Pereiti prie turinio
Lithuanian Airsoft Portal

Operacija SUN CITY 2018 - LK "MŪŠIS MIESTE" komplekse


Rekomenduojami pranešimai

Operacija SUN CITY 2018,  OHOLEND

 

 

2018 metų birželio 21 d. centrinės Europos valstybėje Oholende buvo bandyta įvykdyti valstybės perversmą, kurio metu, radikaliosios opozicijos atstovo Mumumbu Ivanovič vadovaujamos pajėgos užėmė dalį Oholendo teritorijos. Taip pat sukilėliams atiteko ginkluotės ir amunicijos sandėliai.

 

Mumumbu.jpg

 

Remiamas kalaborantų ir į jo pusę perėjusių karinių pajėgų, Mumumbu Ivanovič vadovaujamos sukilėlių pajėgos, nesutikdamos didesnio vyriausybinių pajėgų pasipriešinimo, juda link Oholendo sostinės.

Šiuo metu, Oholendo sostinėjė yra įsikūrusios diplomatinės ir konsulinės įstaigos, kurių praradimas sukilėliams užėmus miestą, turėtų labai didelį neigiamą efektą viso regiono geopolitikai ir susilpnintų legatymios Oholendo vyriausybės pozicijas kovoje su sukilėliais.

 

 

 

Situacija šalyje: Kova tarp vyriausybinių pajėgų ir sukilėlių peraugo į pilietinį karą, kurio metu kilo neramumai visoje šalyje. Ekonominė situacija Oholende kas diena blogėja. Šalį užtvyndė ginkluotos nusikalstamos grupuotės o šalis paniro į humanitarinė krizę. Palaikomi sukilėlių diktatoriaus Mumumbu Ivanovič šalyje prieglobstį rado radikaliojo islamo šalininkai priklausantys tarptautinėms teroristinėms organizacijoms.

salis.jpgSunciyi2018.jpgsalis2.jpgsuncity.jpg

 

 

Viso pasaulio valstybės ėmėsi neatidėliotinų veiksmų situacijai Oholende stabilizuoti ir humanitarinei krizei sustabdyti. Tačiau dėl vienos šalies veto, Jungtinės tautos nebegali įvesti į  Oholendą Jungtinių tautų taikdarių ir imtis veiksmų Humanitarinei krizei spresti.

UNSUNCITY.pngUNSUNCITY2.jpg

 

Atsižvelgiant į sudėtingą geopolitinę situaciją, siekiant apsaugoti mūsų kontroliuojamas strategiškais svarbias pozicijas, buvo priimtas sprendimas, perduoti objektų apsauga specialiosioms pajėgoms.

 

SPECIALIŲJŲ PAJĖGŲ  užduotis: Perimti ambasadų ir konsulatų pastatus iš vyriausybinių pajėgų. Organizuoti jų teritorijų apsaugą ir ginybą. Vykdyti prieigų patruliavimą. Atlikti asmenų patikrą patikros ir kontrolės postuose. Suteiklti pagalbą vyriausybinėms pajėgoms kovoje su teroristinemis ir sukilelių pajėgomis. Atlikti žvalgybą ir informacijos rinkimą. Palaikyti glaudų ryšį su operacijos koordinavimo štabu. Esant poreikiui atremti bet kokius pasikėsinimus į jusų saugomą objektą

 

VYRIAUSYBINIŲ PAJĖGŲ užduotis: Užkirsti kelią tolimesniam sukilėlių puolimui. Atkovoti užimtas teritorijas. Vykdyti svarbių teritorijų ir objektų apsaugą, organizuoti jų ginybą, palaikyti viešają tvarką. Kartu su spec. pajėgomis vykdyti teroristinių ir nusikalstamų grupuočių persekiojimą, užkardinti teroristinius išpuolius. Atlikti žvalgybą ir informacijos rinkimą. Palaikyti glaudų ryšį su operacijos koordinavimo štabu

 

SUKILĖLIŲ užduotis: Vykdyti išpuolius ir teroristines atakas nukreiptas prieš vyriausybines ir specialiasias pajėgas. Išstumti jas iš užimamų pozicijų. Imtis kenkėjiškų veiksmų destabilizuoti padėtį regione.

 

 

 

 

 

 

Atnaujinta : 2018-06-20 15:28

 

 

Jungtinių tautų stebėtojai informuoja, kad situacija Oholende per pastarają parą tapo kritine:

Mumumbu Ivanovič vadovaujamos sukilėlių pajėgos nustūmė vyriausybines pajėgas iš jų pozicijų ir priartėjo prie Oholendo sostinės. Kovos iniciatyva priklauso sukilėliams ir jie iš visų jėgų stengiasi apsupti Oholendo sostinę iš visų pusių ir blokuoti mieste likusias vyriausybines pajėgas ir Jungtinių tautų personalą. Situacija apsunkina ir tai, kad sostinėje gausu nespėjusius pasitraukti įvairių šalių ambasadų ir konsulatų personalo ir užsienio šalių piliečių.

Stebėtojai kreipėsi į jungtines tautas su prašymu nedelsiant imtis iniciatyvos ir karinės jėgos pagalba, užtikrinti personalo, ambasadų, bei užsieniečių apsaugą ir organizuoti neatėdioliotiną evakuaciją iš karo zonos. Tuo tarpu Oholendo vyriausybė pabrėžė, kad situacija šalyje sudėtinga ir vyriausybinės pajėgos nebegali užtikrinti visokiariopos pagalbos į apgultį pakliuvusiems diplomatinio kunsulato atstovams ir Jungtinių tautų personalui, bet kai tik, opertyvinė situacija bus palanki, jie imsis visų imanomų priemonių užtikrinti apsaugą.

 

Data : 2018-06-23/24

 

Žaidimo lygis : Operacija (Real, Low, Midcap dėtuvių talpos)

 

Vieta : Lietuvos kariuomenės poligonas Pabradėje, "Mūšis mieste" kompleksas

 

618168, 6104469 (LKS)
55.061937, 25.849873 (WGS)
55° 3' 42.97", 25° 50' 59.54" (WGS)

 

 

 

 

Žaidimo pusės (registracija uždaryta) :

 

Vyriausybinės pajėgos : Tik komandos , su šalmais

 

Specialiosios pajėgos : tik komandos ( spec pajėgų rekonstruktoriai , privačios saugos tarnybų rekonstruktoriai)

 

Sukilėlių pajėgos : LSK, komandos , be šalmų , rekomenduojama juodos beretės

 

 

 

 

Mediko taisyklė

 

Bintas ne mažiau 5 metrų , žaidėjai atsiveža savo bintus. ( elastinis ar timpos netinka )

Sužeistas žaidėjas , išsitraukia raudoną liemenę , deda ją ant galvos ir kviečiasi med pagalbos  10 min. jei po 10 min. niekas nepagydė , užsideda ryškią raudoną liemenę ant kūno, netrukdant žaidimo eigos juda į sutartą Mirties vietą. Sužeistas žaidėjas negali judėti toliau nei 1 m. nuo sužeidimo vietos, negali naudotis radijo ryšiu, negali pasakinėti kitiems žaidėjams apie žaidimo eigą . Tik žaidėjas turintis bintą gali gabenti sužeistą žaidėją į saugią vietą tvarstymui . Sužeisto žaidėjo gabenimas  - viena ranka turi visuomet liesti sužeistojo sprandą. Sužeistojo gydymas - binto vyniojimas ant galvos (šalmo, kepurės ) , bintas turi būti išvyniotas visas ir visu pločiu. Bintas vienkartinis.

Bintus galima perimti iš sužeisto žaidėjo , sužeistas žaidėjas privalo atiduoti savo turimus bintus,

draudžiama naudoti panaudotus bintus.

 

Žaidėjai pažeidę mediko taisyklę iškart bus varomi į sutartą "mirties" vietą 2 h., pakartotinai pažeidę šalinami iš žaidimo (jei komandos narys šalinama visa komanda)

 

 

 

Ginklų greičių limitai pagal Šratasvydžio mėgėjų asociacijos Mobilizacija rekomendacijas  :

 

 

 

Klasė.........................Ginklas.....................Galingumas su 0,2 g bbs...Saugus atstumas................Pastate.........Lauke

1. Pistoletas, mechaninis shotgunas......iki 119 m/s..............................................1 m.......................be apribojimų......be apribojimų

 

Automatiniai ginklai, kulkosvaidžiai, snaiperiniai ginklai

 

Klasė...Ginklas.............Galingumas su 0,2 g bbs...Saugus atstumas...........Pastate.........Lauke

 

2..........Bet koks.......................101 – 130 m/s.................5 m..........................pavieniai...........be apribojimų
3......Lengvieji Kulkosvaidžiai ...125-151 m/s....................15 m.....................draudžiama......be apribojimų

4..........Sunkieji kulkosvaidžiai....151-170 m/s...................30 m......................draudžiama......be apribojimų
5..........Snaiperiniai...................125 – 150 m/s.................15 m.....................draudžiama......pavieniai
6..........Snaiperiniai...................151 – 170 m/s.................20 m.....................draudžiama......pavieniai
7..........Snaiperiniai bolt action...171 – 200 m/s.................30 m.....................draudžiama......pavieniai

 

Pastabos:

1 - 2 klasės įrangos maksimalus leidžiamas plastikinio šrato svoris – 0,30 g.

3. klasės ginklas turi būti tikro lengvojo kulkosvaidžio kopija (RPK, M249, MK43, Mg3). Privalomas 1 klasės ginklas. Maksimalus leidžiamas plastikinio šrato svoris – 0,30 g.

4. klasės ginklas turi būti tikro sunkiojo kulkosvaidžio kopija (M240, M60, PKM, 50cal.). Privalomas 1 klasės ginklas. Maksimalus leidžiamas plastikinio šrato svoris – 0,30 g.

5-7 klasės ginklas turi būti tikro snaiperinio ginklo kopija (SVD, SR25, M14, M21) Turi būti fiziškai panaikinta galimybė šaudyti serijomis. Visos ginklų kopijos su optika į šią kategoriją nepatenka. Maksimalus leidžiamas plastikinio bbs‘o svoris – 0,55 g. Privalomas 1 klasės ginklas.

Ginklo greičių matavimas atliekamas tik su Madbull ver. 2.1 chronometru.

Paklaida matavimuose nenaudojama. T.y. jeigu žaidimo dieną žaidimo chronometras rodo, kad jūsų ginklas viršija nustatytas klasės normas, toks ginklas paimamas organizatoriaus saugojimui iki žaidimo pabaigos, arba dalyvis neįleidžiamas į žaidimo teritoriją. Su 2,3,5,6 klasės ginklais leidžiama šaudyti iš pastatų, su sąlygą, kad mažiausiai 1/3 ginklo vamzdžio yra iškišta pro pastato langus arba duris. Taikoma tik šaudant iš pastatų 1 auškto . Neiškišant 1/3 ginklo iš pastatų leidžiama šaudyti 1,2, klasės ginklams tik pavieniu šaudymo režimu esant prie lango. (ne iš patalpų gilumos)

 

 

 

Atvykimas : Šeštadienį nuo 13:00 - 15:00


          Žaidimas prasidės šeštadienį (06-23d.) 17:00 ir baigsis sekmadienį (06-24d.) ne vėliau 15:00

 

 

 

 

 

 

 

 

Miegas  :

 

Spec.pajėgos -  vilose, patrulio bazėse

Vyriausybinės pajėgos - autobosų stotyje

Sukilėliai - saugioje zonoje pastatuose

 

Arba saugioje zonoje (parkinge) nuosavose palapinėse ar automobiliuose.

 

 

Žaidimo metu miegoti privaloma su akių apsauga, rekomenduojama ausų apsauga (nuo garso)

 

Priminimas dėl uniformų naudojjimo :

 

Žaidimo metu draudžiama naudoti RF uniformas - gorka, flora, cifra ir t.t., skiriamuosius ženklus. Sovietinius bei nacistinius simbolius. LK naujo (multikam) ir seno eglutė) unifromas, jų dalis (kepurės, marškinėliai)  , LK uniformas galima naudoti dalyviams arvykusiems į žaidima tarnybos metu.

 

PAPILDOMOS ŽAIDIMO TAISYKLĖS

 

Kiekvienas žaidėjas gaus savo žaidybinės pusės antsiuvą (su velkro) kurį reiks prisitvirtinti matomoje vietoje. Antsiuvas yra ir žaidybinis pasas , kurio prireiks kertant patikrtinimo punktus.  Neturintis paso , gali būt uždaromas į sulaikymo kameras (tapatybės nustatymui) ne ilgiau 1 h.

 

Civilis miesto gyventojas : bet kuris žaidėjas , be ginklo . Ginklas gali būti pakabintas už nugaros , kuris laikomas nežaidybiniu ginklu . Nežaidybinis ginklas gali būti panaudotas tik neaptvertose vietose (pvz. praėjus patikrinimo postą sankryžose, sustabdžius patruliui gatvėje ) Nežaidybinį ginklą padaryti žaidybiniu galima tik nutolus paskutinio patrulio ar priešiškos pusės žaidėjo ~50 m , (pvz. užejus už pastato ir pnš)

 

Civilių apieškojimas (yra du būdai, kurį būda naudoti pasirenka žaidėjas kuris bus apieškomas)

 

1. žodžiu - apieškotas , saugus. , apieškotas žaidėjas negali naudotis paslėptais peiliais, ginklais , granatomis.

2. pilna programa fiziškai , jei ieškotojas neranda ginklo (peilio, pistoleto, granatos, kulkosvaidžio) - jį galima panaudot bet kada. Apieškojimas turi būti vykdomas abipusiu draugišku sutarimu , neperžengiant žaidybinės ribos.

 

 

Konfiskavimas:

 

IŠ žaidėjų (ir sužeistų karių) priešiškiems žaidėjams apieškojimo metu , ar jiems paprašius privaloma atiduoti žaidybinius bintus, bei šratasvydžio granatas.

 

Bet koks žaidėjų sulaikymas, pagrobimas. negali būti ilgesnis nei viena valanda nuo atvykimo į sulaikymo vietą.
 

Žaidybinis transportas:

 

1.   Žaidimo metu bus naudojamas karinis bei civilinis transportas

2.   Žaidime dalyvaujančios transporto priemonės bus pažymėtos kariauk.lt simbolika.

3.   Žaidime naudojamų transporto priemonių langai turi būti pilnai atidaryti . transporto greitis negali būti didesnis nei 20 km/h , sugadintos ar žaidime nedalyvaujančios transporto priemonės važinėja su įjungtu avariniu signalu.

 

Transporto stabdymas

Transporto priemonę stabdyti galima tik įrengiant kelio užtvaras , panaudojus ne mažiau kaip 2 m ilgio pagalius , bendras užtvaros aukštis ne mažesnis nei 1 m. Vairuotojas negali apvažiuoti užtvaros, gali tik saugiai grįžti atgal.

 

Transporto naikinimas

Granatos įmetimas į transporto priemonę . Sunaikintas transportas žaidime nedalyvauja 2 h. Arba organizatoriui leidus.

 

Draudžiama naudoti transporto priemonę kaip priedangą , šaudyti  iš/į  transporto priemonių(-es) ,     (išskyrus įrengtus kulkosvaidžių bokštelius)

 

Naktinis žaidimas:

Naktiniame žaidime (nuo 23:00-04:00) leidžiama naudoti tik 1-2 klasės ginklus , šratasvydžio granatas su žirnių ar pupų užpildu.

 

Privaloma:Žaidėjas baigęs naktinį žaidimą turi informuoti savo pusės vadą jog jis išeina ilsėtis (žodžiu o ne radijo ryšiu)

 

Rekomenduojame:

Sužeistam žaidėjui : balto prožektoriaus pagalba apsišviesti savo raudoną liemenę.

Einant į nušautų žaidėjų vietą (mertviaką) , ar einant į nežaidybinę vietą apsišviesti savo raudoną liemenę prožektoriu, naudoti raudoną mirksintį prožektorių.

 

 

 

 

Pastatų naudojimas :

 

Pastatų langai , daugumoje vietų uždengti DSB plokštėmis, kai kurie pritvirtinti veržlėmis. Nuėmus langų apsaugas , veržles prisukite ant tvirtinimo strypo (kad nedingtų)

 

verzles.jpg

 

 

Draudžiama šaudyti pro pastatų ventilacines angas, kai kuriuos jau patobulintos

skyles.jpg

skyles2.jpg

Ant pastatų stogų leidžiama lipti tik žaidėjams turitiems 7 klasės ginkluotę. Ir tik naudojantis ant pastatų esančiais laptais.


Pirotechnikos naudojimas:

 

Bet kokios pirotechnikos naudojimas yra griežtai uždraustas išskyrus leidžiama naudoti tik airsofto granatas su žirnių/pupų ar bbs užpildu arba TAG granatas (pastatų valymui)

Dūmines uždangas naudos griežtai tik organizatoriai, kai kuriose vietoje net ir pastatų antruose aukštuose.

Kilus gaisrui, bus nutraukiamas žaidimas toje vietoje ir gėsinama, būtina pranešti organizatoriams radio ryšiu apie situacija.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • Atsakymus 91
  • Created
  • Paskutinis atsakymas

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Dalyviai, šiek tiek kantrybės , kol negavome 100 % taip atsakymo dėl karinio poligono naudojimo , neskelbiame daugiau informacijos. 

 

Jums svarbiausia , jei norite dalyvauti , tik planuotis laiką.

 

Informaciją turime gauti kitą savaitę.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • 2 weeks later...
Svečias
Ši tema yra užrakinta ir joje nebegalima rašyti naujų pranešimų.
 Share


×
×
  • Sukurti naują...