Pereiti prie turinio
Lithuanian Airsoft Portal

Operacija PAG-15 , Goro provincija Pabrabadanas


Rekomenduojami pranešimai

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Operacija PAG-15 , Ghōr Province


Pabrabadanas


 


Date : 2018-09-29/30


Vieta : Lietuvos kariuomenės "Mūšis mieste"  kompleksas


 


 


 


Reigistracija ir kita informacija ruošiama : www.sratas.lt


Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Kaip naudotis www.sratas.lt


 


LSK registracija


 


1.Viršuje esančiame meniu paspauskite mygtuką užsiregistruoti ir suveskite savo duomenis ir patvirtinkite el. paštą. Taip susikursite savo kaip žaidėjo anketą. Ją galėsite naudoti ne tik šiam, bet ir ateinantiems, kitų organizatorių renginiams.


 


2. Renginio puslapyje paspauskite mygtuką "REGISTRACIJA Į RENGINĮ", pasirinkite norimą pusę ir paspauskite užsiregistruoti.


 


----------------


 


Registracija Komandoms


 


1.Viršuje esančiame meniu paspauskite mygtuką užsiregistruoti ir suveskite savo duomenis ir patvirtinkite el. paštą. Taip susikursite savo kaip žaidėjo anketą. Ją galėsite naudoti ne tik šiam, bet ir ateinantiems, kitų organizatorių renginiams.


 


2. Užregistruokite komandą. Viršuje esančiame meniu paspauskite mygtuką "KOMANDOS" atsidariusiame lange paspauskite mygtuką "SUKURTI KOMANDĄ" (komandą užregistravęs žaidėjas pagal nutylėjimą priskiriamas jos administratoriumi)


 


Į komandą narystės gali prašyti ir kiti jau užsiregistravę ar dar besiregistruojantys nariai. Komandos puslapyje paspaudę mygtuką "PRAŠYTI NARYSTĖS". Komandos nariais jie taps tik juos patvirtinus komandos administratoriui - komandos puslapyje paspaudus "PATVIRTINTI"


 


Komandos administratorius taip pat gali pridėti / užregistruoti ir žaidėjo anketos nesusikūrusius narius.  Komandos anketoje paspauskite mygtuką "SUKURTI NARĮ" ir Įveskite teisingus žaidėjo duomenis.


 


3. Renginio puslapyje paspaudus mygtuką "REGISTRACIJA Į RENGINĮ" galėsite pasirinkti kuriuos komandos narius norite užregistruoti į Jūsų pasirinką žaidimą.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Registracija į PMC pusę uždaryta

 

Sveiki. Ar galimas atvykimas i poligona is vakaro. 28 diena vakare.

Visko gali būti , bus patikslinta.

 

Kur rasti granatų tinkamų PAG'ui?

Granatas galima naudoti įprastas , naudojamos tik pramoniniai užtaisai ( ne didesni žuki, korsar 4 )

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Viso registruota žaidėjų : 245

 

Komandos  :

 

Phoenix
Famous Fighting Fourth
Black Aprons
Legion Latvia
Specnaz
Ghost Team 13
CTAЯ
Meža Brigāde
Bravos
K.A.O.S.
>
USMC Warlords
Umbrella Corporation
Section 8 PMC
Inglorious Bastards
Sidabriniai Sakalai
MARSOC
VANAGAS
INVADERS
FragOut
STREELNIEKI
75th Ranger Regiment
ESKADRONAS
ACES
Fearless
INLA
Expendables

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Kas per šratą negavo informacijos :

 

Su 2,3,5,6 klasės ginklais leidžiama šaudyti iš pastatų į lauką. Žaidime leidžiama naudoti tik plastikinius šratus.
Mediko taisyklė Bintas ne mažiau 5 metrų , žaidėjai atsiveža savo bintus. ( elastinis ar timpos netinka ) Sužeistas žaidėjas , išsitraukia raudoną liemenę , deda ją ant galvos ir kviečiasi med. pagalbos  10 min. jei po 10 min. niekas nepagydė , užsideda ryškią raudoną liemenę ant kūno, netrukdant žaidimo eigos juda į sutartą Mirties vietą. Sužeistas žaidėjas negali judėti toliau nei 1 m. nuo sužeidimo vietos, negali naudotis radijo ryšiu, negali pasakinėti kitiems žaidėjams apie žaidimo eigą . Tik žaidėjas turintis bintą gali gabenti sužeistą žaidėją į saugią vietą tvarstymui. Sužeisto žaidėjo gabenimas  - viena
 ranka turi visuomet liesti sužeistojo sprandą. Sužeistojo gydymas - binto vyniojimas ant galvos (šalmo, kepurės ) , bintas turi
būti išvyniotas visas ir visu pločiu. Bintas vienkartinis. Bintus galima perimti iš sužeisto žaidėjo , sužeistas žaidėjas privalo
atiduoti savo turimus bintus. Iš sužeisto žaidėjo galima perimti bintus, granatas,
Apieškojimas : tarp žaidėjų susitarus 1. Pilnas , 2. Patapšnojus per petį. Civilis miesto gyventojas
: bet kuris žaidėjas , be ginklo . Ginklas gali būti pakabintas už nugaros , kuris laikomas
 nežaidybiniu ginklu . Nežaidybinis ginklas gali būti panaudotas tik neaptvertose vietose (pvz. praėjus patikrinimo postą
 sankryžose, sustabdžius patruliui gatvėje ) Nežaidybinį ginklą padaryti žaidybiniu galima tik nutolus paskutinio patrulio
 ar priešiškos pusės žaidėjo ~50 m , (pvz. užėjus už pastato ir t.t.)
Civilių apieškojimas (yra du būdai, kurį būda naudoti pasirenka žaidėjas kuris bus apieškomas
1. žodžiu - apieškotas , saugus. , apieškotas žaidėjas negali naudotis paslėptais peiliais, ginklais , granatomis.2. pilna programa fiziškai , jei ieškotojas neranda ginklo (peilio, pistoleto, granatos, kulkosvaidžio) - jį galima panaudot bet kada. Apieškojimas turi būti vykdomas abipusiu draugišku sutarimu , neperžengiant žaidybinės ribos. Š žaidėjų (ir sužeistų karių) priešiškiems žaidėjams apieškojimo metu , ar jiems paprašius privaloma atiduoti žaidybinius bintus, bei šratasvydžio granatas. Bet koks žaidėjų sulaikymas, pagrobimas. negali būti ilgesnis nei viena valanda nuo atvykimo į sulaikymo vietą.
Minos išduodamos organizatorių. Mina skirta transporto naikinimui.  Mina dedama kelio viduryje, turi būti saugoma padėjusio žaidėjo ne mažesniu 30 metrų spinduliu. Transportui užvažiavus ant minos transportas sugadinamas 1h, keleiviai nežūsta.
 Miną gali išminuoti tik žaidėjai kuriems ši užduotis paskirta.
Cheminis ginklas – specialios spalvos dūminė granata.
Cheminio ginklo gamykla – į gamyklą galima įeiti tik su dujokauke arba  respiratoriumi ..
Cheminis ginklas – transportuojamas tik su dujokauke arba respiratoriumi. Cheminio ginklo ataka  - žūva žaidėjai
 nedėvintys dujokaukių arba respiratorių , patekę į specialios spalvos dūmų zoną.
Lipimas ant pastatų stogų – draudžiamas
 jei kopėčios ar laiptai yra pažymėta balta raudona  ar stop juosta.  
Savižudžiai – savižudis susisprogdina save tik iškėlęs abi rankas į viršų ir garsiai surėkdamas Alah Akbar .
15 metrų spindulių žaidėjai žūsta.  
Draudžiamas nesportiškas elgesys : keiksmažodžiai,
 santykių aiškinimasis , fizinis kontaktas. Pastebėjus nesąžiningą žaidėją išsiaiškinti jo Niką (privalo pasakyt parašius) 
bei pranešti GM. Gaisro atveju stabdomas žaidimas.

 

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Atvykimas penktadienį 2018-09-28  nuo 21:00  (miegas savose palapinėse)

Stovyklavietės vieta - https://goo.gl/maps/o2RYtj7BsGz

Registracija 2018-09-29  08:00 – 11:00

Į registraciją ateinama pasiruošus žaidimui, pilna ekipuote ir visa įranga. Po registracijos formalumų būsite nukreipti tiesiai į Pabrabadaną.

Registracijos vieta  - https://goo.gl/maps/VWkRU1NYFEF2

Pavėluota registracija -  laukiama registracijos vietoje iki atvyks žaidimo organizatoriai , organizatorių išsikviesti 5 PMR kanalu.

Žaidimo organizatorius netoleruoja : taisyklių nesilaikymo , žaidimo žaidime , emocijų proveržių , necenzūrinių žodžių naudojamų kitų žaidėjų atžvilgiu, pusės vadų įsakymų nevykdymo.

Būtinų daiktų sąrašas žaidėjui :

Raudona automobilinė liemenė (sužeisto, nušauto žaidėjo indentifikavimui)

Bintai, Apranga, pagal oro sąlygas  Pabrabadane (0 - +12), geriamas vanduo,

Rekomenduojama pilna veido apsauga .

 

Žaidimo žemėlapis - http://www.part.lt/img/ef885d2edbf94757698dbd66d7940379609.jpg

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Radijo ryšys

 

1 446.00625 ISAF

2 446.01875 ISAF

3 446.03125 ISAF

4 446.04375

5 446.05625     GAME MASTERS

6 446.06875

7 446.08125 PMC

8 446.09375 PMC

9 446.10625

10 446.11875 TALIBAN LT

11 446.13125 TALIBAN LT

12 446.14375 TALIBAN LT

13 446.15625 TALIBAN LV

14 446.16875 TALIBAB LV

15 446.18125 TALIBAN LV

16 446.19375  TALIBAN LV

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Praėjo PAG'as, laukiam kito! Eskadronui šis buvo puikus :).

 

Eskadrono padalinį šį kartą sudarė 14 karių.

 

Pirmą užduotį gavim SOP1 - surasti ir sunaikinti chemijos gamyklą / sandėlį, kuris turėjo buti šiaurėje. Išėjome į mišką, darėme žvalgybą, valėm vieną po kito priešus, kol užsirovėm ant gerokai didesnių pajėgų ir visas padalinys buvo sunaikintas. Bandėme susisiekti su HQ - ryšio problemos.

 

Antra užduotis - logistika. Viena grandis isvyko su vienu transportu. Gavo kontakta ir buvo sunaikinti. Antras vaziavimas - dvi grandys su 50cal. Kelionė praėjo puikiai. Trečias važiavimas - kaupiasi talibų pajėgos ir viena pasala bando sunaikimti 50cal. Vėl sėkmingai grįžtame. Ketvirtas važiavimas - matome visoje judėjimo zonoje didelias priešų pajėgas, maršruto keisti negalime, todėl iš esmės lendame į pasalą. Bandome susiekti su HQ, kad pravalytų kelią - nėra ryšio. Ryšys pradeda strigti ir tarp transporto priemonių, kol galiausiai padalinys sunaikinamas, o ISAF vadas patenka į nelaisvę.

 

Trečia užduotis - QRF - turim pulti bažnyčią, nes ten įtariama gamyklos lokacija. Parama su 50cal padaro gerą dengimą, bet šturmas stringa ir padalinys sunaikinamas.

 

Ketvirta užduotis - bazės perimetro apsauga. Užsiminuojame tunelį, kad nelįstų "žiurkės". Kadangi HQ ne kartą buvo apšaudyta iš gretimų pastatų, nusprendžiame apsukti išorinį perimetrą ir įsitikinti, kad šalia esantys pastatai saugūs. Pakeliui nukauname 3 priešus, kol užstringame stotyje - išvalome pirmą aukštą ir dėl granatų stokos nepavyksta perimti antro aukšto - padalinys vėl sunaikinamas. Mertveke sužinom, kad buvo panaudotas cheminis ginklas ir visos ISAF pajėgos sėdi metveke.

 

ISAF pajėgos nusprendžia "ura" stilium valyti pastatus - buvo įspūdingas reginys, nebuvau dar tokio matęs :)))). Aišku sekėsi ne kaip, nes realiai nebuvo jokio koordinavimo ir apskritai jokios logikos. Eskadronas tuo tarpu nuvyko pas PMC ir susiderino 50cal paramą. Kadangi pastatų viduje "urashchikai" kažką darė ir buvo kokie 99% tikimybė friendly fire'o, tai ėjome išorine siena iki HQ. Sėkmimgai stūmėmės kol dengė 50cal. Praradus paramą nebepavyko stumtis ir padalinys sunaikintas.

 

V2 bandymas. Apsitariam dar su 3 padaliniais planą. Nusprendžiam pajumgti PMC. Eskadronas su PMC eina per pastatus ir valo vieną paskui kitą, tuo tarpu 2 kiti skyriai bando nusigauti iki tvoros iš miško (pavojinga, bet bandom). Eskadronui su PMC sekasi puikiai - valom, dengiamės, valom ir t.t. Stringam prie final pastato - HQ. Gaunam krūvą pastiprinimo, susitvarkom rykiuotę ir galiausiai išsivalom ir susigražinam HQ.

 

Savo noru liekam saugoti HQ, kai kiti padaliniai ima bažnyčią ir pradeda mūšį su PMC.

 

Įdėjos kitiems metams:

- Puiki įdėja turėti 6 (berods) pajėgų tipus ir visus rotuoti kas 1,5 val, tačiau štabo darbas yra žiauriai sudėtingas ir nuo jo kokybės iš esmės priklauso visos operacijos, todėl siūlytume kažkaip arba nerotuoti. Darome prielaidą, kad su HQ iš esmės dėl to ir nepavyko susikomunikuoti ir gauti paramos, kuomet jos realiai žiauriai reikėjo

- Talibus reikia grūsti į mišką :). Būtų ne tik didžioji dalis cqb, bet ir toosas miške

- Dalyvių maitinimą, registraciją daryti tiesiai game zonoje - būtų nuolatinis dėmesio palaikymas ir nebūtų išsivaikščiojimų ar pertraukų

 

Apibendrinant. Turėjom kalną veiksmo, liko daug įspūdžių ir vėl norim.

 

Ačiū

- Lukashenkai ir visiems, kas prisidėjo organizuojant už game'ą

- ISAF vadui Tadui už vadovavimą

- PMC už pagalbą, kai jos prireikė :)

- ISAF'o chebrai, kad sunkiu metu patikėjo HQ atsiėmimo planu ir įvydkę sumanymą atsiėmė štabą

 

Bookinamės 2019-09-29!

 

Iki greito!

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Invaders komanda dėkoja organizatoriams už žaidimą!

Antri metai, antras PAG'as atvažiavom visi pasiruošę išsilaikyti iki 0300 tačiau gaila teko apsiriboti 0000
Antriname Eskadronui dėl HQ, manome jog HQ turetų būti vienas ir pastovus, o kitų skyrių rotacija buvo super kadangi, mūsų skyrius gavo pirmą įsakymą RAJONAS, turėjome vykdyti patruli tačiau startavus nepraėjo 5min ir prasidėjo susirėmimai su Talibais nuo bažnyčios pusės, gaila nebuvo išnaudotas Checkpointas nei karto.

Dėkojame PMC už bendradarbiavimą atmušant talibus nuo ginklų gamyklos (pastatas nr. 7), labai padėjo rotacija su pmc ir šovinių papildymas HQ.
P.s. Lexai kur tie pyragėliai????

Improvizuota Eskadrono rikiuoti prieš atsiimant HQ pastatą (epic)
Mokymai kaip išsivalyti laiptine (trumpai ir aiškiai)
rezultatas? 
Du kariai antrame aukšte ir įveikta laiptinė
Antras aukštas išvalomas judam link HQ

Šis PAG'as padėjo suprasti kokia reikšmę turi žaidėjai žaidime, aš (ne komanda) supratau jog mūsų žaidėjams reikia tik tobulėti ir tobulėti kultūros srityje. Jeigu tavęs paklausia Nick ar komandos pavadinimo tu tiesiog atsakai, O ne lendi į akis ir pradedi aiškintis kas man nepatinka ir turi įsikišti orgas ir nuraminti žaidėją (kaip suprantu feniksų komandos narį), Naktį vienas talibas apėjo puse skyriaus iš nugaros ir sulupa visus iš 0.5m-2m atstumo iš karabino, niekas nesiginčija dėl esmės, klausia tik nick name, atgal gauna eik n* ir tepa slides (Specnazo antsiuvas ant peties). Maklaudai? oooo Taip, Talibu puolimas nuo bažnyčios po cheminio ginklo atakos buvo tragedija, kadangi mirėme nuo cheminio ginklo išeidami stebėjome kaip šratai atsimušinėja nuo chalatų, turbanų ir kitų vietų tik matyt jie su neperšaunamom liemenėm, kojinėm ir apatiniais nes nei vienas nesureguoja,  jie toliau chargina į priekį, o kai jau paaiškini kad į tave pataike minimum 10 kartu, kam šauktis mediko? kam traukti liemene? tepa slides atgal į mertveka net neatsisukes, (N kartų tokia pat situacija, naktį taip pat aiškini žaidėjams kad jie 10min turi kviestis medika... cmon??? taisykles skaitot?)
ISAFAI friendly fire still counts.... Nušauna savi valant pastatą, užsidedi liemene ir šaukiesi mediką, ir matai kai ISAF pajėgos šturmuoją koridorių ir vieni kitiems į nugaras šaudo bet niekas neprisipažysta, žaidėjai krupteli net nuo bbs bet vistiek judą į prieki lyg niekur nieko, kol nepradedi aiškinti kad tave savi nušovė jau du kart. 

 

Amunicijos ribojimas pusei ISAF  pajėgų buvo tik eilutė taisyklėse, vieniems latviams du kart turėjau pakartoti, bet nuoširdžiai atsiprašė ir sakė tik refleksas.

Keista kai žmonės klausia jog ką PAG'as tik vieną dieną?? nesamonė. Tik kad žmonės ir tos vienos pilnos dienos negali atlaikyti, tai kam jums dvi dienos?

Dar kartą dėkui Organizatoriams, mūsų komandą laukia kitų metų ir tikimes naujų story line.
Dėkojame PMC ir kitiems ISAF vyrams už puikų žaidimą.
Dėkui Tadui, Regimantui na ir Mefisto (kad labai nesipriešino kai vedėm į nelaisve)

Dešrelės Bomba buvo!

 

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

kad latviai talibai ten is vien maklaudai saudai 0 emociju, nuo kada vidury geimo pmsai gali detis liemenes ir eit pasisenekt tarpusavyje vidury gatves sustoje (sedejom sekanciam name su snaiperiu kartu) tai graudus vaizdas negali islyst tai uzsideda liemenes ir eina pasitart ka daryt, nustoja sneket gryzta i savo namus ir lyg niekur nieko nusima liemenes, arba dar geresnis atvejis iseina su liemene is namo aplink ju 3 namai 1nas talibu tai eina link talibu ir myza atsisukes ziuri ka darom ir taip kartojas kelis sykius taip ir norejosi paimt ir suvanot per liemenes...

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Na, trumpai apie zaidima, roleplay idejos buvo geros, deja nebuvo vykdomos, Latviai ipatingai neapsikrove siuo reikalu. ISAF puseje dalis rusakalbiu civilius is bazes susaude (nors nei ginklu nei kazko kito neturejome) is esmes principas juda tai saudau, beabejo ne visi, nes su kaikuriais (Latviais) tikrai smagiai pabendravome, prie tos pacios bazes tik kitoje puseje. Talibu latviai hm... visiskas praliotas kai gavo info, kad jie nebe friendly su lietuviais tai prasidejo visiskas balaganas, identifikuoti problema, o ir is mertveko kaip niekur nieko atejo issirikiavo ir susere visa grupe.. aisku atkersijom iszudem baznycia su suicide misija (bet ir gerai tuo metu prasidejo isaf ataka, butu mus vistiek sunaikine greiciausiai..

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

You will be able to leave a comment after signing in



Prisijunkite dabar
 Share

×
×
  • Sukurti naują...