Pereiti prie turinio
Lithuanian Airsoft Portal

Dvorf
 Share

Rekomenduojami pranešimai

intro.jpg

Po metus Malį varginusio sukilimo, kurio tikslas buvo paskelbti šiaurinės šalies teritoriją (dar vadinama AZAWAD) nepriklausoma respublika, Valdžiai nelieka kitos išeities kaip tik prašyti kitų šalių pagalbos.

Į kovą įsitraukus Prancūzijos kariuomenei sukilėliai prarado užkovotus šiaurinius miestus, o tuaregų genties Nacionalinio Azawado Išlaisvinimo Judėjimas (MNLA) praktiškai sunaikintas. Mažos sukilėlių grupelės atsitraukė į šiauriniame Malyje esančią Adrar des Ifoghas dykvietę, kur tęsia partizaninį karą siekdamos pritraukti naujų kovotojų už krašto nepriklausomybę.

Prancūzų kariuomenė pradėjo operaciją, kurios tikslas sunaikinti Adrar des Ifoghas veikiančius sukilėlių likučius. 
 
Nepaisant to, kad Timbridų miestelio populiaciją perpus sudaro Tuaregai, konflikto metu jie išliko neutralūs. Tačiau tai, kad gyvenvietė yra šalia vandenvietės - daro ją strategiškai svarbia Adrar des Ifoghas regione. Jo kontrolei užtikrinti, prancūzai siunčia Svetimšalių Legionierių būrį. Humanitarinės ir kultūrinę misiją Timbriduose atliekantys Raudonojo kryžiaus atstovai, siekiant nesugriauti vietinių gyventojų taikaus nusistatymo, ir užmegzti draugiškus ryšius su užsieniečių kariais rengia draugiškas futbolo varžybas.
 

Prancūzijos svetimšalių legionas

legionas.jpg
 

LEGIO PATRIA NOSTRA
 
(Garsiausio populiarioje kultūroje karinio dalinio moto)
 
Legionieriai, ištikimi Prancūzijos respublikos karo šunys, vėl Afrikoje. 
Kariai, garsėjantis griešta disciplina ir aukšta moralė bei surinkti iš viso pasaulio kampelių taikos palaikymo misijoje.
 
Legionieriaus garbės kodeksas:
 
"Legionieriau, tu esi savanoris tarnaujantis Prancūzijai ištikimai ir garbingai.
Kiekvienas legionierius yra tavo kovos brolis nepriklausomai nuo jo rasės, tautybės ar religijos. Tu jam parodai tokį patį solidarumą, kuris sujungia šeimos narius.
Pagarba tradicijoms, pasišventimas mūsų lyderiams, disciplina ir vadovavimas yra mūsų stiprybės, drąsa ir ištikimybė mūsų dorybės.
Pasidiždiavimą savo tarnavimu tu parodai visada vilkėdamas nepriekaištinga uniformą, visada pagarbiu bet santūriu elgesiu ir švariais barakais.
Kaip elitinis karys tu įtemptais treniruojies, prižiūri savo ginklą kaip pati vertingiausią daiktą ir visada palaikai fizinę formą.
Tavo misija yra šventa, ją reikia įvykti iki galo ir jeigu reikia kovos lauke rizikuok savo gyvybe.
Tu kovoji su aistra, bet be neapykantos, gerbi savo nukautą priešą ir niekada nepalieki savo žuvusiujų, sužeistų ar ginkluotės."
 
Svetimšalių Legiono tikslai:
  • Taikos bei tvarkos užtikrinimas atsakomybės rajone
  • Sukilelių indentifikavimas ir sunaikinimas
  • Patruliavimas apgyvendintoje teritorijoje
  • Blocposto bei kitų sargybų vygdymas
  • Kareivinių režimo palaikymas bei kita rutina
 
Žaidejai: Tik komandos (į legioną merginos nepriimamos), garnizonas iki 50 žmonių
Apranga: Fullcamo, privaloma zalia berete
Ginkluote: Galima naudoti visa turima ginkluote bei amunicija kuria isdave intendantas
 


 

Tuaregai

tuareg_s.jpg
 

Tuaregai – Afrikos tauta, gyvenanti Saharos dykumoje, sudaranti ~10% Malio populiacijos. Jie priklauso europidų rasei, nors dėl aktyvių kontaktų su šiaurės Užsachario Afrikos tautomis, tarp tuaregų pasitaiko ir negridams būdingų veido ir odos bruožų. Žymiausias jų apyvokos daiktas yra tagelmustas, indigu dažytas veido apdangalas. Visuomenė yra griežtai pasidalijusi kastomis pagal atliekamą darbą. Didžioji dalis tuaregų šiomis dienomis yra sėslūs žemdirbiai arba klajokliai gyvulių augintojai. Turėdami stiprų identitetą jie, aktyviai saugodami savo nepriklausomybę, neretai įnicijuoja sukilimus.
 
Žaidėjai: komandos ir LSK, gentainių iki 25 žmonių
Apranga. Būtinas melynas tagelmustas (mėlynas turbanas)
Ginkluote: Ribotas šovinių skaičius

 


 

Mandingai

Mandingai.jpg?m=1436666806
 

Mandingai - tautų grupė Vakarų Afrikoje. Visų mandingų atsiradimas siejamas su Malio imperija, todėl jie net ir dabar sudaro ~22% Malio populiacijos. Mandingų ekonomika paremta ryžių, žemės riešutų, sorų auginimu. Visuomenė susiskirsčiusi į kastas, luomus, kurie kildinami iš Malio imperijos. Tarp mandingų daug pirklių ir amatininkų. Visi mandingai išvystė ypač aukštą muzikinę ir žodinių pasakojimų kultūrą, todėl jų dainiai (dželi) nuo senovės užėmė labai aukštą vietą visuomenėje.
 
Žaidėjai: komandos ir LSK, gentainių iki 25 žmonių
Apranga. Dalinis/pilnas rudas veidų išdažymas, futbolo sirgalių aprangos akcentai.
Ginkluotė:Ribotas šovinių skaičius.
 


 

Sukilėliai 

sukileliai_s.jpg
 

Didžioji dalis sukilėlių yra gerai paruošti, patyrę kovotojai savo žinias įgiję kaudamiesi už Libijos armiją.
Į konfliktą įsikišus Prancūzijai, Nacionalinio Azawad Išlaisvinimo Judėjimo ir Malio kariai sudarė taikos sutartį. Tačiau aršiausi kovotojai pasitraukė į Adrar des Ifoghas dykvietę, kur mažomis grupelėmis tęsia partizaninį karą. Su savimi partizanai nusitempė nemenką ginklų arsenalą, kurį atsitraukdama iš Azawad regiono paliko Malio armija. Tikėtina, kad regione yra  dar nuo praeitų Tuaregų sukilimų likusių ginklų atsargų, kurias partizanai gali panaudoti naujų kovotojų paruošimui.
Manoma, kad Timbridų apylinkėse veikia NMLA Generolo ir kelių jo leitenantų grupė. Partizanai sieks užvaldyti visas regiono vandenvietes ir burs kovotojus naujam karui už Azawad nepriklausomybę. 
 
Žaidėjai: Viena LSK komanda iki 5 žmonių (1 generolas ir 4 leitenantai)
Apranga: Kamo, privalomos raudonos beretės.
Ginkluotė: Pilna ginkluotė, ribotas amunicijos kiekis.
 


 

Raudonasis kryžius (IFRC)
International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies (IFRC) 

raudonask.png
 

Raudonojo kryžiaus Malyje tikslas - apsaugoti žmogaus gyvybę, sveikatą ir orumą, skatinti tarpusavio supratimą, draugystę, bendradarbiavimą ir pastovią taiką tarp tautų ir kitų etninių grupių.
 
Raudonasis kryžius mieste yra įsteigęs ligoninę. Judėjimas nedaro jokių išlygų pagal nacionalinius, rasinius ar klasinius požymius, pagal religinius ar politinius įsitikinimus. Raudonojo kryžiaus ligoninėje yra atliekamos operacijos, sveikatos patikrinimai, vakcinuojami gyventojai. Organizacijos nariai aktyviai užsiima žmonių sveikatos, higienos bei lytiniu švietimu, medikamentų išdavimu.
Veikla neapsiriboja vien gydymų - dažnai sužeistųjų nepavyksta išgebėti, o esant nehigieniškoms Malio priemesčių ir miesto sąlygoms ligos gali plisti žaibišku greičiu, todėl raudonojo kryžiaus atstovai užsiima ir lavonų išgabenimu iš teritorijos.
 
21a. organizija taip pat pripažįsta, kad žmonių gerovė priklauso ne tik nuo fizinės, bet ir dvasinės sveikatos, todėl šalyje organizuoja ir kultūrinius projektus, skirtus pakylėti gyventojų dvasią. Legiono atvykimo į regiona proga yra rengiamas Futbolo turnyras "Santarvė", kurio tikslas parodyti, kad visi žmonės yra vienoje pusėje ir galima gyventi taikiai.
 
Raudojo kryžiaus ligoninė:
  • Yra mertviakas
  • Išduoda gydymo priemones (bintus)
  • Gydo sužeidimus (nuima bintus)
  • Kviečia žmones vakcinuotis nuo pavojingų ligų (to nepadarius gali grėsti sankcijos, kaip kvarantinavimas, kol bus atlikti kraujo ir kiti tyrimai)
  • Teikia humanitarinę pagalba maistu
  • Lanko vietinius gyventojus, teikia prischologines konsultacijas ir pagalba, atlieka testus
  • Rengia paskaitas sveikatos saugos temomis
  • 10 Raudonojo Kryžio darbuotojų


 

 

 
Organizatoriai:

balu.png               ss_mazas.png
Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose


LEGION ETRANGERE II: ligne blanche

REGISTRACIJOS INFORMACIJA

 

Data: 2015 rugsėjo 12 - 13 dienos

Vieta: Ex-Bridų karinė bazė, Šiaulių raj. 

Žaidimo lygis: Konfliktas


 

Atvykimas: 2015-09-12 0900

Pradžia: 2015-09-12 1100

Pabaiga: 2015-09-13 1300

 

Žaidimas vyksta nenutrūkstamai (nėra ramybės fazės). Miegoti būtina su apsauginiais akiniais.

 

Vieta: Ex-Bridų karinė bazė, Šiaulių raj. 

 

Dalyvio parama žaidimui įgyvendinti:

Pavieniams dalyviams - 29Eur

Komandoms bent su keturiais dalyviais - 27Eur vienam asmeniui (būtina mokėti vienu pavedimu).

Dalyvių skaičius ribotas.

 


 

Registracija: El.paštu registracija@shadowstalkers.lt nurodant:

1. Nick‘ą, arba komandos pavadinimą ir dalyvių nick‘us. Registruojantis kaip komanda - siųsti registraciją iš vieto el. pašto.

2. Nuorodą į LSK anketą, arba komandos narių sąrašą (būtinos nuotraukos su gerai matomais snukučiais, nuotraukas prisegti prie laiško)

3. Kontaktinius duomenis (el.pašto adresas, telefonas, skype...)

4. Pageidaujama pusė

 

Registracija vyksta iki 2015-08-16 2300

Apmokėjimas vyksta iki 2015-08-21 1800

 

Rekvizitai bus išsiųsti patvirtintiems dalyviams.

 

Klausimus galima užduoti adresu: stabas@shadowstalkers.lt

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Specifinės žaidimo taisyklės neapibrėžtos bendrose LSB taisyklėse:

 

Sužeidimai ir gydymas

Kiekvienas bbs, pataikymas į bet kurią kūno ar ekipuotės dalį skaitomas sužeidimu.
Sužeists žaidėjas, lieka sužeidimo vietoje, užsideda raudoną liemenę ir šaukiasi pagalbos (žodžiu, per raciją, mobiliuoju telefonu). Laukia tol, kol atvyks pagalba.
Sužeistąjį galima evakuoti. Evakuacija vykdoma betkuriam sveikam žaidėjui apkabinus sužeistąjį, abu keliauja į ligoninę arba iki artimiausio gydytojo.
Sužeistąjį vieną kartą galima pagydyti Pirmosios Pagalbos Paketu (PPP). PPP galima gydyti tik vieną kartą sužeistą, t.y. jei žaidėjas jau turi užklijuotą PPP, jį būtina gabenti į ligoninę. Gydyti PPP gali bet kuris žaidėjas. Užklijavus PPP žaidėjas gali tęsti žaidimą iki antro pataikymo. Kai į PPP pagydytą žaidėją pataiko antrą kartą, jį pagydyti gali tik daktaras, ligoninėje. Daktaras (gal ir RK asistentas) gali bet kuriuo metu atlikti gydymą ir nuimti PPP.
Sužeidimus gydo daktarai, kurie yra RK. 
• Į ligoninę pristačius sužeistąjį, daktarui pateikiamas jo pasas. Jei sužeistasis ar jo palyda yra ginkluoti, iš jų atimami ginklai ir amunicija.
• Daktaras atlieka tyrimus ir nustato diagnoze. Pase atžymi ar sužeistasis jau gydytas PPP, sužeidimo diagnozę ir išgijimo laiką. Pasą pasilieka sau, sužeistajam paskiria gydymą.
• Daktarui uždėjus gydymo priemones, sužeistasis paleidžiamas į slaugymo skyrių, kur ligonis laukia savo gydymo pabaigos bendraudamas su kitais ligoniais, žaisdamas kortom ar pan.
• Atėjus ligonio išgijimo laikui, daktaras pakviečia ligonį, nuima gydymo priemones ir pase pažymį kad gydymas baigtas. Ligoniui atgavus pasą, jis gali grįžti į žaidimą sveiku žmogumi.
Diagnozes ir gydymo pabaigą nustato tik daktarai, mesdami sužeidimo kauliuką. Daktarai yra iš anksto priskirti žaidėjai, turintys sužeidimo kauliuką.
PPP nuimti gali ir paprastas RK darbuotojas. PPP nuėmimui pritaikomas 5 minučių nepertraukiamas gydymas, kurio metu sužeistasis negali nieko daryti. Vienu metu RK darbuotojas gali vykdyti keletą PPP nuėmimo gydymo procedurų.
Diagnozės, ir gydymo trukmė:
PPP  - 5 min
Galunių sužeidimai  - 15 min
Pilvas – 30 min.
Krutinė – 40 min.
Pilnas kūno ar galvos sužeidimas– 60 min.

Ginklai ir amunicija
Žaidime amunicija yra ribojama. Galima naudoti tik organizatorių išduotą amuniciją
BBS pateikia organizatoriai. Savo BBS naudoti negalima. Jei turite ginklą, kuris veikia tik su Jūsų kruopščiai, pagal bobutės receptą išvirtais šratais – prieš atvykstant į poligoną susitarkite su organizatoriais dėl jų naudojimo ir pateikimo.
Malio įstatymai draudžia nešioti ginklus, todėl kiekvienas vietinis gyventojas su ginklu prilygsta nusikaltėliui.
Gumines peilių imitacijas galima naudoti be apribojimų.
Amunicija gali būti atimti kito žaidėjo. Jei nenukautas žaidėjas, paprašo nukauto žaidėjo atiduoti BBS, ginklus, granatas, nukautas žaidėjas privalo atiduoti visus tuo metu turimus bbs (įskaitant tuos, kurie yra žaidėjo dėtuvėse) granatas, kitus žaidybinius daiktus. 
Amuniciją BBS, galima nešiotis tik dėtuvėse. Negalima turėti maišelio BBS kuprinėje, kišenėje krepšelyje ir t.t. Laisva amunicija ir ginklų žymekliai turi būti laikomi Jūsų grupuotės amunicijos dėžėse. Išskyrus tuos atvejus kai ji yra atimta iš kitų žaidėjų ir transportuojama į Jūsų amunicijos dėžę. Pildytis dėtuves galima tiktais prie amunicijų dėžių, naudojant jose esančius BBS.
Granatos tik išduotos organizatorių.
 
Vandenvietė.
Vandenvietė yra prūdas prie Timbridų miestelio
Vandenvietėje per 15 minučių prisikaupia 1l gyvuliams tinkamo vandens
Vandenį galima paimti bet kuriuo metu, jei tik jo yra prisikaupusio.
 
Gyvulininkystė
Abi gentys verčiasi gyvulininkyste ir turi po nustatytą kiekį galvijų,
Galvijus būtina girdyti vieną kartą į tris valandas po 1l vandens kiekvienam galvijui
Per tris valandas pagirdytas galvijas duoda po 0,66l "pieno"
Gyvuliai privalo būti laikomi ganykloje (atviroje pievoje), kitaip neduos pieno
Pieną superka RK, už pinigus, maistą, PPP
Gyvulius galima pagrobti, persinešti į savo ganyklą
 
Beretės:
Beretes privalo nešioti Legionieriai (žalias) ir Sukilėlių vadai(raudonas).
Beretę galima atimti tik iš nukauto žaidėjo. Jei nenukautas žaidėjas paprašo nukauto žaidėjo atiduoti jam beretę, šis privalo paklusti.
Beretės yra Legionierio garbės simbolis, praradus ją Legionierius užsitraukia nepagarbą ir yra baudžiamas.
Beretė yra Sukilėlių vado valdžios simbolis. Praradę beretę, sukilėliai praranda vieną iš vadų. Jei Sukilėliai praranda visas beretes – Sukilėlių judėjimas regione sunaikinamas.
Beretes galima atkovoti arba išpirkti.
Legionierių beretes Sukilėliai mielai maino į ginklus. O Legionieriai dosniai atsilygina už Sukilėlių vadų beretes.
 
Apieškojimas
Apieškomas žaidėjas pasirenka kokiu būdu jį apieškoti: arba nurodo, kad yra apieškotas, atiduoda visus žaidybinius daiktus ir traktuojama, kad jis negali naudotis ginklais. Arba laidžia realiai jį apieškoti, paliekant galimybe naudotis tuo, ko apieškojimo metu nebuvo rasta.
Apieškojimo taisyklė galioja ir berėtėms.
 
Pasai
Kiekvienam žaidėjui išduodamas pasas, kuriame nurodomas žaidėjo nikas ir tautybė.
Pasą, viso žaidimo metu privaloma turėti su savimi.
Pasas yra sužeidimo kortelė, turi būti pateikta Raudonojo Kryžiaus ligoninėje.
Pasą privalu parodyti Legionieriui paprašius. Jei žaidėjas neturi paso, legionierius galį jį suimti.
 
Transportas
Žaidime bus naudojamas dviejų rūšių transportas: karinis ir civilinis
Karinį transportą naudos legionas. Į jį šaudyti galima. Iš karinio transporto galima šaudyti tik jam nejudant.
Civilinį transportą naudos Raudonasis Kryžius ir užjūrių prekeiviai. Į ir iš civilio transporto šaudyti draudžiama.
 
Futbolas
Rungtynių trukmė: du kėliniai po 10 min. su 10 min. pertrauka. 
Aikštėje komandą sudaro 5 žaidėjai, vienas iš jų yra vartininkas. Komandą gali sudaryti iki 25 žaidėjų, keitimų skaičius neribojamas, keitimo metu žaidimas nestabdomas. 
Užėjus kamuoliui už vartų linijos, vartininkas kamuolį įveda ranka. 
Atliekant laisvą smūgį, keliant kampinį, įvedant kamuolį iš už šoninės linijos priešininkų komandos žaidėjai privalo išsidėstyti ne arčiau kaip 3 m nuo kamuolio.
Baudos skiriamos už: stumdymąsi, laikymąsi, spardymąsi, spjaudymąsi, apsivardžiavimą, keiksmažodžius, 
Rungtynių metu visos pražangos fiksuojamos kaip laisvi smūgiai, išskyrus pražangas baudos aikštelėje. Už baudos aikštelėje besiginančios komandos padarytą pražangą skiriamas 9 m baudinys.
Žaidėjas, kuriam buvo parodyta raudona kortelė, šalinamas iš aikštės iki rungtynių pabaigos ir keičiamas kitu žaidėju.
Laimi komanda įmušusi daugiausiai įvarčių Jei žaidimo metu neįmušamas nei vienas įvartis, ar abi komandos įmuša po vienodą skaičių įvarčių, nugalėtojas nustatomas mušant baudinių seriją. Seriją sudaro po 3 baudinius. Jei baudinių serija išaiškinti nugalėtojo nepavyksta, baudiniai mušami iki pirmo nepataikymo.
 
Trofėjus
Žaidimo metu, vietiniai gyventojai gali gauti trofėjų.
Trofėjus turi būti eksponuojamas kaime. Jei gyventojai jį mato - kylą jų moralė, jie geriau dirba. To pasekoje gali būti didesnis derlius.
Gandas apie trofėjų sklinda po visą pasaulį, tad susižavėję fanai gali atsųsti trofėjaus genčiai dovanų.
 
 

 

D.U.K:

 

Klausimas: Ar galima užduoti klausimus?

Atsakymas: Taip.

 

Ar reikia galvijus pasidaryti reikia patiems Tauregams/Mandingams?
Ne. Galvijus suteiks organizatoriai
 
Žaidimas vyks ir naktį, kur žaidėjai galės pamiegoti?
Pasirūpinkite palapinėmis. Jos padės įkurti kaimą bei pasitarnaus kaip poilsio vieta.
 
Ar galima atisdaryti savo mini turgelį ir prekiauti?
Žinoma. Sveikintina, turgeliui gali būti net išskirtos prekybos vietos mieste.
 
Ar žaidimo metu galima gaminti maistą (pvz. kepti šašlykus, lavašus, uogienę)? Vėliau tą maistą pardavinėti?
Žinoma. Sveikintina. Stambiems viešojo maitinimo įstaigų magnatams bus išskirtos prekybvietės mieste.
 
Kur laikyti pistoleto dujas?
Pistoletų dujų nešiojimas/naudojamas nėra ribojamas.
 
Kiek laiko reikia laukti, kai esi sužeistas, kol ateis pagalba?
Sužeidimų ir gydymų taisyklėse yra numatyta, kad pagalbos reikia laukti iki tol kol, kol ją gausi. Pagalbos galima šauktis, kviesti per raciją ar mobilujį telefoną. Taip pat galima bandyti kviestis greitąją pagalbą iš raudonojo kryžiaus.
 
Kaip atimti beretę? Ar galima ją paimti iš nesužeisto žaidėjo?
Taip. Bet beretės negalima tiesiog griebti ir bėgti. Beretę turi atiduoti pats žaidėjas (t.y. kai yra apieškomas, jam grasinama ginklu ar pan)
 
Ar galima žaidėjus imti į įkaitus?
Tik pačiam žaidėjui sutikus. Žaidėjas paimtas į nelaisvę joje turi išbūti bent vieną valandą arba iki tol kol bus paleistas. Praėjus valandai pagrobėjai turi atsiklausti ar žaidėjas lieka nelaisvėje ar sustreikavo jo sveikata ir jį būtina pristatyti į ligoninę.
Areštavimas nėra suėmimas, legionas gali suimti be žaidėjo sutikimo, aišku galima priešintis, bet legionas tokiu atveju gali panaudoti jėgą (t.y. pašauti besipriešinantį).
 
Kur gali nakvoti legionieriai?
Legionieriams bus skirtos vietos poilsiui kareivinėse (pastatas). Poilsio laiką nustatys ir pateiks legiono kuopos vadas.
 
Kokie BBS bus išduodami?
0.25 SRC
 
Ar praradus beretę žaidimo eigoje įmanoma ją susigrąžinti?
Taip, jei susitarsite arba atkovosite iš pagrobėjo,
 
Ar tuaregai/mandingai gali but ginkolti ne tik pistoletais?
Taip, tuaregai ir mandingai gali turėti ir pistoletus, ir automatus. Kaip ir kiti žaidėjai, negali naudoti savo BBS, tik organizatorių išduotus bbs. 
 
Kiek žaidimo metu tuargai/mandingai gaus BBS? Ar nebus taip, kad negausiu pašaudyti?
Žaidimo lygis yra - Konfliktas. Ne šaukimas, ar mobilizacija, kuriems būdingi mėmalės elementai. Organizatoriai stengsis sukurti žaidėjams iššūkį, kurį įveikiant galėsite išnaudoti visus drilų, būtkempų ir kitų treniruočių metu įgautus įgūdžius. Jei dirbsite vienas ir stengsitės gauti kuo daugiau šratų, tai gali ir nepavykti. Jei draugiškai išnaudosite visus komandos/genties narius ir protingai eikvosite resursus - bbs dėtuvėse visada turėsite. 
Vieno legionieriaus vienos algos neužteks 100bbs nupirkti.
 
Kadangi regiono ir Timbridu miestelio gyventojai susiskirste į dvi etnines grupes Tuaregus ir Mandingus, regiono valdžią atstovaus Legionas, ar bus kazžkokia bendra Civilinė savivalda?Jei visgi regiono valdžia atstovaus Legionas (netik viešos tvarkos palaikymas bet ir tokios smulkmenos kaip leidimai prekiauti turguje, civiliniai ieškiniai,  aiskintis kuris kaimynas pavogė karvę ir panasiai), 
Ar etnines grupes tures savo seniunus? Ir seniūnai bus paskirti organizatorių ar bus palikta žaidėjams išsirinkti seniūnus patiems?
Legionas užsiims tik terorizmo ir agresijos kontroliavimu. Kiekviena gentis turės šventiką/seniūną paskirtą iš organizatorių komandos. Šventikai padės nenuobodžiauti, patars kaip geriau pasielgti žaidimo mechanikos klausimais. Tačiau galutinio sprendimo laisv paliekama patiems gentainiams. Tad jei atsiras norinčių diktuoti genties strategiją - prašome.
 
Kaip numatomas gyvulių ganimas? Wtnine grupė banda ganys centralizuotai (visi gyvuliai prižiūeiimi kelių paskirtų asmenų) ar visgi gyvuliai bus paskirstyti po kelis zaidejų grupėms (kaip kad pora gyvulių šeimai) taip kuriant socialinę atskirtį, kad būtų galimybė vieniems tureti didelę banda, kitiems niek?. Taip atsirastų galimybė prekiauti netik pienu bet ir gyvuliais. Ar tai bus palikta nuspręsti etninės grupės seniūnui?
Žaidimo pradžioje kiekviena gentis turės po tam tikrą skaičių galvijų. Pasiskirstymas žaidimo eigoje gali kistis. Organizatoriai stebės visos genties galvijų mechaniką. Jei gentainiai nuspręs, kad galvijus reikia pasidalinti tarp žmonių ir priakirti jiems konkrečius sąvininkus. Neprieštarausime.
 
Ar žaidimo metu bus skatinama etnine nesantaika, skatinant konfliktą tarp Tuaregų ir Mandingų, (kaip pirminė priemonė gyvulių vagystės ir rasistiniai išpuoliai), ar labiau bus skatinamas konfliktas tarp vietinių ir Legiono?
Prancūzų kariuomenė įžengė į Malį su tikslu padėti apsiginti nuo stiprių ir agresyvių teroristų. Leginas yra draugiškas vietinių gyventojų atžvilgiu, o pastarieji dėkingi svetimšaliams už pagalbą. Bent jau taip žaidimo pradžioje. Pykti ant Legiono kol kas nėra prasmės, o vat kaimyninės genties "parazitai", ne vieną zbitką yra iškrėtę.
 
Ką daryti jei būsiu sužeistas, ir niekas neateis manęs nutempti į Ligoninę?
Sužeistųjų evakuaviams - vienas iš žaidimo elementų, skirtų komandiniam darbui. Planuodami užduotis ir jas vykdydami, visada numatykite ne tik puolimo, bet ir atsitraukimo scenarijus, stenkitės nepalikti sužeistų draugų vienų.
Jei taip nutiko, kad likote vienas, pagalbą galite pasikvieti racijos ar net mobilaus telefono pagalba. Jei Jūsų draugai ir priešai negalės Jums padėti, Raudonasis Kryžius visada bus Jūsų paslaugoms. Raudonasis Kryžius bus motorizuotas, todėl pagalba pasieks Jus labai greitai.
O jei taip nutiktų, kad ir Raudonojo Kryžiaus nepavyks prisikviesti, galite į ligoninę, su raudona liemene ateiti pats. Tiesa, tokiu atveju prarasite daug kraujo ir jėgų ir Jūsų gydymas truks 90 minučių.  
 
Ar žaidimo metu galimos savižudžių atakos. Susisprogdinti su granata tikintis maksimalios žalos? Jei taip ar numatomos papildomos sankcijos uz tokią ataką. Kaip pvz nebeklijuojamas PPP o iškart gabenama į ligoninę maksimaliam gyjimo laikui? Ar tai skaitoma įprastu sužeidimu?
Pagal žaidimo mechanika, niekas nemiršta, nuo patirtų sužeidimų, dėka Raudonojo Kryžiaus medikų pastangų, visi pasveiksta. Tad savižudžiui, po žaizdų gydymo ligoninėje, bus skiriams 1 valandos areštas/tardymas. Taip pat nuodugnus medicininis tyrimas, kuris parodys, ar savižudiškas elgesys buvo atsitiktinis.netyčinias, ar tai naujo viruso, veikiančio žmonių smegenis pasekmė. Jei medikai nustatys, kad pacientas užkrėstas virusu, jis bus uždarytas į karantiną tol kol pasveiks. 
  Taip, kad manjakiški, savižudiški veiksmai gali prišaukti iki 4 valandų poilsį nuo žaidimo.
Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • 3 weeks later...

Liekant mažiau kaip dviem savaitėms iki registracijos pabaigos, atsakome į Jūsų dažniausiai užduodamus klausimus, ir tuo pačiu bandysime detaliau apibūdinti pusių skirtumus. O trečiame temos įraše rasite žaidimo mechanikos taisykles http://www.airsoftgun.lt/invision/index.php?/topic/12686-legion-etrangere-ii-ligne-blanche/?p=156909

 

Ką reiškia žaidimo lygis „Konfliktas“?

Konflikto lygio žaidimuose didžiausias dėmesys skiriamas ATMOSFEROS artimos realiai situacijai sukūrimui ir įgyvendinimui: resursų ribojimas, dekoracijos, rutina, realesnės sužeidimų/mirties taisyklės, ekonomikos elementai. Tai iššūkis, kurio metu žaidėjai turi galimybę išnaudoti visus drillų ir boot campų metu įgytus įgudžius (taktinius ir ne tik) bei žinias, ir sužinoti apie save ko dar nežinojo J

 

Kuo skiriasi viena nuo kitos pusės?

 

Legionas

·         Bus formuojama artima realiam legionui atmosfera. Kas nesusipažinęs su Svetimšalių Legiono tradicijomis ir ypatumais, siūlome tuo pasidomėti. Į „saulės rezginį“ niekas netrankys, bet atsispaudimus geli tekti daryti. Reikalausime laikytis griežtos disciplinos ir vykdyti griežtą karinę rutiną. Jau dabar žinome kada kariaus, kada valgys ir kada miegos kiekvienas Legiono skyrius.
Tad šios pusės nerekomenduojame rinktis tiems, kurie nenori pasijusti kariais ir „ėsti š“, o nori padurniuoti ir lengvai „pafraginti“. Bet tai nereiškia, kad nebus veiksmo.

·         50 dalyvių (4 skyriai po 12 karių), gali dalyvauti tik komandos. Bet jei esate laisvai samdomas, ir Prancūzijos Svetimšalių Legionas visada buvo Jūsų šlapia svajonė, susisiekite su organizatoriais, o jie gal suras komandą, kuri priglaustų po savo sparnu.

·         Ginkluotė, nuo žaidimo pradžios gali naudoti visą ginklų įvairovę. Amuniciją (bbs) išduos organizatoriai. Žaidimo pradžioje kiekvienam skyriui bus išduotas pradinis amunicijos paketas. Žaidimo eigoje, Legiono pajėgos gaus papildymą iš centrinių pajėgų. Bet tik tuo atveju jei gerai vykdys savo pareigas, ir nepraras tiekimo šaltinių. Savo bbs žaidime naudoti draudžiama.

·         Kiekvienas šios pusės žaidėjas turi pasirūpinti žalia berete. Be jos į žaidimą neįleisime. Žaidimo metu, kiti žaidėjai iš Jūsų galės beretę atimti (žaidimui pasibaigus, būtinai bus sugražinta). Beretės praradimas užtrauks nepagarbą ir bausmę. Tad siūlau gerai pasiruošti žaidimui, kad netektų raudonuoti J

 

Sukilėliai

 

·         Įdomi, bet tuo pačiu ir sudėtinga pusė. Sukilėliams reikės patiems išrinkti vietą bazei ir ją įsirengti, bei apsaugoti viso žaidimo metu. Joje išgyventi visą parą trunkantį žaidimą (valgyti, migoti). Pritraukti naujų kovotojų iš vietinių gyventojų ir iš kaimiečių padaryti mirtinais smogikais. Palaikyti jų moralę ir pajėgumą. Jų pagalba maksimaliai susilpninti įsibrovėlių svetimšalių pajėgas ir atgauti regiono kontrolę. Tai bus rimtas iššūkis ir tik nuo Jūsų priklausys AZAWAD likimas!

·         Ne daugiau kaip 5 dalyviai (pageidautina viena komanda). Kadangi šios pusės vaidmuo labai svarbus ir ganėtinai sudėtingas, organizatoriai atrinks Jų manymu labiausiai tinkamus iš pageidaujančiųjų. Tad jei registruojatės į sukilėlių pusę, nurodykite ir alternatyvią pusę, už kurią norėtumėte žaisti jei Jūsų nepatvirtintų į sukilėlius.
Sukilėliai rinks naujus kovotojus iš vietinių Tuaregų ir Mandingų. Tad jei norite kautis už AZAWAD nepriklausomybę, bet Jūsų nepatvirtins į sukilėlių pusę, galite rinktis vietines gentis ir laukti savo valandos.

·         Ginkluotė, nuo žaidimo pradžios gali naudoti visą ginklų įvairovę. Amuniciją (bbs) išduos organizatoriai. Žaidimo eigoje, už gerą darbą sukilimo vadai pateiks amunicijos papildymą. Savo bbs žaidime naudoti draudžiama.

·         Kiekvienas šios pusės žaidėjas turi pasirūpinti raudona berete. Be jos į žaidimą neįleisime. Žaidimo metu, kiti žaidėjai iš Jūsų galės beretę atimti (žaidimui pasibaigus, būtinai bus sugražinta). Beretės praradimas reikš Jūsų personažo sunaikinimą. Ir nors galėsite tęsti žaidimą be beretės, jei prarasite visas raudonas beretes, Legionas bus įvykdęs savo pagrindinę užduotį – sunaikinęs sukilėlių pajėgas savo regione.

 

Tuaregai ir Mandingai

 

·         Mechanikos prasme labai panašios pusės, skiriasi apranga. Abiejų pusių pagrindinis pragyvenimo šaltinis – gyvulininkystė. Ožkeles reikia pagirdyti, pagirdytos ožkelės duoda pienelį, o laimingi dėdės ir tetos iš labiau pažengusių šalių, už pienelį duoda pinigėlį. O be pinigėlio nebus ir balto šratelio (liaudyje dar vadinamo BBS). O be BBS nebus kaip kaimynui parodyti kur jo vieta!

·         25 dalyviai kiekvienoje gentyje. Ir nesvarbu ar tu komandoje, ar laisvas paukštis.

·         Ginkluotė, nuo žaidimo pradžios gali turėti savo sandėliuke (savo kaime) tiek pistoleta, tiek automatą. Malyje turėti ginklą – draudžiama. Todėl su ginklias besišlaistantįs asmenys sodinami į kalėjimą (30 minučių) ar net būti nukauti. Amunicijos (bbs) bei granatų bus galima įsigyti žaidimo metu už žaidybinius pinigus ir „vertybes“. Savo bbs žaidime naudoti draudžiama. Amunicijos Malyje yra labai nedaug ir ji labai brangi, todėl vietiniams gentainiams reikės labai kruopščiai planuoti užduotis, ir pasikliauti komandiniu darbu!

·         Legionieriai gaus algą, tad jei pasiruošite „vertingų daiktų ir paslaugų“ galite praturtėti ;)

 

Laukiame Jūsų registracijų!

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Brangus bendražygiai,

 

Gavus informacija iš LEGION ETRANGERE rekrutavimo centro, kad yra labai daug paraišku į leginonierių gretas.

Įsakau susitvarkyti registracija pagal nurodyta tvarka!

 

Planuojame į Svetimšalių legionierių registracija sustabdyti, tad prašom paskubėti!

 

Capitaine Mauglis/Balu

 

balu.png

 

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki kolegos,

 

STABDOMA REGISTRACIJA Į SVETIMŠALIŲ LEGIONĄ!!

 

Komandos, gavusios patvirtinimą - registracijos užbaigimas - startinio mokesčio sumokėjimas iki 17 dienos, 18val. - kitaip prarandama rezervacija

 

Komandos, negavusios pakolkas patvirtinimo, privalo nurodyti alternatyvia puse.

 

 

VISIEMS GERO VAKARO!!

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

DEMESIO!

 

Kadangi norinciu i kai kurias zaidybines puses yra zymai daugiau negu vietu, raginame susimoketi.

Tik kai apmokejimas pasieks organizatoriu saskaita, garantuojame dalyvavima renginyje!

 

Kolektyvas

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Registracija uždaryta.
Visiems, kurie sėkmingai įvykdė registracijos reikalavimus išsiųsti rekvizitai.
Jeigu jų negavote, prašome parašyti į registracija@shadowstalkers.lt.
Dalyviai, kurie registravosi, bet neivykdė visų reikalavimų ir dar gali pasitaisyti:
Vilkai

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • 2 weeks later...

REGISTRACIJA UŽDARYTA!!!!

 

Naujų registracijų nebepriimame, jei kažkam iš užsiregistravusių pasikeis planai ir jie negalės dalyvauti, neprieštarausime, kad užimtumėte jų vietą (būtina suderinti keitimą su orgais).

 

Visi tvarkingai užsiregistravą, patvirtinti ir susimokėję dalyvai, kitos savaitės pradžioje gaus pirminę informaciją elektroniniu paštu.

 

Iki pasimatymo žaidime!!!

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • 2 weeks later...

Sveiki,

 

    Pirminė informacija išsiųsta Mandingų, Tuaregų, ir Sukliėlių pusėms. Jei negavote informacijis ar nepavyko jos atsidaryti, susisiekite su organizatoriais stabas@shadowstalkers.lt.

    Legionas informaciją gaus iki pirmadienio.

 

Linkime gražaus savaitgalio ir smagių treniruočių!

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Ačiū už žaidimą! Balu ir Co su Shadow Stalkers kaip visada aukštumoje! Atskiras ačiū Unity ir 40 Commando Royal Marines - buvo garbė ir malonumas su jumis vykdyti užduotis. Taip pat noriu dar kartą viešai padėkoti Rolls iš Unity, kuris papjautą mane (100 kg meitelį, dar ir su visa ekipuote) iš kaimo iki Raudonojo kryžiaus transporto apie 30 m per mišką išnešė (pabrėžiu - ne išvedė, ištempė, ar kitaip susimuliavo, o išnešė) ant savo pečių. Tokio dalyko airsofte patirti dar nebuvo tekę :)

 

Nors LARP nemėgstu, tačiau šio žaidimo metu larpinimo pobūdis ir jo kiekis man labai patiko.

 

Taip pat labai patiko idėja su beretėmis - labai aiškiai matėsi, kur yra legionieriai, o kur ne. Manau, kelių spalvų beretes būtų galima naudoti identifikacijai ir kituose žaidimuose, nes investicija nėra didelė, tačiau bendras vaizdas labai pagerėja, kaip ir atpažinimo paprastumas.

 

Taip pat labai patiko kariška rutina, kai aiškų laiko tarpą vykdai užduotis, o po to tokį pat laiko tarpą ilsiesi. Galėjau planuoti savo laiką, kada pamiegosiu, kada pavalgysiu, o kada šiaip pasibastysiu po miestą ir aplankysiu vietinių turgų. Dėl tokio aiškumo man žaidimas visai neprailgo, o budėjimą naktį prie vartų buvo žymiai lengviau iškęsti, kai tiksliai žinojau, kada jis pasibaigs.

 

Situaciją tuaregų kaime aptarėme vietoje, todėl čia nebesiplėtosiu. Tik iš Lenko gavau labai teisingą pastabą, kad aptarinėti reikėjo ne kaime, o ligoninėje.

 

Mūsų naktinė pasala sukilėliams (Eskadronui) verta atskiro aprašymo ir manau, įeis į airsofto tautosaką. O buvo taip :) Apie 3-4 val. iš tuaregų gauname info, kad jie susitarė dėl susitikimo su sukilėliais. Laiko iki susitikimo yra apie 10 min., todėl naktį sumažėjęs iki 8 žmonių Duma skyrius bėgte išjuda į susitikimo vietą. Šiek tiek užgaištame aiškindamiesi, ar susitikimas vyks prie takelio į kaimą, ar prie keliuko, ir susitikimo vietą pasiekiame jau visai nebeturėdami laiko. Paskubomis aptariame poziciją ir sugulame į griovį pasalai. Po poros minučių pasirodo džipas. Iš jo iššoka sukilėliai, džipas užgesina šviesas ir išjungia variklį. Guliu arčiausiai nuo džipo - vos už 5 metrų. Girdžiu, kaip kažkur už manęs griovyje kažkas šnibžda. Pykteliu ant kolegų, kad pasaloje nesugeba gulėti tyliai. Tuaregų vis dar nėra, tačiau sukilėliai sujunda. Išgirstu: "Simas kairėje mato pasalą. Sėdam į džipą ir varom". Kaip mus pastebėjo?! Vis dar tikiuosi, kad gal sukilėliai blefuoja ir mūsų nemato, todėl uždelsiu atidengti ugnį. Šaudyti pradedu tik išgirdęs atidaromas džipo dureles. Šaudyti pradeda visi legionieriai. Atsakomosios ugnies nėra. Aš ir keletas legionierių metame granatas, bet pavėluojame - sukilėliai sušoka į džipą ir nuvažiuoja. Išlipame iš griovio, įjungiame prožektorius, trumpai apžiūrime vietą - nieko nėra, pasala žlugo. Einame atgal į miestelį. Vienas atsilikęs šūkteli "Kodėl mane palikot?". Stabtelėjame palaukti, jis pasiveja. Reksas pašviečia jam į krūtinę ir iškart už tai gauna peiliu. "Atsilikęs legionierius" griebia Rekso beretę ir bando bėgti, tačiau šįkart nebeprašauname. Čiumpame belaisvį, pasišvietę surandame ant žemės numestą Rekso beretę (Legiono garbė išsaugota!), subintuojame Reksą ir skubame į miestelį. Paėjus keletą metrų, belaisvis krinta ant žemės ir atsisako eiti, nes jam peršautos kojos. Čiumpame dviese ir bandome nešti - sunkus bjaurybė :) Prisideda dar du legionieriai ir pusiau bėgte pasileidžiame į miestelį. Belaisvis rėkia iš skausmo ir mus kamuoja nuojauta, kad miške jis buvo ne vienas. Nepaisant to, saugiai pasiekiame vartus. Paaiškėja, kad belaisvis yra Simas iš Eskadrono. Apieškome - turi tik peilį (keista - kur ginklai?), subintuojame ir pristatome vadui. Neapleidžia klausimas, kaip mus pastebėjo ir iš kur atsirado Simas? Prieiname išvados, kad atvažiavus džipui iš jo iššoko slapukai, kurie nubėgo į mišką ir kurių sprukdamas iš pasalos džipas nesuspėjo susirinkti, o mus pamatė per naktinio matymo prietaisą arba termovizorių (Eskadronas visada būna pasiruošęs :) ). Po žaidimo Simas papasakoja, kad mūsų išvados buvo visiškai neteisingos. Pasirodo, keturi Eskadrono vyrai grįžinėjo iš užduoties ginkluoti tik peiliais (kodėl - klauskit jų :) ) ir gavo naują užduotį užtikrinti susitikimo vietos saugumą. Atėję į vietą sugulė į griovį. Po poros minučių pasirodėme mes ir sugulėme į tą patį griovį :D Taigi, pasirodo kad ne mūsiškiai nemoka tyliai pasaloje sėdėti, o ten Simas per raciją saviems informaciją perdavinėjo kartu su mumis gulėdamas. Mums išėjus, Simas nusprendė mus pasivyti ir po vieną tyliai išpjauti, bet Reksas jį apšvietė ir, kadangi Simas buvo ne tik kad su beisbolo kepuraite vietoj legiono beretės, bet dar ir su peiliu rankoje, jam neliko nieko kito, kaip durti Reksui. Kas vyko toliau, jau aprašiau :)

 

Vienintelis dalykas, kuris žaidimo pabaigoje kiek jį apkartino, buvo tai, kad mums teko šturmuoti ne šiaip kalveles, bet Škotijos kalnus ir ten aš sutikau porą vietinių jų gyventojų. Bet čia ne organizatorių, o žaidėjų problema.

 

Žaidimas 10 iš 10! Dar kartą merci už žaidimą ir au revoir!

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Bastardai dėkoja visiems dalyviams už gerą nuotaiką ir smagų žaidimą. Atskiras ačiū Shadow stalkeriams ir Balu kompanijai. Mano asmenine nuomone, tai buvo geriausiai organizuotas LARPas su ekonomikos elementais kokiame teko būti.

 

Čia lapelis iš mandingo atsiminimų dienoraščio:
"... Šeštadienio rytą atykome į kaimą. Šeštadienis turgaus diena, todėl statėme prekystalius, dėliojomės prekes ir visokeriopai ruošėmės gerai prekybai. Turėjome gausybe prekių ir jas reikėjo parduoti. Padėtis mūsų šalyje įtemta - Tuaregai mūsų nekenčia, atvykę svetimšaliai mus saugo, bet turgus turi vykti bet kuriuo atveju. Važiuodami į kaimą mes turėjome viltį, kad per šias dvi dienas susitaikysime su Tuaregais, sugaudysime sukilėlius ir priduosime juos legionui. Galiausiai, paprašysime legioną pasitraukti iš mūsų šalies. Bet kaip sako sena patarlė - Negras svajoja, Alachas juokiasi.

 

Dar neprasidėjus žaidimui gavome pranešimą, kad Tuaregai pavogė dalį mūsų avių. Prasidėjus futbolo čempionatui, Tuaregai pavogė mūsų laimėtą prizą - Taurę. Supratome, kad su Tuaregais nesudraugausime, o va Legionas pasirodė tikrasis mūsų draugas. Pirko mūsų prekes, kai neturėjo pinigų, mainydavo prekes į BBSus. Raudonasis kryžius pasirodė esą ne tik geri daktarai, bet ir duodavo mums darbo, o alga buvo didesnė nei Legionieriaus.

 

Kol vieni broliai ganė avis, mes sišrinkome tris drąsius kaimo vyrus, kad eitų atsiimti savo avis iš Tuaregų. Kelias nebuvo sudėtingas, žvalgai senai žinojo kaip prieiti nepastebėtiems prie Tuaregų stovyklos, juolab anie ir nesisaugojo. Įsiveržėme į stovyklą, išguldėme kelis Tuaregus ir pagriebę avis lėkėm namo. Deja Tuaregų kaime buvo žurnalistė, kuri viską matė. Teko pažadėti jai aukso kalnus kad neprasitartų.

 

Einančius su avimis mus sulaikė Legiono sargyba. Bet čia jau kita istorija... Nusprendėme šaudyti visus Turegų prekeivius, avių girdytojus, kad žlugdyti anuos ekonomiškai. ką ir padarėme.

 

23h nakties

Naktiniai žaidimai tuo įdomūs, kad niekas nieko nemato. Trainiojomės tuose pačiuose grioviuose su priešu, praleidinėjome legionierius ir galiausiai sunaikinome Tuaregų kaimą. Iš idėjos tuo konfliktas turėjo baigtis, Malis atgauti taiką ir šviesų rytojų. Deja rytas atnešė naujų staigmenų. Legionas apginklavo Tuaregus ir suteikė jiems policijos įgaliojimus. Tuaregai iškart atėjo pilna ginkluote į mandingų kaimą daryti pogromus, bet buvo apšaudyti.

Legionas apginkluodamas vieną iš konfliktuojančių pusių sukėlė tikrą pilietinį karą. Taigi kitame žaidime lauksime žydrųjų šalmų :)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Eskadrono vardu nuoširdus Ačiū organizatoriams - žaidimas, kuris ilgam įstrigs į atmintį, o tai pasako daug.

 

Pratęsiu Niūnio istorijos pasakojimą.

Apie 3 val. nakties grįžinėjom iš nepavykusios infiltracijos į Legiono bazę. Ginklus buvome palikę, kad patekus į nelaisvę nebūtų atimti. Peiliai leidžia dirbti tyliai. Tikėjomės tyliai nukauti dalį Legiono karių ir iš jų atimti beretes - jos mums reikalingos (tik nežinojau kam).

Grįžtant gavom pranešimą iš Svaro, kad sankryžoje vyks susitikimas su Tuaregais ir mes turim užtikrinti saugumą sukilėlių džipui. Kaip tik buvom sankryžoje, tad iškart sugulėm. 10 sekundžių bėgyje girdim žingsnius iš Legiono stovyklos. Kas vyko toliau - Niūnis puikiai aprašė.
Pavykus sugadinti Legiono pasalai, nakties tamsoje bandžiau prisivyti atsitraukiančius Legiono karius. Priėjęs nesitikėjau, kad panaudos prožektorius, ko pasekoje turėjau vienintelį pasirinkimą - durti peiliu ir bandyti bėgti su atimta berete (atsiprašau, dėl skubaus beretės atėmimo, naktį reikia žaidėjo atsiklausti prieš paimant beretę, nes jie jas tvirtinosi prie galvos, kad nepamesti), bet stovinčiam šalia legionierių prožektoriumi apšviestam sukilėliui su peiliu rankose, neliko laiko atsiklausimams - dūriau, bėgau. Serija BBS'ų, mane sunkiai sužeidžia, negaliu paeiti, rėkiu iš skausmo (kad likę 3 Eskadrono nariai žinotų kas atsitiko). Legiono "taksi" savo rankomis transportuoja į bazę. Sako sunkus, galėčiau pats eiti, nes batai brangūs :D
Apieško, bet neranda raudonos beretės, neranda mėlyno sukilėlio raisčio ir gal 2-3 tūkstančių Balu dolerių.
Pagydytą veda apklausai, klupdo ant kelių prie štabo. Kol vyksta pasitarimas ką su manim daryt toliau, nusprendžiu aukotis ir bandyti bėgti (niekas fiziškai nelaikė) tik pajudėjus, gaunu BBS'ų į nugarą. Legiono vadai pikti, kad nebuvo užtikrinta tinkama belaisvio sauga - jau buvau vieną kartą gydytas, tad toks pataikymas - tiesus bilietas ne į tardymo izoliatorių, o į ligoninę. Nebegaliu paeiti... Uno ir kompanija vėl užtikrina "taxi" paslaugas - į ligoninę įskrendu ant Legiono rankų. Pusvalandį mėgaujuosi ligoninės šiluma, vaišina arbata (Ačiū kažkuriam legionieriui, buvau šiek tiek peršalęs, arbata labai gelbėjo). Visą gydymo laiką mane saugo 2-3 legionieriai ("šitas linkęs bėgti"). Pusvalandį ramiai ilsėjausi ant neštuvų.
Apie poilsio pabaigą sužinau iš antrankių rakinimo ir manęs vedimo savomis kojomis į karcerį. Sėdžiu tamsiame karceryje, rankos surakintos už nugaros. Karts nuo karto prožektoriaus šviesa pro grotas... Pagalvoju "realioje situacija būtų ne kažką - vienas tarp vilkų..." Po kiek laiko ateina legionieriai, uždeda juodą plastikinį maišą ant galvos, praduria skylę deguoniui ir išveda į tardymo kambarį. Klupdo ant kelių prie sienos. Mano reikalais maloniai domisi tardytojas. Informuoju, kad esu Tanzanijoje gyvenantis versilinkas (Tuaregų kilmės), čia atvykęs į medžioklę. Naktį ėjau pjauti avinų :) Pabendravimas su tardytoju nors ir malonus, bet ilgai neužtrunka. Paprašius daugiau deguonies, gaunu didesnę skylę maiše. Vėl vedamas į karcerį. Sėdžiu kampe, tamsu, nešalta, oras tvankus. Atsigulu ant poros putoplasto lakštų, bandau užmigti (dar be miego). Ateina orgas, paprašo parodyti beretę - parodau ir mes abu suprantam, kad Legionas jos nesugeba rasti.
Dar kelios minutės. Ateina tardytojas - piktas, nieko nesakęs iškart peršauna vieną koją... Tada klausia ar nieko daugiau nepasakosiu - deja, sukilimo dvasia stipresnė, nei išdavystė. Peršauna kitą koją, ko pasekoje esu antrą kart sunkiai sužeidžiamas. Atsiunčia du karius, kurie turi palydėti į ligoninę. Deja, mano abi pašautos kojos vėl neleidžia man eiti. Bando nešti, nors ir kaip stengiuosi jiems padėti, nepaneša. Juokiuosi... Kelių minučių bėgyje atvyksta neštuvai ir aš vėl sklendžiu legionierių pastangomis į ligoninę. Sako sunkus...
1 val. gydymo... Pasigaminu arbatą, maloniai bendraujant su daktare išsiaiškinu, kad jie turi stipresnių vaistų ir gydymas įvyktų greičiau. 15 min. "injekcija" - 300 Balu dolerių. Išsitraukiu krūvą pinigų, paduodu 900 Balu dolerių (15 min. jau buvo praėję) - morge daktarė paduoda mano pasą ir peilį, paprašo nieko nepjauti, nes ji turės problemų. Deja, jos problemos man pasirodo menkesnės nei mano noras gauti Legiono berečių. Paruošiu galinį langą pabėgimui (per jį buvom sėkmingai užėmę ligoninę ir sukėlę įkaitų dramą).
5 legionieriai patogiai geria kavą, arbatą, malonūs pokalbiai, nors jaučiu kaip jie į mane šnairuoja, nors ir esu ligonis... Tiek jie mane nešiojo savomis rankomis... Pradedu jausti adrenalino "skonį"...  :) Vienas trukdo įvykdyti pjovimą - fiziškai nespėčiau visų pjauti... Sėkmė - jis pasidaro kavos ir išeina. Akimirka ir likę keturi legionieriai toliau sėdi su arbata/kava, bet nustebusiais veidais kodėl pas mane peilis ir kodėl jie papjauti, o jų galvų nepuošia žalios beretės su Legiono kokardomis. Sprintas... Langas... Sunkiai išlipu... Sprintas apaugusiu mišku... Keturios beretės mano rankose... Adrenalinas... Kvėpuoju... Sprintas pamiške į kelią... Racija atsiliepia Svaras... "Brol, skubiai reikalingas transportas"... "Jau važiuoja"... Kelios akimirkos ir aš saugiai sėdžiu džipe, bandau atgauti kvapą... Sukilėlių štabas... Rytas, visi dar tik keliasi iš miegmaišių, o aš su paskutiniais adrenalino lašais pasakoju savo nakties įspūdžius :)

Čia tik vienas iš daugybės gražių epizodų žaidime. Jų buvo daug:

Ligoninės įkaitų drama

Sunaikintas oro uostas (mano pačio priimtas sprendimas, nežinant, kad jis mums patiems bus reikalingas sekmadienį)
Masinis pabėgimas iš kalėjimo žaidimo pabaigoje
Darbas su peiliais
Pasalos (organizavom bent 3-4 pasalas)
Žvalgyba persirengus kaimiečiais
Apieškojimai
Tardymai

Eskadrono vardu Ačiū visoms komandoms, kurios buvo Legiono pusėje - iš airsoft'o pusės, labai malonu turėti tokį motyvuotą priešą.

7 eskadroniečiai stengėsi Jus "poke'inti" kaip įmanydami. Viena pasala prie oro uosto... Iš kart po jos išėjom į kitą teritorijos pusę vykdyti įkaitų dramos ligoninėje. Kol sukilėlių štabas vykdė strateginius veiksmus su mandingais ir tuaregais, Eskadronas buvo realus Jūsų priešas "on the ground".

36 val. be miego

24 val. airsoft non stop
30 km. beklaidžiojant Lietuvos miškais

 

Dar kartą Ačiū ir iki sekančių susitikimų!

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Game'as super. Viskas super. Eskadrono pasalų baimė sužinojus, kad jūs egzistuojat - pridėjo dar daugiau adrenalino išvykstant iš miesto. 

Tik nesuprantu, kodėl raudonos beretės nenešiojo tų raudonų berečių... 

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Noriu patikslinti, kad raudonų berečių žaidime buvo penkios, todėl apieškant žmonės ne visada jas buvo galima rasti, nes jų nebuvo. Tačiau visi iki vieno sukilėliai turėjo mėlynus raiščius.

Tiesa, beretes profilaktiškai po sulaikymų ar apieškojimų GM'ai prašė parodyti ir visada kas kart parodydavo. Kur slėpė nežinau, bet mano galva idealiausia vieta būtų amucijos liemenės armor plate'ams skirtoje vietoje. Ar ten tikrinote irgi? :)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

You will be able to leave a comment after signing in



Prisijunkite dabar
 Share

×
×
  • Sukurti naują...