Pereiti prie turinio
Lithuanian Airsoft Portal

Idomus pamastimai apie maklaudizma


Alberto
 Share

Rekomenduojami pranešimai

  • Atsakymus 131
  • Created
  • Paskutinis atsakymas

Top Posters In This Topic

Kovoti su maklaudais geriausia per viesuma, is pradziu pasiklausei zaidime kodel neprisisipazinai kai i tave pataikiau ? Arba uzsidejus liemene prieiti prie jo ir paklausti niko (tik reikia buti 100 proc isitikinus kad tu tikrai i ji pataikei). Veliau susisiekti su GM (buna kad zaidime del to pacio zmogaus pasiskundzia keli kiti asmenys) tai tada GM turi rimta priezasti gerai sudrausminti maklauda.

Man pvz butu geda jei i mane pataikytu, o  as nepajusciau ir toliau zaisciau, o paskui apkaltintu maklaudavimu, tai tokiu atveju as netgi jei itariu kad i mane galejo pataikyti arba ten per krumus pravare nors nekliude manes, dazniausiai iseinu su raudona liemene i mertviaka, kad paskui nekiltu tokiu scenu.

O su buozem dauzyti ir kiausus spardyti, tai tie kas taip siulo tegu visai i zaidimus nevaziuoja.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Nepadės niekas, kol žmogus adekvačiai nesielgs. Manau labai graži praktika visų seniau žaidžiančių žaidėjų tokia: jei abejoji, ar į tave pataikė, išeik. Manau visi gali atsidurti tokioje situacijoje, kai nepajuto ar neišgirdo pataikymo. Tačiau yra tekę matyti nuo galvos atšokančius bbs'us ir tada tik paklausiau "o apskriti, jauti skausmą?"

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

O ši tema nėra susijusi su ponais "erelio akis - taiklioji ranka", kurie iš bet kokio atstumo per šakas, krūmus, ir ką tik nori vis pataiko ir pataiko, o visokie maklaudai vis apsimeta ir apsimeta, kad nepajautė?

 

Tokia situacija irgi nėra maloni, kai velniai žino dėl ko esi apkaltinamas maklaudizmu, ir apie tave eina ir giriasi visiems savo kolegoms. Gi ne dėl "fragų" žaidžiam, o dėl pramogos. Yra situacijų, kai penkiese iš 5 metrų į vieną šaudo ir niekaip nepataiko, yra situacijų, kai vienas iš 200 metrų per krūmus šaudo ir visi šratai į taikinius... Na pabėgo tai pabėgo, gal tikrai nepajuto, gal tikrai nepataikei. Jei matai, kad su vienu ir tuo pačiu asmeniu ir ne tau vienam kyla problemos, tik tada eit rėkaut į viešumą. Jau geriau pas GM nueit ir išsiaiškint, nei pyzdėlint prie visų savo šūdus. Manau, taip atrastume ir mes tą pačią panacėją iš pajūrio. Kai kuriems neprašaunantiems reiktų nusileisti ant žemės, pamiršti žodį "arogancija" ir išmokti naują žodį "pagarba".

 

Jau buvo pakeltas klausimas, pakelsiu dar kartą: ar tikrai mes turime labai didelę maklaudizmo problemą, kad verta apie ją diskutuoti?

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

to b00ras: man postu užtenka. Už analizę prašom.

 

Dėl maklaudavimo - ar ji tokia didelė problema. Sakyčiau maklaudavimas yra vienintelė airsoft'o problema. Kalbant apie pagarbą arba aroganciją. Ir neprašaunančius.... Turėjome tokią situaciją per vieną Botanik geimą.

 

Priešai užėmė bazę, kurioje neliko gyvų mūsiškių (tik su liemenėm traukia į mertviaką). Pargrįžtu aš į savo bazę su beveik tusčiais magazinais. Priešai kokie 4. Visiems jiems px. Stovi. Nekreipia dėmesio. Praeinu pro du. Priėjęs paskutinius du papjaunu, trečią nušaunu. Trečias pradeda man rėkti wtf, xujnia, nes tipo jie užėmė bazę, tai aš joje šaudyti negaliu [ svarbu paminėti, kad briefe orgai nieko nesakė apie tai, čia on-the spot taisyklė] Įvyksta karštas ginčas po kurio daugybės nederamų žodžių aš nusprendžiu, kad laikas eiti ten kur mane siunčia ir išeinu su liemene.

 

Po penkių minučių ateina Maidenas su raudona liemene prie mašinų ir sako, ar matei tuos maklaudus mūsų bazėje, sušėriau per būrį apkabą stoviniuojančių. NEI VIENAS NEIŠĖJO. Iš mano papjautų ir niekas nei vienas neišėjo. Visi tik pažiūrėjo į savo vadą (treičiajį, kurį nušoviau) pakarpė ausimis ir liko stovėti. Tipo ką čia tie lenkai (edit: pasikėlę) iš Vilniaus pisa mums protą Trakų rajone...

 

Zveras, rekomenduoju tau eiti pažaisti su spring snaiperiu arba dujiniu, jeigu daugiau pinigų turi. Tada kiekvienas šūvis tampa labai asmeniškas, labai konkretus ir axujienai matomas. Aš žinok bandžiau... Maklaudai egzistuoja. Jie vadinami adrenalino fanatikais, kurie sau retkarčiais pasako "aj, px, šitas man dabar nesiskaito". Jie kartais miršta normaliai, o kartais nusprendžia, kad nieko nenutiks, nes šitas buvo flyeris, arba atšoko nuo bybuko žolės, todėl nesiskaito. Arba pataikė į ginklą, broniką. Bbz, you name it.

 

Siūlomos priemonės nuo maklaudų:

 

- privalomas id

- viešas galimų asmenų skelbimas, kurie įtariami maklaudavimu

 

Sakysite, oj mane apšiko, pavadino maklaudu - o jūs esate visai "klaudas", joks ne maklaudas. Nu tai ko tada parinatės. Po poros geimų visi pamirš, kad toks esate. Bet jeigu iš geimo į geimą bus tie patys žmonės užtaginami - sorry kritinė masė. Klientai nepatenkinti, GM turi rūpintis daugumos klientų nuomone.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Tas tiesa. Apkaltintas buvau vieną kartą per pirmus savo žaidimus, pats nuėjau pas GM ir pasisakiau, apie problemą, pasakė tiesiog nekreipt dėmesio, kad tokių dalykų (apkaltinimų be priežasties) pasitaiko. Mertveke teko pasiklausyt, koks aš maklaudas ir "vaje vaje, VA ŠITAS, ŽIŪRĖKIT". Nuo to nemalonaus karto ne vieną kart traukiausi liemenę dėl didelio lašo lietaus ar šakelės, užtvojusios per koją. Kai eini su liemene ir gavęs dar vieną tokį patį lietaus "šuvį" per panamkę supranti, kas iš tikro "pašovė", tai jau nebe nusiimsi pakeliui, o tai kas užmatęs tikrai nesąžiningu palaikys ("nuėjo už kampo, nusivilko liemenę, tipo grįžo iš mertviako"). Na, bent jau man pamačius kiltu tokia mintis. Kitas atvejis, kai pats šaudai ir atrodo, kad kliūna, bet geriau pasižiūrėjus matai, kad šratai krenta prieš priešą, trūksta metro kito, nors iš pradžių atrodo "nū šitas niekšas... nū maklausas"...

 

Su tokiais nachališkais atvejais, kai ateini, "papjauni" o jis vistiek nemiršta... Iš tikro irgi buvo atvejų, kad ir VPN`e, kai dėl neaiškių ar neišklausytų nurodymų pasidaro neaišku, ar užimtoje teritorijoje šaudoma, ar nešaudoma. Pats vaikščiojau, pats į priešą nešaudžiau, nes lyg ir nebuvo galima, priešai šaudė į mus, nors mūsų požiūriu nebuvo galima nei jiems, nei mums. Šaudė net į su liemene esančius... Zombių medžioklė ar kaip čia? Tai jei ponai iš Trakų nusprendė, kad ten nešaudoma... Pakarpė ausimis, pagalvojo, ką tie "lenkai iš wilno" čia daro ir tiesiog nereagavo į, jų požiūriu, neleistinus veiksmus? Jei nereagavo nachališkai, tai tada tokie padarai tikrai trukdo žaidimą ir gadina nuotaikas.

 

Privalomas ID leistų po game išsiaiškinti su GM ir išspręsti problemas, kad ir ne iš karto po žaidimo, o forume ar per PM. Parašai GM, GM parašo tariamam kaltininkui, GM nusprendžia, kad teisus, GM informuoja abi puses, ir jei reikia, priima sprendimą kažko nebe priimti į savo rengiamus žaidimus.

 

Viešas skelbimas... Matai, kaip ir sakei, neteisingai apkaltintus greit pamirš, o forume ar kitoje viešoje vietoje info liks. Ką į internetą padėsi, liks ten amžiams. Trinti pranešimus, kurie netenka prasmės? Kaip nuspręsti, kada netenka prasmės? Po 3 žaidimų (jei nebesikartoja problema)? Ateis koks naujokas, sakys "ai čia šitą žinau, skaičiau apie jį, maklaudas yra, tai jei jis taip, tai ir aš nereaguosiu, kai jis į mane šaudo, pamokysiu jį...". Šitą problemą pastebėjau ir žaidimų metu, kai vienai pusei sekasi gerokai geriau, nei kitai, tada prasideda kaltinimai ir "ai jie maklaudina visi, tai ir mes maklaudinsim". Na, tiksliai nepacituosiu, bet skambėjo panašiai. Vaikiška, bet tokia realybė.Tad, aš būčiau už aiškias identifikacijos priemones ant kiekvieno žaidėjo ir prieš skelbimus apie tariamus maklaudus, nebent GM apie per jų žaidimus maklaudinusius asmenis. Jei pradės rašinėti kiekvienas, bus balaganas. 

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Jus apsispreskit ar jus rasot temoj apie maklaudus ar apie lenkus? Cia ne vieta tokiem pareiskimam manau.

 

Jums tamsta nepatinka, kad save vilniaus lenku pavadinau? Jau tas politinis ir tautinis jautrumas. Dėl jūsų pataisysiu.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Maklaudinant turbūt galioja LARP taisyklės. Kuo "gražesnis", tikroviškiau atrodantis kostiumas, tuo daugiau "hitų" prideda. Čia kaip viduramžių riteriui šarvai. :P

Tai matyt taip ir yra. Tie snaiperiai kurie su kailiniais vaikšto turi daaaaug daugiau gyvybių. Tikrai manau, kad ne tyčia, bet vistiek nesmagu būna kai iš kokių 10m suvarai į nugarą, o jis atsisuka išgirdęs šaudymą ir nušauna. Tai nei pykt, nei rėkt, nuryji blogas emocijas ir eini į mertviaką. 

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Čia jis apie save, o kadangi pats Vilniuje gyvenu, tai pasivadinau analogiškai. Pamirškite tai ir nereaguokite jautriai, kur nereikia. 

 

Vyrai, baikitTema apie ką? Pradėsim rūšiuot - lietuvis, lenkas, rusas? Kai kas tai jau darė. Visi žinome kuo pasibaigė. Istorijos necituosiu

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

 

Čia jis apie save, o kadangi pats Vilniuje gyvenu, tai pasivadinau analogiškai. Pamirškite tai ir nereaguokite jautriai, kur nereikia.

 Man tai kas. Bet kai diskusija MŪSŲ forume pradeda liesti tautybes..........tau jau negerai iš principo.Tai kaip su NIKO antsiuviais.....Kaip ir visi pritaria.... Spręsime?Man tai pofig. Jokios reklamos. Jei LSB bendrija priima teigiamą Sprendimą šiuo klausimu - siūlau organizuoti konkursą pasiūlymų. Arba paklauskim, kas žino geras "vietas"
Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Man ir šiaip, neskaitant maklaudizmo problemos, patinka ta privalomų antsiuvų idėja. Iš esmės, norint žaisti, jei esi ne nuomininkas, o komandoje arba LSB, tai privalai būti registruotas forume specialiai tam skirtoje skiltyje, tai manau, privalomas antsiuvas nepakenks niekam. Tiesiog tokiu atveju turi būti kokybiška, aiški ir visiems iš karto prieinamoje vietoje padėta info, kad tai privaloma ir kur tą antsiuvą gali padaryti. Laukiam poll`o tada.

 

 

  Man tai kas. Bet kai diskusija MŪSŲ forume pradeda liesti tautybes..........tau jau negerai iš principo.Tai kaip su NIKO antsiuviais.....Kaip ir visi pritaria.... Spręsime?Man tai pofig. Jokios reklamos. Jei LSB bendrija priima teigiamą Sprendimą šiuo klausimu - siūlau organizuoti konkursą pasiūlymų. Arba paklauskim, kas žino geras "vietas"

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

pasibaige kantrybe

1 --R rase: ka daryt jeigu netinka prie anturazo? pas mane jau senai guli 2 antsiuviai su mano niku, bet kur as jos uzdesiu ant mashalato? Gadint uniforma as nelabai noriu. Labai sunku prieit ir pasiklaust niko? arba paimt uz rankos ir nuvesti iki orgu? 
2 Zveris pas tave postu temoi apie maklaudus daugiau , nei dalyvavimu zaidimuose.Kieik as zaidziu, nebuvo dar tokiu maklaudu i kuri issaudai 3-4 mechanas ir jis neiseina, o jus cia is muses drambli darot. Matot maklauda - uzmeskit jam granata, arba bandykit apieit, kad sumazintumet distancija.

Ir isvis, treniruokites ir zaiskite daugiau, o ne forume sedekit, tada ir nebus tu mitiniu problemu.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

pasibaige kantrybe

1 --R rase: ka daryt jeigu netinka prie anturazo? pas mane jau senai guli 2 antsiuviai su mano niku, bet kur as jos uzdesiu ant mashalato? Gadint uniforma as nelabai noriu. Labai sunku prieit ir pasiklaust niko? arba paimt uz rankos ir nuvesti iki orgu? 
2 Zveris pas tave postu temoi apie maklaudus daugiau , nei dalyvavimu zaidimuose.Kieik as zaidziu, nebuvo dar tokiu maklaudu i kuri issaudai 3-4 mechanas ir jis neiseina, o jus cia is muses drambli darot. Matot maklauda - uzmeskit jam granata, arba bandykit apieit, kad sumazintumet distancija.

Ir isvis, treniruokites ir zaiskite daugiau, o ne forume sedekit, tada ir nebus tu mitiniu problemu.

 

+100!

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

You will be able to leave a comment after signing in



Prisijunkite dabar
 Share


×
×
  • Sukurti naują...