Pereiti prie turinio
Lithuanian Airsoft Portal

Klausimas Kuom skiriasi M4 nuo M16 ? LSB limitu klausimas


Rekomenduojami pranešimai

Sveiki,

Kelintą kartą skaitau LSB limitus

4-6 klasės ginklas turi būti tikro snaiperinio ginklo replika (SVD, VSS, SR25, M14, M21, M16 tik su kojelėm ir optika.) Turi būti fiziškai panaikinta galimybė šaudyti serijomis. Visos M4 modifikacijos ir visi AK modeliai su optika į šią kategoriją nepatenka.

M16 ir M4 skiriasi pakankamai nedaug ir man tikrai aktualu kaip kas nors gali pasakyti ar pas mane M16 modifikacija ar M4 modifikacija ?

Nes tikrai turiu abejus ginklus ir skirtumo nematau gal kažką pražiopsojau ?

Ar nėra logiška apribojimus pririšti prie vamzdžio ilgio ? Snaiperine M modifikacija nuo tokio ir tokio ilgio diskusija čia ir pasibaigtų.

Ir kas dar keisčiau M16 variantai:

Variants AR-15, M16A1, M16A2, M16A3, M16A4, XM16E1, M4, Mk12

Tame tarpe M4

tai kodėl negalima jo naudoti kaip 5 kategorijos ginklo ? Gal jau laikas priimti pataisymus ? 

 

Antras klausimas kodėl Snaiperiniai bolt action (95% spring) ir visi kiti turi skirtingus greičio limitus ? dėl greitašaudos ? tada teorinis apibrėžimas turėtų turėti greitašaudos apribojimą o ne variklio dujų tipas apspręstų greitį. Vėlgi prasilenkiama su logika. pvz limitas 1 šuvis kas 2 sec. duotų realistiškumo, ir būtų sažiningas

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Kuom skiriasi M16 nuo M4? Pats sakei,kad didelio skirtumo tarp ju nematai. M4 yra ta pati M16 baze tik pritaikyta "close-quarter combat",nes irklas tam yra ganetinai nepatogus. Taisyklese viskas yra logiska, nes M4 yra naudojamas kaip sturmo karabinas zaidimuose. Aisku gali ten is jo isradinet snaiperini,bet kodel tada nepasiimt M16 ir ta pati padaryt su maziau vargo. Suprask,nieks neuzsiims matuoti tavo vamzdzio ilgio ir juo labiau nestoves prie kiekvieno snaiperio su chronometru,kad nesaudytu tankiau 2s. Jeigu turi abu ginklus, tiek M16 tiek M4, tai kodel tau netinka pasidaryti snaiperini is irklo ir sturmui pasilikt m4? Logikos imi dazniausiai neizvelgti tuomet,kai per daug prisikuri teoriju ir variantu. Taisykles yra sukurtos bendram supratimui. Juo labiau,kad zaidimuose orgai patys apsprendzia nereitai kokius limitus/ginklus isileist ir kaip juos traktuot.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Ką čia šnekėt apie ilgius ir modelius, jei tik keli organizatoriai laikosi LSB taisyklių apskritai.

Būtent tų kelių organizatorių ir yra klausiama, kad žaidėjų ginkluotė būtų tinkamai paruošta žaidimams pagal LSB taisykles. Dėl kitų organizatorių taisyklių niekas nekvaršina galvos ir niekam nekyla JOKIŲ klausimų (nes dažniausiai nei nerūpi).

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Taisyklės bent jau man rūpi. Tai saugumo klausimas. Jei organizatoriui nerūpi tai jau yra bėda. Ir jei organizatoriai norėtų judėti į priekį jiems tai irgi būtu aktualu. Anksčiau vėliau P* ir Valken ateis ir iki lietuvos. Man labai tikrai įdomu kaip tuomet bus... nes taisyklės akmens amžiaus.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Na, teoriskai galima ir desert eagle užturbint iki 200 m/s, uždeti ant jo optika, prailgint vamzdi duslintuvu, prijungti buože, ir jis savaime aisku šaudys pavieniais =) Bet ar jis taps snaiperinio ginklo replika, tai abejoju.

Kas del antro klausimo, ir jis replikuojasi su pirmu, yra marksman ginklas, yra tikras snaiperinis, taigi, aegai iki 170 atstovauja marksman, (dujiniai) ir springai su naturaliai letesne greitošauda - full range snaiperinius, kas maždaug ir atitinka tikroves.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Jei kas nors bus toks klounas kad desert eagle dėtų 500mm vamzdį tada gal jis ir snaiperis.

 

Ka as tau ir sakiau, kad pradedant prisigalvoti teoriju, tau ir tampa taisykles neaiskios ir susibalamutini. Tavo duotas pavyzdys tai isvis alogizmas be komentaru. Klouniska ne ateiti su tokiu ginklu i zaidima - klouniska jau vien galvoti apie tokias nesamones.

 

 

na baik išsipisinėt, atsiprašant... M4 su 500mm vamzdžiu nerasi, jei toks vamzdis, tai ir yra m16

 

Tuo galima ir pabaigti :)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

O pas mane M4 ir 510 mm vamzdis. Ir uzrasas nepasikeite i M16 :)

 

Prie ko cia uzrasai? Turiu as irgi tiek M16, tiek M4 (ir net ne viena varianta). Receiveriai niekuo nesiskiria, jei tu uzdesi vamzdi ilgesni ant M4, tai jis ir bus kaip M16, tik buoze trumpa isbalansuos. Ta pati baze, receiveriai tie patys, galiu gearbox'a persimesti nuo vieno i kita, jei aisku ne long versija ant M16. Jeigu tau skiriamasis zenklas yra uzrasas, na taip, tuomet yra kazkoks skirtumas, bet snaiperiniai ginklai ne pagal uzrasus ant receiverio skirstomi.

 

 

tai m4 su 510 mm snaiperis ar ne ? va tokie neaiškumai ir dvejopi standartai neduoda nieko gero. 

Tai skiramasis bruožas irklas \?

 

Jeigu ant burines valties uzsidejau varikli, ar jis kateris? Juk perkant buvo burlaivis.

 

O dabar rimciau, taip, jei is M4 pasidarai ilgavamzdi snaiperini M16, gali eit kaip snaiperis, bet nepamirsk kad vamzdzio ilgis visko neapsprendzia. Be to, kaip ir rase anksciau, vienas organizatorius i tave net demesio nekreips, o kitas gali ir rimciau pasidometi ka atsinesei i zaidima.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

M4 naudojamas kaip sturmo karabinas ir kaip DMR (su optika) ir M16 nepavirsta. M16 ir naudojamas kaip karabinas (M4 nepavirsta) ir kaip DMR uzdejus optika. SVD: DMR ar snaiperinis? Vienur raso taip, kitur - kitaip. Tas pats ir AK su optika naudojamas kaip DMR. Taip kad tos ryskios ribos kada kas kuo tampa nelabai ir yra. Esme, kad ginklas atitiktu poreikius. PVZ, kaip pats parasiai - IRKLAS. Be optikos paprastas karabinas su optika jau naudojamas ir kaip DMR. Aisku, is M4 CQB nelabai DMR padarysi del trumpo vamzdzio.

Mano galva reiketu ziuret ne i modeli, o i vamzdzio ilgi, pradini greiti ir optikos buvima. 

 

P.S. dar vienas geras pavyzdys: kai saudziau su paprastu mosin'u jis buvo tik karabinas. O kai ant jo uzdejo optika, kazkodel pavirto snaiperiniu :) Tai kur ta riba? :)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

P.S. dar vienas geras pavyzdys: kai saudziau su paprastu mosin'u jis buvo tik karabinas. O kai ant jo uzdejo optika, kazkodel pavirto snaiperiniu :) Tai kur ta riba? :)

 

Organizatoriu galvose ir zaideju gebejimuose pateikti savo ginkla :) Dar neteko matyti konflikto, kad organizatorius kategoriskai nesutiktu priskirti ilgavamzdzio ginklo su optika (be full-auto) prie snaiperinio, tad praktiskai klausimas atsakytas.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

 Visos M4 modifikacijos ir visi AK modeliai su optika į šią kategoriją nepatenka. Citatos pabaiga. Visos M4 modifikacijos nepatenka. Taigi M16 yra m4 modifikacija ? ar M4 yra m16 modifikacija ? loginė seka tokia kad M4 yra naujesnė m16 versija. Bet žmonės tikruose ginkluose naudoja M4 kaip DMR todėl taisyklėse nurodyta dviprasmybė ir sukėlė man abejonę. Jei būtų nustatyta kad : M4 Modifikacijos kurių vamzdis ilgesnis nei 455mm ir su optika artinančia ne mažiau kaip 5 kartus bei kojelėmis yra priskiriamas prie snaiperių ginklų su sąlyga kad šaudymas įmanomas tik pavieniais šūviais. Diskusija būtų baigta. 

Kitas mano keltas klausimas dėl bolt action spring dujinių snaiperių buvo tas kad 7 kategorijos ginklų apibrėžime turėtų atsirasti šiam laikotarpiui aktualus variantas.Ginklas turi turėti fizinius apribojimus šaudyti greičiau nei 1 šūvis per 1 sec. 

Su spring ginklais tai savaime aišku. 

Polar star ir atrodo valken turi programuojamą kompiuterį. 

nes pasiimu pvz Tokyo marui VSR 10  Gspec konvertuoju į HPA ir varau sau 3 šūviai per sekundę 200m/s.

Kitas mano nepaminėtas klausimas kad jau laikas būtų pradėti matuoti J o ne m/s.

 

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Vat man idomu KAIP su bolt action, tamsta, spetumet padaryt 3 suvius per sekunde... Joks kompas nepades kai reik pertraukt rankenele, kad paduot sratuka i hop up kamera. O ka duos J matavimas vietoj greicio??? Kad kitaip bus parasytas tas pats galingumas? Ir siaip jei visam pasaulyje matuojamas greitis, gal laikomes gerosios praktikos ir nesukam galvos israeinedami dvirati?

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Jei tie matavimai del saugumo, tai ... gerai pagalvojus... gal reiketu matuoti IQ :D Nes su zemu, nei vidutinis IQ (ypac jei veidas nesuzalotas intelekto) ir su zaisliniu galva praskels. O su normaliu ir aukstesniu IQ, kad ir 200 m/s - zalos tikrai nepadarys :D :D :D

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

b00ras su bolt action galima šūvis per sekunde ne bėda. 3 gal ir ne. Klaidą įvėliau bet su HPA 2 drąsiai piršto krustelėjimu užvedi.

J matavimas tampa aktualus kai pradedi naudoti HPA sistemas. Joule creep vadinasi. 

Visam pasaulyje pradeda matuoti abu parametrus. Didžioji dalis chronograph ir taip rodo abu parametrus. Tik į vieną niekas dėmesio nekreipia. O vertėtų

 

Shaulyz

suprantama kad piktybiniai elementai su plyta uždaužyti gali. 

Niekada į galvą nešaunu esant galimybei šauti į koją. Bet kartais taip jau įvyksta kad pataikai ne ten. Tam tie limitai ir yra. Vienam žaidime Poalar star vartotojas pasuko kranelį tiek kad kiaurai skardą varė, serijomis. Tai buvo jo paskutinis žaidimas tame lauke. Ban for ever.

Tad nenukrypstant nuo temos gal verta limitus pakoreguoti ? įnešant daugiau logikos ir tikslesnių formulavimų ?

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Joule creep atsiranda del griecio svyravimo. Juk srato svoris tas pats. HPA sistemos privalumas kad sureguliavus greitis beveik nesvyruoja. Ir galu gale jei pagal greicio limitus nera virsyjimo, koks skirtumas del to joule creep? Nekreipiamas demesys, nes tai dydis priklausantis nuo greicio.

 

Velgi, jei kalbama apie piktybinius elementus, KAIP limitu koregavimas suteiks proto asmeniui, kuris jo neturi? Del HPA sistemos, galima daryt plombavima ir nesukios. Kiek maciau kazkuris isngamintoju netgi specialiai gamina dangtelius reduktoriams kad zaidimo metu niekas nekoreguotu greicio.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Joule creep atsiranda del griecio svyravimo. Juk srato svoris tas pats. HPA sistemos privalumas kad sureguliavus greitis beveik nesvyruoja. Ir galu gale jei pagal greicio limitus nera virsyjimo, koks skirtumas del to joule creep? Nekreipiamas demesys, nes tai dydis priklausantis nuo greicio.

 

Velgi, jei kalbama apie piktybinius elementus, KAIP limitu koregavimas suteiks proto asmeniui, kuris jo neturi? Del HPA sistemos, galima daryt plombavima ir nesukios. Kiek maciau kazkuris isngamintoju netgi specialiai gamina dangtelius reduktoriams kad zaidimo metu niekas nekoreguotu greicio.

- When you measure the speed of a gas or HPA system with 0.2 there is a big chance you'll get only part of the picture. You will certainly have a lot of unspent energy because that very light projectile will leave the barrel way too fast in order to capture everything. So you'll probably have 1.5j gun when you measure it with 0.2g and a 2.2J one when you measure with 0.4g bbs

 

EDit: Taisyklės jos skirtos tam kad protingi jomis vadovautuosi o idiotai jų neskaito. Tad juos gal palikim nuošalyje. Aš lietuvoje dalyvauju porą kartų per metus man dėl to beveik neskauda. Tiesiog norisi prisidėti padėti patobulinti ...  

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • 3 weeks later...

sauta is replikos kuri su .25g sratukais siekia 125 m/s greiti ? tai cia su 0.2g sratais bus kazkur 135 - 140 m/s , nieko nuostabaus, kad is 10 metru paliko tokia zyme. reikia taip pat nepamirsti kad visi suzeidimai yra individualus. kazkas gali gaut toki suzeidima nuo pistoleto. esu gaves is 200 m/s snaiperio is kokiu 30 metru i kakta, jausmas toks tartum is akmens i galva paleido, akyse pritemo ir t.t. bet guzas buvo vos matomas, sratas koks buvo nezinau, manau 0.3 - 0.4g. 

 

o dabar rimtai, su sunkesniai sratais suvio greitis yra mazesnis, energija islieka plius minus ta pati, nezinau kaip tu ir ka cia matavai. jei su .25g sratais issauna 125 m/s ir su 0.4g sratais issauna 125 m/s tai cia du labai skirtingi dalykai, ir beabejo kinetine energija smarkiai skirsis. bet jei su .25g issauna 125 m/s tai su 0.4g sratais greitis bus kokie 100- 105 m/s +-

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

sauta is replikos kuri su .25g sratukais siekia 125 m/s greiti ? tai cia su 0.2g sratais bus kazkur 135 - 140 m/s , nieko nuostabaus, kad is 10 metru paliko tokia zyme. reikia taip pat nepamirsti kad visi suzeidimai yra individualus. kazkas gali gaut toki suzeidima nuo pistoleto. esu gaves is 200 m/s snaiperio is kokiu 30 metru i kakta, jausmas toks tartum is akmens i galva paleido, akyse pritemo ir t.t. bet guzas buvo vos matomas, sratas koks buvo nezinau, manau 0.3 - 0.4g.

 

o dabar rimtai, su sunkesniai sratais suvio greitis yra mazesnis, energija islieka plius minus ta pati, nezinau kaip tu ir ka cia matavai. jei su .25g sratais issauna 125 m/s ir su 0.4g sratais issauna 125 m/s tai cia du labai skirtingi dalykai, ir beabejo kinetine energija smarkiai skirsis. bet jei su .25g issauna 125 m/s tai su 0.4g sratais greitis bus kokie 100- 105 m/s +-

Cia norejo pasakyt kad neva galios negali pamatuot su 0,2 sratu,nes "pernelyg" greitai palieka vamzdi del mazo svorio ir dideli galios nuostoliai gaunas ir toks matavimas "netikslus" Tas is dalies yra tiesa. Jei srato svori padvigubinsi, greitis nenukris dvigubai, galia parodys didesne.
Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

galia buvo matuota su 0,25 ir 0,4 sratu galia atitinkamai padidejo. Pagal dabartini chronavima kai matojami tik m/s nera teisinga reikia vadovautis ir J. 

Citata iš LSB taisyklių :

Matavimai atliekami įvairaus svorio bbs‘ais, tačiau energijos reikšmė negali viršyti maksimalios galimos šrato energijos pagal ginklo klasę, matuojant su 0,2 g bbs‘ais, t.y. jeigu ginklas su 0,2 g bbs parodo 120 m/s arba 1,44J, tai ir su 0,3 g bbs turi būti iki 1,44J. 

Todėl žaidimų organizatoriai ir turėtų žiūrėti į galią o ne m/s. 

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

You will be able to leave a comment after signing in



Prisijunkite dabar
 Share

×
×
  • Sukurti naują...