Pereiti prie turinio
Lithuanian Airsoft Portal

PARTIZANAI 1.6


olegas
 Share

Rekomenduojami pranešimai

PARTIZANAI 1.6

gegužės 21-22 d.



Grįšim į pokario laikus- tema panaši į PARTIZANAI 1.4 (http://www.airsoftgun.lt/invision/index.php?/topic/11235-partizanai-14/)

Vietą ir tikslesnė informacija vėliau.
Pasiūlymai ir pageidavimai dabar...

Vieta:
http://maps.lt/map/default.aspx?lang=lt#obj=554769;6060488;Pa%C5%BEym%C4%97tas%20ta%C5%A1kas;&xy=554748,6060531&z=5000&lrs=orthophoto,hybrid_overlay,vector_2_5d,stops,zebra

Buvusi poilsio stovykla- veiksim "apgyvendintoje" teritorijoje.

 

Atvykimas iki 2016-05-21 10.00 val.

Pradžia                              11.00 val.

Pabaiga         2016-05-22 14.00 val. (žaidimas nonstop)

 

Kaina 25 eur.

Nekariaujantiems civiliams 10 eur.

Registracija iki 2016-05-16

po 2016-05-16 visiems 45 eur.

Sąskaita:

Ignalinos jaunimo draugija "Sniego gniūžtė"

Kodas 155628112

A. s. LT117300010139715166

Swedbank 73000

Paskirtis: "dalyvio įnašas"

 

Pusių forume nenurodyti- pageidaujamą pusę pranešti PM arba e-mail. garejevas@gmail.com

 

Yra galimybė pradėti penktadieni 2016-05-20

Pasidalinam teritoriją

Apsitvarkom

Įsikūriam

Kolegos iš KASP praveda paskaitas, mokymus.

Šeštadienį pradedam nuo ryto ir laukiam paildymo kuris integruosis žaidimo eigoje.

 

TAISYKLĖS

 

CIVILIAI

Apranga laisva, pageidautina kad atitiktų laikotarpį.

 

Gyvena paskirtuose „namuose“. Jų tikslas yra išgyventi. Gali remti bet kurią pusę pasirinktinai arba abi puses arba nieko neremti. Jų veiklą savo nuožiūra gali kontroliuoti MGB, NKVD. Nusikaltę įstatymams griežtai baudžiami (tremtis, namo sudeginimas, mirties bausmė...) Maistą (ribotai) gauna sandėlyje, gali rinkti miške, gamina patys kaip sugeba.

Gali turėti medžioklinius šautuvus- vienašūviai, pompiniai. Būtinas ministro patvirtintas leidimas.

 

 

PARTIZANAI

Dėvi uniformą, turi slapyvardžius

 

Renginio pradžioje visi yra civiliai ir tik nurodytu atveju gali „atsirasti“ partizanai t.y. apsivilkti uniformą ir paimti ginklą bei imtis aktyvių veiksmų. Šį kartą apieškojimui apribojimų nebus. Partizanai turės savo saugomą slėptuvę ir ten laikys savo atsargas.

Partizanai yra vietiniai gyventojai ir iki bus išaiškinti mažiau rizikuoja lankydamiesi gyvenvietėje (be uniformos, žinoma). Partizanai gali veikti tiktai būriais (būrių ir partizanų skaičius gali būti ribojamas) ir kiekvienas privalo nešiotis „būrio sąrašą“ su būrio narių slapyvardžiais ir būrio pavadinimu. Jeigu sąrašas nebus rastas apieškojimo metu, suimtasis privalo jį pateikti tardytojui, praėjus 30 min. nuo tardymo pradžios.

Partizanai ginklu priešinasi okupantams ir jų primetamai valdžiai, rengia diversijas, gali gauti papildomų užduočių iš LLA (Lietuvos laisvė armijos) vadovybės.

            Vykdydami užduotys stengiasi išvengti susidūrimo su gausiomis NKVD pajėgomis.

Partizanai, nepasikeitę civilių rūbų po suėmimo ar mirties, rizikuoja būti atpažinti. Rekomenduojame turėti ne vieną komplektą rūbų.

 

NKVD

Uniforma, skiriamoji spalva raudona

 

Komisaras atsiskaito MGB, organizuoja ir kontroliuoją visą NKVD veiklą.

 

Operatyviniai darbuotojai yra ginkluoti, bendradarbiauja su MGB, vykdo „banditų ir nusikalstamų elementų“ likvidavimą, praveda „išaiškinamąjį darbą“ civiliams, organizuoja ir kontroliuoja represijų vykdymą.

 

            Kovoja su partizanais, užtikrina savo pajėgų dominavimą kuo didesnėje teritorijoje. Savo vadų ir MGB nurodymu vyko represijas „nesusipratusių“ vietinių atžvilgiu.

 

MGB

Stilizuota uniforma, skiriamoji spalva mėlyna

 

Ministras gerai saugomas, mažai keliauja. Jis tvirtina jėgos struktūrų sprendimus, nuosprendžius, kontroliuoja jų veiklą.

Tyrėjai, tardytojai po teritorija juda su apsauga, vengia pavojingų vietų ir situacijų. Pagrindinė užduotis tirti „nusikalstamų elementų“ bylas. Teikia rekomendacijas NKVD veiklai, skiria bausmes ir represijas.

 

Agentai, informatoriai gali turėti ginklus, gyvena civilį gyvenimą.

 

 

     Žmonės tikrai išmanantys, kaip įkalbėti vietinius gyventojus bendradarbiauti ir kaip aršiausią patriotą paversti „išdaviku“. Jų galia ir fantazija (paremta tikrais faktais) begalinė ir priešai (taip pat nusikaltę ar parodę nepakankamai ryžto kolegos) išbandys tai savo kailiu.

 

16 divizija

     Greito reagavimo pajėgos, siunčiamos į sudėtingiausias ir didžiausias operacijas. Atsiriboja nuo politikos, tiesiog, profesionalūs kareiviai. Vykdo tokias užduotis kaip, miško šukavimas, pastatų valymas, pasalos, draugiškų pajėgų, patekusių į sudėtingą situaciją, pastiprinimas.

    

 

KITI

 

Medikas nuima tvarsčius, tuo sutrumpindamas gijimo laiką. Tik medikas gydo lūžius.

Esant poreikiui, mediko padėjėjais gali dirbti civiliai.

Mediką išlaiko/aprūpina MGB.

 

Sandėlininkas kontroliuoja ir išduoda materialines vertybes: maistą, spec. priemones, medikamentus (bintą). Sandėlininkas pavaldus MGB. Jam padėti gali būti paskirti tremtiniai.

Maistas išduodamas kas 2-3 val. mažomis porcijomis atsitiktiniais produktais (pvz.: 1 morka arba 2 bulvės, arba stiklinė miltų, arba 20 gr. druskos).

 

GM negalioja sužeidimo taisyklės, netaikomos represijos. Kontroliuoja žaidimo eigą.

 

Sužeidimas

Bet koks šrato pataikymas. Sužeistasis negali judėti (gali būti nešamas), kviečia pagalbos. Nukraujuoja per 10 minučių. Gali nusižudyti tik susprogdindamas granatą. Sutvarsčius- tvarkingai subintuota galūnė panaudojant visą bintą, fiksuojamas laikas ir galima eiti arba šliaužti bei šaudyti. Bėgti su tvarsčiu draudžiama. Tvarstis nuimamas po 1 val., laiką fiksuojant asmens dokumente, arba praėjus 30 min. gali nuimti medikas.

Pataikius sutvarstytam dar kartą galioja tos pačios taisyklės išskyrus, kad jis nebegalės vaikščioti kol bus nuimtas bent vienas tvarstis.

MGB, NKVD tardymo metu gali „laužyti“ galūnes – sutvarsto naudodami įtvarą taip, kad galūnė nesilankstytų. Tvarstis nuimamas įprasta tvarka, bet tą gali padaryti tik medikas ir tik ligoninėje.

 

Mirtis

            Nukraujavus, sprogus granatai, sušaudžius belaisvį, „papjovus“ sužeistąjį naudojant peilio imitaciją. Sušaudoma į nugarą naudojant pistoletą ir paskelbus nuosprendį.

            Mirę keliauja į „mertviaką“ kur registruojamas atvykimo laikas ir išeinama po 1 val. arba GM nurodymu. Mirusiems draudžiama bendrauti su gyvaisiais. Iš „mertviako“ vykstama į MGB komisariatą kur išduodamas naujas asmens dokumentas. Partizanai po dokumentų gavimo 1 val. negali naudoti ginklo.

 

Belaisvis

Sutvarsčius sužeistąjį priešą, jis ištaiso ginklą ir, iki bus išlaisvintas, juo negali naudotis bei vykdo jį suėmusių nurodymus. Belaisviui draudžiama bėgti jis gali „sprukti“ eidamas, bet privalo paklusti nurodymams balsu.

Suėmimas fiksuojamas asmens dokumente ir negali trukti ilgiau kaip 1 val. (tardant 2 val.) po to MGB, NKVD paskelbia nuosprendį, partizanai - sušaudo arba paleidžia.

 

Tardymas

            Atlieka MGB paskirti asmenys. Tardymas trunka iki 2 val. Jeigu būrio sąrašas nebuvo rastas apieškojimo metu, suimtasis privalo jį pateikti tardytojui praėjus 30 min. nuo tardymo pradžios. Tardant galima neleisti gerti, rūkyti ir t.t. kol bus atsakytas bent vienas klausimas. Atsakius į 2 klausimus tardymas nutraukiamas. Partizanai su LARP dokumentais gali turėti silpnybių tam tikriems tardymo metodams. Po tardant gali būti ne tik sulaužytos galūnės, bet, atskirais atvejais galima ir netekti regėjimo, liežuvio ir t.t. iki personažo mirties.

 

Tremtis

            Trunka iki 2 val. Tremtiniai konvojuojami iki „lagerio“ už žaidimo ribos. Iš „lagerio“ pabėgti neįmanoma. Tremtiniais disponuoja MGB, NKVD jie gali paskirti užduotis ir žaidimo zonoje. Jeigu tremtinys pabėga būdamas žaidimo zonoje jis gali būti nedelsiant sušaudytas.

            Tremtinių ir belaisvių maitinimas priklauso nuo juos kontroliuojančių malonės.

Užsienis

            Teritorija kurios nekontroliuoja jėgos struktūros, ten negalioja dauguma apribojimų, partizanai ir civiliai gali prieš žaidimą ten palikti maistą, ginklus ir t.t. Jeigu eigoje sugebės ten patekti, galės pasinaudoti savo turtais. Grįžtančių iš užsienio labai lauks ir jėgos struktūros.

Draudžiama:

            Naudoti telefono ryšį (išskyrus laidinius „poliovkė“). Skambinti galima tik extra atveju. Skambinti asmeniniais reikalais galima tik nuvykus į MGB komisariatą.

            Žaidimo metu vartoti ne žaidimo metu gautą maistą.

            Žaidimo metu naudoti ne žaidimo metu gautą bintą.

 

Apribojimai:

·         Partizanai tik su low/mid. cap (mažos talpos) dėtuvėmis, partizanų naudojamų kulkosvaidžių skaičius ribotas;

·         Jokio savo maisto- abi kovojančios pusės viską turės gauti iš vietinių arba „tolerantiškųjų“ MGB‘istų rezidencijoje;

·         Pastatuose šaudoma tik pavieniais.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • Atsakymus 82
  • Created
  • Paskutinis atsakymas

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

Kiek plačiai galėsim veikti? Civilių judėjimas ten būna palyginus nemažas, bent jau automobilių

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Kokius ginklus gales naudoti kaimieciai ir jegos strukturos? Kaip bus su amunicijos ribojimu. Gal butu protinga padarytnkad bbsai butu zaidybinis elementas, kuri jegos strukturos turetu su papildymu, o partizanai galetu atimt is jegos strukturu. Patys zaidimo pradzioj turetu vienasuvius vincikus arba pistoleta su 1-2 detuvem. Taip pat butu amunicijos pristatymas/-ai, kuriam irgi gavus info, galima butu surengt pasala ir partizanam apsirupinti amunicija ir ginkluote.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Kokius ginklus gales naudoti kaimieciai ir jegos strukturos? Kaip bus su amunicijos ribojimu. Gal butu protinga padarytnkad bbsai butu zaidybinis elementas, kuri jegos strukturos turetu su papildymu, o partizanai galetu atimt is jegos strukturu. Patys zaidimo pradzioj turetu vienasuvius vincikus arba pistoleta su 1-2 detuvem. Taip pat butu amunicijos pristatymas/-ai, kuriam irgi gavus info, galima butu surengt pasala ir partizanam apsirupinti amunicija ir ginkluote.

Pritariu dėl bbs ribojimo, bet dėl ginklų nežinau, nes nevisi turi vincikus ir pistoletus. Kitas dalykas jeigu bus bbs kontrolė, tai ginklo rūšis neturi labai didelės reikšmės. Bbs galima būtų susiveikti atimant, pavagiant arba gal net ir su "užsienio" palaikymo pagalba, kai nuleidžiama amunicijos papildymas "parašiutais".

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Del vinciku, pistoletu, nemaza dalis ilgensi laika zaidzianciu, plius tu kuriem idomus Partizanai tikrai turi pistalietus ar vincikus. Cia toks pastebejimas is susitikimu zaidimuose. BBS kontrole irgi labai smagus dalykas, pvz jei NKVD ar kokia kita jegos struktura, vykdo tikrinimus ir randa bbsu pas zmogu kiseneje ar namuose, gali jau pripaisyt nelegalu ginklo turejima ar dar kokiu ten straipsniu. Idomu butu padaryt pvz balti sratai tai kaimieciams leistini "medziokliniu" sautuvu/ pistoletu soviniai, o jegos strukturu (atimami arba gaunami "parasiutais" jau kitos spalvos), vat uz tuos spalvotus jau ir "dusint". Del bbsu jau reik tartis su tiekejais, kad galetu pateikt tai ko reikia. 

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Gal vertėtų įvesti papildomą valiutą (experience points) nuo kurių skaičiaus priklausytų dėtuvių skaičius, maisto gavimas, mirties laikas ir pan dalykai - personažo levelis. Taškai galėtų didėti atliekant užduotis, mažėti kuomet kankina, miršti ir t.t

Taip pat būtų įdomu simuliuoti užsienį ( ne tik airdropais). T.y turėti pasienio sienos punktą, kurį būtų galima kirsti slapta arba legaliai, jį prižiūrėtų struktūros. Kirtus šį punktą, žmonės patektų į laisvąjį Vakarų pasaulį, perneštu informaciją, pasipildytų amunicijos, maisto atsargų, vienu žodžiu pagal istoriją.

Bendras štabas gera idėja, bet ne visi partizanai norės/ galės kovoti organizuotai. Neliečiamai kuprinei su ginklu aš irgi nepritariu.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Neliečiamai kuprinei su ginklu aš irgi nepritariu.

Čia asmeninių daiktų saugumo klausimas- ar daug kas sutiks palikti savo ginklą kelioms valandoms be priežiūros?

Kad nebūtų pernelyg lengva, prtizanai naudodami ginką, privalo devėti uniformą. Aišku, nedaug laiko užtrunka, bet jeigu jėgos struktūros dažniau patruliuotų, tikrai būtų reikalų. Kltanėnuose ne karta įkliūvo partizanai persirenginėdami.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Del virtimo viskas butu kaip ir ok, paprasčiausiai reik drausti civilių "camo" kelnes, išverstus kitelius ir t.t., t.y. civilis turi būti griežtai su civiliniais rubais, partizanas - su karine uniforma.

Del ginklu kurpinėse - 1.2 partizanuose didžioji dalis "arsenalo" pirma diena pragulėjo miške, jį saugojom, pernešinėjom, gal kelis kartus jis buvo likęs be apsaugos, bet ten buvo labai dėkinga teritorija, bet ir tai tai buvo labai nuobodi užduotis tai atliekantiems, plius nebuvo "cooldown" atgijus. Šių metų teritoja yra labai arti gyvenviečių. Nevaikščiojau aplinkiniuose miškuose, bet kažkaip abejoju, kad ten kur nors būtu tinkama vieta vadavietei (kažkos bunkeris ar, bent jau, apleistas pastatas). O palikinėti daiktų bile kur, be priežiūros, tikrai nesiryžčiau.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

1.Dėl ginklų tai pritariu, kad juos nešiotis visada nėra gerai. Kad juos paslėpti manau nėra didelė problema, tik fantazijos reikia. Pasidaryti bunkerį-slėptuvę tikrai įmanoma.

2. "Užsienis" tikrai puiki idėja, bet kaip jis materialiai atrodytų? Ar tai kažkoks ale turgus kur laisvai gali įsigyti reikiamų daiktų? Ar tai tavo automobilis?

2. Ok dėl pistoletų ir vincikų gal ir neblogas variantas(blogiausiu atveju gali ir nieko neturėti), o kaip tada būtų galima įsigyti automatinius ginklus?Originaliai dažniausiai buvo atimama iš struktūrų, bet šito manau čia niekas nedarys, tai gi lieka "parašiutavimas" arba atsigabenimas iš "užsienio".Arba galima laikyti savo slėptuvėje iki tam tikro laiko.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

You will be able to leave a comment after signing in



Prisijunkite dabar
 Share


×
×
  • Sukurti naują...