Pereiti prie turinio
Lithuanian Airsoft Portal

olegas
 Share

Rekomenduojami pranešimai

PARTIZANAI  5

 2015-04-25/26 d.

Ignalinos raj.

 

Šiemet nesiremsim tarybiniais laikais ir ideologija todėl būs mažiau įrangos naudojimo rybojimų.

 

Dviejų gretimų kaimų gyventojų skirtinga pasaulėžiūra, paremta spalvų kultų, perauga į atvirą karinį konfliktą.

 

Įvedami taikdariai kurių užduotis nutraukti kraujo liejimą, neutralizuojant konfliktą eskaluojančius asmenis, ir užtikrinti taikos laikymasį, kontroliuoti gyventijų judėjimą tarp kaimų.

 

Abi kovojančios pusės, gyventojų saugumui užtikrinti ir tvarkai palaikyti, deleguoja savo atstovus į taikdarių bazę ir sukuria policijos tanybą, bendradarbiaujančią su taikdariais.

 

Radikaliai nusiteikę, nuskriausti ir vedami keršto troškimo asmenys būriasi į pogrindžio organizacijas ir stengiasi kenkti kaimynams rengdami provokacijas, diversijas ir naudodami ginklus.

 

Karas atitraukė žmones nuo darbų ir jiems trūksta maisto, jo tiekimą vykdo maisto tarnyba prie Jungtinių spalvų.

 

Sveikatos priežiūra rūpinasi Raudonasis kryžius.

 

Pusės:

Mėlynieji, Žalieji- civiliai vengia dėvėti preišingos ideologijos spalvų.

Jungtinės spalvos (geltona)

Maisto tarnyba

Raudonasis kryžius

 

 

 

2015-04-25

9.00- 10.00 renkamės, chronuojamės, gaunam dokumentus.

 

10.00- Brifingas.

 

11.00- (H) Po brifingo kaimų gyventojai keliauja į „namus“.

Taikdariai laikinoje vadavietėje, planuoja veiksmus.

 

11.30- (H+ 0,5) Atviras karas tarp kaimų.

Taikdariai gali stebėti konfliktą (šaudyt negali),

 

12.00- (H+ 1) Įvedami taikdariai.

 

2015-04-26

14.00- Baigiam

 

JUNGTINĖS SPALVOS (JS)

 

Skiriamoji spalva geltona.


Vykdo taikos įvedimo, palaikymo operacijas. Įsikuria bazę centre teritorijos, sužymi sieną tarp konflikto pusių, kurią vietiniai gali kirsti tik nurodytoje vietoje ir kontroliuoja gyventojų judėjimą, bei užtikrina, kad abi pusės laikytųsi taikos. Užduotis- neleisti vietiniams išžudyti vieniems kitus.

Nėra agresyvus vietinių atžvilgiu, bet turi būti pasiruošę panaudoti ginklus prieš tarpusavyje kovojančias grupuotes ar priešiškai JS atžvilgiu nusiteikusius kovotojus. Negali šaudyti į beginklius.

 

Migracijos tarnyba išduoda pasus gyventojams. Gyventojams prašant, ar kaimo valdžiai nusprendus priima sprendimą ar leisti gyventojams persikraustyt į kitą kaimą.


Operatyviniai darbuotojai siekia išaiškinti konflikto kurstytojus, radikalius asmenys ir grupuotes.

Gali suimti įtariamuosius ir tardyti, bet negali kankinti (jiems neprivaloma atiduoti būrio sąrašo), negali nuteisti be pagrindo, neturėdami įrodymų, šios lengvatinės taisyklės negalioja ginkluotiems asmenims kurie nedėvi uniformos.

 

Nusižengę JS kariai gali būti baudžiami areštu, tremtimi į kaimą, išimtinai- mirtimi.

 

Gali turėti ne daugiau kaip 4 mechanines dėtuves arba 1 bunkerį. Dėtuves užtaisyti gali tik savo bazėje (mašinoje).

 

CIVILIAI

 

Visi kaimų gyventojai, tuo metu nedalyvaujantys ginkluotoje kovoje.

 

Mėlynųjų ir Žaliųjų dokumentuose bus nurodyta jų priklausomybė vienai ar kitai spalvai. Po mirties ideologija nepasikeičia. Rengtis gali laisvai (uniformos nedėvi), neprivalo atvirai deklaruoti savo ideologijos.

Dauguma gyvena savo spalvos kaime, norintys persikraustyt gali prašyt leidimo JS migracijos tarnyboje.

Radikalai stengiasi kuo aiškiau demonstruoti savo pasaulėžiūra dėvėdami atitinkamos spalvos rūbus, aksesuarus, gali to paties reikalauti iš kaimynų.

 

Rekomenduojame turėti kelis aprangos variantus.

 

Seniūnas- atstovauja kaimui bendraudamas su JS ir kito kaimo gyventojais.

 

Policija- JS gali leisti keliems kaimo gyventojams dėvėti uniformą, skiriamuosius raiščius ir turėti ginklą.

Policijos užduotis palaikyti tvarką ir užtikrinti saugumą kaime, saugoti nuo priešingo kaimo diversijų, jie gali suimti ir tardyti, „kankinti“ įtariamus asmenys, „laižyti galūnes“. Deklaruoja savo lojalumą JS, bet realiai viskas priklauso nuo žaidėjų fantazijos...

 

Gali turėti tik 1 mechaninę dėtuvę.

 

Atstovas prie JS- siekiant užtikrinti objektyvumą ir skaidrumą, kaimo gyventojas, gali būti paskirtas atstovauti kaimo interesus JS. Jis dėvi uniformą ir savo spalvos bei JS raiščius, gali dalyvauti JS operacijose.

 

PARTIZANAI

 

Nebeištvėrę priešingos ideologijos atstovų agresijos gyventojai kyla į kovą. Tikisi, kad sunaikinę pikčiausius, pagaliau galės gyventi taikoje ir ramybėje.

Neprivalo dėvėti uniformos ar skiriamųjų ženklų, bet pastarieji suteikia „lengvatų“ įkliuvus JS.

Kartais gaus užduotis iš „dangaus“ kurias įvykdžius, gaus dovanų.

Įvedus JS pajėgas, bus sunku kovoti atvirai, todėl dauguma operacijų teks vykdyt slapta.

Veikia „būriais“ ne didesniais kaip 3-4 žmonės.

Suimtas ir „kankinamas“ partizanas per 30 min. nuo apklausos pradžios privalo nurodyti savo „būrio“ kolegas (atiduoti sąrašą).
 

Gali turėti tik 1 mechaninę dėtuvę.

KITI

 

Medikas nuima tvarsčius, tuo sutrumpindamas gijimo laiką. Tik medikas gydo lūžius.
Esant poreikiui, mediko padėjėjais gali dirbti civiliai.

Sandėlininkas kontroliuoja ir išduoda materialines vertybes: maistą, spec. priemones, medikamentus (bintą). Maisto tarnyba yra humanitarinė misija kurios būstinė įkurta šalia JS bazės, tačiau sandėlininkas nėra pavaldus JS.

 

Maistas išduodamas kas 2-3 val. Kaimo seniūnui ar jo siustam atstovui priklausomai nuo kaimo gyventojų skaičiaus ir tarptautinės bendruomenės (sandėlininko) požiūrio į juos. JS gauna pagerintą racioną. Deficitinės prekės išduodamos tik pateikus taloną.

 

Sandėlį galima apiplėšti.

 

GM negalioja sužeidimo taisyklės, netaikomos represijos. Kontroliuoja žaidimo eigą.

 

Žaidėjai visus jiems reikalingus asmeninius daiktus, tuo momentu nenaudojamus žaidime, nešasi kuprinėje ten pat ir ginklas su uniforma. Daiktai nešami kuprinėje yra jos savininko reikalas ir į kuprinės tūrinį kaip ir į pačią kuprinę dėmesys nekreipiamas (nebent kažkas akivaizdžiai kyšo...)

Išimtis- gyventojui kertant sieną praleidimo poste arba sulaikius jį žymėtoje pasienio zonoje, gali būti apieškota ir kuprinė.

 

Partizanai yra vietiniai gyventojai ir iki bus išaiškinti mažiau rizikuoja lankydamiesi kaime (be uniformos, žinoma). Partizanai gali veikti tiktai būriais ir kiekvienas privalo nešiotis „būrio sąrašą“ su būrio narių slapyvardžiais ir būrio pavadinimu. Jeigu sąrašas nebus rastas apieškojimo metu, suimtasis privalo jį pateikti tardytojui praėjus 30 min. nuo tardymo pradžios (išimtis JS tardant uniformuotus).

 

TAISYKLĖS

 

Sužeidimas
Bet koks šrato pataikymas. Sužeistasis negali judėti (gali būti nešamas), kviečia pagalbos. Nukraujuoja per 10 minučių. Gali nusižudyti tik susprogdindamas granatą. Sutvarsčius- tvarkingai subintuota galūnė, fiksuojamas laikas ir galima eiti arba šliaužti bei šaudyti. Bėgti su tvarsčiu draudžiama. Tvarstis nuimamas po 1 val., laiką fiksuojant asmens dokumente, arba praėjus 30 min. gali nuimti medikas.
Pataikius sutvarstytam dar kartą galioja tos pačios taisyklės išskyrus, kad jis nebegalės vaikščioti kol bus nuimtas bent vienas tvarstis.
Tardymo metu galima „laužyti“ galūnes – tvarkingai subintuota galūnė dedant ne mažesnį kaip 50 cm. ilgio įtvarą (gali būti iš parankinių medžiagų). Tvarstis nuimamas įprasta tvarka, bet tą gali padaryti tik medikas.

Mirtis
Nukraujavus, sprogus granatai, sušaudžius belaisvį, „papjovus“ sužeistąjį naudojant peilio imitaciją. Sušaudoma į nugarą naudojant pistoletą, paskelbus nuosprendį.
Mirę turi 5 min. pasilikti vietoje ir tik po to keliauja į „mertviaką“ kur registruojamas atvykimo laikas ir išeinama po 30 min. mirusiems draudžiama bendrauti su gyvaisiais. Iš „mertviako“ vykstama į JS migracijos skyrių kur išduodamas naujas asmens dokumentas. Civiliai, gavę naują dokumentą keliauja į savo kaimą ir negali jo palikti 1 val. nuo dokumento išdavimo laiko. Aba kol jam sukaks 16 metų- dokumento išdavimas sutampa su asmens 15-tu gimtadieniu. 1 valanda = 1 metai.

LARP mėgėjams siūlysim rinktis iš ankso sukurtą personažą kuris turės ir papildomų savybių pvz. nebilys, lojalus kažkuriai žaidimo pusei, žolininkas (moka pagaminti nuodus) ir t.t.

 

Belaisvis
Sutvarsčius sužeistąjį priešą, jis ištaiso ginklą ir, iki bus išlaisvintas, juo negali naudotis bei vykdo jį suėmusių nurodymus. Belaisviui draudžiama bėgti jis gali „sprukti“ eidamas, bet privalo paklusti nurodymams balsu. Belaisvį galima surišti (virvė užrišta ant torso su priglaustom rankom) tokiu atveju suimtasis negali naudotis rankomis.
Suėmimas fiksuojamas asmens dokumente ir negali trukti ilgiau kaip 1 val. po to JS paskelbia nuosprendį, partizanai - sušaudo arba paleidžia.

 

Kadangi veiksmas vyksta šiais laikais, įrangos ribojimų nėra.

GM racijos kanalas- 5.

JS- 4

Žalieji- 3

Mėlynieji- 6

Galima naudoti ir papildomus kanalus, pasiklausyti priešininkų kanalus.

 

Draudžiama
Žaidimo metu vartoti ne žaidimo metu gautą maistą.
Palapinėse šaudyti, sprogdinti granatas.

Bėgti jeigu yra užrištas tvarstis.

Dėti maistą, bintą į asmeninę kuprinę- tai žaidimo resursas.

 

 

Ginklų galios ribojimai standartiniai.

Dėtuvių ribojimai netaikomi pistoletams, snaiperiams ir kulkosvaidžiams.

 

 

Kaina 20 eur.

Nekariaujantiems civiliams 7 eur.

Registracija PM arba e-mail.garejevas@gmail.comIki 2015-04-17 d.

Po 2015-04-17 d. 30 eur. visiems.

 

Apie pageidavimą žaisti konkrečioje pusėje praneškit PM arba e-mail 

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • 2 weeks later...

Vieta:


http://www.maps.lt/map/default.aspx?lang=lt#obj=644786;6134566;Pa%C5%BEym%C4%97tas%20ta%C5%A1kas;&xy=644807,6134640&z=5000&lrs=hybrid,stops,zebra


 


644779, 6134569 (LKS)


55.325116, 26.281534 (WGS)


55° 19' 30.42", 26° 16' 53.52" (WGS)


 


Teritorija 40+ hektarų. Vietovė kalvota, miškas tankus, net dabar kai nėra lapų, nesunku slėptis.


Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • 2 weeks later...

Rekomenduojam turėti: 

Kuprinę asmeniniams daiktams;

Civilius rūbus (išskyrus JS);

Raudona liemenę;

Rašymo priemonę;
Miegmaišį, kilimėlį;
Žibintuvėlį, žvakes;
Repelentus;
Valgymo įrankius ir indus (katiliuką);

Talpą 1 litrui vandens (norma);
Rankinį laikrodį.

Nepamirškit, kad savo maistą žaidimo metu vartoti draudžiama, o iš sandėlio gautas kruopas reiks gamintis patiems.

Laužus bus galima kūrent.

Esant reikalui, galėsit ir kokią duobę išsikasti.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Didelis dėkui Olegui už dar vieną puikų žaidimą. Nedidelis, bet labai optimalus žmonių skaičius su puikaus dydžio poligonu, kaimai, laužai, pelkės, miškai ir miškeliai su pievomis :) Mūsų kaimas buvo įsikūręs ant kalnelio apsupto pelkėtų vietų, upelių!

 

Ačiū visiems dalyvavusiems :) Varysime kitais metais.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Kitoks formatas nei praeitais metais įputė kiek sumaišties, bet tuo pačiu ir naujų smagių idėjų. Kaip ir kiekvieni Partizanai, taip ir penktoji sagos dalis vienodai puikios. Ačiū Olegui ir komandai, kad nesudeda ginklų! Ačiū visiems dalyviams!

 

Iki pasimatymo Šeštoje Partizanų serijoje!

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

 Mūsų kaimas buvo įsikūręs ant kalnelio apsupto pelkėtų vietų, upelių!

 

 

Čia kokiu ritmu ?  ;)

 

O jei rimtai - patiko.... Varysim dar.

Gaila, kad dalis idėjų galimai žaidimo plėtotei atėjo per vėlai.

Dar kartą užuojauta nukentėjusiam nuo granatos - sorry :(

 

P.S. X-Log'ai,pas tave buvo kamera. Manau išreikšiu visų nuomonę, kad nekantriai laukiam filmuko  :)

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

Dėkui dalyviams, ypač partizanų veteranams Shadow Stalkeriams kurie puikiai atliko taikdarių vaidmenį, ir gudriems S8PMC kurie ilgai gynė savo kalvą- tvirtovę, bei bausdavo JS kiekvieną kartą kai tie pernelyg atsipailaiduodavo.

VISVA ramus sandėlininkas žaidimo gale tapo prezidentu.

Lappe įrodė, kad ne veltui taip vadinasi ir labai padėjo savo kaimui.

Nelengvą žaliųjų dalią atspindi jų seniūnės Joanos graudžios eilės:

 

Kur lygus laukai,

Snaudžia tamsūs miškai

Žalieji prie laužo dūmoja.

Verda jie pietus, kukulius skanius

Iš kirvio ir dainą niūniuoja.

 

Mėlynųjų pulkai kaip apsako žvalgai

Per pelkę grėsmingai žygiuoja.

Beginkliams žaliems žemdirbiams ir žvejams

Žiaurų likimą planuoja.

           

Sutrinko miškai lyg perkūnas aukštai

Sutrinko miškai lyg perkūnas aukštai

Žaliųjų stovyklą apsupo.

 

Nei jungtiniai būriai nei merginų šauksmai

Nei jungtiniai būriai nei merginų šauksmai

Ledinėms širdims neparūpo.

 

Užpykę žali kiek dar liko gyvi

Atkeršyti priešui nusprendė.

Nors jie ir maži, bet širdis jų dydi

Jam spąstus jie pelkėj paspendė.

Girdėti balsai mėlynųjų šauksmai

Kai pelkėj visi jie nuskendo.

 

...

Mėlynas miškas

Mėlyna juosta

Mėlynas ginklas

Kraują vėl šluostom

Visą pasaulį jie visi mato

Pro taikiklį automato.

Link to comment
Dalintis kituose puslapiuose

  • 2 years later...

Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

You will be able to leave a comment after signing in



Prisijunkite dabar
 Share

×
×
  • Sukurti naują...