ekipuotė ir visa kita.

 

Tačiau šiuo metu manęs netraukia nei Marpat, nei ACU, nei Woodland, nei rusiškų ar lietuviškų uniformų variantai.

 

 

Taigi "pmc" (internete galima rasti po pmc, mercs, mercenary/ies pavadinimais) dirba Irake, Afganistane, Gruzijoj bei kituose taškuose. Apie blogai pagarsėjusių Blackwater visi žino, taip pat Executives Outcome (turim ir tokio pavadinimo komandą).

 

Citata iš Wikipedia

 

Currently in Iraq there are thought to be at least 100,000 contractors working directly for the United States Department of Defense which is a tenfold increase in the use of private contractors for military operations since the Persian Gulf War, just over a decade earlier

Noriu pasakyti, kad jei nedirba kaip apsauginiai budelėse, bet atlieka lydėjimo, perėmimo, konvojavimo, perimetro apsaugos, o taip pat karines operacijas, tokias kaip kautynės su "sukilėliais" (tarkim). Iš skaičiaus vien tik Irake įspūdis apie tokių samdomų karinių vienetų įtaką ir realumą manau aiškus.

 

Ką laikau PMC ekipiruote (ir kokius pvz. galime rasti interete):

 

  • 5.11 Tactical kelnės
  • Juodi polo marškinėliai vasarai
  • Juoda striukė/švarkas rudeniui/pavasariui
  • Kareiviški batai (dykuminiai kad ir)
  • Ekipuotė pati įviariausia: chest rig'ai, molle, rav etc. + cammelback etc.
  • Pistoleto pouch'as ant kojos.
  • Beisbolo kepuraitė nuo saulės
  • Skara "Shemag"
  • Balistiniai akiniai

loud_out.jpg

 

Nuotraukoje viena iš JAV komandų su "mercs loadout"

Šaltinis: http://www.airsoftretreat.com/forums/index...?topic=16174.25

 

Šiuo metu domina toks dalykas - ar vadinamų PMC (Private military contractors) arba CSU (Close security unit) aprangos ir ekipuotės bus skaitomos kaip "camo"?Ir kaip "Mix", "USA" ar "Kt."?

 

Ir apskritai ar tokio tipo uniforma yra pokemonizmas, jūsų požiūriu, ar bandymas rekonstruoti tarkim "Blackwater" kaip tam tikra samdomo apsauginio etalona? Neklausiu apie samdiniu komandas, tam yra kita tema. Domina tik ekipuotė

 

Dėkoju už konstruktyvias nuomones :]

 

J.J.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • Atsakymus 67
  • Created
  • Paskutinis atsakymas

Top Posters In This Topic

IMHO mišrios PMC ekipuotės įleistų šiek tiek šviežio kraujo į Lietuvos airsoft'o mados organizmą. O ir žaist pagal idėją jie galėtų už jankių pusę.

mixed camo dazniausiai zaidzia uz "NEJANKIUPUSE"

 

edit: tai ne dogma, bet praktika tai rodo

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

O man atrodo labai gera ideja, su salyga, kad komandos pasirengimas bus butent lydejimo ir apsaugos funkcijos.

Manau airsoftas turi imituoti realu pasauli, o ne tobula jo vizija.

Kolkas matau tik viena minusa - labai lengva perzengti riba tarp autentiskumo ir "pokemizmo".

Ir nematau cia problemu, kad uz jankius zaistu mixed camo, jei realybeje tokia kariu rusis egzistuoja.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • 5.11 Tactical kelnės
  • Juodi polo mar?kinėliai vasarai
  • Juoda striukė/?varkas rudeniui/pavasariui
  • Kareivi?ki batai (dykuminiai kad ir)
  • Ekipuotė pati įviariausia: chest rig'ai, molle, rav etc. + cammelback etc.
  • Pistoleto pouch'as ant kojos.
  • Beisbolo kepuraitė nuo saulės
  • Skara "Shemag"
  • Balistiniai akiniai

gal pavirsutiniskai pasvelgei.

 

pmc kontoros ir nariai garseja savo madu vaikymuisi ir naudoja hi-end karybos produktus. Tai kile dazniausiai is ju praeities, nes daugelis ju buve SF.

taigi noredamas padaryti siokia tokia rekonstrukcija turesi investuoti nemazas sumas i Eagle industries, TAD gear ir panasiu firmu gaminius. save gerbiantis pmc nenesios ESS, o ne nesios Oakley, nenesios paprasto carrier, o Eagle industries. Batai - Oakley, Converse ir kiti prabangus daikciukai.

5.11 kelnes ir juodas treningo virsus - nespresndimas.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Svečias Blackwater

kad nebutum pokemonas, kaip jau ir minejei, turi buti:

 

kelnes turi buti 5.11 BUTINAI (neduok dieve bus kokios no name BDU OD spalvos ar juodos - tada busi kiauras pokimonas)

 

Marskineliai - irgi tik 5.11 tactical polo (nes prie ju yra zodis tactical :) Uzsidedamas paprasta T-shirta, su salyga kad ant bico turi maziau nei 45cm busi isjuoktas. Jei turi 45cm ir daugiau busi isjuoktas uz akiu ;)

 

Fleece'as - tinka bet koks ne pigesnis nei uz 200 Lt, pigesnis nukels tave tiesiai y pokemonu lyga.

 

Kitelis - PMC nenesioja kiteliu, kiteliai skirti prastai apmokamiems kareiviams ir pokemonams

 

Striuke - 5.11 Parka 5 in 1, bet seip tikri contractoriai nedevi striukiu, nes dirba irake :)

 

Batai - 5.11 XPRT is bedos ATAC, taipat tinka beleviliai is prabangesniu, dar BATES'ai. Aisku butinai desert spalvos, nes juodus kerzus (dykumoje, kur turi buti tikras save gerbentis PMC) nesioja tik pokemonai. Taipat tik pokimonai nesioja kerzus pigesnius kaip 400, tokie kerzai iskart suplysta, ir isvis nera ka apie juos kalbeti :)

 

Ekiupuote - visai ne yvairiausia, tiesiog privalai tureti CIRAS (orginala is 1200D corduros, nes 600D cordura ciulpia ir ja nesioja tik pokemonai), arba kita shustra MOLLE plate carrieri (ne pigesni nei 500Lt) . Jeigu nori buti kietesnis uz chucka, dar gali vietoj armor pleitu prisikisti saligatvio plyteliu. tokiu budu po sezono-dvieju turetum ismokti reikalui esant pasiversti supesajanu ir padu atmusti 700 fps BBSus.

 

Pistoleto deklas - taaaip, 5.11 revolutionas, Blackhawkas, Blade-tecas ant molle platformos bus kaip tik. Nepamirsk kad visokie G&P ir kitas kinu shudas vartojamas tik su pokemonizmu tiesioginiais rysiais susijusiu asmenu.

 

Beisbolo kepuraite - 5.11, butinai su uzrasu TACTICAL

 

Skara - nx? geriau balistini paneli aplink kakla apsisuk. Tikras PMC nebijo skausmo. Tikras PMC neskaiciuoja dantu ;)

 

 

Pamirsai ir keleta labai svarbiu detaliu - tai:

 

Akiniai - WileyX, ESSai ar tie patys 5.11 - krc svarbu nepigesni nei 300, nes pigesni yra pokemoniski ir per juos tau gaidelis su gile (arba BBSu) ismus akele. Butinai turi buti JUODI, nesvarbu kad naktis ir gruodzio menuo, nes skaidrus yra tik keturakiams pokemonams

 

Laikrodis - 5.11 uz stuke, su snaiperio kalkuliatoriumi, kad galetum savo CQB ginklo BBSo trajektorija paskaiciuoti milimetru tikslumu ir sakyti visiems "mano laikrodis uz stuke rodo, kad tu maklaudas, bo mano BBSas pagal kalkuliatory turejo skristi ten, kur tu stovejei"

 

 

 

As visiskai rimtai, contractorius yra viena geriausiai apmokamu profesiju pasaulyje, ir jie nesioja tik brandinius daiktus, o ne kinietiska shuda. Jei jau nori juos rekonstruoti, cia nepavyks prasisukti taip papigiai kaip rekonstruojant kokius lievus USMC ar navy seeeeluz ;)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

1. Nezinau kaip kiti, bet man Blackwater postas pasirode ironija i Vini zinute. Gmz.

gal pavirsutiniskai pasvelgei.

pmc kontoros ir nariai garseja savo madu vaikymuisi ir naudoja hi-end karybos produktus. Tai kile dazniausiai is ju praeities, nes daugelis ju buve SF.

taigi noredamas padaryti siokia tokia rekonstrukcija turesi investuoti nemazas sumas i Eagle industries, TAD gear ir panasiu firmu gaminius. save gerbiantis pmc nenesios ESS, o ne nesios Oakley, nenesios paprasto carrier, o Eagle industries. Batai - Oakley, Converse ir kiti prabangus daikciukai.

5.11 kelnes ir juodas treningo virsus - nespresndimas.

Idomus poziuris i rekonstrukcija. Sutinku. Yra tie zmones, kurie uzsienio forumuose vadinami "geardos" (vos ne geek [kompu manijakai] tik atitikmuo ekipiruotei), kurie vis ieško to auksinio "real deal". Sutinku, kad airsoftas ne vieta, kur tu gali sutaupyti [na bent jau kazkas taip sake naujoku forume]... Bet iš tavo Vini pasakymo, tai suprantu, kad visi kas rekonstruoju turi pirkti "real deal". Vos ne kazkoks "visi privalo su Systema vaikscioti" aprangos dalykas. Aš maniau, kad rekonstrukcija tai yra atrodyti panašiai, žaisti panašiai, atkurti taktiką, operacijų vaidmenis.

 

Įdomu, ar daug airsoftininku iš lietuvos tikrą ACOG ar bent vieną detalę iš SOCOM M4 SOPMOD turi. Nors forward grip'ą?

 

Rekonstrukcija mano galva: 1. rekonstrukcija žaidime ir 2. rekonstrukcija ant podiumo po žaidimo prie šašlyko. Dabar toks jausmas, kad atvirkščiai. Ir grupė imbicilų užsidėjusių pačią afigieniausią naujausią SPEC MEGA FORCE Eagle industries aprangos set'ą skirta Prancūzijos legionui, bus vertingesni už žmones, kurių rekonstrukcija prasideda nuo mąstymo ir žaidimo, o tik paskui nuo piniginės turinio skaičiavimo.

 

Juolab, kad BB'as į žaidėjo etiketę prieš pataikymą nepasižiūri. :)

 

Kas dėl to "daugelis buvę SF". Vien Irake jų dirba 100.000. Netikiu, kad net 10% yra buve spec'ai. Gandai sklinda. Visi žiūrėjo "The Unit" per teliką, kur herojus pereina iš specų į samdomus. Bet kiek tai arti ar toli nuo realybės. I don't. Do you?

 

Išvada. Geriau LT airsofte nebandyk nukrypti nuo NATO vs. Varsuvos paktas kategorijos. Bo, tuoj pripaiso, kad viskas turi būti tikra ir super duper brangu, o ne tik brangu.

 

Ir te atleidžia man forumo administracija už karštą naujoko būdą. Tai tik mano ginančioji nuomonė bendrai apie Airsoftą. Jei pasirodys nekonstruktyvu - trinkite.

 

Beje, klausimas ar tokio TIPO (beje matyt, kad tas sąrašas tik bendram susipažinimui) uniforma būtų laikoma rekonstrukcine ir už kurią pusę ji galėtų žaisti? :]

 

Su pagarba,

 

J.J.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Svečias Blackwater

elementru vatsonai - "puses" visu pirma priklauso nuo konkretaus geimo organizatoriaus. jeigu jis sugalvos, kad reikia kazkokiu PMC - gal juos ir isskirs, either kaip atskira dalini, arba kurios nors "puses" sudetyje. Kitu atveju - t.y. daugmaz tradicinio scenarijaus atveju - eisi prie "mixed camo" (=pokimonu lyga).

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Jus matyt nelabai suprantant kas yra rekonstrukcija. Nes dabar kiekvienas apsirenges marpatu is aic, ir uzsidejas kazkokia molle liemene apsiskelbia kad rekonstruoja usmc. Ka Vinis norejo pasakyti kad tikra rekonstrukcija tai ir yra atkurimas nuo iki. Viskas original, viskas kaip tikrovej. Net nezinau kiek ant LT yra komandu tikru rekonstruktoriu, daugiausia visos eina viena ar kita linkme, bet ne rekonstruoja.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

elementru vatsonai - "puses" visu pirma priklauso nuo konkretaus geimo organizatoriaus. jeigu jis sugalvos, kad reikia kazkokiu PMC - gal juos ir isskirs, either kaip atskira dalini, arba kurios nors "puses" sudetyje. Kitu atveju - t.y. daugmaz tradicinio scenarijaus atveju - eisi prie "mixed camo" (=pokimonu lyga).

Tai yra tame, kad organizatoriai išskiria tik US (ACU, MARPAT) ir Rusai (mixed ir visokios beriozkos). Cia delto yra tik du pasirinkimai? :]

 

Mhm, idomus atvejis. Kad techniskai tai PMC visada turejom. Tai mixed camo. Bet jie turi mixed camo, nes lengviau buvo uzdeti ranka ant ju. O jei atkurtu kuri komanda PMC (executive outcomes kaip tik turetu tai atkurineti pagal pavadinima, nors foto nera galiu ir klysti), tai gal organizatoriai ir rastu jiems vietos...

 

Na i klausima uz kuria puse zaistum gauni atsakyma - Rytai (nors ir esi su M4). Ar tu esi pokemonas, jei esi bandai atkurti PMC - taip esi, nes tai ne full set'as MARPAT'o ar ACU. :)

 

Kokios dar nuomones?

 

Kas nori ant išprusimo: linkas į Airsoft Canada mano nuomone tikrai puikus nacionalinio lygio portalas.

 

Pagarbiai,

 

J.J.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Jus matyt nelabai suprantant kas yra rekonstrukcija. Nes dabar kiekvienas apsirenges marpatu is aic, ir uzsidejas kazkokia molle liemene apsiskelbia kad rekonstruoja usmc. Ka Vinis norejo pasakyti kad tikra rekonstrukcija tai ir yra atkurimas nuo iki. Viskas original, viskas kaip tikrovej. Net nezinau kiek ant LT yra komandu tikru rekonstruktoriu, daugiausia visos eina viena ar kita linkme, bet ne rekonstruoja.

Citata is kariauk.lt visu gerbiamo organizatoriu tinklapio:

"USA – tik rekonstruktorių komandos (70 % gynybinių užduočių)

LVPB (laisvosios Venezuelos pėstininkų batalionas) – laisvai samdomi kariai (80 % gynybinių užduočių)

Hussa Army – tik rekonstruktorių komandos (30 % gynybinių užduočių)"

 

Tai kas po simts gali pritikti toms rekontstruktoriu komandu kategorijoms?

 

Galiu tik paaintrinti - tebunie rekonstrukcija yra "real deal" produktu pirkimas, bet dar kodel gi negalima rekonstruoti po biskuti. Tebunie reiks tuos Ouxlie ar kokius akininius isigyti. Galima ir isigyti, bet veliau ne iskarto.

 

Ir nesinori net mastyti apie investavima, jeigu tau iskarto pasako, kad uz 3k lt pusantru metu siuntesis is viso pasaulio apranga tu galiausiai zaidi us Rusus... :]

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

J.J. nesikarsciuok. Nereikia iskart sukist 3k lt ir grauzt nagus, viskas ateina po truputi. Tuo labiau, kad dabar yra tokia ekonomine situacija. Vini norejo pasakyt, kad tas atkurinejimas atsieis daug brangiau, nes PMC pastoviai keicia savo ekipuote skirtingai nuo standartines kariuomenes kurioje uniformos rastas buna desimtmeciais. Cia tu turesi sekti mada, ir ,is musu susitikimo su blackwater samdiniais lenkijoje, jie tikrai turi naujausia yranga ir ekipuote. O pokemonas pokemonui nelygu, man teko matyt tikra AK74 su drum'u, M'kes buoze ir acog kalimatoriumi :) VNZ, jei turit noro - atkurinekit, cia niekas nieko nedraudzia, senukai gali kartais piktai sneket, bet ir ta galima priskirt prie patarimu :)

 

peace

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

rekonstrukcija- komandos nariu bendra isvaizda, teikiant nemaza demesi detalems, atsizvelgiant i realu rekonstruojama kovini jungini. vienodos liemenes, uniforma, batai ir t.t. jei visi nesioja kinietiskas kopijas, tai nera minusas. svarbu, kad komanda turetu bendra standarta ir butu galima indentifikuoti kiekviena kari kaip tam tikros komandos atstova. siuo atveju vien emblemos neuztenka :)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Kiek kiek žaidimų esi dalyvavęs, Simpson?

 

Taigi ne paslaptis, kad nei viename žaidime neesu dalyvavęs.

 

Ar tai, kad neesu dalyvavęs nei vienam žaidime daro mano nuomonę menkaverte?

 

To Ruonis: Žinau, kad niekas nemėgsta nuajokų išsišokėlių, kurie drąsko seniams akis. Bet akių aš nedrąskau. Taisyklių laikaus, o ir tema sukuta ten, kur tokie airsofto mažvaikiai kaip aš galėtų žaisti smėlio dėžėje. Man iškilo klausimas diskusijai. Uždaviau jį. Protingi Žmonės atsakė. Bandau aiškintis giliau kodėl ir kaip čia suprantamas terminas "rekonstrukcija".

 

TomasPower aiškiai išdėstė savo kas yra rekonstrukcija. Dėkui jam.

 

Norisi išgirsti ir kitų nuomonių. :)

 

Pagarbiai,

 

J.J.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

rekonstrukcija- komandos nariu bendra isvaizda, teikiant nemaza demesi detalems, atsizvelgiant i realu rekonstruojama kovini jungini. vienodos liemenes, uniforma, batai ir t.t. jei visi nesioja kinietiskas kopijas, tai nera minusas. svarbu, kad komanda turetu bendra standarta ir butu galima indentifikuoti kiekviena kari kaip tam tikros komandos atstova. siuo atveju vien emblemos neuztenka :)

Dėl komandų suprasta. Žmonės temoje "Airsofto komanda ir jos verte" labai konstruktyviu ir geru zinuciu parase. Bet kaip tarkime pavieniai rekonstruktoriai... Uzsimano bičas būti WW2 kareivėliu su STG44...(Saugios sostinės komanda turi savo tinklpyje paminėjusi apie tai, gaila, kad 1941 m. dar Stg nebuvo). Arba dar koks vietos nerandantis kaip aš [tarkim].

 

Ar galėtų rekonstruktorius ar komanda rekonstruojanti "privačią sukarintą apsaugos kompaniją" dalyvauti už JAV pusę, kuriai realiai ir turėtų dirbti? :)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

rekonstrukcija- komandos nariu bendra isvaizda, teikiant nemaza demesi detalems, atsizvelgiant i realu rekonstruojama kovini jungini. vienodos liemenes, uniforma, batai ir t.t. jei visi nesioja kinietiskas kopijas, tai nera minusas. svarbu, kad komanda turetu bendra standarta ir butu galima indentifikuoti kiekviena kari kaip tam tikros komandos atstova. siuo atveju vien emblemos neuztenka :)

As prisidedu pries sitos nuomones.

 

Zaidziant yra labai svarbu atpazinti saviski ir priesa. Pvz. per paskutinius zaidimus Vismaliukuose 90% Rusu pusej buvo su Flora/Gorka/Beriozka. Nekalbant jau apie regini, kai stovi 40 zmoniu su vienoda uniforma, zaist buvo zymiai idomiau ir lengviau.

 

Blackwater rekonstravimas yra labai specifinis. As nemanau, kad kalba cia eina apie prekes zenklus ir panasiai. Tik tau paciam bus skirtumas ar tu nesioji kinietiska kopija ar koki nors 5.11 tactical (as tikrai nezinau, kodel 5.11 tactical yra geriau ;) ). Problema tame, kad Blackwater greiciausiai neturi bendro standarto, taigi juos atkurinejant kitiems vistiek atrodysit kaip pokemonai (cia nera ko isizeist, tiesiog taip atrodys). Kitas reikalas butu, jeigu patyrinetumet Blackwaterio nuotraukas ir issirinktumet vieninga stiliu. Pvz. Multicam kelnes ir kokia nors juoda virsutine dalis. Salmai PASGT sakykim arba kokios nors Chicago Bulls kepures (cia siaip tik :) ).

 

Panasi problema yra atkurinejant Rusu pajegas. Kariuomene yra milziniska, nuolat viskas keiciasi, didelis skirtumas tarp elitiniu pajegu Spetsnazo, VDV, sausumos pajegu, vidaus ministerijos pajegu ir panasiai. Prie sito dar prisideda tai, kad naudojama ir standartine isduota ekipuote ir pirktine (pvz. Splavo). Ziurint i nuotraukas ir pagal jas atkurinejant, reikia zinot kuriais metais, koks burys, koks konfliktas ir panasiai.

 

Sekmes

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Blackwater rekonstravimas yra labai specifinis. As nemanau, kad kalba cia eina apie prekes zenklus ir panasiai. Tik tau paciam bus skirtumas ar tu nesioji kinietiska kopija ar koki nors 5.11 tactical (as tikrai nezinau, kodel 5.11 tactical yra geriau ;) ). Problema tame, kad Blackwater greiciausiai neturi bendro standarto, taigi juos atkurinejant kitiems vistiek atrodysit kaip pokemonai (cia nera ko isizeist, tiesiog taip atrodys). Kitas reikalas butu, jeigu patyrinetumet Blackwaterio nuotraukas ir issirinktumet vieninga stiliu. Pvz. Multicam kelnes ir kokia nors juoda virsutine dalis. Salmai PASGT sakykim arba kokios nors Chicago Bulls kepures (cia siaip tik ;) ).

 

Panasi problema yra atkurinejant Rusu pajegas. Kariuomene yra milziniska, nuolat viskas keiciasi, didelis skirtumas tarp elitiniu pajegu Spetsnazo, VDV, sausumos pajegu, vidaus ministerijos pajegu ir panasiai. Prie sito dar prisideda tai, kad naudojama ir standartine isduota ekipuote ir pirktine (pvz. Splavo). Ziurint i nuotraukas ir pagal jas atkurinejant, reikia zinot kuriais metais, koks burys, koks konfliktas ir panasiai.

 

Sekmes

Komanda mano duotoje fotkėje taip ir padarė. Kitos komandos (bent jau padoresnės), kurias radau internete laikosi tamstos ir lima vox išvardintų komandos uniformos unifikavimo principu. Puiku. Tiesiog vat aš vienas sau svarstau (gal ne vienas gal yra ir kitų) apie tai, kad noriu PMC stiliaus apragos ir ekipuotes. Kas del fakto, jog PMC operatoriai naudoja pačia naujausią įrangą. Na aš tam pritariu. Bet aš matyt 99% PMC atkuri pinigų dabar neturiu. Tik noriu sužinoti ar galiu tokią aprangą naudoti ir nebūti pokemonas. :)

 

Beje, tas pokemono apibrezimas, gal kas gali ji papostinti - Kiek pamenu kazkas tarp bico su treningais, medziotojo woodland kelnemis ir ak ir bico su rusiskom kelnem, acu svarku, woodland panama, ak su acog, su uziu vietoj second weapon'o ir dar kazkuris turi 8 hi-cap bunkerius. :)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Beje, tas pokemono apibrezimas, gal kas gali ji papostinti - Kiek pamenu kazkas tarp bico su treningais, medziotojo woodland kelnemis ir ak ir bico su rusiskom kelnem, acu svarku, woodland panama, ak su acog, su uziu vietoj second weapon'o ir dar kazkuris turi 8 hi-cap bunkerius. :)

Pasiziuri ir supranti, kad matai pokemona ;) Pvz. as pries metus: AK-74 su EOTECH kolimatorium, 3 tasku neaiskiu dirzu jam, gruziniska digital uniforma (panasi i USMC marpata), PASGT salmas, MOLLE liemene. :)

 

Sita diskusija mane ikvepe parasyt issamu guida bent jau apie Rusu armijos atkurinejima, bet rytas protingesnis uz vakara.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

yra toks anekdotas:

 

dede tu kai miegi, barzda kisi po antklode ar dedi ant antklodes?

nzn anukeli.

po savaites...

anukeli bled as dabar ir taip dedu ir taip kisu vistiek kurva nepatogu!

 

kol nesusimastai tai ir nekyla problemu...sukilo diskusijos is nieko. JJ cia jau nusistovejusi inercija ir niekas is zaidizanciu jos nekeicia. jei nekeicia reiskai viskas gerai. uzkliuvo tik tau, kuris dar nezaide. gal tu pabandyk pazaisti ir matysi ar tu cia isvis vieta randi.

 

komand subres po kurio laiko, o dabar netgi i tema butu tavo PMC kol busi lasivai samdomas.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Pritariu JJ norams ir ketinimams visu 100%. Rekonstrukcija - karinio vieneto atkūrinėjimas nuo ... iki ... Egzistuoja toks karinis junginys? Egzistuoja. Galima jį atkurinėt? Kodėlgi ne? Turi $ kaip Vini, gali naudot originalia CIRAS liemenę, 5.11 akinius ir t.t., nėra tiek lė?ų puikiai tiks ir CIRAS kopija i? Airsoftas.lt (http://www.airsoftas.lt/find.php?action=Find&category=71) ir t.t. Yra Latvių komanda atkūrinėjanti SWAT'ą. Ka?kas turi UN ekipuotę. Tai blogai? Visi?kai ne. Betkokiam poligone, manau, organizatoriai puikiai gali suorganizuoti u?duotis atitinkančias atkūrinėjamą karinį junginį, tai ir UN turės ką veikti, ir SWAT'as, galų gale ir PMC gaus ką saugot.

 

P.S. UN jau buvo panaudotas, ir tą ?aidimą visdar atsimenu kaip vieną geriausių.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Svečias Blackwater

Bet aš matyt 99% PMC atkuri pinigų dabar neturiu. Tik noriu sužinoti ar galiu tokią aprangą naudoti ir nebūti pokemonas. :)

Nebuti pokemonas pries ka? Jei stengsiesi tik visiems sulysti y shikna, tai geriau nusipirk daug muilo, o ne ekipuotes.

Kiekvienas daiktas turi savo vieta. Bicas su woodland kelnemis ir treningo virsum ir AK puikiai tiktu atkurineti cecenu, kosovo albanu ar kita panasu kovotoja.

AK+ drum mag su ACOG ir Mkes buoze? O kodel gi ne? Jeigu as dalyvauju kariniame konflikte, kur nuo ginklo priklauso mano ir ne tik mano gyvybe, kas pasake kad as negaliu susikomplektuoti ginklo kaip MAN, jo galutiniam vartotojui, patogiausia? Kur parasyta, kad gamykla visazine?

 

Problema kyla tik tada, kai zmogus pamirsta savo vieta, ir su savo tiuninguotu AK bei treningu pareiskia esantis USA juru pestininkas. Bent jau "zaliaja berete" tada pasivadintu.

 

Dalyvaudamas kaip laisvai samdomas as asmeniskai don't give a fuck kam atrodau pokimonas. Man tas pats, ar su AK zaisti, as su Mke, ar WileyX detis, ar uvex ivo uz 20 Lt. Kaip pats sakei - neturi litu - tai naudoji tai, ka turi, arba tai, ka gali pigiai nupirkti. Madu shou palikim tiem kas gali tai sau leisti, nors ko gero jie ir bus daugiausiai snypsciantys apie pokimonizma. Palyginimas su gyvenimu - bicui vazinejanciam su mersu visi kas vazineja su golpu atrodo pokimonai, bet jeigu as negaliu sau leisti merso, tai perku golpa, nes vaziuoti vistiek reikia. Taip, zinoma as noreciau vazineti mersu, bet kadangi norai nesutampa su galimybemis, renkiesi pagal pastarasiais.

 

O Komanda visu pirma - tai vienetas sugebantis koordinuotai veikti kad pasiekti bendra tiksla, ir visai nesvarbu, kokios ju uniformos.

 

Gryztant prie PMC - ne Hi-endiniai PMC naudoja tai, ka duoda kompanija (triple canopy, armour group, etc.) (tai vadinamas "kit" - body armoras, ginklas, apkabos, taktine liemene), pasikele ant saibu perka tai, ka jiems rekomenduoja "seniai" kontraktoriai, arba kas jiems patiems atrodo "lygis".

Taigi realybeje apie joki bendruma ekipuotes nera net kalbos, ir kaip gali buti? Juk kalbame apie CIVILIUS, kurie dirba darba. Jie nera kariskiai, jiems nereikia unifikuotis. Jie naudoja tai, kas patogiau, priimtiniau jiems patiems. Kur nors nuotraukose matei bent koki antsiuva ant PMC drabuziu? Paieskok, nerasi. Vienas gali tureti Mke, kitas AK, trecias Barrett M468. Jeigu jie vadinasi Private Military Contractor, tai military siuo atveju labiau siejasi su automatiniu ginklu naudojimas ir komandinis darbas, o ne uniformos ir antsiuvai. Ir aplamai, jei verciant sia fraze logiskai, butu "Privatus kariuomenės kontrahentas", t.y. zmogus, kuris uz pinigus teikia paslaugas siuo atveju kariuomenei. Nes privacios kariuomenes yra draudziamos tarptautine teise. O PMC yra sargai, saugantys arba objektus o dazniau VIPus kad ju kelyje is vienos vietos y kita kas nors nenuimtu nuo vaizdo. Sito nereiketu pamirsti jei planuoji rekonstruoti butent PMC, kad 90% bus gynybinis zaidimas, t.y. laukti kol tave uzpuls ir tada gintis. Turi gerai zinoti ko nori, kad paskui nebutu kaip snaiperiui, kuris prisipirkes ghillie ir bolt actionu staiga supranta, kad airsofte sneiperis ciulpia

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Virtualioje erdvėje sunkoka gauti atsakymus kurie būtų i?kart ai?kūs. ?i diskusija ?iek tiek nereikalinga, toks vaizdas susidaro, kad temos autorius ir kai kurie asmneys bando pakeisti nusistovėjusią tvarką, ar bendruomonės nuomonę vienu ar kitu klausimu. Tai bus sunku Jums padaryti, nes dauguma tokių keitėjų teikia savo siūlymus tik prie PC. Jūs darykite , darykite, darykite. Ką galima pasakyt , kad Jūs net nedalyvaujate bendruomenės veikloje - 95 % tos veiklos - pastovus dalyvavimas ?aidimuose pagal bendruomenės taisykles.

 

Visuomet sveikintina, kai ateina ?vie?ias kraujas, tik gerbiamieji - Jūs pradedate ne nuo to galo.

 

p.s. tikiuosi nieko neį?eid?iau. Labai atsipra?au, visų kas manęs nesuprato.

 

Iki

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

You will be able to leave a comment after signing in



Prisijunkite dabar
 Share


×
×
  • Sukurti naują...