Pereiti prie turinio
Lithuanian Airsoft Portal

PARTIZANAI 1.4


olegas
 Share

Rekomenduojami pranešimai

  • Atsakymus 60
  • Created
  • Paskutinis atsakymas

Top Posters In This Topic

13.00 Renkamės

Nuo čia kelias ir parkuotė bus pažymėta:

http://www.maps.lt/map/default.aspx?lang=lt#obj=618828;6103703;Pa%C5%BEym%C4%97tas%20ta%C5%A1kas;&xy=618788,6103881&z=10000&lrs=hybrid,stops,zebra

 

14.00 Regitracija/administracija "mieste"

http://www.maps.lt/map/default.aspx?lang=lt#obj=617879;6105421;Pa%C5%BEym%C4%97tas%20ta%C5%A1kas;&xy=617970,6105333&z=5000&lrs=hybrid,stops,zebra

 

 14.30 Brifingas

 

 15.00 Kaimiečiai išsirenka seniūnus ir įsirenginėja, jėgos struktūros abėjigai stebi...

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Ka gi...busiu pirmas komentatorius.

 

Visu pirma noreciau pasakyti DIDELI ACIU Orgams !!! Visus metus lauktas zaidimas ivyko! Zaidimo organizacija labai auksto lygio,pastangos milziniskos! Poligonas geras,oras superinis!

 

Ilgasis savaitgalis prabego labai greitai,3 dienu formatas -FANTASTIKA!!! Daugiau tokiu zaidimu!!! Kaip nekeista,2-oji zaidimo dalis buvo idomesne. Zmones puikiai atlaike 3 dienas.

 

Zinoma yra ir pastabu,buvo ir tam tikru nesklandumu,taciau 1001 karta parasysiu visiems gerai zinoma minti - zaidimo idomumas priklauso nuo musu paciu!!! Ypac tai aktualu LARP tipo zaidimams!!! Nori,kad butu idomu - stenkis pats!!!

 

As su zmona likome ziauriai patenkinti zaidimu. Dar karta visiems ACIU. Laukiame Partizanai 1.5 - butinai dalyvausime!

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

AFTER PARTI…

 

Dėkojam visiems radusiems laiko ir nepasididžiavusiems sudalyvauti. Malonu buvo matyti žaidėjus su abiem „Partizanų“ ženkliukais- vadinasi neišmetat.

Prisipažinsiu, kad šį kartą silpnai pasirengėm iš techninės pusės. Ypatingai dėkojam S8 PMC komandai, kurie ministeriją įrenginėt pradėjo jau ketvirtadienį ir įrenginėjo iki žaidimo pabaigos.

 

Dėkui tiems, kas maloniai sutiko išardyti palapines, o S8 PMC net ir supakavo.

 

Kadangi poligoną turėjome priduoti tokį kokį radome, dėkojam, kad nepalikot šiukšlių. Šiauriuose iš seniūno kapo liko tik gėlynėlis, o Pietų kaimo atsiprašome, bet Marytė, skaudančia širdimi, jūsų kapinaites sukasė...

 

Anarchistų uniformos jau taps jų vizitine kortele. Dėkojame jiems už jų indelį į anturažą ir LARP charakterių nuoseklų išlaikymą.

Dar kartą sveikiname Rožę kuri savo gimtadienį- „vestuves“ atšventė renginio metu. Esu kaltas, kad per savo nusikalstamą aplaidumą ir netoliaregiškumą nepasirūpinau kaip nors svariau pasveikinti.

 

16 divizija buvo suformuota iš naujokų, bet nuoširdžiai ir sąžiningai atliko savo darbą ir ne tik žaidimo metu.

 

Ačiū ministrui už jo pasiaukojamą darbą, nežiūrint pavojų ir linkime greičiau pasveikti po mAvio krykšto. Kas liečia pastabas ministro darbui turiu pasakyti, kad šį kartą ji prašėme nebūti pernelyg griežtam. Matyt, tai buvo mūsų klaida ir jokiais būdais ne jo ne kompetencija. Jo žiniomis ir LARP gebėjimais nė kiek neabejoju. Vertinant, kad jis aplamai dalyvavo pirmą kartą, žemai lenkiuosi Adomui ir širdingai dėkoju.

 

Taip pat šio žaidimo debiutantas sandėlininkas su savo pavaduotoja puikiai susitvarkė. Maistas ir bintas yra pagrindiniai resursai ir žmogus juos valdantis, privalo būti sąžiningas bei griežtas. Paskutinis jo pasirodymas su peiliu buvo netikėtas visiems net ir orams, bei ypač pasitarnavo partizanams.

Užuojauta Lapiniu jis gavo dūrį kurio nesitikėtų niekas...

 

Dėkojam partizanų pusės veteranams, kurie yra žaidimo variklis ir be jų sunku įsivaizduoti stipraus pasipriešinimo organizavimo. Nepykit, visų vardais nepaminėsiu, nors daugeliui šiltą žodelį rasčiau. Paminėsiu kuklųjį Mindaugą- jis vienintelis pasaulyje dalyvavęs visuose 4 žaidimuose.

 

  Gaila, kad ne visi sulaukė laimingos žaidimo pabaigos. Ministrui dar ir paskutinę dieną akyse stovėjo iš rūsio su pistoletu išnyrantis Milžins...

Taisyklės yra plačios ir sudėtingėja kiekvieną kartą. Kai ką tenka keisti žaidimo metu, kyla dvejonių ir nesusipratimų. Dažniausiai išspręsti ginčą padeda žaidėjų noras išlaikyti paralelę su realių gyvenimų, tačiau, siekdami išlaikyti, žaidimo formatą ne visada galime laikytis šio principo. Čia labai padeda žaidimo veteranai, kurie daug prisideda prie taisyklių kūrimo, jas išbando savo kailiu ir primena naujokams (kartais ir orgams).

Iš tiesu, kaip jau ne karta minėjom, šio žaidimo eiga priklauso nuo pačių žaidėjų, kitaip nebūtų prasmės naudoti LARP. Puiku, kad dalyviai tai supranta ir imasi iniciatyvos. Žaidimo idėja, leisti pajausti pokario laikus patiems nėra tik prierašas, mes iš tiesu norime, kad dalyviai tai išgyventu savo kailiu, o ne kartotų kitų žygdarbius ar operacijas ir mūšius. Čia verda intrigos, apgavystės ir klasta; vykdomos represijos ir karinės operacijos ir visa tai yra jūsų kūrinys jūsų suplanuota ir atlikta. Tai ko nedadarbiam mes, ko nespėjam ar nepastebim, žaidimo metu, patys žadėjai ištaiso, pataria ir papildo. Apie jų gyvenimą, vargus ir žygius nors knygą rašyk.

 

NUOŠIRDŽIAI JUMS VISIEMS DĖKOJAME!

 

P.S.

Dėkojame už kritiką ir pastabas išsakytas žaidimo metu ir po jo, tai padeda tobulėti. Kartais atrodo, kad atsiliepimai apie mūsų žaidimus yra geresni negu turėtų būti iš tiesu, bet didžiausias įvertinimas yra dar nesibaigus žaidimui girdėti "kitame žaidime darysim taip..."

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

 

sweiki  kolegos... :).Prie visko kas suprantama noriu prideti ir savo trigrasi (rasau ne i PM,nes noriu kad visi ijungtu smegenis ateiciai).

Taigi...:remdamasis ankstesiais geimais,noriu akcentuoti to meto vertybes...:maistas,bustas,valdzios garantijos...!

Pirmame geime viskas veike.Dabar gi-jegos strukturos neturejo anksciau minetu manipuliacijos svertu... negalejome pasiulyti kaimieciams nieko...  realiai... NKVD maisto daviniai buvo juokingi(per asaras).pagal logika, mes turjome gauti super davinius ir  operuodami tuo,kad tai tik pas mus, galejome verbuoti vietinius...karo metu dauguma kareiviu siusdavo lasinius ,cukru ir sokolada namo.o NKVD turejo tai naudoti verbavimui.Vienas dalykas kai tu zadi kaimieciui karve ir kitas kai tu duodi jam lasiniu ir sokolada... :)

Mano galva-maisto paskirstymas  buvo neadekvatus...partizanai valge desras (gal ir uzsidirbo, nesiginciju) o jegos strukturos ...    liudna...

sriuba issivireme tik sukaupe visos dienos,visu NKVD'istu  davinius. Per pima geima realiai badavo partizanai-kas ir normalu,  o dabar - viskas atvirksciai buvo.. :) . MGB vyruku buvo aiskiai per daug...jie nebezinojo ka veikti tokiai chebrai...tada prasidejo ju paskirties mutacija, kuri konkreciai paliete visa zaidima.

REZIUME:Manau kad butu tikslinga kazka is mano pasiulymu priimti domen...

1:puikus maistas jegos strukturom,suteikentis galimybe naudoti ji kaip verbavimo ir skatinimo priemone.

2:2~3 tardytojai (dirba tik su palyda).

3:valdzios  prakabos kaimuose agitacinem temom.

 

Na...tai tiek...

P.S. nuvyle neaiskumas kaip ir kur ruosti maista...

 

 

Siaip visumoje geimas puikus, sugebejom viska susireguliuoti( kaip visada deka GM lankstumui) ...Laukiam sekancio...gal dar siais metais??????!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Labai gerai, kad ne į PM- lengviau bus peržiūrėt pastabas.

Deja nesuveikė bandymas leisti žaidimo eigoje patiems nusistatyti skatinimo sistemą. Pvz.: pristatytas gyvas partizanas= konservų dėžutė ir pan.

Taip pat civiliai gavo pastabą dėl asmeninėse kuprinėse paslėpto maisto nuo NKVD.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Jau nebuvo taip nuskriausti tie NKVD paraciausia manau kad reikejo geriau bendradarbiauti su ministru ir manau dokumentu isdavimas ne ministro darbas tai tiek pastebejimu

Ps. Buvo visai smagu sandelininkas

Jei bus gaimybe kitais metais vel i sandeli :)

Kare kaip kare

PPsLapinai tu nesupyk bet savo kareis rupinasi vadas o is tavo puses to visai nebuvo

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Susigulėjo įspūdžiai po žaidimo. Visų pirma - didelė padėka Olegui ir visiems kas prisidėjo organizuojant šį žaidimą. Poligonas tikrai skirtas Big Game'ams, krūva palapinių, įvairiausi įrankiai ir atributika miestams įrengti. Net ne viską spėjome padaryti. Pvz. nekabinome tarybinių plakatų. Tas pastatas kai kuriems iš mūsų buvo namai 4 dienas :) Didžiulė padėka visiems, kurie prisidėjo prie žaidimo, į jį atvyko ir žaidė!

 

Žaidimo pradžioje išsakėme pastebėjimus, kad kaimiečiai galėtų būti mažiau "drąsūs" - tikrai pastebėjome, kad lyginant su praėjusių metų žaidimu civiliai buvo truputį labiau pagarboje. Na bent jau pirmą dieną.

 

keletas pastebėjimų kitiems metams:

 

NKVD - jų buvo per mažai, nežinau ar nakvojo palapinėje ir ar juos buvo galima išpjauti. Šiaip chebra super pasiruošusi. Tikrai darė tai ką darė NKVD

 

MGB - mūsų buvo arba per daug, bet kadangi teko viską saugoti, tai vykdėme ne visai savo funkcijas.

 

16-Lit-div - puikus elementas, nebūtinas, bet tikrai pagyvino žaidimą.

 

Griežta hierarchija - daktarės seselės ir sandėlininkai per daug lengvai gyveno. Jie ministro neklausė ir tarnybų nebijojo, nes neva jie kažkokie neliečiami buvo (toks įspūdis atėjo iš nemažai mano

MGB sudėties). Tai pasimatė, kai jie pradėjo pjauti ir šaudyti. Reiktų apibrėžti jų priklausomybę aiškiau jiems patiems.

 

Maisto daviniai - dafaq? ta prasme mes kai pamatėme ką kaimiečiai valgo, o ką MGB? tai nu n*. Ir tegu sandėlininkas nekvaršina man galvos, kad vadai turi rūpintis. Paga; scenarijų jis turėjo būti pavaldus MGB. Ir struktūros turėjo gauti kažkokį extra geresnį davinį. O tuo tarpu civiliai puto lašinius, mes rijome druskos ir ryžių davinį. Nežinau, MGB daug kas pasakė, kad čia buvo ne į temą.

 

Prievartavimai - dafaq? ta tokį užrašyti ant popieriaus lengva. O įsivaizduojate kaip atžaisti tokį dalyką? Mes naudojome perforatorių ir gręžėm sienas - grynai ant prikolo.

 

Tardymas / apklausos - 30 min yra per ilgas laiko tarpas. Rankos ir gerklės pavargsta nuo rėrkavimo ir menamo baladojimo. Ne visi partizanai turėjo būrio sąrašą. Nebuvo aišku ar pagavus įtariamą partizaną - kol jis dar be švarko ir ginklo. ar jis privalo atiduoti tą sąrašą per 30 min ar ne? Dauguma atvejų per 10 minučių civilis jau būdavo LARP/be sąmonės. Niekas nebijojo tremties. Niekas nebijojo, kad sušaudysime brolį/šeimą ir t.t. Jie net nebandė įduoti kokio meilužės konkurento ar kokio kolaboranto su vokiečiais. Nieko :) Visi kaime šventi. Pasiūlymas kitais metais prie pasų duoti tokią silpnybių kortelę. Tą kortelę išsitraukią civilis ir niekam nerodo. Per tardymus jeigu tardytojai panaudoja tam tikrą tardymo techniką jis pradeda kalbėti. pvz.

 

bijo vandens - per tardymą grąsinama ar vykdomas skandinimas

bijo nevaikščioti - kojų laužymas

bijo tamsos

bijo prarasti šeimą

bijo vargo/neturto

yra godus ar visada alkanas

bijo šalčio - tremtis pas meškutes etc.

bijo prarasti namus.

tiesiog užkietėjęs partizanas ir nepasiduos!

 

ir t.t.

 

Ministras buvo per švelnus :) Per mažai išnaudojome įvairius dekretus. Mano klaida, kad nepasiūliau uždrausti išvykti medikams, uždrausti gydyti civilius be MGB paskyrimo ir t.t. tai būtų gerokai užtrumpinę reikalus partizanams.

 

Kitais metais važiuosime į Partizanus. Jeigu surengtų dar šiais metais kokį spalio mėnesį - tikrai vėl važiuotume.

 

PAPILDYMAS:

 

mums buvo liūdna, kad buvo praleista proga žaisti naktį. Partizanams ir civiliams buvo suteiktos visos galimybės trolinti MGB ir NKVD. Peiliai, po to granatos ir pistoletai. Čia dedu minusą partizanams. Nes tarnybos net kelis kartus ėjo naktį pas kaimiečius.

Redagavo J.J.Simpson
Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki, sias metais tikrai kitoks zaidimas nei anais.

Siap sais metais civilaims gyventojams nekilo didelio noro eiti i miesta, nes jame ner ak veikti. Ateini i miesto centra kur nera nei ministerijos nei NKVD bustines, ir matai kad kruzisina civilius ir tave. Jus man paiskinkit kam kruinti. tikrinti civili kai jsi jeian bendrauja ar gyvena mieste ? As suprasciau jei civilis eiti i NKVD, i MGB ar ministerija tai taip patikrink. O jei tokai cituaciaj kaip dabar tai ir civiliai (kaimeciai) ir bendrauja vien su kaimas apeijnant miesta.

 

Del to meista ir buvo mires, ir civilia atsirasdavo jame tik per maisto dalinima. O jei sandelis butu uz miesto tai mieste tusintu vien NKVD su MGB. Nu dar 16 gal i sokius uzeitu.

 

Man pasirode kas anais metais civiliai buvo labaiau agresivus nei sias metais.

 

Gal 2 dalyje kai isvaziavau kas psikeitie. Tada sorry.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Visu pirma ačiū už tikrai gerą game'ą, kurį su organizatorių pagalba visi ir sukūrėme. Pas mane liko tik pozityvas iš žaidimo! Tikrai patobulėjimas nuo 1.3 ir poligonas daug geriau tinkantis. Pagyros visam šiauriniam kaimui už labai didelį kiekį LARP'o ir geranoriškumą, Šakalai su nebyliu RULEZ :D. Ministras buvo kiek pasyvus provokuoti ir motyvuoti pradžioje, bet į galą įsibegėjo. NKVD labai gerai anturažuoti, jei jūsų tikslas, kad jūsų nekęstų tai jūs jį pas mane pasiekiat in game itin greitai :D. 16ta ačiū, kad priėmėt granatą :D. Sandėlinikui dėl vagies, kaip Shaggy sake "it wasn't me" :D

 

...vis tik kalbant apie tai, ką gerinti ir skaitant komentarus norisi pareplikuoti/išsiplėsti:

1) dėl maisto.

Visi gavome tą patį kaip ir MGB bei NKVD ar kitas kaimas, bet šiaurinis gyveno geriausiai nes nuo pat pradžių seniūno rolės pagalba suvienijome visą maisto darymą, tad mums gavosi tikrai visai neblogai. Pritariu, kad NKVD bei MGB turėtų gauti papildomus davinius, kad skatintų kolaboravimą - pietinis kaimas būtų motinas pardavinėję :P. Šiaip kitiems metams siūlyčiau žaidimo dinamikos vardan daryti kiek mažiau maisto dalinimų tarkim kas 4h ar girežtai kas 3h, nes kas 2h maisto dalinimas gaunasi 0,5h pasiiminėjam maista 1h ruošiam maistą, 15min valgom ir LARP'inam ir vel į miestą davinių, o tuo tarpu NKVD,MGB verkia, kad nieks nevyksta - vyksta brangieji VALGYMAS. Vandenį nuo maisto reiktų atskirti, nes litras į 4h kiek mažoka, bet kadangi talonų nereik tai nemanau, kad tai būtų problema 

 

2) dėl sandėlio plėšimų

realiai jei būtų buvę galima plėšti sandėlį, Lucky tikrai butų partizanai ne kartą bandę nudėti plius dėl jo naktį į miestą lindę, dabar gi svarbiausias motyvatorius - maistas, nedalyvavo žaidime, kaip motyvatorius veiksmams, dėl tušonkės, dešros ar sausainių būtume visą naktį nedavę NKVD ir MGB miegot ;)

 

3) dėl užduočių mieste

jų mieste iš principo kaimiečiams nebuvo - išskyrus maistą, jei niekas tavęs neveda į miestą, pats ir neisi, na išskyrus LARP'ą pirmą dieną gal kiek, po to užsilaksčiau ir pabodo tyčiojimasis, o matyvacijos jokios. Piketą su fakelais surengėme, nes turėjom užduotį iš išsivadavimo fronto, man, regis, visi gavo gerą dozę fun ir adrenalino, tad kitam žaidimui tikrai siūlyčiau pagalvoti misijų susijusių su miestu, nebūtinai karinių.

 

4) dėl Partizanų užduočių

jos įsibėgėjo tik antros dienos pavakare, žaidimo intensyvumui didinti ieškočiau būdų kaip tai pradėti anksčiau - šiam kartui aišku turėjo efekto, kad pirmą naktį 5 iš 8 partizanų buvo išvesti, bet po to realiai pagreitį tai pagavo tik kitos dienos pavakare, tiesa, nuo tada žaidimas pasidarė kaimiečiams/partizanam labai fun ir dinamiškas.

 

5) dėl žaidimo naktį

pirma naktis buvo pravalas, nes viena aiškiai jautėsi persivertimas visų veiksmų "prieš dvylika" kai visi NKVD ir MGB sedėjo uodegas pabrukę bazėje ir realiai negalėjom ten lįsti be puolimo visomis pajėgomis, o tam nebuvo jokių motyvatorių. "po dvylikos" bėgiojot be jokios gynybos po teritoriją ir darėt bezpridėlus, nors ir granatų kišenėse neradot ir nugarų nesidengėt. Žodžiu čia taisyklės NKVD ir MGB padarė nenugalimus, plius pirmai nakčiai nebuvo jokių užduočių mieste, nors kaip suprantat iš dingusio vandens nuveikt mes galėjom labai daug. Įstrigęs momentas iš tos nakties sėdint prie jūsų bazės galo 11:50, kolegos skaičiuojamas laikas iki dvyliktos, kada  dar leidžaiam atidaryti ugnį.

Antra naktis su taisyklių patikslinimu apribojimas naktį partizanams naudoti tik granatas/pistoletus veikė kiek geriau, bet vis tik stabdė veiksmus, nežinau ar to buvo siekiama sąmoningai ar kokios to priežastys. Į kofliktą prieš automatus pats nelįsi ar dalinio su įkaitais tikrai neužpulsi, belieka mažos kenkėjiškos misijos ir tiek, kurių buvo mažokai. Nukauti 16tos 3 karius buvo sėkmingai įvykdyta, kad nereiktų po miškus jų medžiot. O 3 NKVD ir 3MGB jau buvo atliktos. Jei norisi daugiau veiksmo naktį ir atsakymo, kam partizanams lįsti į miestą, o jėgos struktūroms jį ginti reikia balansuoti užduotimis. Nuo plakatų niokojimo,iki savo plakatų kabinimo, sandėlio plėšimo etc.    

Šiaip apskritai neribočiau automatų naudojimo ir vaiksčiojimo tik keliais - artinam viską prie realybės, kas naktį nori miegoti eina miegot...

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

...

1) Maisto daviniai - dafaq? ta prasme mes kai pamatėme ką kaimiečiai valgo, o ką MGB? tai nu n*. Ir tegu sandėlininkas nekvaršina man galvos, kad vadai turi rūpintis. Paga; scenarijų jis turėjo būti pavaldus MGB. Ir struktūros turėjo gauti kažkokį extra geresnį davinį. O tuo tarpu civiliai puto lašinius, mes rijome druskos ir ryžių davinį. Nežinau, MGB daug kas pasakė, kad čia buvo ne į temą.

 

2) Tardymas / apklausos - 30 min yra per ilgas laiko tarpas. Rankos ir gerklės pavargsta nuo rėrkavimo ir menamo baladojimo. Ne visi partizanai turėjo būrio sąrašą. Nebuvo aišku ar pagavus įtariamą partizaną - kol jis dar be švarko ir ginklo. ar jis privalo atiduoti tą sąrašą per 30 min ar ne? Dauguma atvejų per 10 minučių civilis jau būdavo LARP/be sąmonės. Niekas nebijojo tremties. Niekas nebijojo, kad sušaudysime brolį/šeimą ir t.t. Jie net nebandė įduoti kokio meilužės konkurento ar kokio kolaboranto su vokiečiais. Nieko :) Visi kaime šventi. Pasiūlymas kitais metais prie pasų duoti tokią silpnybių kortelę. Tą kortelę išsitraukią civilis ir niekam nerodo. Per tardymus jeigu tardytojai panaudoja tam tikrą tardymo techniką jis pradeda kalbėti. pvz.

 

bijo vandens - per tardymą grąsinama ar vykdomas skandinimas

bijo nevaikščioti - kojų laužymas

bijo tamsos

bijo prarasti šeimą

bijo vargo/neturto

yra godus ar visada alkanas

bijo šalčio - tremtis pas meškutes etc.

bijo prarasti namus.

tiesiog užkietėjęs partizanas ir nepasiduos!

 

ir t.t.

 

3) Ministras buvo per švelnus :) Per mažai išnaudojome įvairius dekretus. Mano klaida, kad nepasiūliau uždrausti išvykti medikams, uždrausti gydyti civilius be MGB paskyrimo ir t.t. tai būtų gerokai užtrumpinę reikalus partizanams.

 

4) PAPILDYMAS:

 

mums buvo liūdna, kad buvo praleista proga žaisti naktį. Partizanams ir civiliams buvo suteiktos visos galimybės trolinti MGB ir NKVD. Peiliai, po to granatos ir pistoletai. Čia dedu minusą partizanams. Nes tarnybos net kelis kartus ėjo naktį pas kaimiečius.

1) Visi gavom tokius pačius davinius, pagal tą patį randomą... Žvengiau, kai mačiau, kad ten buvo 4 druskos iš eilės kai MGB pasiiminėjo optu, bet tough luck...

Šiaip aš tikrai nieko prieš, kad NKVD ir MGB gautų daugiau, taip būtų kaip ir fair, bet tada tikrai laikom visi maistą ne kuprinėse, tada ir mes jus apvoginėsime ;) 

 

2) pritariame ir Shadows'ai irgi siūlė modifikacijų, siūlau Olegui gerai pagalvoti kas jam patinka ir kaip jis nori tai dėlioti.

 

3) pritariu, kad ministras galėjo kiek daugiau iniciatyvos imtis ir stengtis daugiau kontroliuoti situaciją. Nors LARP'ino tikrai gerai, bet atrodo, kad kiek prisibijojo prisiimti atsakomybę, gal dėl to kad pirmas game'as... bet kokiu atveju progresas eigoje jautėsi ir tikiu, kad kitą kartą būtų dar geriau

 

4) Mačiau ir įvertinau, kad buvot išsisitatę gynybą, dėl to ir per daug nelindau, tik granatą įmečiau, bet supraskite mūsų pusę:

  • anksti ryte jau suplanuota operacija ir jei įkliūsi,mirsi klausimas ar pavyks joje sudalyvauti, nes 7tai vargu bau ar turėsi naujus doc'us
  • jokių užduočių mieste, eiti šiaip jūsų žudyti ar pjauti? nėra jokios logikos ir neatitinka LARP'o veikėjų
  • Jūsų apsilankymas viskas šaunu, su pistoletu prieš automatus neprišokinėsi... nelabai supratau taisyklės dėl neleidimo naktį naudoti automatų tik vienai pusei. Nesirovėm, nes vėlgi žiūrėti pirmą punktą.
Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Savaitgalis buvo geras. Labai daug sužinojau apie partizanų laukų Lietuvą: kad NKVD buvo prikolni faini, linksmi bičiukai, tik kartais gal kiek grubokai elgėsi su vietiniais, MGB buvo niekas nįdomu apart partizanų, kurių jie tuo pačiu metu labai bijojo dėl to nelįsdavo lauk iš miesto, civiliai visai linksmai gyveno nuo vieno maisto iki kito, o kai nusibosdavo eidavo pachuliganauti ir panervuoti tarybinių jėgos struktūrų.

 

Ačiū visiems kurie prisidėjo prie žaidimo organizavimo ir tiems kurie ruošėsi ir žaidė. Tikrai neeilinis žaidimas. Ypatingas ačiū idėjo užmanytojui Olegui, kuris tyliai ramiai, diriguoja scenarijaus eiga, tuo pačiu metu netrukdydamas kitiems kurti žaidimo.

 

Širdingas AČIŪ Šiaurių kaimo mergelėms, kurios nuo žaidimo pradžios "iš kirvio" paruoždavo puikiausias vaišes! Neatsimenu kada paskutinį kartą taip gerai maitinausi :)

 

Ačiū NKVDistams už tai, kad paskutnės nakties skaistyklą pavertėte Rojumi :)

 

Ko trūko? Įtampos. Du kaimai yra labai gerai, susikiršinimas ir konkurencija puikiai jautėsi pirmą dieną. Tačiau trūko NKVDistų. Girdėjau, kad Pietų kaimą jėgos struktūros nuskausmino kelis kart, ir net atėmė vakarienę. Tuo tarpu Šiauriams riežiūros trūko. Gyvenome sočiai ir linksmai. VIsi net pamiršo maks. 4 žmonių taisyklę. O atklydę NKVDistai ir 16 divizija tik pagrasindavo kaip kiemo chuliganai :) Praeitą žaidimą įtampa buvo jaučiama nuolat.

 

Tardymo taisyklę reikia keisti. Yra daug įdomių dalykų kaime ir be to partizanų sąrašo. Jei MGB tyrėjas galėtų gauti atsakymus į savo suformuluotus klausimus, galima būtų sužinoti kas kur slepia maistą, kas negražiai kalba apie tarybų valdžiai ir t.t. Būtų įdomiau pačiam žaidimui. Dabar tai pusvalandžio spektaklis su aiškia pabaiga.

 

Virtimas partizanu. Per lengvas. Labai gera taisyklė, kad atgijus vieną valandą esi paprastas civilis. Siūlau laiką išplėsti iki trijų valandų. Tada ir tardymas atrodys baisesnis ir bus motyvacija kažką išduoti, kad tik tavęs nenužudytų, nes jau prabuvai dvi atgyjimo valandas, o jei nužudys skaitliukas pradės suktis iš naujo.

Nekraustoma kuprinė kurioje ginklas - blogai. Dabar op - aš partizanas, op - aš jau paprastas civilis. Manau reiktų padaryti partizanų štabą, bunkerį kuriame būtų partizanų vadovybė, kur partizanai galėtų palikti savo uniformą ir ginklus. Dabar buvo mažai motyvacijos trauktis į mišką. Ir neliko partizanų išlaikymo momento. Juk iš kur partizanai gaudavo maistą? Plėšdavo sovietus, civilius arba civiliai patįs remdavo partizanus. Dabar op, persirengei, paslėpei ginklą ir tu jau civilis, ramei eini į miestą pasiimt maisto, ir valgyti į kaimą.

 

 Biškį šiokių tokių, nekokių nuotraukų iš Šiaurių kaimo gyvenimo yra http://www.shadowstalkers.lt/gallery/index.php?/category/19 , tikėkimės, kad Kaktusas pasidalins gražesnėmis :)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Del valandos ar daugiau kaime kaip ir super, bet NKVD ir MGB tada sedes is vis be darbo. Nes jei jau LARP'int tai klausimas kodel as einu pries ta sovietu valdzia. Mano atgijimo atveju antra diena as kaip berniukas ziurejau, kad NKVD skriaudzia kaima, tyciojasi is zmoniu, atimineja maista, taip ir pasisejo neapykantos sekla, iki tol, ko man partizanauti?.. Bet tam LARP'iniam backgroundui susikurti reikia laiko... Siaip sutikciau, kad turi ilgiau buti kaime ir neturi teises iseiti partizanauti, bet tada butu gerai siaip kazkokie papildomi uzsiemimai kad butu.

Ilgesnio kankinimo tikrai ne! ir ta puse valandos sunku atlarpinti abiems pusems.

 

Kalbant apie MGB ar NKVD, ar ministra as kaip kaimo seniunas ne karto nebuvau ju motyvuotas kokia nors nauda ar kaimui, ar man paciam kazka isduoti. Budavo tik grasinimai ir padauzymai, ka priemiau kaip paprasta derybine taktika, truputy pakentek, o tada jie patys prisijaukins prie taves.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

 

sweiki, rytoj idesiu foto is daktares magnolijos archyvo.

Manau kad partizanu burys turi buti kaipo toks...(ne transformas is kaimieciu) kokie 5 zmogai.gyvenantys giliau miske. tada jie turetu ieskotis maisto.Plesti kaimiecius, bandyti grobti kariskiu sandelius(galima ir amunicijos(salyginai}.Tada kaimieciai, is kuriu realiai partizanai nakti ateme maista, tikrai butu suinteresuoti juos  isduoti.Na kazkas tokio... :) 

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Kaip pavyzdys iš Mavio:

 

 

Kalbant apie MGB ar NKVD, ar ministra as kaip kaimo seniunas ne karto nebuvau ju motyvuotas kokia nors nauda ar kaimui, ar man paciam kazka isduoti. Budavo tik grasinimai ir padauzymai, ka priemiau kaip paprasta derybine taktika, truputy pakentek, o tada jie patys prisijaukins prie taves.

 

Čia kai tau realiai neskauda, tave atbaladotų ginkluoti žmonės, kurie gali tave pasiųsti myriop tiesiog just 4 fun - kudakuotum, o ne šnekėtum. Tiesiog puikus pavyzdys kaip LARP išsigimsta. Kaimo seniūnas per sleshą išmanantis derybinę taktiką, kuris tuo "prisijaukins" NKVDistą :D

 

Dėl maisto kuprinėse. Tik kaimiečiai ir laikė tą maistą kuprinėse. Mūsų visas maistas buvo sudėtas kambaryje ant stalo. Visi jį puikiai matė. Mes apskritai nelaikėme nieko kuprinėse.

 

Dėl MGB ėjimo ir nėjimo į kaimą. Tūnojimą. Kokias užduotis gavome iš ministro - tokias ir vykdėme. Ir perimetro apsauga nuolat buvo mūsų rūpestis. Galbūt mes per daug rimtai supratome tą MGB pavaldumą ministrui ir atžaidinėjome profesionalios struktūros žaidimą.

 

Žodžiu kitais metais bent jau S8PMC struktūromis būti neketina. Lai buvę partizanai patūsina šitoje rolėje, duok Dieve, jiems lengvesnę dalią nei mums teko.

 

P.S. Man asmeniškai iš žaidimo ir komentarų susidaro toks jausmas, kad NKVD ir MGB buvo orgų samdyti atžaisti OPFOR'ą, o Partizanai yra visa clientèle. Nebuvo jiems vargšams motyvacijos, nebuvo ką veikti, nebuvo to ar ano. Tikiuosi, kad kitais metais struktūros gaus įsakymus saugoti viską nuo išpyzdinimo - galės rodyti savo motyvacijos trūkumą.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

You will be able to leave a comment after signing in



Prisijunkite dabar
 Share


×
×
  • Sukurti naują...