Pereiti prie turinio
Lithuanian Airsoft Portal

DMR klasifikacija pagal LSB/Mobilizacija.eu limitus


Riebus
 Share

Rekomenduojami pranešimai

Jei tokia tema jau buvo ir klausimas issemtas tai labai nepykit ir duokit nuoroda nes savo jegom neradau. :) Noriu susirinkt nauja ginkla, ale DMR setupa. Kyla klausimas i kuria klase leistino greicio tokie ginklai pataiko. Ir kas apsprendzia ar jis tinkamas ar ne. Visgi tai nei snaiperis ir nei full auto karabinas. Ar tai konkreciai zaidimo rengejo fantazijos reikalas, ar tai gali buti kaip nors apibrezta pagal LSB taisykles.

 

Kas aisku del DMR: Eliminuota galimybe saudyti serijomis. OK!

Kas neaisku del DMR: Jei ginklas tikrai atitinka DMR orginala ar jis palenda po snaiperiu klasemis, jei taip po kuria 150 m/s ar 170 m/s?

Kaip apibudint kas tai yra DMR: Replika privalo buti tikro DMR ginklo idealus atitikimuo? Ar pakanka snaiperinio ginklo tech prametru savybiu kaip, vienasuvis, ginklo ilgis, optika, kojeles ir panasiai. Kaip tokiu atveju su bullpup karabinu versijom, kaip jos traktuojamos? Nes pagal ideja AUG HBAR–T turetu tikti po DMR, nes tai yra originalus DMR. O tuo tarpu bullpup SVU eina kaip snaiperio klase nors yra trumpas. Tada kaip su pvz AUG Phantom ar jis patenka po DMR ar netgi po snaiperio apibudinimu ar ne, nes tai nera originalus ginklas, tiesiog custom reikalas Airsofte, tai kaip dabar ar jis DMR ar Snaiperis, ar isvis lenda po 2 klase kaip paprastas karabinas ir negali virsyti savo klases greicio ribu. Kas tai apsprendzia?

 

Su visom prailgintom Mkem kaip irgi ne visai aisku ju modifikaciju pilna ir galima rasti atitikmeni ir sakyti kad tai DMR, nezinau ar buna kad su Mkes platforma leidzia zaisti kaip su snaiperiu. Speju ne, bet butu geriau jei butu isaiskinta kaip ten yra. Butu gerai isgirsti tu kurie organizuoja zaidimus ir vadovaujasi LSB greicio ribojimais, kaip tai jie traktuoja.

 

Is LSB greicio ribojimu:

 

2.    Bet koks........................101 – 130 m/s.........5 m.........draudžiama....be apribojimų.

5.    Snaiperiniai...................125 – 150 m/s........15 m........draudžiama......pavieniai.

6.    Snaiperiniai...................151 – 170 m/s........20 m........draudžiama......pavieniai.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Na kiek rasoma LSB (http://www.airsoftgun.lt/invision/index.php?/topic/124-tiuningo-limitai-fps-limits/ ), kiek skaiciau forume ir ieskojau pries tai apie ginklu klasifiktacija, tai  snaiperinis ginklas remesi tuom, kad turi sauditi tik pavieniais is to galima spresti, jeigu tavo DMR nuo 125ms iki 170ms, tai reiskias turi buti fiziskai panaikinta galimybe sauditi automatiniu rezimu, jeigu iki 125ms, nu tai gali turet automatini kiek suprantu su tuo paciu taikinuku. Na del klausimo i kokia patenkta i 125-150, ar i 151-170, taigi cia jau nuo tavo surinkto ginklo priklauso :D . Cia kiek suprantu padaritos atskiros kategorijos del saugiu distanciju ir saugaus zaidimo :) . Del pacio ginklo bazes na tai tiesiog kiek suprantu turi buti long range kazkoks ginklas, na vat kaip su "eMkem", M4 pagal LSB prie sniperio netinka(close range), o M16 jau tinka (long range gaunasi), M27 pilnavertis DMR ir logiskai mastant jeigu saudo pavieniais gali pritenduot i snaiperiniu klase.
Na aisku jeigu sulauktume senbuviu aktyvumo ir demesio, tai vertetu prideti dar viena klase kur pilnai tiktu DMR saligom.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Tamsta "Neox" - susilaikykite nuo komentavimo,kai akivaizdžiai pats nesuprantate koks atsakymas i žmogaus uzduota klausima. Taisykles visi esame skaite ir toks papilstymas is tuscio i kiaura "Koki pasidarei toks ir yra" "kiek suprantu paskaites ir t.t." niekam nenaudingas. Aiskiai buvo parasyta, kad norima sulaukti atsakymo is zaidimus organizuojanciu asmenu.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Ko čia nesuprasti.

 

DMR apibrėžimas kalba apie: kojeles, optika, pusiau-automatinis režimas [privalomai airsofto replikai, realiam ginkle galėjo to ir nebūti], auto eliminuotas mechaniškai, realaus analogo buvimą (afrikos vaikų gaminti netinka).

DMR greičo limitai gali būti iki 170m/s.

techniškai gali turėti DMR ir 125MS. Turėsi tokį pat saugų atstumą kaip ir tipinis AEG. Kylant pradiniam šrato greičiui, didėja saugus atstumas. Lentelė aiškiai rodo ryšį tarp M/S ir min.šaudymo atstumo.

DMR apribojimai leidžia perlipti tipinius AEG greičius.

 

Tas pats galioja ir spring/gas snaiperiams. Gali turėti boltą su 120 ar 150 ar 200. Nes boltui tarkim yra 200ms max.

 

P.S. Kas dėl H-BAR - tai jo. Yra LT padarytas vienas toks DMR iš AUG'o. Žaidė kariauk.kt žaidimuose. Ir H-BAR vamzdžiai defaultu ilgesni nei std. versijos.

 

 

Traktacija yra sudėtinga - ribojimai yra tam, kad nesusižeistų žmonės ir išlaikyti diversifikaciją ir realistiškumą.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

J.J jei viskas butu paprasta :) tai klausimu ir nekiltu bet deja nera. Ir tai kaip tu traktuoji zinoma sveikintina bet as nesu tikras kad susirinkes vamzdi uz 500 eur ir atvaziaves i game negausiu bano nes overtune ir pagrindiniai gameorgai bei siaip LSB vadai ne tik kad mano kitaip bet dar ir kiekvienas mano skirtyngai. Taip kad isaiskinimas tikrai nepamaisytu, ivestu aiskumo to as ir siekiu. Atsakymo reikia, nesupyk bet is autoritetingu zmoniu, tu kurie kazka sprendzia.

 

Plius yra dar viena tema kurios neivardinau nes ir taip jau per sudetingai cia prie alaus :) bet esme yra pvz snaiperiu kurie skirti iki 15 metru ir iki 20 metru apibudinimas ivelia neaiskumo. Jie niekaip nezymimi zaidimo metu. Ir niekas neziuri is kiek tu metru issovei. Ir jei prasausi kam zanda ar ausi, issoves is isgascio per 15 metru niekas nepatikrins kad pas tave galima tik is 20 metru ;) taip kad kuo galingesnis ginklas tuo maziau turetu buti vietos interpretacijoms. Mano galva jei tai snaiperis (turi buti aprasas ir traktuote kas tai yra) nesvarbu kokio modelio, tai tik iki 20 m ir jokiu palengvintu klasiu. O ta dabar esama zemesne klase iki 15 metru turetu mano galva buti skirta DMR, taip pat su aiskiu apibudinimu kas tai yra. Laikas bega ginklai keiciasi ir darosi vis labiau prieinami. Manau atitinkamai turetu keistis ir prisitaikyti prie realiju ir LSB reglamentas nurodantis tiuno taisykles. As tikrai ne uz greicio didinima as uz aiskuma. Pistoletu greitis turetu mano galva netgi buti sumazintas iki 100 m/s bet cia atskira tema.

 

Pameginsiu per kariauk.lt rengini pakalbinti orgus, gal kas bus aiskiau, zinoma butu geriau kad jie patys parasytu. Tema kaip ne kaip zymiai aktualesne nei dramos del stalkerio.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Brangusis, is patirties sakau, kad nuo visu $%#$^#$%^ neapsisaugosi jei pats nesisaugosi. Kad zandai nebutu skyleti - http://www.taiwangun.com/en/helmet-protection/steel-protective-half-face-mask-v-1-grey-cs?from=listing&campaign-id=19 (cia ne reklama). 

Jauciu, kad gausiu i snuki...., bet vis tiek...: mano galva, butu aiskiau ir paprasciau jei DMR skaitytusi AEG su vamzdeliu ilgesniu nei  420 mm (cia kaip pvz.), low cap apkaba, pradiniu greiciu iki 170 ms.ir sratais (pvz.) iki 0.32 g. , o spyruokliniai iki 200 m/s - snaiperiniais. Kaip rodo realiu ginklu panaudojimo praktika, tai tie patys AK-74, M4, Stayer AUG, H-BAR, G3 (AK4), L85, SVD ir t.t. yra naudojami kaip DMR.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Kai kurie galvoja, kad LSB tai kaip koks seimas leidžiantis įstatymus, kurie visiems Lietuvos airsofteriams privalomi. Ne. Tai tik platforma žaidėjams ir organizatoriams rasti vieniems kitus ir sutarti dėl kokių nors bazinių dalykų. Kiekvienas organizatorius savo žaidime gali skelbtis kokias tik nori taisykles. Maža to mes jau turėjome visą eilę net ne airsoftinių žaidimų šioje platformoje, kur taisyklių rinkiniai sudarydavo neblogą knygelę.

Tarkime pas mus Klaipėdos regione galioja nuostata, kad DMR turi būti gamtoje egzistuojančio DMR replika, šaudyti tik pavieniais ir pagal LSB taisyklėse nustatytus greičius. Jeigu kyla klausymų kas yra ar nėra DMR, tai pas konkretų orgą ir pasiklausi. Jei pas vieną orgą su savo DMR negalėsi eiti, tai nueisi pas kitą.

 

Tikiuosi nors kiek padėjau.

 

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • 2 weeks later...

Logiskai mastant DMR visu pirma turi atitikti visus airsoft snaiperio apribojimus, jei nori saudyti snaiperiui leistinais greiciais. Pagrindinis, kuriu yra fiziskai panaikinta galimybe saudyti serijomis, t.y. bandoma sumazinti rizika gauti ne viena, o daug sratu - ypac is arti. Kiti reikalavimai del optikos ir kojeliu yra islyginamieji, jei jau turi ginkla, kuris gali saudyti toliau tempk didesni sovori ir buk maziau manevringas. Ta pati logika taikoma ir kulkosvaidziams (lengvi, sunkus t.t.). O ar realaus DMR ginklo kopija ar ne... cia labiau rizika ar busi vadinamas pokemonu ar ne. Jei toks tikrai egzistuoja tada tikrai saugus, jei nera, na jei bus labai mazas trumpas, tada kai kurie organizatoriai gali pasakyti, kad neleis taves ir tiek... Minimalaus vamzdzio ilgio ir pas snaiperius nera, tai kodel turetu buti pas DMR?  

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

mAvis, kalbejom apie situos tavo mimimus momentus su Kariauk.lt/Mobilizacija.lt orgais, ir tiek jie tiek as suvokiam situacija ir poreiki labai panasiai kaip ir tu. Kaip matai man problema kelia ne nuostatos, o ju nebuvimas ;) tai ir meginu pasprest kad butu aiksumas. O kas yra kas tegul sprendzia tie kurie turi tame ekspertine nuomone zaidimu organizavime

 

Kaip bebutu mobilizacija.lt atsovai masto apie sia problema, tai zadejo pasikeitimus. Nezinau kiek greitai jie tai padarys, gal iki nauju... Bet kaip bebutu problema darosi ir ju akimis aktuali ir reikia prisitaikyt prie dienu realiju.

 

Kol kas tiek. Laukiam ziniu.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • 9 months later...

Logiskai mastant DMR visu pirma turi atitikti visus airsoft snaiperio apribojimus, jei nori saudyti snaiperiui leistinais greiciais. Pagrindinis, kuriu yra fiziskai panaikinta galimybe saudyti serijomis, t.y. bandoma sumazinti rizika gauti ne viena, o daug sratu - ypac is arti. Kiti reikalavimai del optikos ir kojeliu yra islyginamieji, jei jau turi ginkla, kuris gali saudyti toliau tempk didesni sovori ir buk maziau manevringas. Ta pati logika taikoma ir kulkosvaidziams (lengvi, sunkus t.t.). O ar realaus DMR ginklo kopija ar ne... cia labiau rizika ar busi vadinamas pokemonu ar ne. Jei toks tikrai egzistuoja tada tikrai saugus, jei nera, na jei bus labai mazas trumpas, tada kai kurie organizatoriai gali pasakyti, kad neleis taves ir tiek... Minimalaus vamzdzio ilgio ir pas snaiperius nera, tai kodel turetu buti pas DMR?  

"jau turi ginkla, kuris gali saudyti toliau tempk didesni sovori ir buk maziau manevringas."

 

Na nesutikčiau kadangi Well MB-03 be kojelių tik su optika lengvas labai o gali 200m/s :)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • 2 months later...

Na pasakysiu kaip vienas is Legion Etrangere orgu ir chronuotoju, kuris buvo rengiamas pagal LSB tiuningo limitus - jei ginklas atrodo kaip snaiperis yra tikimasi, kad niekas jo netiunino galimybei saudyti automatine ugnimi - reiskia automatiskai ziurim, kad nebutu daugiau nei 170m/s jei tai ne bolt actionas. Jei tu pasidarysi ginkla, kuris net nelabai atrodys kaip sniperis ar DMR, bet automatine ugni irodysi, kad esi panaikines -  i didziaja dali zaidimu busi ileistas. Orgai visu pirma ziuri, kad tu samoningai saugai kitus zmones ir supranti, kad pas tave yra padidinto pavojaus saltinis. Zymiai svarbiau ar turi pistoleta, o ne ar ginklas turi realu DMR atitikmeni.

Siais laikais su quick spring change mechanizmais pasikliaujama zaidejais - kito pasirinkimo tiesiog nera. O konfliktai, kuriu laimei buna nedaug yra sprendziami pagal aplinkybes, kartais ir chronuojant. Realiai viena karta pagautas cheatinant uzsidirbsi probemu ilgam.

 

Bet kokiam DMR projektui naikinciau automatines ugnies galimybe ir geriausia jei tai asikus automatines ugnies zenklo nebuvimas (dar geriau, jei pradinis AEG jos nuo pat pradzios neturejo), visa kita savo paties nuoziura realistiskumui. Svarbiausia laikytis saugaus atstumo ir geriausia pasilikti saugumo marza. Galvoti reikia paprastai, taisykles yra tam, kad nieko nesuzeisti, jei nieko nesuzeisi niekas taves neklausines, o ivykus suzeidimui su bet kokiu ginklu dazniausiai yra gilinamasi kas ir kodel ir dazniausia priezastis yra saugus atstumai...

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • 4 years later...

Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

You will be able to leave a comment after signing in



Prisijunkite dabar
 Share

×
×
  • Sukurti naują...