Pereiti prie turinio
Lithuanian Airsoft Portal

LEGION ETRANGERE IV


Dvorf
 Share

Rekomenduojami pranešimai

  • Atsakymus 89
  • Created
  • Paskutinis atsakymas

Top Posters In This Topic

  • 1 month later...

DĖMESIO! Iki neramumų KuPustu regione liko vos 49 dienos!

 Nepamirškite užsiregistruoti užpildant registracijos formą: http://www.shadowstalkers.lt/lt/misijos/legion-etrangere-iv/#registracija

 

P.S. Jei Jūs jau užsiregistravote el.paštu - AČIŪ !!! formos pildyti nebereikia.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Sveiki Draugai, 

 

   Iki žaidimo liko vos kelios dienos, ir dauguma jau spėjo susipažinti su šių metų specifinėmis taisyklėmis. Norime priminti visiems, kad prieš žaidimą, bus būtina praeiti taisyklių egzaminą, o egzamino neišlaikę žaidėjai, galės lankytis Legiono Akademijoje iki kol išmoks taisykles.

 

Taisykles galite parsisiųsti čia: SPECIFINĖS TAISYKLĖS

 

Keletas dažniausiai užduodamų klausimų:

 

  • Kokius šratus išduos organizatoriai?   SRC 0,25, iš visų pamėgtos parduotuvės AIRSOFTAS.LT
  • Ar bus šratų snaiperiui, nes jis gerai šaudo tik su Novrich arba analogiškais ir.... ?  Jei Jūsų ginklas gerai šaudo tik su tam tikrais šratais, supilstykite juos į maišelius po 100 bbs, maišelius pažymėkite savo pusės inicialais (PVZ. LE - Legion Etrangere, MNLA - sukilėliai ir t.t.), bei savo nicku. Užsakinėdami šratų papildymą, papraįykite savo šratų, ir Jums bus išduota atatinkama norma.
  • ​Ar galima naudoti savo granatas? ​Ne, granatos ir BBS yra žaidybinis elementas, jų įsigyti galėsite žaidime, už žaidybinę valiutą.
  • ​Mūsų pusei privalomos beretės, ar turiu ją įsigyti? ​Taip, beretę į žaidimą privalo atsivežti pats žaidėjas, organizatoriai jų NEišduos.
  • ​Turiu draugą neregistruotą LSB (nes dar bijo), ar galiu atsivežti į žaidimą, jis labai adekvatus ir fainas?​ Žaidime gali dalyvauti tik LSB registruoti žaidėjai ir komandų nariai. Darome išimtį tik nekovinėms LARP rolėms.
  • ​Noriu atsivežti savo žaidybinį transportą. ​Puiku, susisiekite su organizatoriais ir suderinkite. Nesuderintas su organizatoriais transportas į žaidimą nebus įleidžiamas.
  • Girdėjome, kad bus maitinimas, ar savo maisto vežtis?​ Maitinimas bus šeštadienį, sekmadienį po žaidimo. Turėkite savo maisto ir vandens bent pusryčiams.

 

Iki pasimatymo Malyje!

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Baigėsi Legionas, laukiam naujo Legiono! 2018 metų rugsėjo antras savaitgalis jau užbookintas :)))

 

Apibendrinimas Eskadrono akimis.

 

Pirma. Ačiū Dvorf'ui ir visiems Shadow stalkeriams už kokybinės kartelės laikymą!

- Techninė žaidimo pusė buvo sudėliota tobulai

- Žaidybinė pusė ypač pasitikėjimas/nepasitikėjimas buvo taip užaštrintas, kad net ir artimais bičiuliais (ne savo komanda, o betkurio kitu vadu ar kitu sukilėliu) pasitikėti buvo sunku :)))

- Iškilusių problemų sprendimais ir aiškus žaidimo struktūros matymas leido žiauriai greitai viską susidėlioti ir išspręs, kas labai motyvavo

 

Antra. Buvo daug emocijų... Žiauriai daug emocijų :))). Bet smagiausia, kad žaidimui sustojus jos nurimo. Ir tai džiugina. Atsiprašome, jei pakeltas balsas ar agresyvesnis nurodymų davimas žaidimo metu galėjo pasirodyti, kad jau peržengia žaidimo ribas. Nenorėjome nieko įžeisti, bet darėme tai, ką turėjom padaryti pagal savo planą.

 

Trečia. LARP'eriai osam. Nuostabiai pakeldavo nuotaiką, kartais stipriai sunervindavo, niekados neatrodė patikimi, bet kartais duodavo naudingos informacijos. Mes išrišome keletą Legiono žmonių pas save, tai mūsų žmonės irgi pasilinksmindavo per juos pasiūsdami kokias nors nesamones. Visi turėjo veiklos :)))

 

 

Eskadrono reikalai žaidimo metu:

 

ŠEŠTADIENIS 09:30 po visų procedūrų ir aptarimų pradėjom žaidimą.

 

Pirmos dienos mūsų užduotis - surasti legioną (nu nes jo oficialiai žaidime išvis nebuvo) ir sudėlioti aiškią struktūrą, kaip jie dirba.

- Informacijos rinkimas visose pusėse: žmonės dirbo tiek legiono bazėje, tiek legiono fobe, tiek kaimuose, tiek mieste, tiek kasykloje - VISUR

- Info srautai buvo dideli, kas leido iš lėto dėliotis žaidimo piešinį, nes iki žaidimo pradžios informacija buvo tik "reiks kažkaip gintis" :))))

- Kadangi neturėjom pakankamo žvalgų kiekio, tai nors ir info buvo daug, ji judėjo lėčiau nei legiono puolimai; ir tai davė dar daugiau pykčio ant legiono ir noro gerokai paerzinti :)))

- Žvalgybos eigoje pavyko nugvelbti iš legiono neapdairiai paliktą Prancūzijos vėliavą;

- Nustatėm FOB'o vieną

- Stebėjome FOB'ą apie valandą laiko: susiskaičiavom žmones, nusipiešėm judėjimo schemas, susidėliojom logiką, kaip Legionas dirba ir susiplanavom Legiono FOB'o puolimą;

  • Nesulaukę pastiprinimo iš kitų sukilėlių (jie turėjo nemažai kontaktų prie kasyklų ir pan...) nusprendėme vieni (12 žmonių) užpulti Legiono FOB'ą;
  • Judėjome iš pietų pusės ir priėjome kažkokias STOP juostas; apie jas brief'inge nieko nebuvo, todėl judėjome toliau;
  • Priėjome FOB'o - legionieriai atsipalaidavę: nėra saugos, pratruliavimo, slapukų, nieko, bet yra gražiai plevesuojanti legiono vėliava :)))
  • Planas buvo ne nušluoti, o tik rimtai paerzinti, todėl susišaudėme;
  • Kilo mini konfliktas dėl skirtingo STOP juostų interpretavimo, todėl nutraukėm ugnį ir draugiškai pabendravę su legionu bei gavę 5min laiko atsitraukėme :)))

- Grįžome į miestą, sužinojome, kad sukilėliai praradę viską išskyrus miestą;

- Kartu su YPK atstatėme ir saugojome kasyklą, uždirbom krūvą pinigų, kurių galiausiai taip ir neprireikė

 

SEKMADIENIS 09:00 išjudėjom pro miesto vartus kartu su YPK ir ONI

 

Mūsų užduotis - Legiono vėliava ir max berečių

- Kadangi tiksliai žinojome Legiono FOB'ą ir jų įpročius, nujudėjome tiesiai į FOB'ą

- FOB'e radome suspenduotus Malio kareivius, kuriuos uždarėme į namelį, kad nesutrukdytų pasalos legionui

- YPK slapukai puikiai stumdė info, kas leido įsileisti legiona tiesiai prie FOB'o vartų ir nukauti vienos mašinos žmones, o kita mašina pakliuvo į spastus - uždarytą FOB'ą iš kurio tiesiog niekaip nebuvo jiems galimybės išvažiuoti

- Šiuo atveju FOB'e buvęs legionas elgėsi vaikiškai, nes nesutiko pasiduoti:

  • nesutiko lipti iš transporto ir pasiduoti
  • neturėjo galimybės atsitraukti
  • neturėjo galimybės būti išgelbėti, nes patys tą FOB'ą įrengė, į kurį galima patekti tik per 2 vietas su ~5-7 metrų įtvirtintais pravažiavimais :))))
  • Pradėjo kaip betmenai šokinėti iš automobilio iš dar skrizdami šaudyti į sukilėlius, kurie į juos buvo nukreipę ginklus :)))) Komedija, bet klijavomės pleistus, kol netrūko kantrybė :)))

- Po derybų su orgais dėl Legiono vėliavos (mums tik jos ir tereikėjo :)))), kad nestotų viskas, visi sukilėliai atsitraukė (išsinešėm 8 žalias beretes) iš FOB'o ir grįžo ginti miesto

- Miesto karaliaus sušaudymo dalyje buvome labiau orgai nei vykdytojai, nes šeštadienį buvo keletas sukilėlių susišaudymų su tuaregais, todėl neturėjome pasitikėjimo karaliumi;

- Buvo sunaikitas karalius ir krūva tuaregų;

- Vos tik pradėjom įvesdinėti komendanto valandą (nespėjom jos net normaliai iškomunikuoti, susistatyti saugos ir t.t.) gavo masinį visų pusių puolimą; 20 sukilėlių ir PMC žmonių sėkmingai atsitraukė iš miesto

- Gavom pastiprinimą su RK pagydytais žmonėmis, padarėm reorgą, pasidėliojom puolimo planą, bet buvo beveik neįmanoma normaliai įgyvendinti dėl mažo žvalgybos duomenų turėjimo, todėl puolimas feilino

 

Ačiū be išimties visiems dalyvavusiems ir iki susimatymo kituose game'uose!

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

ACIU!

Shadow stalkeriam ir visiems kas prisidejo prie organizavimo uz nuostabia svente, laukiama kaip kaledu, kiek vienais metais. Tai kas ivyko si savaitgali as vadinu tikru airsoftu! aciu!

 

taip pat noreciau pasidalint keliais ispudziais: bandant issivalyt miesta sekmadieni, gavau kulka i pagrindini ginkla is sukilelio, tai kaip ir ginklas sugadintas, tuomet issitraukiau pistoleta ir sliauziojau gydziau suzeistuosius, pagaliau atmusus miesta raportuoju skyriaus vadui situacija, jis sako kreipkis i organizatorius, ateinu pas dvorfa ir sakau, yra taip, jo atsakymas buvo tobulas, "prekeiviai uz pinigus gali viska". ateinu pas prekeivius isdestau situacija, jie iskarto sako babkes ant stalo ir gali grizt po kurio laiko, as visas laimingas susimoku ir griztu prie uzduoties. praejus laikui, ateinu pasiimu savo meile, laimingas, net nepatikrines nieko, ir iseinu kariaut toliau. o dabar finalas. pasirodo kai man buvo pataikyta i ginkla, jis tuo metu is tikruju uzsikirto, ir nebegalejo saudyt, is viso to isplaukia, kad prekeiviai mane apgavo ir grazino atseit "nesutvarkyta" ginkla, ir jeigu butu reikeje saut is jo, ivyktu "click". tokia, visai nezaidybine situacija, bet ispudi paliko nepamirstama. visa tai as suvokiau tik pasibaigus zaidimui. :D ACIU!

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Mad Hounds vardu norėčiau išreikšti mūsų pačiu orgams ir visiems dalyviams. Mums žaidimas patiko.

Pabuvę porą metu Legione, komanda nusprendė išbandyti save kitame amplua. Taigi tapome tuaregais.

Prasidėjus žaidimui, po neilgu svarstymų nusprendėme kad nepriklauso tikriems vyrams tuaregams, kovotojams, dirbti kasykloje. Turėjome ginklus, tad nusprendėme kad ginklas ir turi pramaitinti tikrąjį tuaregą.

Žvalgyba mieste parodė kad viešbūtis su kazino ir priekybos taškas gerai saugomi, ir taip jau paprastai prasimaniti pinigų tenai neišeis. Kasykloje kaip jau minėjau, dirbti nesiruošėme. Tiesą porą mūsų brolių visgi buvo nusiusti kasti aukso, kad surinkti info apie kasyklą, prieigas ir apsaugą. 

Ir tuaregų valdžia ir sukileliai vis ragino mus eiti dirbti, kadangi tokio noro nebuvo, nusprendėme pasiūlyti savo paslaugas Legionui. Nesunkiai radome FOBą, pasidavėme. Buvome nuvežti į Legiono bazę, kur po tardymo sukirtome rankas dėl bendradarbiavimo ir  gavę šaukinį "vasara" , buvome paleisti.

Pusė dienos trinėmes mieste, savo kaime ir pan. Kadangi nieko nepasitikėjome tai ir kažkokių labai glaudžių sąntykių su likusiais tuaregais ir mandingais nepalaikėme.

Kaip supratau, likusieji "civiliai" daugiau buvo linkę draugauti su sukillėliais. 

Porą kartų teko dalyvauti susišaudyme su Legionu. Teko šaudyti virš galvų arba trauktis. Aišku Legionas šaudė į mus :). Bet nostolių išvengėme. 

O tada mieste gavome "ŠANSĄ". 

Užejome pas karalių. Tuo metu pas jį buvo lankytojas. Stovėjome kažką šnekėjome. Lankytojas tvarkė savo amuniciją. Ir čia jisai užsidėda ant galvos raudoną beretę... Susižvalgėme tarpusavyje. Porą musiškių atsisuko pažiūrėti kas darosi lauke, lykusieji savo plačiais pečiais užstojo vaizddą iš lauko. Buvo ramu. Jokios apsaugos. Ištrukiau peilį ir papjoviau svečią. Greitai pasišalinome iš nusikaltimo vietos. Begome greitai iki savo kaimo. Bet nieks mūsų nebandė persekioti. kaime kaip tik užsirovėme ant Legiono. Buvome paguldyti ant žemės. ir tik stebuklingas žodis "vasara" padėjo išvengti didesnių nemalonumu. Legiono vyrukai palidėjo mus iki FOBo. Gavome laiko pailsėti. Svarbiausias klusimas tuo metu buvo, ar galime grišti į miestą, ar mūsų ten jau laukia? Iki mūsų daėjo gandai, kad mieste viskas ramu. Taigi grižome atgal. Tiesa matesi, kad įtampa atsirado ir mumis nepasitiki.

Už raudoną beretę gavome visai nedaug babkių, net įsižeidėme šiek tiek. 

Arčiau vakaro mus prie kaimo užpuolę keletą sukilėlių. Nesunkiiai juos sunaikinome. Kitą kartą mus sukilėliai užpuolė jau kai velu vakarą mes atėjome į sviečius pas karalių. Planavome savo veiksmus sekmadienį. Staiga porą musiškių pastebėjo kad artinasi sukilėlių burys. Iš piktų veidų ir peilių rankose supratome kad eina ne šiaip sau. Keista buvo kad ejo taip atvirai. Užpuolimas nepavyko.Buvo kilęs šioks toks konfliktas dėl taisyklių ir pan. Bet galų gale visi sutiko kad užpuolikai vien su peiliais šansų prieš mus ginkluotus iki dantų neturėjo. 

Tą patį vakarą  sužinojome kad mūsų "akcijos" metu - sužlugdėme diddelį sandorį tarp tuaregų valdžios ir sukilėlių. Pagal tą susitarymą, miesto valdžia turėjo perduoti sukilėliams už kažkur 20K pinigų - IED ir kitų priemonių, kuriomis sukilėliai tikėjosi sunakinti Legiono transportą.

Apie prekeivius... Machinatoriai :) Pardavė leidimus ginklui, kuris niekam nereikalingas buvo. :)

Sekančią dieną sekmadienį vėl gi išjudėjome į miestą. Žinojome kad Legionas bandys šturmuoti miestą sekmadienį. Pagal planą turėjome būti miesot viduje ir pulti iš vidaus. Pagrindinis tikslas buvo raudonosios beretės. Tikėjomės kad be vadų miestas ilgai neišsilaikys. Sekmadienį ir likusiejo turaegai pritarė tam kad prisijungti prie legionos kai tas šturmuos miestą. Mieste tviravo įtampa. Supratome kad mums visiems mieste likti pavojinga. Dalį tuaregų išsiuntėme į mišką. Keli tuaregai liko saugoti karalių, o aš su dviem kolėmois išėjau į kaimą atsinešti dūmų. grįšdami į miestą pastebėjome dūmus kažkur ant kampo kur kaip tik buvo karaliaus rezidencija.

Ir vat čia jau buvo mūsų feilas. reikėjo suktis ir bėgti, bet mes pabandėme praeiti į miestą.. Ir savaime aišku mus iššaudė. Dar spėjau šokti į griovį, kur mane ir pribaigė "slapukas" sedėjęs ant bunkerio priešais vartus. Paskui dar ir papjovė. Feldšeris nugabeno bus į ligoninę. Taigi miesto šturmą teko stebėti pro palatos duris.

Šiek tiek paguodė kad šturmo pradžioje mūsų pastangomis, ligoninė neveikė. Ir ligonių kažkiek tai laiko nepriiminėjo. Taip gavosi nes gal likus valandai iki šturmo, mes pavogėme benziną iš elektrinės. Tiesa bunant mums ligoninėje - atejo piktas X-logas ir paaiškino mums kad benzas tai buvo nežaidybinis! Mes atsiprašėme. Pasirodo ten turėjo būti stop juosta, o kanistrė turėjo būti už juos. Tai savaime aišku kad elementas nežaidybinis. Tačiau juostos kaip tik nebuvo... O kaip kitaip sabotuoti elektrinės darbą mes nežinojome. Tai nebuvo niekur aprašyta. Na bet kuriuo atveju atsiprašome :)

Kiek sužinojau iš kolegų, sukilėliai užpuolė karaliaus rezidenciją ir visus išžūdė.. Vyrai gynesi narsiai, net gi nukovė vieną raudonkepuraitę. Gynčitinas dalykas - dūmų įmetimas į patalpą. Kiek aš suprantu to daryti negalima. 

Po to kai miestas perėjo į Legiono rankas mūsų burys buvo paskirtas į karaliaus apsaugą. Buvo kilę tam tikra įtampa su Malio kariuomene, bet viskas išsisprendė. Toliau buvo šioks toks miesto puolimas. Padėjome Legionui apsiginti. baigus mūšiui - Legionas staiga mus visus paguldė ant žemės. Tiesa vienas musiškių spėjo papjauti porą legionerių. Va toks įvykis aptemdė mūsų bendradarbiavimą. Tiesa šiandien sužinojau kad buvome paguldyti dėl to kad vienas mandingas spėjo papjauti porą legionerių :) Kaktusai - linkėjimai :).

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

ISAF AT dekoja Shadow stalker, Racoon ir kitiems leidusiems prisideti ir patirti neišdildomus įspūdžius. 

Atskira padėka Dworfui ir Seniui už pasitikėjimą ir priėmimą į organizacinį komiteta. Iš jūsų daug pasimokiau ir tikiuosi tai nebus paskutinis kartas :) 

 

O dabar truputis įspūdžių:

mes Alfa skyrius: ISAF, Chaenne Warriors, V-Force ir LSK Motorchik. Organizuotas ir drausmingas (už tai ačiū žaidėjams, kurie klausė mano įsakymų). Su pirma banga išvykstame į FOB, pabaigti įrengimą ir įsitvirtinti. Tik "nusileidę" randam, kad mūsų penktadienio darbas yra dalinai išniekintas ir reiks padirbėti iš peties, kad jį vėl atstatyti. Įtvirtinimai išvartyti, ugnies pozicijos atidengtos. Išsidėstom ir laukiam :)

Keleta valandu FOB, per kurias gaunam informacija is zvalgybos ir kadangi negalim transliuot atviru kanalu, siunciam ranka rasytais lapukais i HQ. Aplinkui zuja tuaregu "medžiotojai" ir knisa protą apie šovinius ir pinigus. taip ir norisi mostelt peiliu kuriam per gerkle. Po 2 rotaciju, pagaliau išjudam į užduotį Tuaregu miesto link. Jau beveik priejus, gauname SOS ir begam traukti Bravo nuo kasyklu. Na nepaliksi gi savu.Kontaktas nulinis, bravo su mumis tempiami i FOB. Pagaliau Bravo saugus ir mes vel vyniojam i Tuaregu miesteli. Atejom ir radom tyla ir ramybe... Na ir veliava, kuria pasiemem kaip trofeju. Dar pora AK... situ neemem, kam mums svetimi ginklai. Gryztam i FOB, atiduodam veliava su pirmu Evac ir ilsimes, bei ruosiames grizimui i baze. Tuaregai vis dar uzknisa, nes zuja visur aplink. Gaunam isakyma, kad dabar dar reiks ir Charlie traukt lauk is Kasyklu, tai vel on foot ir judam i nurodyta kvadrata. Smagu :) Kvadrate randam Charlie su keleta 200 ir 300 ir aisku kazkieno slaptaviete su kuprinem. Noras ikisti atotampa i viena is ju, buvo begalinis :D Taciau negavus leidimo atsitraukeme.... Evac namo, su dainom ir pasakom apie miesta :D Einu pas vada Algos prasyt, nes Alfa nori i miesta, o su tusciomis kisenemis nelabai yra ka daryt ten. Gaunu minimaliai taciau masazui SPA turetu uztekti. Alfoje maistas del atlyginimu nugesintas....kas i miesta, kas i vadaviete krepsinio paklausyt. 

First day mission accomplished. 

Second day. 
vel rikiuote. si karta pasirodo transporto nebus ir pagal legenda, vyniojam 1500 km pesciomis. Atstuma iveikem rekordiskai greitai per 30 min (kas KUPUSTU Regione skaitosi minimum 30 dienu :D - turbut) 

Vel Tuaregu miestelis, si karta ramus tik "Vasara" partempe truputi benzino is KUPUSTU miesto elektrines....tie tai tempia viska ka randa. Uzduotis keiciasi, judam i pasala. Ir pragulim pasaloje apie valanda, kol sukileliai zuja aplink :) Ir isakymas sturmuot miesta (PAGALIAU !!!) Alfa skyriaus morale pakyla iki debesu ir kariai atrodo skrenda i ataka. Susijungiame su Legionieriais ir Malio kariuomene ir sluojam PMC ir Sukilelius is miesto... Pasakysiu, kad tikrai nebuvo lengva (aciu priesams uz tai). miestas musu, su visais tuaregu karaliaus issidirbinejimais ir vienu "juodaodziu" ikyriai prasanciu pirkt is jo paveiksla... Pagaliau, Malio veliava iskelta,  isdestyta gynyba, nupirkta amunicija is prekeiviu uz 4000 franku (jie ten visai Ach.....) ir pastoviai besikeicianti info is HQ apie puolimus ir pan. Sukileliai, tai sen tai ten vis pakandzioja mus. Malio kariuomenes vadas irgi nerimsta, jam oro uosto reikia (beje mums irgi) o duot zmoniu nera is ko. Kas 200, kas 300. Alfa irgi sumazejus, bet nezenkliai. Malio kariai nusprende papildomai irgi isigyti amunicijos ir gavo kulku, bei granatu atgal :D malio Kariuomene 0 - 1 Prekeiviai.  Na ir likus 10 minuciu iki pabaigos, man bederinant info su HQ isgirstu "reikejo paveiksla nupirkt" Gaunu peili i nugara....Alfa vadas out.... :D  

Bendrinant, Alfa sudirbo gerai. Beretes visas parvezem namo! 

 

Dar karta aciu uz gerai praleista laika. 

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

"PRIE SUKILĖLIO BUVO GERIAU" :)

 

Dėkui organizatoriams už dar viena puikia airsoft šventę. Dėkui dalyviams (bet ne visiems) už puikų žaidimą.

 

Šiais metais vėl žaidėme už Tuaregus Civilius gyventojus. Tik šį kartą pagal organizatorių planą ir iškeltas užduotis rūpinomės tik savo šikna. Dėl to nejautėm jokio prielankumo nei sukilėliams, nei Tuaregų Karaliui, nei Legionui o ir savo draugais kaimiečiais labai nepasitikėjom - jautėm kad kažką slepią, kažką nutyli. Žinoję apie šaukinį "Vasara" tikrai būtume mielai pardavę informaciją Sukilėliams :P

Tad taip ir gyvenome kaip išmanome sukomės visaip kaip galėjom. Tikrai prie sukilėlių valdžios jautėsi laisvas judėjimas. Jie buvo daug labiau sukalbamesni, galima buvo ir prekiauti ir pajuokauti. Tad pradžioje visai nesunkiai užsidirbom ir pinigų ir šratų. 

Tarp kitko narkotikais prekiauti visai neketinau tačiau žaidimo eigoje į rankas pakliuvo keletą paketų, tai kaip sakoma progos nepraleidau pasipelnyti ir čia.

Žodžiu vsio šlo po planu, kol nesutikau Malio kareivių. Tokie rūstus visai į kalbas neina, o ir veidai juodai nedažyti. Susidarė toks įspūdis kad ne Malio kariuomenė o Prancūzų spec nazas  juodom beretėm apmautas. Any way nepaėjo man korta su jais :) nenorėjo bendradarbiauti, o butų galėję vėliava gauti (už pinigus aišku) tapačią kur Jonny nusinešė. Tai va Malis figuški jum. Beje skola ne rona - neužgis. 1000 lyru iš jūsų <_>

Tai va tamsūs debesis pradėjo tvenktis virš mano galvos, kol Malio kariuomenė mane tardė, Tuaregų karalystėje kalėjimą statė. O aš tai nieko nežinojau. Grįžtu nieko neįtardamas į miestą o ten mane maloniai į narvą palydį. Kaltinimus iškelia Legionui informaciją pardavinėji,  narkotikus pardavinėji. Dėl informacijos Legionui nebuvo labai didelių įrodymų o va su narkotikais praščiau; pusei miesto buvau pirkti pasiūlęs :blush:

Sakau: neprekiauju,  sakau Malis visą prekę sušniojo, dar ir skoloje liko. Netiki manim nors tu ką. Visa laimė gerų bendražygių dėka buvau išvaduotas ir teko nešti autus į kaimą. Ten reikalai pradėjo taisytis. po kiek laiko ir Tuaregų karaliaus buvau amnestuotas. Vėl galėjau laisvai veikti.

Pirma diena baigėsi kaime, kur sau ramiai sėdėjom, visai atvirai be jokių priedangų, gerai apšviestoje vietoje. Kalbėjom garsiai, visas kaimas skambėjo. Kaip sakant agresijos neskleidėm ir pavojaus niekam nekėlėm. Buvom lengvas grobis - tą žinojom, galvos sau nesukom.  Žinoma kažkas pagundai neatsispyrė ir nesunkiai išsirikiavo prieš mus. Mes nieko net nepastebėjom o ir negalėjom nebent būtų visiškai susifeiline. Todėl kad nušovėt mes ir nepykom. Bet Chebra laikyti specialiai serija po to kai aiškiai iškelta ranka ir sako kad pašautas. Tai visiška nepagarba oponentams. Buvo lesama specialiai. Labai gaila kad neišdrįso didvyriai ateit į šviesą susirinkti šratų ir pasirodyt kas tokie. Tad taip ir paliksim....

Sekanti ryta moralė buvo žema, sunkiai sekėsi motyvuoti save kažką daryt, na bet po karštų pusryčių ir puodelio kavos, sukurpėm veiksmų planą ir išsiruošėm į miestą linksmai leist laiką. Ačiū Kaktusai ten mieste buvai super, o pasiruošimo lygis fantastiškas. Tas bajeris su dresiruota žuvyte - nužudė vietoje :lol: :lol: :lol: Na o artėjant valandai X pastebėjom kad mieste darosi nesaugu ir Legiono puolimo geriau palaukti kur nors kitur o jau po to ateit palootint sužeistųjų.

Legionui perėmus miesto kontrolę gyvenimas pasidarė nebe toks lengvas. Leidimą parodyk. Pasą parodyk. Viska jam rodyk tik mokėt užtai nenori. Kažkaip vienpusiai santykiai gaunasi  :huh:  Tad niurzgėdami ant Legiono traukėme į kaimą. Kur pakeliui švystelėjau granatą - Legionui tai nepatiko. Pasirodo ten kažkoks legionierius tupėjo ir granata pas jį nusileido :blink: ko pasekoje buvau sužeistas o vėliau ir suimtas.

Viešnagė Legiono SPA buvo šalta ir nejauki. Tradiciškai Legionieriai per daug į kalbas nesileido ir tartis nenorėjo. Tad teko vėl kurti grandiozinio pabėgimo planą. Prasidėjus sukilėlių kontratakai man pavyko įkalbėti legionierius paduoti man kėdę. Kurią pasinaudojus pavyko išlipti pro langą. Bet tai nebuvo taip paprasta, kitoje lango pusėje vyko susišaudymas tarp legiono ir sukilėlių. Tad į laisvę teko šliaužti užpakalį prispaudus prie žemės :).  Tai va nusprendžiau kad Kupustu regione man labai nesaugu ir kol viskas aprims reik Lėkti pas babutę į kaimą truputi pailsėti :D

 

Taigi Ačiū dar karta visiems už geras emocijas ir gerai praleista laiką.

 

P.S. parašykit PM pas ką liko mano peilis.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

B.C.W. komanda taipogi dėkoja Shadow Stalker ir visiems kas prisidėjo prie šiuo nuostabaus renginio!!!
Žaidimas buvo superinis, kaip burio vadas žaidžiau pirma karta - AČIŪ mūsų vadui Seniui už suteikta man pasitikėjimą. Didelis AČIŪ mano pavaduotojams Che Guevara ir Tankui, buvo malonu kautis kartu. ALFA, DELTA, BRAVO ir KONVOJUS- vyrai jus geriausi ;) :) :excl: :excl: :excl:

 

Vienintelis negatyvus įvykis per žaidimą: turėjome tikra komandos nario Taranto stipru čiurnos raiščių patempimą teko važiuoti į tikra Ligoninė- po 2-3 savaičių pradės bėgioti.

 

Iki 2018 m., ... Legion V

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki.

Ačiū orgams už žaidimą. Viskas pasiseke.

 

Taip pat ačiū Shamanui ( ar kas jis ten toks buvo), kuris nepamiršo, kad belaisviai taip pat nori valgyti ir Legionieriams supratingai leidusiems nueiti į būdelę.

 

Miesto gynyba buvo fun. Zodziu laukiam kitų metų

 

Buvo fun.

Linkėjimai.

 

Shtrych

S8PMC

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

3ef9a55b23605c0085be1e2acfb6d316658.jpg

SECTION8 PMC
(S8PMC)
United States - United Kingdom
Cell "Kupustu"
CellOP: Uno Walberg
Client: Shadow Stalkers Corporation
 
D:20170910
DD:20170908+2
Loc:classified
RelD:20170911
Con:none
RelCon:immediate release
 
 
 
 
20170908
##penktadienis
Į regioną atvyko nedidelė samdinių grupė, kurios užduotis buvo užtikrinti sklandų pagrindinių pajėgų įsikūrimą sekančią dieną, išžvalgyti AO bei nustatyti OPSEC gaires. Operacijai buvo išnuomotas kambarys vietiniame viešbutyje už ypač palankią kainą sutarties užtikrinti įstaigos saugumą ir tvarką joje pagrindu.
 
20170909
##šestadienis
Rytą atvykus korporacijos atstovui (SA) ir gavę statinę sutartą sumą, ėmėmės SA ir objekto apsaugos. Viešbutyje be mūsų veikė viešai prieinamos SPA paslaugos, kas apsunkino SA apsaugą bei padidino grėsmių tikimybę. Taip pat, viešbutyje buvo įsikūręs Žurnalistinis korpusas, kurio saugumas mūsų nebuvo laikomas prioritetiniu, tačiau, pateko į AO ir OPSEC ir personalo resursų tam skyrėme.
PERSEC situacija buvo labai sudėtinga - daugybė karinio bei civilinio kontingento viešbučio viduje bei jo prieigose. Kiekviena akimirka žadėjo nemalonų siurprizą tiek iš nepirmą kartą matomų asmenų, tiek iš vis naujų interesantų. Tinkamas mūsų personalo paruošimas užtikrino korektišką bendravimą bei elgesį su vietos asmenimis neįžeidžiant vietos tradicijų bei nepažeidžiant vietos įstatymų. Tai leido išvengti konfliktų su vietos pajėgomis bei civiliais gyventojais.
 
Oficiali mūsų kompanijos pozicija buvo neutrali regione veikiančių jėgos karinių pajėgų, grupuočių ir jėgos struktūrų atžvilgiu.
 
Visos dienos veiklos detalizavimas beprasmiškas, kadangi jų buvo daug ir mes nuolat vykdėme įvairias užduotis - gabenome kurą miesto generatoriui, konvojavome SA į užduočių vietas, rūpinomės oro uosto veikimu bei oro transporto remontu.
Po netikėtų susidūrimų su Žaliomis bei Juodomis beretėmis (jų atstovaujamas interesas mūšio metu nebuvo nustatytas) didelių nuotolių nepatyrėme, tačiau supratome, jog regione situacija keičiasi, o mes turime ypač greitai prisitaikyti norėdami užtikrinti Korporacijos interesų apsaugą. Vėliau Legionas neigė žaliųjų berečių dalyvavimą šiame išpuolyje. 
Pavyko užmegzti santykius su ginklų prekeiviais bei kai kuriomis sukilėlių grupėmis. Amunicijos kainos mums nebuvo aukštos, tačiau, teko riboti išlaidas planuojant samdinių algas, viešbučio nuomą ir kaupti seifą nenumatytiems atvejams (kas vėliau labai pasiteisino). Prekeiviai nors ir veikė mums nežinomu tikslu, tarpusavio santykiai buvo ypač dalykiški ir abipusiai naudingi.
Pavyko užmegzti santykius su RK darbuotoju/-ja (lytis įslaptinta). Palankias PPP kainas užtikrino papildomos dovanos, kas leido bintus pirkti 5 už 1000, kai, tuo tarpu, kitus mačiau perkant juos 1 už 1000. Aš žinojau, jog šis asmuo prekiauja informacija apie mus, tačiau, bintai ėjo tikrai gera kaina ir gerai kiekiais.
Apsirūpinę didelėmis sprogmenų atsargomis, amunicija, PPP jautėmės pajėgūs pakankamai ilgai priešintis ir didesnėms pajėgoms, tol, kol bus išgabentas SA. Jausdami ugnies ir finansinį pranašumą prieš oficialią valdžią, nustojome taikstytis su jų išsišokimais. Vienu metu viešbutyje buvo sukauptos milžiniškas pinigų ir aukso lobis, tada didelę grėsmę ir izoliaciją pajutome. Sustiprinome objekto apsaugą - trys kulkosvaidžiai ir nuolat budintis transportas teikė vilties atgrasyti lūterius.
Su oficialia valdžia glaudesnius santykius palaikė SA - Korporacija. Tuo tarpu, matydamas kylančias grėsmes ir neišvengiamą regione veikiančių jėgų susidūrimą, nedeklaruodamas to SA, ėmiau rūpintis šališkų pajėgų ir grupių parama Kompanijai (S8PMC). SA pozicija dėl šių ryšių buvo neigiama - tai kenkė Korporacijos įvaizdžiui, visgi sukilėliai yra teroristinės grupuotės. Legionas už tokius ryšius buvo paskelbęs išankstinę SA paiešką ir orderį sulaikyti.
Siekdami atnaujinti kasyklos darbą, kuri buvo korporacijos interesuose, prisidėjome prie bandymo ją perimti, tačiau mūšio metu praradome vieną samdinį, kuris buvo paimtas į nelaisvę. Sukilėliai kito mūšio metu paėmė į nelaisvę Legionierių, kurį sutiko atiduoti mainais į mūsų žmogų, taip grąžindami skolą už mūsų pagalbą kasykloje. Apsikeitimas nepavyko, Legionas į sandorį neatvyko. Legiono belaisvis buvo perduotas mums ir atskiru susitarimu su Legiono vadu, didelio mūšio pašonėje, sandorio pašonėje, mums visgi pavyko atgauti savo žmogų sveiką.
 
Antroje dienos pusėje jau matėme pakankamai aiškų vaizdą, kurios pajėgos mums palankios ir su kuriomis mums ne pakeliui. Kadangi, Korporacijos pajamų šaltiniai ėmė strigti, S8 turėjo persvarstyti veiklos finansavimo alternatyvas. Viena iš jų buvo ypač lengva, tačiau rizikinga finansiniu atžvilgiu - SA perdavimas Legionui už stambią pinigų sumą. Kadangi, Legiono finansinę padėtį nujautėme, finansiškai tai buvo nuostolinga. Antra, gerokai sudėtingesnė, atkurti finansavimo šaltinius ir sukaupus pakankamą pinigų sumą - visiems evakuotis iš regiono. Tai tapo sekančios dienos užduotimi.
 
Vietiniai mums bandė suklaidinti ir užsiundyti ant ginklų prekeivių, neva tai kertasi Korporacijos ir jų interesai. Su prekeiviais mes išsiaiškinome ir bendram labui sutarėme, jog jie ekstra atveju nemokamai mums aprūpins amunicija. O kilus sunkumams su vietiniais, mes šiais sunkumais pasirūpinsime.
 
Naktis buvo rami. Jos metu neoficialaus pokalbio su Legiono vadu aptarėme bendrus interesus ir išsakėme savo nekeičiamas pozicijas. Sąlyčio taškų turėjome nedaug. Vienintelis svarus - PERSEC. Išsakiau savo poziciją, jog netikėto puolimo metu nestosime ginti vietinės valdžios, bet su sąlyga, jog netektų Legionui kautis dar ir su 15 iki dantų ginkluotų samdinių grupe, norime neutraliteto bei užtikrinti saugų pasitraukimą SĄ, ginklų prekeiviams (mūsų amunicijos šaltinis), dviems sukilėliams kurie veikė kaip dvigubi agentai (vienas iš jų Italų kilmės Kupustietis) bei RK personalui (PPP). Spaudos atstovės, jau nuo pietų, buvo parsidavusios Legionui, tad jų saugumas mums mažai rūpėjo nerūpėjo visai. 
 
 
20170910
##sekmadienis
Nuo ryto mieste tvyrojo įtampa. Jautėsi miestą kontroliuojančių jėgų susiskaldymas. Mėlynkepuriai nejaukiai buriavosi miesto aikštėje. Sukilėlių mieste nesimatė. Viešbutyje įtampa buvo ypač didelė. SA nesirodė vestibiulyje, savo saugumui slėpėsi numeryje. Viešbučio apsaugą praplėtėme iki miesto ribų ir atvirai demonstravome jėgą.  Nusamdėme šarvuotį ir pastatėme prie viešbučio, kad atgrasyti potencialius agresorius. Pirmus sutiktus sukilėlius bendru sutarimu aprūpinau amunicija ir bintais, jog padėtų atkurti oro uosto darbą. 
Į miestą sugrįžus dar keliems sukilėlių būriams, vienam pasiūliau už jo sąlygas įsivesti komendanto valandą, kad sulaikyti mėlynkepurius nuo grįžimo į miestą, kadangi jie nuo vakar jau kėlė mums didelį įtarimą. Mero likimas - arba jis sukilėlių valioje, arba „laikinai nepasiekiamas“ mūsų dėka. 
Kol vyko sukilėlių pasitarimas miesto aikštėje, mieste įtampa buvo tokia didelė, jog būtų užtekę vieno šūvio, jog visi išsišaudytų. Vestibiulyje mes pasiruošėme stalus priedangai, granatos buvo rankose. Svarstėme evakuoti SA, tačiau turėjau nedidelės vilties, jog sukilėliai mūsų nepuls.
Priėjo sukilėlių būrio vadas Gisas ir pasiūlė glaudžiai bendradarbiauti - jie nuverčia merą, stato savo žmogų, atkuria kasyklų darbą ir parduoda auksą Korporacijai. Pasijutau antrą kartą gimęs.
Po šio pokalbio mieste įvyko perversmas, į kurį mes nesikišome.
Iškart po perversmo miestas buvo užpultas. Kadangi, tvirto sutarimo su Legiono vadu išvakarėse neturėjau, o puolančiųjų pusėje matėme ir juodas beretes, kurių iki šiol kelis kart jau buvome užpulti, mums liko viena kelias - gintis. SA iškart buvo evakuotas į oro uosto prieigas. PMC persimetė sulaikyti puolančiuosius nuo transporto persekiojimo. Kai transportas paliko miestą, staiga buvo susprogdintas mūsų viešbutis. Čiupome pinigus, amuniciją ir ėmėme trauktis iš miesto kartu su sukilėliais. Užsikūrė mūsų samdytas šarvuočio kulkosvaidis, kuris gerokai sulaikė ir nustebino puolančiuosius, tai davė kelias sekundes persigrupuoti ir pasipildyti amuniciją, kurios turėjome pakankamai. Tačiau nuostoliai augo, samdiniai buvo sužeidžiami vienas po kito. Mus spaudė jau iš 3 pusių. Po pasiaukojusio PMC kulkosvaidininko ugnies priedanga pavyko ištrūkti iš apsupties ir pasislėpti miške. 
Miške išsiskyrėme su sukilėliais - paspaudėme vienas kitam ranką, pažadėjome grįžti, kai valdžia bus grąžinta sukilėliams. 
Mišku saugiai pasiekėme oro uosto prieigas kur mūsų laukė SA su transportu. Čia sukilėliais vykdė persigrupavimą. Visus finansinius resursus skyrėme gelbėti samdiniams. Jokia kaina nebuvo per didelė. Už sutartą sumą Prekeiviai už miesto perdavė ginklus ir amuniciją keliems iš RK paleistiems PMC. Pastarieji surado miške gulinčius vis dar sužeistus kolegas ir juos sutvarstė. Pasamdyti vairuotojai turėjo juos atvežti, tačiau susidūrė su užkarda ir samdiniai pasitraukė gilyn į mišką. 
Kol laukėme informacijos dėl galimybę evakuoti SA oru arba sausuma, pasirodė žurnalistės. Žinodami, jog jos teikia informaciją Legionui ir siekdami apsaugoti jas nuo „sužvėrėjusių“ sukilėlių, sutalpinome jas mūsų transporte. Gavome informaciją, jog evakuacija oru gali užtrukti, o evakuotis į užsienį sausuma galime jau dabar, tačiau teks judėti per visą regioną į kitą jo galą. Susodinome žurnalistes priekyje, PMC perrengtą SA paslėpėme transporto gale, ant priekinio lango priklijavome PRESS užrašą, kurį gavome dar vakar už tam tikras paslaugas ir sulaukę pravažiuojančio pakeleivingo RK transporto paskui išsiuntime SA į evakuocijos vietą. Išvykstant sveikinome su SA, kuris mums perdavė nemenką pinigų sumą, kaip dėkingumo ženklą, jog nepadarėme to, ką visą laiką galėjome padaryti - išduoti Korporaciją. Kelias buvo pavojingas, tačiau SA iš šalies galų gale buvo išvežtas saugiai.
Grįžus transportui ėmėme rūpintis PMC evakuacija. Mums buvo parūpintas oro transportas, tačiau, oro uoste laukė pasala. Samdiniai jau buo pavargę tad pasaloje keturi buvo sužeisti. Su likusiais samdiniais, negalėdami išgelbėti sužeistųjų, nusprendėme evakuotis sausuma į užsienį. Kad Legionas ir Juodos beretės turėtų ką veikti kol mes vykdysime evakuaciją, sukilėlių puolimui nusamdėme šarvuoti su kulkosvaidžiu. Miške buvę samdiniai į užsienį turėjo evakuotis mišku pėsti.
Būdami užsienyje klausėmės žinių iš mūšio mieste. Samdinių pajėgos nebuvo didelės, tad puolimas buvo pasmerktas. Nors kovėsi narsiai ir iki galo, puolimas buvo nuslopintas.
PMC grupė, kuri buvo sužeista oro uoste, sugebėjo papirkti legiono karį, jog vieną iš samdinių sutvarstytų. Tas jam kainavo 600. Legiono algos buvo menkos, tad tokia suma už gyvybę mums buvo ypač maža. Pastarasis PMC su turimais bintais sutvarstė likusius sužeistuosius. Pastarieji, sugebėjo surinkti išsidalintus pinigus ir sumokėję dali sutartos sumos (10'000) pilotui, evakavosi oru. Mes niekada nepamirštame gero ar blogo ir visada grąžiname skolas - kompanija pasirūpino likusios sumos perdavimu pilotui jau visiems Kompanijos nariams esant saugiems užsienyje.
 
- Uno Walberg
Comanding OP
Kupustu Cell
 
- - -
Dėkojame organizatoriams, už suteiktą progą ir pasitikėjimą atliekant PMC vaidmenį. 
Asmeniškai dėkoju Mavy (SA) už pasitikėjimą.
Dėkojame visiems, kurie laikėsi interesų principo ir neišdavė tikslo, tik dėl to, jog galėjo tai padaryti - sukilėliai ir ginklų prekeiviai, taip pat vairuotojai.
Atskirai dėkojame dviems sukilėliams, kurių vienas buvo Italas, kitas Lietuvis. Netgi kankinti, nepardavė mūsų Legionui.
Dėkojame RK atstovei, jos dėka aprūpinau visą kompaniją PPP, kas leido lengvai atgyti ypač svarbiu momentu žaidimo pabaigoje.
Booking kom uždėjome 5 žvaigždutes viešbučio kuriame gyvenome administratoriui. Definately rekomendėd!
Ir visiems, kurie su mumis prasidėjo. Tikiuosi jums buvo taip pat smagu ir gera kaip ir mums.

 
 
Kelios nuotraukos iš Mauritanijos - Malio pasienio. Dar vienas sėkmingai atliktas pelningas darbas, dar vienas patenkintas užsakovas. Paslaugos brangs.
 
 
87a7473b8609c85aeea6c2542e894ddb4.jpg
 
ecbacac28b936b6fae6c03c6ef1002cd781.jpg
Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Oni grįžę namo buvo labai patenkinti savaitgaliu. Kai kuriem, tai buvo pirmas tokio lygio žaidimas, todėl kartelė iškelta aukštai.

 

Vaizdas pro Oni akinius:

Šeštadienio rytas prasidėjo sudėtingai, dėl prastos komunikacijos su orgais prieš žaidimo startą, 0900 mes vis dar neturėjome šratų. Prisiekę ištikimybę Mefisto ir nubučiavę žiedą, jau galėjome pildytis dėtuves ir judėti Kasyklos link (kasyklą saugojom mes ir YPK vyrai). Aukso kasimo darbai vyko vangiai, deja tuaregai nesutiko dirbti tėvynės labui ir atlygį gauti po aukso pardavimo, dėl to teko apmokėti šratais (nors tuaregų apginklavimas iš pradžių pasiteisino). Pasikeisdami su YPK vykdėm pietvakarinės teritorijos patruliavimą. Pirmą kontaktą su legionu gavom išėję ant (kaip tik vėliau sužinojome) airdrop‘o zonos, palikę gulėti tris beretes, pro kelią praleidome PMC autobusiuką (kurie pasirodo negavo savo airdrop‘o). Gaila, bet apie airdrop‘ą neturėjome informacijos, todėl po sėkmingos pasalos (netęsę atakos), vengdami legiono kontraatakos, grįžome į kasyklą.  

 

Taigi, be keletos kasėjų priežiūros ir aukso konvojų apsaugos, likusį laiką rūpinomės perimetro apsauga. Laukėme liegiono atakos, prie gynybos prisijungė FFF komanda. Nors puolimas buvo lauktas, tačiau veržlus ir skaitlingas, tiek mus, tiek YPK, greitai nušlavė. Kažkuriuo metu buvo nukabinta mūsų vėliava.  Reikėjo greitai vykdyti evakuaciją, į nelaisvę buvo paimta raudona beretė. Išsigydę žaizdas grįžom, kontroliavom dalį kasyklos,  tačiau strateginis objektas be vėliavos prarado savo reikšmę.                  

 

Vėliau pasaugojom oro uostą  ir keliavom gerti kavos – lengvai demotyvuoti už kelių minučių sužinojom, kad pasibaigė šeštadieninė žaidimo dalis.

 

Sekmadienis prasidėjo įdomiai, likus 30 min iki starto mūsų ramius pusryčius, apleistame pastate už miesto, sudrumstė juodų berečių nesankcionuotas šturmas (toks simbolinis žadintuvas). Pirmą ugnį gavo YPK, po to atėjo ir mūsų kambarys, Oni vyrai nepasimetė, dar neišlindę iš miegmaišių atidengė ugnį, porą nukovėm. Viskas išsisprendė be ginčų, Malio kariuomenė už šią staigmeną gavo kelių valandų baną. Pykčio nelaikom. 0900 iniciatyvą perėmus Eskadronui kartu su YPK pajudėjom į FOB‘ą (pagaliau), užėmėm, gerai koordinuoti veiksmai ir aukšta moralė leido nesunkiai įgyvendinti planą ir netikėtai pasitikti legioną. O vėliau sekė nesmagus incidentas su transportu, lauksim orgų komentaro. Pykčio nelaikom.  Atsitraukėm, pradėjom miesto apsaugą. Dar vienas nežaidybinis incidentas įvyko atidengus ugnį į tuaregų karaliaus buveinę ir man įmetus granatą, kuri pakrito po nežaidybiniais automobiliais, dar kartą apgailėstauju dėl susidariusios situacijos.

Prasidėjo miesto šturmas, kurio neatlaikėme, dalis MNLA ir PMC kovotojų atsitraukė į miškus, likusieji patraukė į ligoninę. Persigrupavę ir nusamdę technikos, nieko geriau nesugalvojom kaip tik stačiai pulti miestą, kurio nepavyko susigrąžinti. Vienintelė paguoda, jog pavyko išsaugoti Oni vado raudoną beretę.

 

Pamąstymai:

-          Teminė žaidimo aplinka ir personažai buvo pasirengę nepriekaištingai, dėl svetimšalių negaliu pasakyti, tačiau iš sukilėlių daugiau norėjosi „džihado“.

-          Privatininkų  (S8PMC) žaidybinė pusė pasirodė tikrai įdomi.

-          Atrodė, kad daugelio sukilėlių tarp jų ir mūsų lūkeščiai nebuvo pilnai išpildyti, lyg ir pritrūko lakstymo miškuose, pasalų ir terorizavimo.

-          Mano manymu, mažiau pajėgų reikėjo skirti objektų apsaugai (kadangi sukilėliams jų fiziškai apsaugoti buvo neįmanoma), o daugiau ardyti legiono ir Malio judėjimą, neprileisti jų prie strateginių taškų ir kelių. Reikėjo elektrinę įtvirtinti arba vadui bazuotis miškuose, paliekant vietinį mieste. Miestas tikrai nebuvo saugi vieta, net ir iki dantų apsiginklavusiai didžiąjai beretei. Vado netektis 2 val. per sudėtingiausius įvykius buvo reikšminga, kuomet viskas ir krito.

-          Deja neužtikrinom tuaregų bendradarbiavimo diplomatiškai, o ir įbauginti nesistengėm, taip prarasdami papildomą kovotoją arba kasyklos vergą.  

-          Ir pritrūko komunikacijos tarp vadų (gal dėl to, kad atrodėm nepatikimi, bet sedėjimas kasykloje ir bendros situacijos nematymas labai kišo koją)

 

Klausimai:

1) Visgi norėčiau sužinoti koks buvo jėgų pasiskirstymas malis/legionas vs sukilėliai ir kur pradingo FFF?

2) Ar pavyko įvesti šariato valdymą?

 

Ačiū Shadowsam, ne tik už puikų žaidimą, bet ir už pasitikėjimą jauna komanda bei svetingumą, ačiū taip pat visiem kitiem orgam, ačiū už gardų ir šiltą maistą. YPK dėkojame už lyderystę ir draugiškumą. Pasirašo Pilkas.

 

Vive la resistance!

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

De: Ministère de la Défense

À: IBK

Lieu: Bamako

 

CLASSIFIÉ

 

Nom de la mission: Intégrité

Statut: Compromis

Équipe: M. I. A.

Victimes de l'équipe: Non confirmé

Victimes civiques: Oui / Haut

Victimes ennemies: Oui / Haut

Victimes d'amitiés: Oui / Moyen

Soutien aux amitiés: Compromis

 

Principaux objectifs de la mission:

Tâche A: Recapture de la ville de KuPustu

Tâche B: Renverser le Roi éteint

 

Objectifs de la missile secondaire:

Tâche C: Neutraliser l'aéroport

Tâche D: Récupérer la mine d'or

 


[sITREP]

 

Day 1 - Diversine Malio kariuomenes komanda (8 kariai) atvyko i KuPustu provincija. Burio papildoma amunicija bei specialioji iranga turejo buti atgabenta oro transportu bei ismesta i numatyta dropzona netoli komandos randevu tasko. Komandai susiburti randevu taske pavyko tik sutemus, buvo nuspresa pameginti rasti krovini tamsoje. Krovinio paieskos metu buvo nukauti 6 ginkluoti asmenys, ju priklausimas grupuotems nebuvo identifikuotas. Tamsoje krovinio aptikti nepavyko. Padalinys grizo i numatoma MK bazavimosi vieta. Po misijos prie komandos pasijunge dar 4 kariai.

 

Day 2 - Diena pradeta nuo zvalgybos tam kad butu surinkta maksimaliai daug patikimos operatyvines informacijos. Burys padalintas i tris grandis, iszvalgyta ~80% koviniu veiksmu teritorijos. Zvalgybos metu buvo rasta amunicijos deze kurios nepavyko rasta praeita vakara. Paaiskejo jog deze smarkiai nunese i sona vejas. Arba pilotas ja ismete ne ten kur buvo sutarta. Papildomai prie atliekamos zvalgybos i Sukileliu aplinka buvo integruoti du specialiai apmokyti Tuaregu kilmes kariai, jie teike operatyvine informacija MK vadui apie strateginius objektus ir sukileliu judejima. Del gero pasirengimo ir vietiniu paprociu zinojimo, snipai sugebejo isiskverbti iki pat sukileliu vadovybes ir tiesiogiai itakojo sukileliu veiksmus savo disinformacija. Svetimsaliu Legionui atvykus i provincija ir ikurus FOB buvo susitikta su Alfa burio vadu bei atiduota visa tuo metu turima informacija. Taip pat pateiktas pasiulymas perimti kasyklos teritorija sukeliant triuksmo. Triuksmo tikslas atitraukti sukileliu demesi ir neutralizuoti oro uosta. Mobilizuotasi uzduociai buvo per pusantros valandos. Legiono kariai uzgrobe kasykla, prasidejus sumaisciai, nedidelis Malio diversinis burys neutralizavo oro uosto veikima pagrobdamas nusileidimo tako apsvietimo sistema. Malio netektis vienas suzeistas, ir vienas nukautas. Sukileliu pajegos saugojusios oro uosta taktiskai atsitrauke. Sukileliu netektys nezinomos. Kartu su oro uosto apsvietimo sistema buvo pagrobta neidentifikuota deze kuri buvo pamainyta pas Legiona i amunicija. Taip pat su vienu is legiono vadu buvo sutarta jog oro uosto apsvietimo sistema atitektu jiems jei jei islaikytu aukso kasykla iki sekancios dienos ryto, deja jiems nepavyko to padaryti. Grize po dienos darbu snipai taip pat parnese nemazai amunicijos bei pinigu. Vienas snipas pasijunge prie koviniu veiksmu, kitas paliko KuPustu regiona. MK kariu regione liko 11. Dienai einant link vakaro MK turejo perteklines amunicijos todel jautesi gan tvirtai ir pratese diversine veikla. Naktines diversijos pagainioti Sukilelius ties aukso kasykla bei miestu baigesi nesekme nes buvo nesulaukta palaikymo is Legiona ir vengta MK netekciu. Misija buvo atsaukta, deja vienas karys buvo suzeistas.

 

Day 3 - Artejant misijos pabaigai ir zinant kad likes laikotarpis yra gan trumpas buvo norima sukelti daugiau sumaisties KuPustu mieste kol Legiono kariai atvyks i FOB, tam kad FOB nebutu uzimtas. Del klaidinancios informacijos raganejimas pradetas per anksti. Ko pasekoje MK burys buvo neutralizuotas iki 10:00. FOB buvo uzimtas sukileliu ir parengta pasala Legiono transportui. Kuris panasu kad atvyko i FOB be jokios pirmines zvalgybos. MK grizus i koviniu veiksmu teritorija buvo uzimta aukso kasykla. Po kasyklos pradeta judeti link miesto. Susiderinus veiksmus su Legionu pradetas miesto puolimas. MK dirbo ties miesto vakarine bei pietvakariu dalimi. Miestas sekmingai uzimtas. Pakelta Malio veliava. netektys 4 nukauti ir 1 suzalotas karys. Tarp nukautuju buvo ir MK vadas, todel tolimesni MK darbai mieste prasidejo tik 11:45. Buvo pradeta aiskintis situacija mieste. Susitikta su naujai save paskelbusiu karaliumi. Ivertinti jo norai grizti i Malio respublikos protektorata. Taip pat susitikta su Sheichu ir ivertinti jo norai/galimybes prisideti prie KuPustu regiono grizimo i Malio respublika. Kol visi svarste galimus variantus, MK kartu su Legionu nuvyko i oro uosta paimti krovinio, taip pat buvo siulymas atiduoti pakilimo tako sviesas Legionui uz tai kad jie pades palaikyti musu ketinimus pakeisti valdzia. Legionas konkretaus atsakymo nedave. Tuo metu sukileliai pereme kasyklos valdyma be tai nebebuvo strateginis objektas. MK tikslas buvo miestas. Del itemptos ir vis kaistancios padeties buvo pasirinkta palaikyti esama Tuaregu karaliu ir ivesti bendro valdymo tvarka tam kad geriau pasiruosti pilnam regiono integravimui atgal i Malio respublika. Pagrindinis prasymas is Tuaregu buvo viesai nuzudyt prekeivius. Kadangi MK  turejo informacija jog prekeiviai dirba kartu su sukileliais ir padeda jiems. Buvo nuspresta paaukoti KuPustu regiona taikos vardan. Per pirmaji raginima pasiduoti suimtieji prekeiviai susiprogdino. Galiausiai po pusvalandzio buvo pasirasyta taika. Pries pakeliant abi Malio respublikos ir Tuaregu karalystes veliavas, buvo meginama vel suimti prekeivius, tuo kart kilo susisaudymas 2 MK nariai nukauti, prekeiviai gavo pora granatu is Legiono, ir viesos egzekucijos atlikti nepavyko. Iskilmynga minejima uzfiksavo uzsienio spauda. Deja del nezinomu priezasciu po taikos sudarymo MK pajegos buvo apsuptos ir nuginkluotos, taip pat buvo suimti ir nuginkluoti Tuaregu karaliaus patiketiniai. Legionas be jokiu paaiskinimu iskele savo veliava taip okupuodamas regiona ir primindamas prancuzijos kolonialine istorija. Malio Kariuomenes diversinio burio likimas nezinomas. Statusas M.I.A.

 

 

Parabellum komandos vardu noreciau padekoti Shadow Stalkers komandai bei viesiems prisidejusiems prie sio puikaus renginio. Visi kas nepatingejo ir idejo darbo pasirengiant zaidimui manau gavo labai daug emociju ir patirties. Butinai busime ir kitame Legiono zaidime. Pabaigai pora atskiru situaciju komentaru.

 

1. Sestadieni oro uosta puoleme vos su 10 zmoniu, tik MK. Jus visi buvote suklaidinti musu snipu jog puola ir zalios beretes ir kad musu labai daug.

2. Uz rytinuka atsiprasome, ibege i miesta pamateme zmones be akiniu bet kadangi jau buvom pradeje raganet nenutraukem renginio, visgi darbo buvo jau ideta ir dumu paleistu gaila. Tikiuosi patiko, o jei nepatiko nes sugadinome jusu saldu sapna tai dar labiau smagu. Bent jau pas mus emocijos buvo pacios geriausios.

3. Legionas iskele veliava po zaidimo pabaigos ;) tiek dejuro, tiek defakto

4. Jhonny mes nieko nepirkom pas pardavejus tai buvo tik pretekstas priartet ir juos nuginkluoti, o kas liecia 0:1 nzn kaip cia skaiciuot jei jie pirma kart susiprogdino suimami, antra kart buvo nusauti MK ir gavo granata is jusiskiu :) sakyciau 2:0 MK naudai.

5. Oro uosto mums nereikejo niekada, mus labai tenkino jo neveikimo statusas. Bet jis visgi veike nes visi visko turejo. Tai klausimas orgam kaip gi su tuo oro uostu turejo but ir ko jam reikia kad jis veiktu. 

4. Situacija FOB su transportu stebejome is VIP lozes, legiono kariai buvot neteisus, vien tuo kad granata isspirti is transporto draudzia taisykles. Cia trumpas video, deja ne viska pavyko uzfiksuoti.

 


 

 

P.s kaip ir praeitais metais komunikacija su ir viduje Legiono gavosi padrika ;)  Na bet gal tai dideles zmoniu mases problema. Bet bent jau kuopu vadai galejo tarpusavyje susiderint info, nes klausantis jusu is sono buvo facepalm ;) ir ne karta. O dar tas naivumas jog rysio nesiklausoma ir atviras kalbejimas i eteri :D sukileliam net snipu nereikejo pas jus.

 

 

 

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

 

2. Uz rytinuka atsiprasome, ibege i miesta pamateme zmones be akiniu bet kadangi jau buvom pradeje raganet nenutraukem renginio, visgi darbo buvo jau ideta ir dumu paleistu gaila. Tikiuosi patiko, o jei nepatiko nes sugadinome jusu saldu sapna tai dar labiau smagu. Bent jau pas mus emocijos buvo pacios geriausios.

 

1ce8de617a67bcfeb49a26cdbd4fc9e3360.jpg

 

Stovim gal 15 žmonių, geriam kavą, mieste nė vieno su ekipuote, tuo labiau ginklu rankoje, panos plaukus šūkuoja, prie šikano eilė, visi be akinių - jabac serija į stovinčius. Neapsikentė kažkas ir paleido granatą jums po kojomis. Iš to didelio raganėjimo, vienas tik liemenę užsidėjot.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

You will be able to leave a comment after signing in



Prisijunkite dabar
 Share


×
×
  • Sukurti naują...