Pereiti prie turinio
Lithuanian Airsoft Portal

recar

Members
  • Pranešimai

    4
  • Užsiregistravo

  • Lankėsi

Previous Fields

  • Ginkluotė
    ak74

recar's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

0

Reputacija

  1. LiPo nemėgsta smūgių (tiksliau fizinio poveikio kuris geba užtrumpinti jos vidurius, pvz dvi celės užsitrumpina ir pan), tai sukelia svilimą, užsidegimą, o kartais ir sprogimą. Taipogi kitas veiksnys galintis būti užsidegimo/sprogimo priežastimi yra neteisingas krovimas bei iškrovimas. Negalima iškrauti daugiau nei leidžiama, o kraunant negalima perkrauti celių, todėl naudojant kelių celių baterijas rekomenduojama jas visuomet krauti naudojant balansavimą jungtį kuri prižiūri, kad nei viena celė neviršytų leistinos voltų ribos. Ta prasme aš užsiimu šiek tiek RC skraidymais ir važinėjimais, tai ten nors būna ir smūgių ir viso kito dar neteko dėl fizinio poveikio nei vienos baterijos susprogdinti ar net ir uždegti. Kelios kurios nusibaigė tai įvyko dėl per didelio iškrovimo ir paskui bandant pakraut jos pradėjo pūstis, tai kadangi viskas vyko po priežiūra, tai buvo laiku atjungta ir net dūmelio nepavyko išgauti..
  2. Tai jei ta baterija ne iki galo iskrauta (berods celei iskrovimas visiskas ir dar ne mirtinas yra apie 3.2V ) tai ir negali daugiau įkrauti, nes nuo apatinės ribos iki 4.2Volto celei turėtų pakrauti tuos reikiamus 1200mah. Taipogi galimas dar variantas kad ir pakrovėjas nustatytas krauti tarkim iki tokio kiekio mah, čia tipo galima pasidaryt kaip apsaugą, kad galėtum būt ramus jog neperkrausi, ten pat man atrodo ir max riba nusistato celei, kuri kaip minėjau turėtų būt 4.2V, lyg ji ten kaip konstanta eina ir pvz pakeitus iš LiPo į LiFe tipo bateriją tampa 3.7V jei neklystu. O storage voltažas taipogi nėra visiškai iškrauta, o tik berods panašiai kaip ir parašei ten tie 300mah (apie 75% pilnos talpos įkrauta) ir matomai kažkoks tarpinis voltų skaičius..
  3. Nu nėra taisyklės, kad didesnės talpos baterija būtinai bus didesnio dydžio, tačiau ji net būdama tos pačios talpos gali būti visiškai kitokios formos ir dėl to netilpti, pvz gali būti kokia nors stora bet trumpa o pas tave paskirta vieta tarkim ilga ir plona ir tuomet tikrai netilps.. Realiai LiPo viena celė neturi kažkokios vienos nustatytos standartinės formos ir dydžio kažkokiai talpai. ir netgi būna tokio paties dydžio ir 2 ir 3 celės kartais net su labai panašia talpa.. žodžiu tik bandydamas įdėt gali sužinot kad tilps arba turėdamas info apie konkrečius baterijos ir vietos ginkle išmatavimus
×
×
  • Sukurti naują...