Pereiti prie turinio
Lithuanian Airsoft Portal

Airsoft komanda ir jos verte


ungvorox
 Share

Rekomenduojami pranešimai

sita tema buvo gvildenta ir anksciau. is esmes, mes imame kartotis, ir vel pradedame diskusija nuo pradziu. o jas atgaivina kasnors, ko dar nesi zaidime mates, o jau jis turi kazkokiu pretenziju ar reikalauja nuolaidu.

problema dazniausiai kyla is to, jog niekas nenori buti PMC. o deja. nors tai ir skamba kaip gauja megeju, daugelis dabartiniu komandu savo karjera pradejo kaip PMC burys. jiems nekilo problemu zaisti pavieniui, buti sujungtiems i burius, ar islaikyti savo burio suvereniteta esant PMC. kazkodel, visi ateje cia puola priekaistauti, jog LSB riboja ar kazkaip kitaip trukdo zaideju tobulejimui. Anaiptol tai netiesa. Ziurint is salies, siek tiek pasigilinus, viskas nusistovejo taip, jog atejusiam naujokui butu "karjeros galimybes". taip pat ir komandai, kuri pradeda gyvasti nuo PMC burio, veliau gauna kampa oficialiai, veliau auga, priima naujus narius, pasiekus skaiciu atsiranda galimybe ir medikui ir tt ir panasiai. neblogi pavyzdziai yra Partizanai bei Pacifisto hebra, Specnaz. Jie ilga laika zaide kaip PMC buriai, tik veliau, kai subrendo iki komandos lygio saveoficialiai identikavo kaip komanda.

Sakydamas jog reikalingas individualus idirbis as turejau omeny ir idirbio, ir prazaisto laiko kieki. Buvo organizuojami Jaunojo airsofterio kursai, juose destomi karybos pagrindai. Visi kas norejo galejo dalyvauti. As manau, ir dabar susidarius didesniam norinciu kiekiui organizatoriai sutiktu apkartoti ta kursa.

Sita tema vadinasi "komanda ir jos verte", todel visi anksciau cia pasisake sutiko su tuo faktu, jog Komanda yra SIEKIAMYBE, bet ne PRIEMONE.

 

"6 snaiperiu" pavyzdi pateikiau kaip priestaravima Sturmano pasisakymui. As isivaizduoju, jog bojodami likti nuosali PMC daznai buriasi i komandas, tam kad gauti svarbesni vaidmeni BIG GAME (nors jie jame abaiptol nevaidino paskutinio). Nuo to, jog esi ginkluotas snaiperiu, ar nuo to jog esi komandoje, zaidime svarbesnis netampi.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • Atsakymus 163
  • Created
  • Paskutinis atsakymas

Top Posters In This Topic

Net ir ne Airsfot'e aš pilnai pasisakau už komandos kaip vieneto naudojimą ir jo efektyvumą.

 

Komandos vertė pasisako tuo, kad komandoje žmonės gali tobulėti kaip komanda, ko negali padaryti žmonės nedirbantys komandoje. Čia labai tiktų sinergijos paminėjimas. Tik komanda sukuria sinergiją, kai 1+1+1+1=8, kuomet 4 sustyguoti airsofteriai gali nukepti grupe is 8 paprastu airsofteriu.

 

Vien is personalo valdymo puses, kiek teko susidurti, komandos pereina kelis laikotarpius. Deja, visuose laikotarpiuose komandai reikia pripazinimo kaip varomosios jėgos ir rezultatų pripažinimo.

 

Kiek supratau iš LSB taisyklių, šios temos ir kitų oftopicų, tai oficialiai egzistuoja tik trys lygiai - nuomininkas, samdomas ir komanda.

 

Gal reikėtų pagal stažą dar ir rangus padalinti samdomus. Taip ir pavieniai seni vilkai galėtų gauti kažkokį lygį pripažinimo aiškesnį.

Taip pat ir komandoms. Komanda - kandidatas. Keletas etapų reiki įveikti. Kokybiniai ir kiekybiniai rodikliai. Dalyvavimas žaidimuose. Aiški koncepcija. Nariu skaicius. Ekipuotes lygis. Atskiru komandos nariu stazas. Rekomendacijos atskiru nariu is Komandu ar Organiatoriu. Patirtis is Big Game. Busimos komandos nariu ex-komandos. Etc. Aiskus rodikliai kiekvienam etapui.

 

Manau, kad visur kokybė yra geriau nei kiekybė. Iki tam tikro lygio. Tačiau visas proceso praskaidrinimas ir daugiau institucijų įtraukimas į komandos vertinimą, bei tarpinių tikslų sukūrimas tikėtina, kad ne tik pakeltų kokybę, bet ir sumažintų rėksnių "mum per sunku".

 

Netgi BIG GAME organizatoriai galėtų skirti tam tikras užduotis tik tam tikro lygio komandoms-kandidatams. Pvz. visiska svieziena negali dalyvauti naktinese misijose.

 

Tikiuosi už pasisakymą labai kailio neskalbsite ;)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

manau nereikia suplakti visko i viena. 1) komanda - tarpusavyje susidirbusiu, gerai vienas kita pazystanciu, reguliariai dalyvaujanciu LSB zmoniu grupe ir t.t., kuri efektyviau vykdo uzduotis, kuri airsofta suvokia ne vien kaip eilini pasisaudyma.

2) komanda - tiesiog zmoniu grupe, kuri susibure "del kazkokiu issivaizduojamu ar ne privilegiju", ar pan.

man atrodo skirtumas yra...

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

manau nereikia suplakti visko i viena. 1) komanda - tarpusavyje susidirbusiu, gerai vienas kita pazystanciu, reguliariai dalyvaujanciu LSB zmoniu grupe ir t.t., kuri efektyviau vykdo uzduotis, kuri airsofta suvokia ne vien kaip eilini pasisaudyma.

2) komanda - tiesiog zmoniu grupe, kuri susibure "del kazkokiu issivaizduojamu ar ne privilegiju", ar pan.

man atrodo skirtumas yra...

Kiek supratau, tai komandos negauna nei pusės tiek privilegijų, kiek kainuoja būti ta TIKRA KOMANDA. Pinigų mėtymas. Lol.

 

Man toks klausimas iškilo: ar egzistuoja lankstumas pateiktoje situacijoje:

 

Tarkim susibūrė žmonių.Nori tapti komanda. Pradeda tradiciskai nuo zaidimo kartu per paprastus savaitgalinius geimus. Pazaidzia pora menesiu. Atsiranda Big Geimas. Komanda, kuri dar nėra TIKRA registruota komanda, nes dar nenutarė, ką rekonstruos ir neturi vieningos logo ir šūkio, bet jau yra pusėtinai susižaidusi ir neblogai žaidžia per miestų žaidimus. Taigi. Ar ji gali dalyvauti dalyvauti BIG GAME kaip komanda?

 

Kiek pasiskaičiau - abejotina. Ir vėlgi. Tikriausiai ši komanda prarastų savo galimybę parodyti kaip vienetas ką sugeba...

 

Manau, kad naujų komandų kūrimasis turėtų būti skatinamas. Komandos sukūrimo procesas LSB turi būti aiškus, skaidrus ir kartu nemažai pastangų (ne pinigų reikalaujantis).

 

P.S. Skirtumas tarp Lima vox pavyzdžių labai ryškus ir niekas antro pvz. nepalaiko.

 

P.S.S. Man [kaip naujokui] atrodo, kad db niekas netrukdo kurt komandos. Bet naujų komandų kokybė ir apskritai naujų komandų kūrimasis iš laisvai samdomų karių nėra skatinamas :]

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

nu kaip besistengciau i viska reaguoti ramiai, bet jau ukniso. J.J. tai ne pinigu metymas - tai hobbis, kuriuo uzsiiminejanti bendruomene turi jau nusistovejusias (ne viena ir ne du metus kuriamas) taisykles. Taip gal but jos ne tobulos, bet ... daugumai zmoniu priimtinos. Niekas nelaiko sautuvo prie galvos sakydamas - susipirkit visi marujus ir cavalvy ir brangiausias uniformas. Susizaiskit pradzioje, pasitreniruokit, ne seip pataskykit bbs'us, o butent pasitreniruokit, juk tu nesedi uz vairo neturedamas teises vairuot (nors galas ten tave zino). Ir patys pamatysit, kad nors ir tik su vienodom uniformom komandai zaisti yra patogiau. Nu nenorit pirkt kazko, tai ir ne pirkit, bet gerbkit tuos kurie zaidzia ne metus ir ne du, kurie pasisvente siam reikalui, kuriems galbut tai ne tik hobbis, kai kurie is cia esanciu zmoniu ir neturi pinigu bet stengiasi, del saves, del komandos. O jei ant visko nusisvilpt, ant visos bendruomenes ir norisi viska pasidaryt pagal save, sukurkit savo bendruomene, kaip padare berods "kovas".

 

mano subjektyvi nuomone

 

P.S. kazkada norejau pasipiktint, kodel visi taip piktai kalba su naujokais. Sorry, kad pats tapau toks, gal per daug skaitau sita foruma.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Seip niekas nedraudzia kurti komandos yra reikalavimai atrodo ko reikia o ar ta komanda paskui galima pasitiket ar ne cia isaiskeja is ju veiksmu ir dalyvavimo.

Mes pvz i FR registravome kaip komandas ir laisvai samdomu zaideju grupes kurios identifikavosi kaip komandos atsiusdavo pavadinime ir grupine registracija.

 

Del uzduociu dalinimo tai spec uzduotys buvo isdalintos komandom kuriom buvo specialus reikalavimai ishkelti. Visos kitos komandos ir laisvai samdomi dalyvavo lygiom teisem.

 

Pvz vienas ish reikalavimu buvo SFOD tureti ishskirtine uniforma jie ishsirinko tricolor deserta ir visi nusipirko taip pat gps imtuvu turejimas.

Organizatoriai dazniausiai skiria specialias uzduotis komandom kuriom jie pasitiki ir del uzduoties vykdymo ir del dalivavimo zaidime.

 

O seip daug cia visko prirashyta o LSB kaip toks daigtas neegzistuoja jai ka nei teisishkai nei kitaip kaip ;) yra tik bendruomenes tradicijos

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Kaip issireiske auskciau kolegos, daugiau darbo, maziau kalbu. Kaip jusu, jau yra daug tokiu laisvai samdomu susiburusiu su draugais ir isikure komandas ir dar neuzsiregistrave. Ir jie neskuba! Kaip jus, nekalba apie tai, neviesina problema del sunkumu uzsiregistruoti ir baimes kad zaidime neivertins. Dirba, tobulinasi, zaidzia Big Gaimose be problemu ir pilnu savo sastatu. Stengesi iroditi savo rimtuma darbais. Del to juos gerbe, su malonumu su jais dirba, treniruojasi, priima i zaidymus. Tad linkeciau ir jums pasukti teisingu keliu ir ideti daugiau darbo i savo kuriama komanda.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

visiems naujiems zmonems galiu pastebeti is savo puses, kad tokiose salyginai mazose bendruomenese kaip LSB, darbiniai kolektyvai, partijos ar universitetai egzistuoja labiausiai tokioms istaigoms tinkanti santykiu forma - meritokratija.

 

kuo daugiau i save investuoji (ne tik pinigu) - tuo didesnis/svarbesnis/svaresnis/itakingesnis/ tampi

 

tie patys PMC vertinami skirtingai. viena vertus jei zaidi 2 menesius ir taves niekas nepazysta. kitas dalykas jei zaidi 2 metus ir is matymo jau daug maz visus pazystai ar bent jau zinai "tas is cia o tas is cia".

 

saziningas zaidimas, tradiciju laikymasis, savo vietos zinojimas ir yra tie "merits" kurie kelia kartele, nesvarbu individo ar komandos

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Garbės žodis, nesuprantu kodėl pasipriešinimas toks. Juk aš nepasakiau, kad komandos čia pinigus vien tik kiša ar dar kažką tokio. Iš vis stengiausi pasakyti savo kuklią nuomonę tuo klausimu. Ir nemanau, kad jos išsakymas čia kažką turėjo įžeisti...

 

Dėl mano pasakymo, kad komandos negauna nė pusės tiek privilegijų kiek kainuoja jų išpildymas. Susimildami, tik norėjau paantrinti Lima vox postu aukčiau, kad neverta kurti komandos dėl privilegijų, nes tai ekonomiškai neapsimoka.

O tai reikšia, kad pritariu idėjai, jog čia ne piniginis ar privilegijinis reikalas, o darbas iš idėjos, kuris nedaromas vardan kažkokio atsipirkimo.

 

P.S. Nepuldinėkite naujoko, jeigu jis nei vienam Big Game nedalyvavo ar dar kažkokių mistinių įšventinimo ritualų neįvykdo, ko LSB taisyklėse neradau. Aš gerbiu žmones ir kitų nuomonę. Ir laikausi taisyklių apie Edit mygtukus ir nefloodinimą, bei nekuriu temų kur papuola, etc. Pagarba, tiems, kas išmano kaip išrinkti dviejų dalių ICS gearbox'a arba moka vadovauti skyriui rankų ženklais, bet jei neišmanau, tai n**** š**** žmogų priverst pasijusti. Baisu, net į naujokų skiltį užsukti ir paklausti tūpo naujokiško klausimo, gausi ats. "as per zaidima suvalgau mazdaug 2 batonelius snikers ir kaip kada dar koki suchpaju", nors klausimas apie BB'su vid. išeiga per savaitgalį.

 

Dėkui už dėmesį. Sorry už offtopicą. Galit numoderuoti naujoko nuomonę be savitvardos.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Tupi klausimai kyla is nezinojimo ir baimes. Kiekvienas issaudo individualiai ir per kiekviena geima skirtingai, todel tikrai nereikia pykt kai i tupa klausima gauni tupa atsakyma. Cia butu tas pats jei as paklausciau o kiek tu kaloriju per diena suvartoji ir pagal tai bandyciau daryt kazkokias isvadas ir savo mitybos iprociu keitima. Absurdas kazkoks ane? Cia juk hobis, o ne armija, armijoj tai isduoda soviniu kieki ir dziaugiesi, o cia kiek atsivezei tai gali visus ir issaudyt, atsigulei ir laistai kaip kulkosvaidziu, tik spek apkabas keist :) Tikrai ir man toks tupas klausimas buvo kazkada iskiles, kaip ir manau bet kuriam naujokui tik vat as nepamenu ar as sugebejau to paklaust forume ar nea ;) tikiuosi kad nea :D Jei taip tai atleiskit - kaltas ;)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Čia i? esmės tinka patarlė: "kaip pasiklosi - taip ir i?simiegosi". Kaip komanda stengsis, kaip pati save pateiks - taip ją ir vertins kiti. O kol patys savęs neparodysit teigiama arba neigiama linkme, koks skirtumas ką apie jus kiti galvoja??? Klausimai, lyg komanda būtų kuriama dėl kitų. Ne, jūs kuriate komandą dėl savęs.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • 1 year later...

priestarauju. Problema ne tik tame, jog susiperka iranga anksciau isvystytos konsepcijos, bet mano nuomone, didesne problema yra tame, jog katik ginkla paeme naujokai susiburia i "kamandas", prisiraso skambiu sukiu, pasidabina graziais antsiuvais, graziai prisifotkina ... kai realiai ju niekas nera nei mates, nei girdejes, o praejus pusmeciui tokia komanda suskyla arba suyra... ir lieka SUDAS. tokiu pavyzdziu toli ieskoti nereikia.

 

komanda kaip seima, nesi pasiruoses ilgam seimyniniam gyvenimui, buk macho ( ;) PMC). mano nuomone, tam kad butu komanda, pirmiausia turi buti atitinkamo lygio individualus zaidimas.

 

nuo to kad vadas isirezes kniauks game masteriui kad duotu jiems atskira uzduoti jiems geriau nebus. ne nuo vado ikyrumo tokie dalykai priklauso - kokybiskumas ir patikimumas. visi zino 6 snaiperiu istorija :winkwink:

Teisus 100 proc. Is savo asmenines patirtis zinau. Tokia buvo musu komandos, SOF istorija. Zaidziantys entuziastai, kurie pasijaute laikomi "lopais" zaidime pries kita "komanda" susibure i savo. Po to skilo i dvi dalis, nes daliai nepatiko tai, kad norima rekonstruoti armijos dalini yra brangu ir t.t. Na bet cia nieko nepadarysi. Karinius zaidimus is esmes renkasi manau linke lyderiauti, ar turintys labai kieta nuomone kiekvienu klausimu zmones. Ir kol nelieka vienminciai, kiti tik trugdo. Geriau 5 vienminciai, ir draugai su visu gerbiamu lyderiu, nei 20 pastoviai gincuose paskendusiu airsoft aistruoliu :D

Todel, is pradziu labai pykau ant draugu, kurie atsiskyre nuo SOF (Tuomet jau BC), o dabar suprantu, kad jie pasielge teisyngai. Na gal budas nebuvo visiskai grazus. Bet buvo, kaip buvo, koks skyrtumas dabar?

Bet pagrindu pagrindas, komada turi kurti VISI komandos nariai, ir ne spontaniskai, o pagal uzsibrezta tiksla, ar bent jau jo gaires. Vienas zmogus, ir dar spontaniskai tikrai nieko nepadarys. Jis tik gali duoti gaires, ar priimti sprendima. "Dyrbti" reikia visiems be isimties.

Paprasciausia yra komandu naujokams, kurie pries ateidami i jiems imponuojancia komanda, susipazysta su galiojancia tvarka, ir isipareigoja jos laikytis.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

You will be able to leave a comment after signing in



Prisijunkite dabar
 Share


×
×
  • Sukurti naują...