Pereiti prie turinio
Lithuanian Airsoft Portal

Ar kenkia snaiperiui jeigu paliekame jį užtaisytą?


Rekomenduojami pranešimai

Klausimas būtų toks: kiek ilgai galima laikyti užtaisytą (užtrauktą spyruoklę - paruoštą šaut) bolt-action snaiperį ? Ar tai kenkia spyruoklei ar kažkam kitam jeigu palieki užtrauką spyruoklę kelias minutes, valandas, dienas? 

 

Asmeniškai aš kai nenaudoju visada patiktinu, kad nebūtų užtaisytas ir stovėtų "ant" saugiklio. Bet smalsumas vis tiek žudo.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Skaičiau skirtingų nuomonių. Palikimas suspaustos spyruoklės ilgam laikui tikrai nesveikas, bet trumpalaikis suspaudimas neturėtų kenkti. Yra teigiančių, kad svarbus ne suspaudimo laikas, o suspaudimų skaičius. Girdėjau, kad mechaninių dėtuvių spyruoklės susėda per gerą pusdienį. Žinau, kas pistoletų (kovinių) dėtuves laiko pripildytas savaitę-dvi, be žalos spyruoklėms.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Snaiperiui uztraukta spyruokle nekenkia, nebent ji jam ant kokios kuno dalies uztraukta. Paciam snaiperiniam sautuvui, jei zaidimo metu vaiksciosi su uztaisytu sauuvu, daugiau saugumo klausimas, kad netyciom neissautum. Po zaidimo issauni, kad spyruokle butu atlaisvinta ir ramu. Aisku priklauso nuo spyruokles kokybes. Vienos savo standuma islaiko ilgai, kitos po keliu issovimu praranda puse. 

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Supratau, nes man aktualiausia ir buvo ar žaidimo metu nekentės spyruoklė labai jeigu lakstysiu su užtraukta, nes sėlinti ir pamačius priešą užsitaisinėt neskamba logiškai. Saugiklis sakyčiau aktualus tokiems atvejams (saugumo prasme).

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Aš pasidalinsiu ką esu skaitęs/žiūrėjes youtubėje/bendravęs su labiau patyrusiais. Spyruoklė dėvisi labiausiai suspaudimo ir atleidimo metu, kitaip tariant kai ji gniuždoma ir kai atleidžiama, nes būtent tuo metu metalas "juda". Jeigu ji suspausta (arba atleista), tai joks dėvėjimasis nevyksta. Raja jau nurodė, kad kovinių ginklų dėtuvėse laikomi šoviniai ilgą laiką ir nieko dėtuvių spyruoklėms nenutinka. Su Glock (koviniu) amerikiečiai darė daug bandymų. Palikdavo pilną dėtuvę šovinių metams, keliems ar net keliolikai. Kažkur buvau radęs, kad išlaikė daugiau nei 10 metų dėtuvę su šoviniais ir ji puikiai veikė. Taip pat yra tokių istorijų, kad rasdavo parūdijusių 1911 nuo 2PK laikų su šoviniais. Šovinius išimdavo, dėtuvę pravalydavo ir į kitą 1911 įstačius kelis šimtus šūvių be problemų padarydavo. Dėtuvė feed'indavo.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

bet kokios spyruoklės suspaudimas ilgiau kaip 5-7 dienas, kenkia ir mažina spyruoklės dinamikai.

Tamsta remiates nuojauta? Kuo grindziate toki teigini?

 

Yra atlikta begales stress-testu kas liecia koviniu ginklu detuviu spyruokles. Visi jie sako ta pati - nesvarbu kiek laikyta uztaisius soviniais, spyruokles veikimui tai itakos neturi. (Visagalis google irodys,kas nores isitikinti)

 

Antras dalykas, is kur traukiate 5-7 dienu intervala? Cia gal buvot pasiemes 1000 ginklu, tiek koviniu, tiek pneumatiniu,dujiniu, tiek airsoftiniu ir dar visokiu kitokiu spyuokliu ir laiket pas save namie suspaudes 5-7 dienas kol "susedo" spyruokles? Susilaikykite nuo klaidinimo arba pateikite kuo remetes, nes panasu i blevyzgas :)

 

Pabaigai pasakysiu is praktikos - metus laiko laikau dvi PM detuves pilnas soviniu. Retsykiais pasaudau. Visiskai jokiu spyruokles dinamikos sutrikimu. Reikia atsizvelgti ir i tai,kad detuvems apie 40 metu. Spyruokliu bukle-ideali.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • 4 weeks later...

Pabandymui į AK dėtuves mid-capai (CYMA ir E&L gamintojas) gegužės 30 d. prisigrūdau BBS iki viršaus ir palikau liemenės pouchuose iki praeito sekmadienio šaukimo, kuris vyko birželio 18 d. Iššaudžiau tik dvi dėtuves, jos abi feedino be problemų. Namuose pabandžiau likusias 6 pašaudyti ir 5 viskas ok, o vienos spyruoklė užstrigusi buvo dugne, teko padaužyti, nes bbs net nestumė apskritai. Kai atšoko iššaudžiau visą dėtuvę normaliai. Mūšio lauke nelabai toks prikolas sueitų, bet remontas buvo tik padaužymas. Tai va tiek žinių :)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • 3 weeks later...

Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

You will be able to leave a comment after signing in



Prisijunkite dabar
 Share

×
×
  • Sukurti naują...