Pereiti prie turinio
Lithuanian Airsoft Portal

Operacija PAG-15 , Goro provincija Pabrabadanas


Rekomenduojami pranešimai

Keli pastebėjimai:

Didelė dalis žaidėjų panašu net neskaitė taisyklių, latviai atskira tema, matyt bratušanai žaidė palei savo taisykles ir panetkes...

Didelės dalies talibų neėjo atskirti nuo ISAF pajegų, chebra ne gi sunku pasiruošti?

Beje, kai ISAF'o kariūnas ,,išmetė'' talibų belaisvį ir nupylė jį su karabinu iš metro atstumo į nugarą, tai čia kaip su tuo minimaliu šaudymo atstumu? :)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

kad latviai talibai ten is vien maklaudai saudai 0 emociju, nuo kada vidury geimo pmsai gali detis liemenes ir eit pasisenekt tarpusavyje vidury gatves sustoje (sedejom sekanciam name su snaiperiu kartu) tai graudus vaizdas negali islyst tai uzsideda liemenes ir eina pasitart ka daryt, nustoja sneket gryzta i savo namus ir lyg niekur nieko nusima liemenes, arba dar geresnis atvejis iseina su liemene is namo aplink ju 3 namai 1nas talibu tai eina link talibu ir myza atsisukes ziuri ka darom ir taip kartojas kelis sykius taip ir norejosi paimt ir suvanot per liemenes...

 

A cia kazkoks Panevezeciu zargonas su pmsais?

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

kad latviai talibai ten is vien maklaudai saudai 0 emociju, nuo kada vidury geimo pmsai gali detis liemenes ir eit pasisenekt tarpusavyje vidury gatves sustoje (sedejom sekanciam name su snaiperiu kartu) tai graudus vaizdas negali islyst tai uzsideda liemenes ir eina pasitart ka daryt, nustoja sneket gryzta i savo namus ir lyg niekur nieko nusima liemenes, arba dar geresnis atvejis iseina su liemene is namo aplink ju 3 namai 1nas talibu tai eina link talibu ir myza atsisukes ziuri ka darom ir taip kartojas kelis sykius taip ir norejosi paimt ir suvanot per liemenes...

 

Jei tu kalbi apie ta atvejį, kurį aš mačiau, tai tada PMSAI (PMC?) ėjo aiškintis dėl priešininkų taisyklių nesilaikymo. Kitas atvejis buvo, kai pas mus atėjo GM ir vienas iš mūsų išėjo su juo pasikalbėti apie tą atvejį. 

Graudus yra tavo skubotas vertinimas ir skyrybos tekste trūkumas. 

 

Iš pastatų mes nebijojome išeiti, mūsų užduotis buvo saugoti pagrindinį pastatą. Buvo laikas, kai su 27 žmonėmis kontroliavome pusę poligono pastatų - visus nuo safe zone iki centrinio šikinyko. 

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

tarpusavyje vidury gatves isejo is 1no namo ir is kito sustojo pasisnekejo ir atgal sulindo tai ka man dar syki skaityti? ir taip pries tai buvo ateje 2 pas mus is pmsu ale papist proto kad ale negalima saudyt, nors pagal viska galejom saudyt

 

Na ir kas iš to, jei jie ir išėjo (aš tokio atvejo nemačiau). Nemanau, jog jie išėjo pasišnekėti apie tai, kaip pasukčiauti prieš jus ar nesąžiningai apginti pastatus, tuo labiau - bijo išlįsti :) Užsidėjo liemenes, matyt išėjo pašnekėti svarbiu - ne žaidybiniu reikalu. Tai dabar gal ir šikti reikia su prasiveržimu reikia visam skyriui, o ne su liemene vienam? Turint omenyje, jog mes visą parą visi buvome su veikiančiomis racijomis ir visi skyriai ir jų nariai buvo ant ryšio. Pas mus ten pastatuose ne tik PMC budėjo - turėjom ir ISAF hebros. 

Kai jau nėr prie ko prisipisti tai prispisti galima ir prie blogo oro.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Tu toks pastabus. Ar buvo sunku ateiti kultūringai paklausti kolegu airsofteriu, kodel jie vaiksto, gal kokia nelaime nutiko pas juos? Ir paprasyti nevaikscioti, nes tarkim jums atrodo, kad naudojamasi raudona liemene ne pagal taisykle. Tau reikejo nueiti su ta pačia liemene ir tai padaryti. Ir nickus susižinoti.

 

Čia būtu suaugęs žmogus taip padaręs.

 

Ir jeigu butum gaves “eik nx” is zmoniu su liemenem,kaip dabar pas mus labai populiaru sulaukti, kai paprašai pasakyti nicka - tada galėtum db čia “ale pisti prota” ir shame’inti :)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

To Vytautass:

 

Kad nebutu "neponiatkiu",

Į eglutes ėjau aš, kol atlikinėjau reikalaus, išgirdau iš snaiperio: "Asile, dink naxuj". :D. Juokas tik paėmė.

 

Pas tamstas aiškinti taisyklių, ėjau aš ir Nutonas. Mums, visiems PMC, orgas prieš žaidimą pasakė: Pro tarpus nešaudot, gynybines konfigūracijas nekeičiat.

Jus gi ir lenta nusukot, ir pro tarpa šaudėte. Bet kadangi jūsų ugnis nebuvo efektyvi, tai nusprendėme jūsų neliesti.

O dėl pokalbio gatvėje: 100% garantuoju, kad mūsų komanda offgame,  apie žaidimą neįkalbėjo.

 

To Vadybininkas:

Taigi sakiau, palikau 5 pastate. Matyt Talybanas suvalgė. :P Nu nieko kaip nors atsiskaitysime, per Legioną užsuk į barą.

 

O apie žaidimą. tai Bastardai visa laika saugojo pietine miesto dalį, ir  kai kurie  iš mūsų padėjo atsiminti ISAF baze, 

 Tai jai trumpai diena praejo taip: Kontaktas,  kontaktas, reloudas, kontaktas mertviakas, kontaktas, valgau sausiaka, kontaktas, mertviakas, 1,5 val ramybės, kontaktas, reloudas, kontaktas, kontaktas su prožykais, reloudas, kontaktas, dešros su kopūstais.

 

Dėkojame visai PMC pusei: S8, Sidabriniai Sakalai, ir Broliai iš Latvijos. Yra lengva kovoti, kai žinai kad tavo nugara visada saugi. Dėkui dar karta.

 

P.S.

Jau sutemus, vienam iš mūsų, Bagio, sulūžo ginklas. Bagio pasiėmė peili ir išėjo medžioti. Tai va jis sumedžiojo talyba kuris buvo su šalmu. Bagio net perklausė, prieš pjaunant: Talyban?? atsakymas: Da, da, Talyban. Tai kam tos taisyklės buvo rašytos? :unsure:

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

// OFF TOPIC'as

 

Nenoriu nieko asmeniškai įžeisti, bet niekaip nesuprantu, kam verkšlenti dėl

 

1. Maklaudų

2. Taisyklių neskaitymo / skirtingo interpretavimo

3. Headshot'ų

4. Full auto pastatuose

5. ...

 

Rimtai...

 

Buvo visko, bet lygiai taip pat visko būna ir kiekviename kitame game'e. Daugiau ar mažiau, bet visur būna tas pats. Gi prie kiekvieno žaidėjo nepastatysi orgo, kuris nuolatos stebėtų ar viskas pagal taisykles... Dabar toks jausmas, kad PAG'as buvo vienintelis game'as, kuriame tai nutiko ir vietoj to, kad skirtumėt laiko raportui ar pan, iš ko galėtų chebra pasimokinti, orgai padaryti game'ą dar įdomesnį ir t.t., prišikat į eventą beprasmybių, kurios nieko nepakeis.

 

Norit medžioti maklaudus, nusipirkit kameras, filmuokit, kelkit į forumą ar dar kažkur - viešinkit. Bus faktai, o ne oro gadinimas lygioj vietoj.

 

Pagavot talibą su šalmu? Fotkinkit, gaukit nick'ą ir viešinkit. Galėjo būti, kad realiai nebuvo talibas, o buvo ISAF'as, nes dalis nuėjo PMC poke'inti (info neatėjo iki manęs kodėl) ir tam, kad jo neatpažintų naktį, nes galvojo, kad aplink talibai, pasisakė, kad talibas (Eskadrono chėbra nieko bendro su tuo neturi, nes mes likom savo HQ).

 

Kad kažkas šaudė per sklylutę nežiūrėdamas, kad peršovė veidą iš 2-3 metrų ir t.t. - fak, taigi čia ne šachmatais žaidi. Taip, nekažką, kai taip nutinka ir norisi ne bbs'u, o buože atgal duoti (Eskadronui šį kartą koks 10 bbs'ų irgi veidus pagavo), bet gi visi būnat pasigavę adrenalino, kai galite kažkaip ne 100% pagal taisykles pasielgti.

 

Toks kaip pamokslas gavosi, bet kažkaip liūdna skaityti, kai chebra stengėsi, organizavo game'ą, kuris mano akimis gavos geras (ok, LARP'o buvo turbūt 1%, bet čia gi ir nereikėjo jo tikėtis), o dabar vietoj konstruktyvios diskusijos shit stormas verda.

 

// OFF TOPIC'o pabaiga :)

 

 

Grįžtant prie game'o. Pas ką dar kokios užduotys buvo? :)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Grįžtant prie game'o. Pas ką dar kokios užduotys buvo? :)

 

Mes turėjome :)

 

PMC pusę sudarė 4 skyriai - S8PMC 9, Bastardai 9, Sidabriniai Sakalai 9 ir 4 Latviai. Dienos bėgyje prie mūsų prisijungė keli ISAF kariai neapsikentę "balagano".

 

Turėjome tris pagrindines užduotis, kurias gavome žodžiu ir rašytiniu koviniu įsakymu - ginti dviejų aukštų pastatą šalia stadiono, padėti ISAF kai jiems reikės paramos, išminuoti užminuotus kelius. 

 

Atvykę du skyriai įsitvirtino pagrindiniame pastate, trečias skyrius įsitvirtino 2 a aptvertame pastate šalia, kuris buvo per arti mūsų, jog palikti nesaugomą. Žaidimui prasidėjus iškart gavome kontaktą iš pietinės ir rytinės pusių, iš pastatų. Tokia įtampa tęsėsi turbūt iki pietų, kol mes nusprendėme šiek tiek praplėsti savo saugos zoną ir užėmėme visus pastatus nuo safe zone iki LOCALS pastato, įskaitant ir jį. Prisidėjo pora ISAF skyrių, kuriems labai dėkojame, nes kiti mus siuntė nx. Tik žaidimo eigoje sužinojome, jog kai kurie iš mūsų užimtų pastatų turi tam tikrą reikšmę scenarijui - Ginklų sandėlys, TV stotis ir dar kažkas. Pastatus saugojo mažos - 2-3 žmonių grupės. Išsitempę kaip triusikų guma laikėme pastatus iki kol nedidelė Talibų grupė apėjo mūsų kontroliuojamą teritoriją per safe zoną ir pažeidę stop juostą įslinko į pagrindinį mūsų pastatą. Tuo momentu pastatą saugojome keturiese. Mes juos nukenksminome su iš anksto paruoštomis nuotolinio paleidimo minomis. Po šito įvykio nusprendėme tiek pastatų nelaikyti ir pajėgas konsolidavome 4 pastatuose - 2 prie stadiono, du per kelią. Prie to prisidėjo ir GM - davė pyzdziulei, kad per daug pastatų saugome ir turime ginti tik vieną. Taip laikėmės iki kol sutemo, tada visos pajėgos persikėlė į du pastatus šalia stadiono. 

 

Atlikome kelias paramos misijas ISAF; Vieną konvojų - kuris, nors ir su nuostoliais, visgi, pavyko; miesto ribose išminavome kelias minas. Sulaikėme kelis Talibus ir perdavėme juos ISAF, radome cheminį ginklą ir perdavėme ISAF, visą laiką stengėmės informuoti ISAF apie priešo pajėgų judėjimą mieste. Toliau turėjome atlikti dar vieną konvojų, bet nespėjome, nes krito ISAF HQ. Pasirodo, dujokaukių ne daug kas turėjo ISAF pusėje. Mes matėmė kaip buvo paleistas cheminis ginklas, užsidėję kaukes stebėjome kaip visiems kitiems PX. Įskaitant ir Talibus, ir vietinius ir ISAF. Kaukes turėjo vienetai.

Du paskutiniai žmonės gynę ISAF HQ buvo PMC. Kažkas man p protą kad nepadedam...  Po pirmo ISAF bandymo susigrąžinti HQ susimetėm su Eskadronu ir šturmavom HQ. Pavyko neblogai, kol negavau full auto laiptinėje per dūdą. Nuotykis iškart baigėsi.

 

Sutemus, po to, kai priešo karys sugebėjo patekti į mūsų pastatą ir mane sužeisti (10 balų gudruoliui, pagarba) įsivedėme komendanto valandą ir lesėme visus, kurie trinasi aplink mūsų saugomus pastatus. Tame tarpe kliuvo ir ISAF. ISAF šaudyti per langus mums padėjo grupė iš ISAF :) Aš jau laukiu kada mus skalbs už šitą, bet pasakysiu iš anksto - ateina per tą pačią pusę iš kurios mums užpuolė Talibai ne vieną kartą, ateiną be ryšio su mumis ir dar blizginate į langus. Ko jūs tikitės? Bet įtariu tarp pasiklydusių buvo ir Latviai, kurie inicijavo PMC užpuolimą, nes "we can not trust them". 

 

Didžiausias minusas viso žaidimo eigoje mūsų sutarimu kliūna ISAF pajėgų HQ organizuotumui. Tik antroje dienos pusėje sužinojau, jog jie darė kažkokį fintą ir rotavo savo HQ. Tokio marazmo dar nesu matęs. Gavau ryšio priemonę su koduotais kanalais bendrauti su ISAF HQ. Iš tos racijos naudos buvo nedaug. Į kvietimus atsiliepdavo skirtingi žmonės, jei išvis atsiliepdavo. Po vienos 3h tylos iš ano galo, nusiunčiau grupę patikrinti, ar ta racija nepamerkta į arbatą ir ar ISAF HQ išvis gyvas. Ryšys atsinaujino... kokiai valandai. Kai jiems mūsų reikėdavo, mes keldavome, kai mums - tyla. Turėjome gerą inerciją kai užgrobėme pastatus iki LOCALS. Tada labai reikėjo ISAF proveržio ir būtume nujudėję pastatais iki Bažnyčios. Šaukiau šaukiau - nieko... po pusantros atsiliepė, kai jau buvo per vėlu. Ir baigėsi viskas ties LOCALS. HQ patalpose irgi balaganas - pilna patalpa žmonių, visi svarbūs visi mandri. Ateini, jautiesi kaip TALIBAS. Kas vyriausias - niekas nežino... Ateini vieną kartą, pagiria, kad gerai varom, ateini atrą - pasirodo nereikėjo. Ateini trečią, sėdi ir kažko lauki. Ketvirto nebeprireikė, nes HQ nebeliko. 

 

Mums siūlė permesti ISAF. Nepasirašiau. Bet dabar sužinojau, jog ISAF permetė mus. Kitais metais minas rinksit patys ;)

 

Svečiai iš Latvijos skundėsi, kad neturėjo versto scenarijaus ar taisyklių. Manau svečių nusižengimai dėl to ir pasitaikydavo. Hebra atėme 2 actimel granatas iš Latviukų - viduje Veikliosios medžiagos svoris 1,4 g. Pas zuki 0,4 g. 

Daug kas nesilaikė saugaus atstumo, 10 min nukautojo taisyklės, pavienių pastatuose, ardė įtvirtinimus ir vėl dangstė  ir tt. Šios pastabos žaidėjams. 

 

Organizatorių norėtume paprašyti šiek tiek anksčiau paskelbti scenarijų ir pusėms jį pateiktį detalesnį su aiškiomis užduotimis. Taip pat, tas maistas viduryje žaidimo yra blogai. Vieni valgo, privalgę nusiima visai. Kiti saugo pozicijas, bijodami jas prarasti. PMC taip ir neparagavo mėsos.

 

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Mes turėjome :)

 

PMC pusę sudarė 4 skyriai - S8PMC 9, Bastardai 9, Sidabriniai Sakalai 9 ir 4 Latviai. Dienos bėgyje prie mūsų prisijungė keli ISAF kariai neapsikentę "balagano".

 

Turėjome tris pagrindines užduotis, kurias gavome žodžiu ir rašytiniu koviniu įsakymu - ginti dviejų aukštų pastatą šalia stadiono, padėti ISAF kai jiems reikės paramos, išminuoti užminuotus kelius. 

 

Atvykę du skyriai įsitvirtino pagrindiniame pastate, trečias skyrius įsitvirtino 2 a aptvertame pastate šalia, kuris buvo per arti mūsų, jog palikti nesaugomą. Žaidimui prasidėjus iškart gavome kontaktą iš pietinės ir rytinės pusių, iš pastatų. Tokia įtampa tęsėsi turbūt iki pietų, kol mes nusprendėme šiek tiek praplėsti savo saugos zoną ir užėmėme visus pastatus nuo safe zone iki LOCALS pastato, įskaitant ir jį. Prisidėjo pora ISAF skyrių, kuriems labai dėkojame, nes kiti mus siuntė nx. Tik žaidimo eigoje sužinojome, jog kai kurie iš mūsų užimtų pastatų turi tam tikrą reikšmę scenarijui - Ginklų sandėlys, TV stotis ir dar kažkas. Pastatus saugojo mažos - 2-3 žmonių grupės. Išsitempę kaip triusikų guma laikėme pastatus iki kol nedidelė Talibų grupė apėjo mūsų kontroliuojamą teritoriją per safe zoną ir pažeidę stop juostą įslinko į pagrindinį mūsų pastatą. Tuo momentu pastatą saugojome keturiese. Mes juos nukenksminome su iš anksto paruoštomis nuotolinio paleidimo minomis. Po šito įvykio nusprendėme tiek pastatų nelaikyti ir pajėgas konsolidavome 4 pastatuose - 2 prie stadiono, du per kelią. Prie to prisidėjo ir GM - davė pyzdziulei, kad per daug pastatų saugome ir turime ginti tik vieną. Taip laikėmės iki kol sutemo, tada visos pajėgos persikėlė į du pastatus šalia stadiono. 

 

Atlikome kelias paramos misijas ISAF; Vieną konvojų - kuris, nors ir su nuostoliais, visgi, pavyko; miesto ribose išminavome kelias minas. Sulaikėme kelis Talibus ir perdavėme juos ISAF, radome cheminį ginklą ir perdavėme ISAF, visą laiką stengėmės informuoti ISAF apie priešo pajėgų judėjimą mieste. Toliau turėjome atlikti dar vieną konvojų, bet nespėjome, nes krito ISAF HQ. Pasirodo, dujokaukių ne daug kas turėjo ISAF pusėje. Mes matėmė kaip buvo paleistas cheminis ginklas, užsidėję kaukes stebėjome kaip visiems kitiems PX. Įskaitant ir Talibus, ir vietinius ir ISAF. Kaukes turėjo vienetai.

Du paskutiniai žmonės gynę ISAF HQ buvo PMC. Kažkas man p protą kad nepadedam...  Po pirmo ISAF bandymo susigrąžinti HQ susimetėm su Eskadronu ir šturmavom HQ. Pavyko neblogai, kol negavau full auto laiptinėje per dūdą. Nuotykis iškart baigėsi.

 

Sutemus, po to, kai priešo karys sugebėjo patekti į mūsų pastatą ir mane sužeisti (10 balų gudruoliui, pagarba) įsivedėme komendanto valandą ir lesėme visus, kurie trinasi aplink mūsų saugomus pastatus. Tame tarpe kliuvo ir ISAF. ISAF šaudyti per langus mums padėjo grupė iš ISAF :) Aš jau laukiu kada mus skalbs už šitą, bet pasakysiu iš anksto - ateina per tą pačią pusę iš kurios mums užpuolė Talibai ne vieną kartą, ateiną be ryšio su mumis ir dar blizginate į langus. Ko jūs tikitės? Bet įtariu tarp pasiklydusių buvo ir Latviai, kurie inicijavo PMC užpuolimą, nes "we can not trust them". 

 

Didžiausias minusas viso žaidimo eigoje mūsų sutarimu kliūna ISAF pajėgų HQ organizuotumui. Tik antroje dienos pusėje sužinojau, jog jie darė kažkokį fintą ir rotavo savo HQ. Tokio marazmo dar nesu matęs. Gavau ryšio priemonę su koduotais kanalais bendrauti su ISAF HQ. Iš tos racijos naudos buvo nedaug. Į kvietimus atsiliepdavo skirtingi žmonės, jei išvis atsiliepdavo. Po vienos 3h tylos iš ano galo, nusiunčiau grupę patikrinti, ar ta racija nepamerkta į arbatą ir ar ISAF HQ išvis gyvas. Ryšys atsinaujino... kokiai valandai. Kai jiems mūsų reikėdavo, mes keldavome, kai mums - tyla. Turėjome gerą inerciją kai užgrobėme pastatus iki LOCALS. Tada labai reikėjo ISAF proveržio ir būtume nujudėję pastatais iki Bažnyčios. Šaukiau šaukiau - nieko... po pusantros atsiliepė, kai jau buvo per vėlu. Ir baigėsi viskas ties LOCALS. HQ patalpose irgi balaganas - pilna patalpa žmonių, visi svarbūs visi mandri. Ateini, jautiesi kaip TALIBAS. Kas vyriausias - niekas nežino... Ateini vieną kartą, pagiria, kad gerai varom, ateini atrą - pasirodo nereikėjo. Ateini trečią, sėdi ir kažko lauki. Ketvirto nebeprireikė, nes HQ nebeliko. 

 

Mums siūlė permesti ISAF. Nepasirašiau. Bet dabar sužinojau, jog ISAF permetė mus. Kitais metais minas rinksit patys ;)

 

Svečiai iš Latvijos skundėsi, kad neturėjo versto scenarijaus ar taisyklių. Manau svečių nusižengimai dėl to ir pasitaikydavo. Hebra atėme 2 actimel granatas iš Latviukų - viduje Veikliosios medžiagos svoris 1,4 g. Pas zuki 0,4 g. 

Daug kas nesilaikė saugaus atstumo, 10 min nukautojo taisyklės, pavienių pastatuose, ardė įtvirtinimus ir vėl dangstė  ir tt. Šios pastabos žaidėjams. 

 

Organizatorių norėtume paprašyti šiek tiek anksčiau paskelbti scenarijų ir pusėms jį pateiktį detalesnį su aiškiomis užduotimis. Taip pat, tas maistas viduryje žaidimo yra blogai. Vieni valgo, privalgę nusiima visai. Kiti saugo pozicijas, bijodami jas prarasti. PMC taip ir neparagavo mėsos.

 

Visiškai pritariu Uno ;) išsakytiems pastebėjimams.

 

Dar vienas:

Tokius kurie nusiiminėja nesibaigus žaidimui išviso reikėtų identifikuoti ir kitą kartą nebe priimti į žaidimą, mes jau antrą kartą iš eilės atvykstame į žaidimą šiame poligone ir didelė dalis netempia iki galo, tokiu būdu sugadina orgų suplanuotą scenarijų ir gerą žaidimą kitiems dalyviams.

 

Ačių visoms komandoms kurios žaidė už PMC ir aišku orgams ;)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • 3 months later...

Kur galima pažiurėti nuotraukas ir daugiau vaizdo įrašų iš renginio? Tiek daug paparacu buvo, o medžiagos nėra...

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

You will be able to leave a comment after signing in



Prisijunkite dabar
 Share

×
×
  • Sukurti naują...