Pereiti prie turinio
Lithuanian Airsoft Portal

Noriu zaisti AIRSOFTA, bet man dar nera 18 metu.


Rekomenduojami pranešimai

Sveiki jaunieji kolegos.

 

susidurete su AIRSOFTU ir pirmaja jo kliutimi amziaus apribojimu ? Nenuostabu, kad jums kyla sokratiskas klausimas.

 

Pabandysiu trumpai isdestyti, kaip cia taip yra.

 

 

1. GINKLO ISIGIJIMAS

 

Jei pavyko isigyti paciam (parveze/padovanojo/radai/uzsisakei ) - saunu, bet jei isigyti nusprendei legaliai ir oficialiai Lietuvoje, tai ginkla turetu savo vardu pirkti uz tave atsakingi asmenys.

 

 

 

2. GINKLO NAUDOJIMAS

 

Nepamirsk, kad ginklas yra ne tik dziaugsmas bet ir atsakomybe. Rekomenduojama turint ginkla, juo nesimosuoti ir neatlikineti jokiu neadekvaciu veiksmu, pvz nesinesti i mokykla/akropoly/sokius. nes tokiu atveju jusu veiksmas netik sukels konflikta su apsauga/policija, bet ir gali uztraukti jusu tevams baudziamaja atsakomybe (cia rimtai). Ka jau kalbeti apie tai, kad uzmes sesely ant visos AIRSOFTO bendruomenes, nes Lietuvos suniska ziniasklaida sureaguos zaibiskai ir tai paskatins ivairiu ribojimu ir draudimu inicijavima, siekianciu pazaboti musu megstama hoby AIRSOFTA. Manau suprantam vienas kita

 

Ka daryti ?

 

Nenaudoti ginklo be suaugusiuju prieziuros. Saudyti tik ten, kur tai nesukeltu nepatogumu kitiems ir nepritrauktu smalsuoliu. pvz miske/sode/uzdaroje teritorijoje. Ginkla viesai nestis tik dekle. Niekada jo neatukti i kitus asmenis.

 

3. DALYVAVIMAS ZAIDIMUOSE

 

Dalyvavimas zaidimuose nepilnameciams nera uzdraustas, BET nemaza dalis bendruomenes yra pries, del keliu priezasciu:

1. Nepilnametis gali ka nors suzeisti, nes ne pilnai ivertinus ginklo galinguma ir suveikus adrenalinui, pasekmes kitiems zaidejams gali buti nemalonios skausmo/suzeidimu pavidalu

2. Nepilnamecius gali kas nors suzeisti, ir niekas nera garantuotas kad tavo teveliai nesugalvos issireikalauti zalos atlyginimo is konkretaus zaidejo ar organizatoriaus. Beto kiltu skandalas spaudoje ir tai vel kvepetu apribojimais.

3. Organizatoriai organizuodami zaidima ir leisdami jame dalyvauti nepilnameciui, uz ji teisiskai turi prisiimti atsakomybe, o tai daryti ne visi nori (beje ir neprivalo).

 

Ka daryti ?

 

Tartis asmeniskai su organizatoriumi. Geriausia kad laiska jam protingai argumentuota laiska, asmeniskai parashytu uz tave atsakingas asmuo.

Dar geriau butu, jei turetum su savimi, laisva forma parashyta, ir pas notara patvirtinta tevu leidima, kuriame jie pazymi, jog suvokia visus pavojus ir prisiima visa teisine atsakomybe.

Ginklus nuomoja:

Vilniuje - Lukashenka

Klaipedoje - Matass

Siauliuose STAFAS

 

4. FORUMAS

 

Del savo paties geroves, nepulk konfliktuoti su senbuviais, nes tik sutersi savo kaip busimojo zaidejo gera varda. tave isidemes ir pasunkinsi adaptacija AIRSOFTO bendruomeneje, nes dauguma zaideju yra gerokai vyresni uz tave ( vidurkis kokie 26 metai). Kaip jau minejau dauguma zaideju yra jau metuose, todel nebrandus klausimai erzina. Stenkis uzduoti klausimus tik tada, jei neradai specifines informacijos paciame forume ar kitur internete.

Ka daryti ?

 

Butinai perskaityk forumo skiltis "Naujoku klausimai" bei temas "Kaip issirinkti AEG " "Kas kur kaip kam ir su kuo ?" ir panasias. Taip sutaupysi kitu laika ir savo nervus.

 

5. D - KATEGORIJA

Kadangi jau buvo heroju, kuriems smegenu neuzteko suvokti, kad ginklo imitacija demesy sutraukia toky pati kaip ir tikras ginklas (pvz nuejo su MP5 i pramogu banka, sugalvojo pagasdinti kioskelio pardaveja), tai valdzia sureagavo ir bando prastumti istatyma, kad AEG, iki tol traktuoti kaip zaislai, priklausytu D kategorijos saunamiesiems ginklams. O tai reiskia - AEG ginklas tures tureti savo pasa, ji gales isigyti tik pilnameciai asmenys, perdavimas ginklo nepilnameciui asmeniui uztrauks baudzimaja atsakomybe... ir tt ir panasiai.

 

Ka daryti ?

 

Tam kad neapsunkinti ir taip sudetingos ginklu reglamentavimo tvarkos, reikia neduoti preteksto valdzios institucijoms inicijuoti daugiau apribojimu bei nesuteikti peno ziniasklaidai: nesifotografuoti su ginklu i one.lt ir panasius portalus, (kaip jau minejau) nevaikscioti atvirai demonstruojant ginkla viesose vietose, nesuzaloti tycia/netycia kitu asmenu ir gyvunu. Vienu zodziu, elgtis kaip suaugusiam asmeniui suvokiant ne tik savo teises bet pareigas ir atsakomybes.

 

REZIUME:

 

- Isigyti ir naudoti AEG tik su suaugusiuju prieziura

- Dalyvauti galima tik asmeniskai susitarus su organizatoriumi

- Su AEG elgtis adekvaciai lyg su tikru ginklu

- Laikytis forumo taisykliu bei bendravimo etiketo

- Nesuteikti preteksto valdziai ir ziniasklaidai dometis nelegaliais AEG panaudojimo budais

 

 

P.S.

 

Nepamirskit, kad su kiekviena diena jusu yda vis mazeja. :winkwink:

 

 

 

Jei manote, kad neaptariau kokio nepilnameciams aktualaus klausimo, prasau rashyti konstruktyvias pastabas (besilaikant forumo taisykliu) sioje temoj. I klausima atsakysiu, pastabas susisteminsiu ir itrauksiu i teksta.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Svečias
Ši tema yra užrakinta ir joje nebegalima rašyti naujų pranešimų.
 Share

×
×
  • Sukurti naują...