Pereiti prie turinio
Lithuanian Airsoft Portal

A123 LiFePo4


Sadys
 Share

Rekomenduojami pranešimai

Sveiki

Perziurejau visa foruma ir radau labai mazai informacijos apie LiFePo4 akumuliatorius, tai manau reketu padaryt viena bendra tema skirta tik A123 LiFePo4 akumuliatoriams.

Siek tik pasidomejas radau kad tai yra pačios pranašiausios baterijos beveik visais atvejais. Išimtis - nėra didelio talpos pasirinkimo ir kiek didesnis svoris negu lipo baterijos.

Aprašymas:

 

Tai paskutinis technikos žodis akumuliatorių technologijose. Pagaminti inovacijomis garsėjančios JAV kompanijos A123Systems, šie akumuliatoriai pasižymi ilgaamžiškumu siekiančiu daugiau kaip 1000 ciklų, iškraunant iki 10C srovėmis (iki 20 kartų daugiau nei visi kiti akumuliatoriai naudojami su panašia apkrova). Leistina ilgalaikė iškrovimo srovė iki 30C, trumpalaikė iki 60C, t.y daugiau nei 100A!!! Skirtingai nuo LiPo akumuliatorių, LiFePo4 yra nepalyginamai saugesni. Net mechaniškai juos pažeidus arba neteisingai kraunant neįvyksta sprogimas arba savaiminis užsidegimas. Tam, kad lituojant kelis akumuliatorius į grupę butu lengviau gauti gerą elektrinį kontaktą ir kaitinant jų nesugadinti, akumuliatoriai turi privirintas kontaktines plokšteles. Techniniai duomenys: įtampa 3.3V, talpa 1100-2300mAh, svoris 70g, rekomenduojamas standartinis krovimo metodas 3A iki 3.6V, krovimo laikas 45min, maksimali krovimo srovė 10A, (kai oro temperatūra nuo 20ºC iki 60ºC), maksimali leistina krovimo įtampa 4.2V, greito krovimo laikas 15min, rekomenduojama minimali iškrovimo pabaigos įtampa 2.0V, maksimali nepertraukiama iškrovimo srovė 69A, maksimali trumpalaikė iškrovimo srovė 138A, maksimali rekomenduojama elemento temperatūra 70ºC, maksimali galima elemento temperatūra 85ºC, sandėliavimo temperatūra nuo -50ºC iki +60ºC.

 

Techniniai parametrai:

Įtampa 3,3V

Talpa 1100 arba 2300 mAh

Svoris 70g

 

 

Privalumai:

 

Ilgaamžiškumas daugiau kaip 1000 ciklų, didelės pakrovimo ir iškrovimo srovės, nereikalauja specialių greičio reguliatorių, galima jungti nuosekliai, arba lygiagrečiai, atsparus šiurkštiems poelgiams, elemento sandarinimui vietoje riebokšlių naudojamas virinimas lazeriu, kas apsaugo akumuliatorių nuo drėgmės patekimo per visą jo tarnavimo laiką, neteršia gamtos.

Ypatingai aukštos kokybės.

 

 

 

Kraunamas tik specialių įkroviklių pagalba.

 

jei yra forumieciu kas naudoja tokius akumuliatorius parasykit pliusus, minusus, tai pat gerai butu jei kas pasidalintu naudinga informacija is kur galima gaut nebrangiai tokius akumuliatorius ir kaip atrodo litavimo shema.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Antrus metus naudojam Nanofosfatinius akum. LI-FEpo. Beveik visi is Partizanu komiteto shpilina su shitas batareika. Viskas ka apie jas paraset ira tiesa,taip kad pliusu turi daug shie elementai,del minusu nezinau,nu ne bent kad galetu buti truputi plonesnes ar mazesnes,nors ir taip beveik visur telpa. Mano nuomone-shiai dienai tai ira geriausias variantas ir airsofte ir RC modeliavime ir dar kur nors. Vilniuje jas galima gaut parduot. MODELIS EU. 35 lt. viena cele o ju reikia triju + 2 lt. balansavimo jungtys. Jos turi buti butent A123 gamibos, geltonos spal.mazesnes ir pilkos spal.didesnes,jokiu kitu kol kas ne gali buti,patikekit zinom. Gerai telpa i AK mod.su sulenkama buoze, AUG, P90 ir visus mod.kurie turi monolitine tusciavidure buoze.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Paziurejau www.modelis.lt ir radau 2ju rusiu baterijas geltonos (1100mAh) Kaina~35Lt ir pilkos (2300mAh) Kaina~37Lt

http://www.modelis.lt/product.php?id_product=4077

 

ant 3 celliu reikia balansavimo junkties su 4om skilem ~2Lt

Nuotrauka

 

dar reikes jungties "T" http://www.modelis.lt/product.php?id_product=17845 ~4Lt

 

grubiai paskaiciavus gaunasi akumas 9.9v 2300mAh 120Lt

visa beda yra tame kad kraut siems akumams reikia specialaus pakrovejo kaina ~150Lt

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

aš turiu ir lipo, ir life. man labiau patinka lipo nes 11,1 V. life tik 9,9 V arba jau 13,2 (o čia jau pereboras). kai pakeiti akumus greitošauda jaučiasi.

 

As irgi turiu ir LIPO 11.1 ir LIFE 9.9, bet naudoju tik LIFE,ir boicai musu kaskodel naudoja tik LIFE. Pagal galinguma jos ne labai skirtuma turi,taip pat pirdolina,o LIPO 11.1 per ziema pasodino man spirokle ir luzo vienas dantratis ir ne vien man,cia as apie bazinius GearBoXus, o su LIFE9.9 viskas ciki,plius jos labai patvarios be jokiu kaprizu,gerai laiko ir per salti ir per karsti,atlaiko labai daug ciklu,pilnai pakrauti galima per 15min.cia jeigu balansavimo jungtis ira,nes galima komlektoti ir be bal.jung.tik reik kraut tada ilgiau kad ikrova ligiai gautu visas tris celes. Siai denai tai ira universaliausias variantas, ZOLOTAJA SEREDINA.
Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • 4 weeks later...

Sveiki,

 

Alberto susidomejo ir man numete sita linka.

Musu Marsoc klubas kogero 90% naudoja tik LiFe4 baterijas. Ginklai su M120 sprandzina idealiai veikia su 3 celem A123 (9.9V nominalas, pakrautas daugiau..)

yra 2 tipai:

susilituojam sasyskas (1100mah) i Crane Stock:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__6563__GENUINE_A123_Systems_18650_LiFePo4_Cell_w_tabs_GENUINE_.html

arba i defaultines buozes (2300mah):

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__6444__GENUINE_A123_Systems_26650A_LiFePo4_Cell_w_tabs.html

Pastebejimas del talpos kuri atitinka rasoma talpa. pvz A123 1100mah baterijos "atgroja" ilgiau nei NiMh 2500mAh. Pakrovimas per 15min. Idealiai veikia ziema (-20 teko kariauti).

Pakrovejas (pigiausias ir bandytas):

Nuotrauka

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__7028__Turnigy_Accucel_6_50W_6A_Balancer_Charger_w_accessories.html

Jam reikia 12V maitinimo saltinio (tie kas nenori papildomai pirkti maitblokio, pasikrauna baterijas pries zaidima nuo automobilio akumuliatoriaus.. 15min).

 

Tikiuosi pagelbejau :)

Virgis

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Gal galit įdėt kas naudojat foto kelias? Kaip lituot reikėtų šitą gėrį? Ir pakrovėjas specialus tai koks turima galvoj? Toks tinka?

http://airsoftas.lt/image/cache/data/0.03Battery/i852_Charger-750x750.jpg

taip sitas pakrovejas kuo puikiausiai tiks:

 

IMAX B6 universalus kompiuterizuotas skaitmeninis įkroviklis 50W/5A

Pagrindinės savybės:

microprocessor controlled

delta-peak sensitivity

individual cell balancing

LiIo, LiPo, LiFe, NiCd/NiMH, Pb capable

Large range of charge current

Store function

Time limit function

Input voltage monitoring

Data storage

Battery break in and cycling

Specifikacija:

Išmatavimai: 130x85x26mm

Įėjimas: 11-18.0V

Krovimo galia: max. 50W

Iškrovimo galia: max. 5W

Iškrovimo srovės diapazonas: 0.1~1.0A

Krovimo srovės diapazonas: 0.1~5.0A

Celės balansavimo srovė: 300mAh/cell

NiCd/NiMH: 1 - 15 celių

LiPo/LiLo/LiFe: 1 - 6 celių

Pb: 2V~20V

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • 8 months later...

Prikelsiu seną temą. Gal kas kokia paprastą schemutę gali mestelt, kaip jungiamasi su balansavimo jungtimi. Dėkui. Na ir žinoma, ar nepasikeitė nuomonėapie šiuos akumuliatorius?

 

Nuomone nepasikeite, akumai tesiog super!!! ziema kai visi zaidzia su ni-mh akumais tai skundziasi kad akumas paveda, bet tik ne pas mane su mano a123, siam momentui pilnai perejau ant siu akumu visiem savo sautuvams turiu po komlekta a123 akumu net kulkosvaidziui turiu a123 13,2V greitasauda ispudinga, akumas tesiog super...

Visiems patariu pereit ant a123 (LeFePo4) problema yra tik tame kad jiems reikai spec pakrovejo.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • 3 years later...

Sveiki, dabar turbut dar daugiau yra lifepo4 naudotoju, tai noreciau paklausti tu kurie nusimano. Jei teisingai suprantu viena cele yra 3.3v ( http://www.lemona.lt/index.php?page=item&i_id=124539 ) tai jei as naudoju nihm 9.6 arba lipo 7.4v baterijas, tai man reikia lifepo4 9.9v ar uztenka 6.6v ? Ir dar toks klausimas nes apie tokius dalykus nelabai zinau. Tai jei sujungi tris celes po 3.3v tai gaunasi 9.9v baterija ar as klystu?

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • 1 year later...

Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

You will be able to leave a comment after signing in



Prisijunkite dabar
 Share

×
×
  • Sukurti naują...