Pereiti prie turinio
Lithuanian Airsoft Portal

Visiško naujoko klausimai (pradiniai reikmenys, biudžetas, klausimas dėl žaidimų)


Rekomenduojami pranešimai

Hi. Visiškai žalias entuziastas nori įsipaišyti į bendruomenę. Turiu kelis tokius, gal ne visai su ginklais, bet su bendra veikla ir ekipuote susijusius klausimus. Postas ilgas ir yra pusiau mano prisistatymas, tai ger ready. 

Airsoftu domiuosi jau gana ilgai (nuo 16 metų), tačiau kol buvau jaunesnis, tai truputėlį atbaidydavo tai, jog žaidimai nuo 18+ ir įrangos kainos, kai studijavau ir dirbau - tiesiog nelikdavo laiko (o juolabiau pinigų :D) tokioms pramogoms.

Šiais metais pasibaigiau studijas, dabar liko tik darbas ir ieškau kur gerai praleisti laiką. Kadangi darbas nėra fizinis (8 valandos per dieną prie kompo :|), tai norėtųsi kažkur pajudėt, grynam ore pabūti ir gal su naujais žmonėm susipažint. Prisiminiau airsoftą.

Užsiregistravau čia, pasiskaitinėjau apie įrangą, apie ginklus, nuomones apie gamintojus. Bet vistiek iškilo klausimų.

Supratau, kad prieš perkant pirmą AEG reiktų pasibandyti ginklus :) kadangi esu iš Kauno, tai porą kartų su draugais nuvykom į legioną. Man žiauriai patiko :D  Tačiau mano draugai kažkaip nėra super užsidegę šituo sportu (vieniems per daug vaikiška, kitiems šiaip pakelt sėdimą nuo fotelio yra no-no). Todėl pradėjau googlint, įsijungiau airsoft mapą, pamačiau, kad Kaune nėra labai daug vietų - TTC uždarytas, arba jų psl. nulūžęs, vienintelis arti esantis - legionas (su transportu man problema, o draugai, kaip minėjau, nelabai nori kur važiuot, nes ale „** čia visą dieną š**** švaistyt...“. Nu kaip ir sakiau, „nekažką“.


Pradžiai mano biudžetas +-400 eur, bet aš neskubu, tai jeigu kas užmesit kokią idėją, kad dar pataupyt - cool :) 

Po 2 apsilankymų legione supratau, kad jeigu kada norėčiau dar varyt žaist, bent jau lauke, tai man reikia batų. Žaidžiau su paprastais kedais, manau, kad koją greitai galiu išsisukt. Nusižiūrėjau šitus http://aic.lt/Avalyne/Paramilitariniai-batai-kerzai/Batai-WOJAS-Break-Free.html ? Ar taškysiu pinigus ir geriau ieškot pigiau?

Toliau - apranga. Kokia yra bendra tvarka renginiuose, kurie yra skelbiami šitame forume? Ar būtina karinė apranga (kamufliažas)? Kiek matau iš nuotraukų, visi apsirengę, tai kažkaip nesinorėtų ateiti ir visiems gadinti žaidimo su savo treningais ar dar kuo :D 

Dėl nuomotų ginklų. Artimiausiu metu, matau, kad legionas organizuoja žaidimą (patriotas, gruodžio 11). Viskas būtų gerai, bet žaidimo trukmė yra 4 valandos. Paskutinio žaidimo metu, jau po dviejų valandų nuomotas ginklas išsikrovė (iššauta +-500 BBS'ų). Ar aš čia kažką ne taip darau, ar ginklai ten pavargę? Čia dalis noro nusipirkti ir turėti savo ir susideda :) Kita dalis - ginklo veikimas. Aš pats turiu seną GBB glocką iš ASG, nu atrodo, kad net ir didelius atstumus šaunu taikliai. Nuomoti ginklai veikė keistai, vienas labai „padraikai“ šaudė, kitas - žiauriai aukštai šaratukus kėlė, trečias kartais BBS'ų nepaduodavo (bunkerinę prisukdavau). Vėl - ar čia nuomotų ginklų kaltė, ar čia aš kažką ne taip dariau, ar tieisog AEG nuo GBB perfomance'u taip žiauriai skiriasi? Pačiam legionui priekaištų neturiu, aptarnavimas buvo super!

Ar vyksta kur pačiame Kaune CQB žaidimai? Gal yra kokių vietų, apie kurias aš tiesiog nežinau? Anksčiau buvau atėjęs į TTC, Žaliakalnyje pasižiūrėt (neturėjau 18), bet dabar ten uždaryta. Nežinau kaip yra išties. 

Ar yra žmonių, kurie yra iš Kauno ir reguliariai lankosi vykstančiuose renginiuose? Gal norėtų pakeleivio, kuris mielai ant kuro mestųsi? (: 

Kaip suprantu, CQB leidžiami automatai, kurių greitis neviršija 125 m/s. Ir aš turiu galimybę įsigyti šį http://www.hobbytron.com/AEGElectricG&GPM5-A5AssaultRifleAirsoftGun.html# , naudotą 3 žaidimuose, už ~70 eur. Tai klausimas - ar jį, kaip ginklą, aš galėsiu panaudoti tiek CQB, tiek, tarkim, tam pačiam Patrioto žaidime, legione? Ar veltui išmesti pinigai bus? Skaičiau reviews, visi buvo geri, bet vėl, reviews buvo iš tų, kurie vienaip ar kitaip reklamavo savo eshopą :) Tai ar už 70 eurų normalus pirkinys, ar šis modelis kažkuo yra labai vienoks ar anoks ir prikti nėra verta? (aš galvoju, nepatiks - parduošiu keliasdešimt eurų pigiau, bet bent būsiu pabandęs).

 

Veido apsauga. Pradėjau žiūrinėtis (kaukės man žiauriai nepatinka - labai nepatogu taikytis su ginklu) akinius ir pamačiau, jog yra dalis, net ir brangesnių akinių, prie kurių yra prierašas, jog neturi "balistic eye protection". Pvz šitie: http://gunfire.pl/product-eng-1152206065-Vented-Goggles-Dark-Earth.html, palyginus su pigesniais, kurie turi tą protectioną, pvz šitie: http://gunfire.pl/product-eng-1152212339-U-sonic-9308-245-Protective-Goggles.html  Ar man reiktų kreipti dėmesį į tuos užrašus renkantis akių apsaugą ar ne?

Ir paskutinis klausimas. LiPo NiMH ir NiCD baterijos. Aš čia informacijos per daug gavau. Apie liepsnojančius chargerius, apie neveikimą prie žemos temperatūros, apie AEG'o varikliuko sudeginimą, apie galią, pajėgumą, RoF padidėjimą/sumažėjimą... Ar kas galėtumėt trumpai apšviesti mane kaip yra iš tikro? Ar reikalingas spec chargeris, kurioms baterijoms jis reikalingas, kurias naudoti yra geriau, kaip žinoti, kokio galingumo kokiam ginklui galima naudoti ir kaip sužinoti ar ten ta jungtis paprasta ar T formos ar dar kokia? Čia žinau, kad, ko geor, neišsenkanti tema, bet internete ŽIAURIAI daug skirtingų nuomonių ir aš jau nebežinau net ką galvot  :( 
 

Šiam kartui tiek, manau, jog klausimų dar turėsiu daug :/ (pradžioje googlinsiu ir naudosiu searchą!) 

Jeigu perskaitėt mano rašinį ir planuojat atsakyti - ačiū :D 

P.S. Jeigu kas mėgstat į pagelbėt žaliam - sakykit, pabandysiu per PM susisiekti, kad forumo nespamint, kartais, atrodo, nereikšmingais klausimais.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Labas ir welcome i hobby, 

 

Viskas zemiau paskayta yra tik mano nuomone ir kolegos welcome pataisyti/ papildyti.

 

Batai... Tai ne taktiniai ir ne turistiniai batai. Bus sunkus, gal ir turesi gera sukibima su zeme, bet judejimo laisves nepriduos. Be to, padas kietas, nelabai lankstus, kojos vargs ir po zaidimo neturesi malonumo, nes reiks kojas gaivint. (cia mano nuomone).

 

Kamufliazas, jis riekalingas tau paciam. Visu pirma nes geriau maskuoja nei treningai, visu antra geriau jausies nebudamas "balta varna" :)

 

Kad nuominis sautuvas, ypac su nimh standartine baterija, issikrove po +500 suviu, nieko keisto. Gimtos baterijos nelabai ko vertos ir bus jau gyvenimo maciusios, kaip ir patys ginklai. O i ju tiuninga niekas neinvestuos, nes svarbu kad veiktu. GBB tokiu oru kaip dabar neveiks, nes dujoms per zema temperatura ir jos tieisog uzsala. Tai apie performance ner ka ir sneketi.

 

AEG, kuri rodai, bent jau pagal gamintoja vertas demesio. Naudoti gali bet kur. Cia prioritetai kuriuos teiki replikai. Bet jo vamzdukas gana trumpas. Jei cqb tas itakos nelabai tures, tai miske jau jausi tu keliu metru trukuma. bet sitas dalykas begalinis, nes atstumo visada truksta :)

 

Kauke nepatogi, nes taikytis sunku, akiniai, jei ne tinkliniai, vesiu oru rasoja. Bet taikytis patogiau, taciau riizkuoji turet zaizdu ant veido, Velgi, kas tau labiau priimtina. Jei imsi akinius, labai neblogi Bolle firmos, tiek aic.lt tiek survival.lt ar tuose paciuose senukuose yra. Priklauso nuo kisenes turinio.

 

Baterijos, dauguma naudoja Lipo ir Lifepo4. Maziau jautrios salciui, geresnis iskrovos koeficientas ir siaip geriau veikia nei Nimh ir Nicd. Bet jom reikia smart charger, bet tau jo bet kuriuo atveju prireiks, nes kazkada vistiek pereisi prie minetų baterijų, tai kodel iskart neisigyt ir nesukt velyku?

 

T jungtis zymiai geriau nei standartine Tamyia. (Ju formu skirtumai puikiai matomi google) Atsparesne aukstai itampai ir maziau sansu kad issilydi (ypac jei naudoji Lipo ar Lifepo4). Kadangi esi is Kauno, paziurek rcdalys.lt ten rasi ir bateriju ir pakroveju ir tu paciu jungciu.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Labas Vakaras kolegos 

Iš principo pasakičiau, kad b00ras susakė viską. Bet norečiau dėl avalines papyldima. 

Batai kurie pamineti aukščiau čia neformalams mieste pasirodyti :) 

Aš naudoju seno pavyzdžio LK kerzus. Paprastumas turi daug privalumų (taktinių batų nešiuotojai su manim nesutiks). 

1. Jeigų nekiaurus, bus visa laika sausa

2. Aukstumas gerai laiko koja, tai kad be traumu,lužimų ir t.t

3. Odos tvirtumas neleis lengvai pradurti jų (tai kad kojos bus sveikos) 

 

Taip vaidinamas, CAMO čia irgi negroziui.

Galite naudoti vinspalvi,bet visu pirma čia spec apranga ir jinai apsaugo jus nuo smulkių traumų. 

Ačiū

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Mano du centai nuomonės. 

1. Batai. Rinkis lengvesnius, kiek aukštesniu auliuku, kad kulkšnis būtų bent kažkiek labiau įtvirtinta. Kaip svarstytiną variantą galima būtų pažiūrėti į šitus: NUORODA. Nesakau, kad jie tobuli ir tinka viskam, bet kaina/kokybė koreliuoja. Kerzai bus sunkūs ir pėda pavargs greitai, ypač kai reikia greitai judėti. Po kelių valandų bėgiojimo tokius batus vilksi pažeme ir kalbėsi rusiškais matais :) 

2. Camo. Na, kai kurie organizatoriai nelabai pageidauja, kad dalyvautų civiliais drabužiais apsirengę asmenys, tuo labiau, kad camo tikrai padeda maskuotis aplinkoje. Camo komplektą galimą susirikti aic parduotuvėje matuojantis iš naudotų drabužių kainos ribose 20-50 eurų. Camo spalvos, raštai čia jau paties skonio reikalas. Aš asmeniškai renkuosi ir linkstu link woodland tipo camo, nors jis ir atsibodęs bei pasenęs, bet tinka miškuose, pievose ir pan. 

 

3. AEG reikėtų išbandyti nuomojantis AK, M ir G tipo replikas. Ta kuri labiausiai lips prie rankų, to modelio galėsi info rasti forume daugiau. Nesiplėsiu apie juos. Man patinka G36 svorio balansas, bet nelimpa ji man prie rankų. Man labai patinka eMkės ergonomika, bet turi gamyklinių "ligų", tad aš renkuosi AK. Čia vėl nuomonių bus daug, su kažkuo ginčytis nelabai noriu nei apie eMkes nei apie kalašus. (čia tas pats, kas ginčytis su geriausiu draugu, kodėl jis su ryža merga draugauja).

 

4. Baterijos. Ilgainiui tau reikės LiPo baterijos, jų privalumai išrašyti internete, tad aš nesikartosiu. Kainos internete irgi yra parašytos. Joms reikės smart krovėjo, kaina apie +- 20 eurų, bet jis tau tarnaus ilgai. LiPo užsidega nuo per didelės srovės krovimo metu. Aš kraunu 0,5A ilgesnį laiką ir man nei ta baterija sušyla nei ką. Turiu dar spec maišelį, į kurį įdedu LiPo kai kraunasi, jeigu įvyktų ČP, tai jis teoriškai turėtų pagelbėti. Kaina maišelio - 1,5-2 eurai. Patarimas vienas: perkant LiPo reikia ieškoti didžiausios įmanomos talpos (mAh) pagal formą skirtą tavo AEG'ui bei, kad būtų kuo didesnis C skaičius. 25-50 yra labai gerai. 20-40 irgi ok, 15-30 nelabai ok, bet išgyvenama. Tikėtina, kad tau reikės 7,4v 2S LiPo baterijos. O jungtis galima perlituoti iš tamya į T ir visaip kaip kitaip. 

 

Taiklių šūvių ir garbingo žaidimo! :) 

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Ačiū visiems :) 

Batai -  turbūt, kad lengvesni. 
Camo - reikalingas.
AEG - dar pabandyti Gieškę ir AK.
Baterijos - lipo + smart chargeris.
Dėl T jungties dar pasigooglinsiu.

Dėl CQB žaidimų - matau, jog čia yra minimos LSB taisyklės ( http://www.airsoftgun.lt/invision/index.php?/topic/14198-assault-cqb/ ), vadinasi, tarkime, su mp5 galėčiau žaisti pastate, pavieniais šūviais, jeigu jo greitis yra mažiau, nei 110 m/s? 

Nes vienus radau čia: http://www.airsoftgun.lt/invision/index.php?/topic/478-lietuvos-straikbolo-taisykls/ , bet apie greičio ribojimus nelabai kas parašyta :(, kitur skaičiau, kad pastate http://www.airsoftgun.lt/invision/index.php?/topic/124-tiuningo-limitai-fps-limits/ ) jau rašo, kad 110-125/ ) jau rašo, kad 110-125/ dar galima ir pastate.  
Ir yra dar šis postas: http://www.airsoftgun.lt/invision/index.php?/topic/14148-%C5%A1ratasvyd%C5%BEio-m%C4%97g%C4%97j%C5%B3-asociacijos-ginkl%C5%B3-grei%C4%8Di%C5%B3-limitai/ Jame rašoma, jog išvis pastate tik pistoletai ir shotgun'ai :o Tai kaip yra iš tikro? 

 

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Kerzai nėra blogai, tik ne kokie paradiniai, su kuriais nei patogumo nei malonumo :) Pats pirkau devėtus Belleville kerzus (US army approved, jei įdomu) ir tikrai labai patogūs. Svorio šiek tiek turi, bet ir kviepuoja ir kulkšnis gerai sutvirtina. priedo ir lankstūs kas suteikia daug komforto. O jei dar su gora-tex tai ir braidymo kojos nebijos.

 

Pirkau iš čia, gali pasižiūrėti http://www.karineapranga.lt/lt/catalogsearch/result/?q=belleville

 

Nepriklausomai ką pirksi, tik gerai išsimatuok pėdą ir pasiimk šiek tiek platesnius, kad su kokia storesne kojine žiemą nespaustų.

Žinoma, jei nori lengvų, mobilių ir patogių batų, tada geriau ne taktinius batus žiūrėk o kokius trekingo batus.

 

Dėl akinių, turiu ir Revision Locust goggles, ir pigius Zekler akinius iš AIC, tiek vieni tiek kiti rasoja, nepriklausomai nuo kokybės ar kainos. Ne per seniausiai įsigyjau Pyramex I-Force. Idealūs akiniai. Patogūs, full seal ir visiškai nerasojantys (kad ir kaip banaliai skamba, bet matyt dvigubi lęšiai įtakos tam turi). Rekomenduoju. O kaukę veidui, metalinę mesh kaukę galima ir apkarpyti pagal savo poreikius.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

You will be able to leave a comment after signing in



Prisijunkite dabar
 Share

×
×
  • Sukurti naują...